Oprechtheid verwacht van president Bouterse

50

PARAMARIBO, 19 apr – Van president Desiré Bouterse wordt meer dan ooit verwacht dat hij eerlijkheid en oprechtheid aan de dag weet te leggen. Dit zegt rooms-katholiek bisschop Wilhelmus de Bekker, die ook voorzitter is van het Comité Christelijke Kerken en de Inter Religieuze Raad in Suriname. De ontwikkelingen rond de regeercoalitie, zo kort voor de christelijke lijdensweek, brengen do hun uitdaging.

Het kan op allerlei manieren worden bekeken, maar de verantwoordelijkheid voor het staatshoofd wordt er niet minder om. “Misschien zijn wij onze lijdensweek goed begonnen, misschien ook niet. Het hangt er van af hoe de president zich opstelt”, zegt De Bekker tegenover de Ware Tijd. Het komt dus op waarheid spreken aan. “Ik verwacht dit ook van een president. Hij moet geen mooie praatjes houden.” Volgens pandit Atmanand Ramcharan van hindoe gemeente Arya Dewaker vindt ook dat eerlijkheid de boventoon moet voeren.

Haat en onderlinge strijd zouden niet mogen. Volgens heilige geschriften als de Bhagvad Gita moeten mensen kijken naar wat zijn voor hun land kunnen doen. Vaak lijkt het tegengestelde het geval te zijn. “Ik vind het triest wat zich nu afspeelt. Politici komen hierdoor als onbetrouwbaar over”, aldus Ramcharan. Robert Bipat, voorzitter van de Surinaamse Islamitische Vereniging, vindt dat morele waarden hoger moeten staan dan politieke belangen. In het geval van het verwijderen van Pertjajah Luhur uit de coalitie, is het de vraag of het om eigen of algemeen belang ging.

50 REACTIES

 1. We hoeven helemaal niets te verwachten van deze fascistische crimineel. Zijn handen zijn doorweekt met bloed. Hij is alles behalve betrouwbaar. Los van de moorden, corruptie en fraude heeft Bouterse niets betekent voor de gemeenschap. Zijn verkiezingsbeloftes blijken luchtkastelen te zijn. Niets maar dan ook niets van zijn grote projecten is gerealiseerd. Het land zit tot haar nek in de schulden. Men leeft van de reserves. Een kwart van de monetaire reserves is verbrast zonder dat daar inkomsten tegenover staan. Iedereen doe een beetje kan rekenen weet dat Bouterse op een doodspoor zit.

  Ook de schandalen binnen de coalitie hebben de afgelopen jaren de voorpagina’s gehaald resp. Gopi, Sew Atjon, Abrahams etc. etc. Om de 3 mnd. was er wel een stoelendans. Noem ze dit regeren ?

  Tegenstellingen in de samenleving zijn ook groter dan ooit. Iedereen die tegen Bouterse is wordt door de paarse kamp bestempeld als landverrader c.q. dat wij vooruitgang van Suriname tegenhouden. Zo werkt dat niet in een democratie. Hoogste tijd dat Bouterse en zijn plakband coalitie opkrast. Met zo’n flinterdunne meerderheid heeft deze regering haar legitimiteit verloren.

  Graag nieuwe verkiezingen.


  Maak melding

 2. Jaja ik vraag me ook af of het stoppen van pl landsbelang of eigen belang .Wanneer zal er iemand opstaan om deze situatie recht te zetten.
  Het Land suriname wordt respecktloos bejegend.
  Jammer dat meer dan de helft van de bevolking onderontwikkeld is,vandaar dat de toekomstige gevaren niet gezien wordt.
  Wanneer zal het echte intelectuele kader dit land leiden.
  Het lijken bij elkaar geraapte boeven.
  En het volk maar pinaren.


  Maak melding

 3. Is deze bisschop De Bekker wel goed bij zijn hoofd om OPRECHTHEID EN EERLIJK te verwachten van DDB???

  Als u EERLIJKHEID EN OPRECHTHEID verwacht van deze CRIMINEEL gaat u wachten tot u een ons weegt.

  SLAAP ZE, BISSCHOP!!


  Maak melding

 4. Oprechtheid wordt van hem verwacht,,,

  Dit simpele verzoek is de grootste, moeilijkste, zwaarste en onmogelijke uitdaging die deze pathologische leugenaar ooit heeft gehad.


  Maak melding

 5. meneer De Bekker,

  u bent een roepende in de woestijn en wel heel erg naief.
  Deze Bouterse heeft maling aan God en Gebod.

  Alleen eigenbelang en nepotisme vieren hoogtij bij dit sujet.


  Maak melding

 6. Bepaalde mensen kennen hun plaatst gewoon niet. hou je bezig met de kerk, kerk en politiek moeten gescheiden kunnen houden. niet dat ik paartij trek voor de NDP of wie dan ook maar nee toch dit kan zo niet. De president is niet verplicht geen enkel mens ook. en wil je het doen doe je het voor je zelf een rein en schoon geweten te hebben, maar come on niet iedereen is zondeloos, we hebben zo onze tekorkomingen en mankementen. daarom zijn wij mensen. de pres weet ook wel wat goed en slecht is daar heeft hij de “Bek Ker” niet voor nodig. Gado mus e sari als hij zo naar bepaalde Geestelijke Leiders kijkt< De Bekker, Steve Meye. de kerken van tegenwoordig lijken ineens op een streey libie sani, soort kerki moro mooi, suma e tjar moro aanhang, moro mooi waggi, ik schaam me voor sommige die zich geestelijke Leider noemen. is nu een momi make busniss!!!! jaja jaa u leest het goed mensen. ze verrijzen als Padestoelle netals Politieke Partijenn!!!!!!!! nee hor


  Maak melding

 7. Bouta heeft vele gelegenheden gehad om de waarheid te spreken. Maar als je iets niet hebt geleerd van je ouders kan je dat ook niet aan je kinderen leren. En de vaderloze kleinkinderen gaan dat ook niet leren. Dus we zitten nog opgeschoten met generaties van gangsters. En Suriname is een van de landen waar criminaliteit loont en een acceptabele carriere traject heft met figuren als bouta somo gekke Lonnie abrahams, graanoogst boelenveen alibaba etc of de hele inner kliek van bouta dat bestaat uit gangsters.


  Maak melding

 8. O wie o wie verwacht nu oprechtheid en eerlijkheid van een gecastreerde staatshoofd dat exclusief zijn belangen maar behartigt!Oprechtheid en eerlijkheid komt in zijn autobiografisch geschrift radicaal niet voor,wel de op de vlucht doodgeschoten{8 DEC.1982 in de vroege ochtend}oprechte 15 Surinamers!
  V.H.P.soso fight 4 your right nanga faya lobi!!!


  Maak melding

 9. zo, wat gebeurt er ineens in SU zijn deze mensen gek geworden is hij nou een pandit of een bandiet AFMANAND RAMCHANRAN gaat hij zich ook met de politiek mengen de bevolking kan die vraag stellen wie bent U ook een ambassadeur laat SOMO, of SANTOKHI eerst bij U op het boek zweren dat ze voor land en volk zijn en niet uit eigen belang handelen in het openbaar dit is te gek voor woorden gaat u GODS woord prediken of het woord van de politiek vandaar het spreukwoord GOD KEERDE ZICH OM EN WEENDE BITTER.


  Maak melding

 10. Atmanand Ramcharan en Robert Bipat hoeven geen heilige geschriften en morele waarden erbij te halen. Ik heb altijd mijn bedenkingen over de oprechtheid van dit soort lieden.


  Maak melding

 11. “Oprechtheid verwacht van president Bouterse”
  Klinkt als:
  Eerlijkheid verwacht van de dief
  Menselijkheid verwacht van de barbaar
  Betrouwbaarheid verwacht van de onbetrouwbare
  Liefde verwacht van de liefdeloze
  Gulheid verwacht van de gierigaard
  Moed verwacht van de sufferd
  Heldhaftigheid verwacht van de lafaard
  Vriendelijkheid van de verbitterde
  Berouw verwacht van een meedogenloze (moordenaar)
  Enz enz
  Monseigneur Wim de Bekker zou beter moeten weten…….
  Bij de witte mars tegen de omstreden Amnestiewet noemde Bouterse de deelnemers aan de mars, ding De Bekkers nanga ding Choennie’s, vijanden van de staat.


  Maak melding

 12. @@@@@@ dominee bekker
  er is werk aan de winkel voor je .
  ben jij nagegaan hoeveel pedofielen in jou kerk zitten .men moet jullie allemaal screenen voor jullie je ambt uitoefenen.debekker probeert zich heilig voor te doen maar zijn achtergrond kennen wij nog steeds niet .pas nog is een hoge kerkleider van pedofilie beschuldigt in nederland en het berust op waarheid ,meerdere mensen hebben een aanklacht ingediend maar ze proberen het in de doofpot te stoppen .dus de bekker men moet niet klakkeloos wat van jou aannemen jullie moeten worden gecontroleerd wat je achtergrond is .allemaal doen ze zich heilig voorkomen …ondertussen aazen ze op jonge mensen en dat is verwerpelijk .wanneer gaat suriname ook van zich laten horen als het om dit soort smeerlapperij gaat .ik beschuldig niemand hoor ,maar het valt mij op dat er in de europese landen onderzoek wordt gedaan naar de praktijken van die priesters …maar in de ontwikkelings landen zwijgt men .hebben deze gasten dan niets gedaan vraag ik mij af .in de arme landen hoor je niets omdat de mensen niet mondig zijn ,of ze zwijgen .velen van de priesters doen zich heilig overkomen ,maar ondertussen nogmaals zijn het smeerlappen .


  Maak melding

 13. Rooms-katholieke kerk verwacht eerlijkheid en oprechtheid maar tot op heden wacht de wereldbevolking op de eerlijkheid en oprecht van de Rooms-katholieke kerk over het misbruiken van kleine kinderen maar tot op heden is de kerk daar stil over en de PEDOpriesters worden door de Rooms-katholieke kerk beschermd. We wachten tot op heden op de eerlijkheid en oprechtheid van de Rooms-katholieke kerk over de gestolen attributen die ze in Afrika en over de hele wereld hebben gestolen en in de kelder van de Rooms-katholieke kerk in Rome is opgesloten, wanneer gaan ze alle gestolen attributen teruggeven aan de rechtmatige eigenaars. We wachten tot op heden op de eerlijkheid en oprechtheid van de Rooms-katholieke kerk hoeveel hebben ze verdiend aan de slavernij en de zwarte Holocaust tot op heden hoor je de Rooms-katholieke kerk alleen maar een plichtmatige sorry zeggen die niet echt gemeend lijk,verder willen ze hu register niet openstellen zodat historicus de rol van de kerk kunnen onderzoeken. de Rooms-katholieke kerk praat graag over WIE ZONDER ZONDE IS WERP DE EERSTE STEEN. Het wordt tijd dat de Rooms-katholieke MORAALRIDDERS hun eigen advies opvolgen en beter kunnen zwijgen want de zonde van de Rooms-katholieke kerk tegen de mensheid is groter dan een PANDORABOX!


  Maak melding

 14. Aahhh….de clanleider die als parlementarier nooit naar de DNA ging en zelf dus ook nooit quorum gaf valt
  over coalitie parlementariers die geen quorum verleenden.
  Oprechtheid?


  Maak melding

 15. ndp het is een kleine staatgreep waar somo er uit word gezit zulke trukjes van ndp moeten de bevolking groepen goed volgen in suriname .ndp had geen ministerie alleen buitenlandse zaken en defensie en simons en president . het is gewoon een staatgreep in het parlement mensen als doekie jozefzoon wijdenbosh abrahams galdeira herrenberg graanoost waar om hadden jullie geen minister post in 2010 genomen met al die bling bling wanneer jullie grond papieren uitdelen .Henk Aaron was niet zo dom hij was 34 jaar oud in 1975 kon engels en nederlands schijven en lezen . waarom hadden jullie geen staatgreep voor 1975 gepleeg .


  Maak melding

 16. ja natuurlijk,want ik ben achterlijk volgens jullie zij de koning leeuw die deze aanval had voorzien,”nu proberen zij het via religie doen over komen net alsof de pres nooit eerlijk of enigzins oprecht is geweest.
  natuurlijk is de grote boze beer Anania de voorloper en de aasgieren die hem volgen.

  de koning leeuw heeft hun uitgenodigd om bij de verkiezings procedure te zijn,dan nog komen zij met hun praten over oprechtheid,.
  gaat het werkelijk over oprechtheid of over politiek,en dat noemt zich religie,mensen die zeggen dat zij in god geloven.

  religie mi m…..s


  Maak melding

 17. waarom hadden jullie geen staatgreep voor 1975 gepleeg H Aaron was toen 34 jaar kon nederlans en engels schijven en lezen en dat kan bouta niet .


  Maak melding

 18. Bout heeft altijd slinks gehandeld.Wie van hem oprechtheid verwacht,komt van een koude kermis thuis.Vooral nu het ook in Sur.hagelt.
  En omdat een historisch huis niet op het monumenten lijst staat,laat Samsodien het met de grond gelijk maken om het terrein later te verkopen aan de chinezen als de protesten geluwd zijn.Zo is ons Sur.nu eenmaal geworden.


  Maak melding

 19. oprechtheid verwacht van desie ..

  weet desie wat oprechtheid betekent,,laat staan verwachten..

  als hij enige scholing had op niveau,dan had hij allang zij conclusie getrokken en zich zelf overgegeven..,

  dan was sme allang bevrijdt van alle ellende en hadden wij een beter land en fatsoenlijk volk beter sociaal maatschappelijk leven met goed onderwijs en politie/justitie en werden wij buiten sme met respect behandeld en aangezien..

  maar helaas,wij gaan er gebukt ten onder….


  Maak melding

 20. Robert Bipat, voorzitter van de Surinaamse Islamitische Vereniging, vindt dat morele waarden hoger moeten staan dan politieke belangen.

  In het politieke landschap geldt: wat geld oplevert heeft een hogere waarde, zelf ten koste van morele waarden. De meeste gekozen parlementariërs zijn meer bezig met hun eigen belangen dan het dienen van volksbelangen.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 21. Van president Desiré Bouterse wordt meer dan ooit verwacht dat hij eerlijkheid en oprechtheid aan de dag weet te leggen.

  Dit is zoiets als een coca junk vragen om 1 ons cocaïne te bewaken voor de overheid die het over enkele dagen komt ophalen.

  Dit is een verwachtingspatroon tegen beter weten in.
  Eerlijkheid???????? Duurt het langst?????????
  De president eerlijk???????????
  Is zoiets als de duivel vragen om geen duivelse streken meer uit te halen.


  Maak melding

 22. Begin alvast ervoor te zorgen dat geestelijken afblijven van kleine kinderen; zorg ervoor dat de gemeenten niet verder afbrokkelen en verworden tot allerlei mini kerkjes;zorg voor sterke gemeenten. Kortom,doe wat u moet doen dan komt de rest vanzelf wel.


  Maak melding

 23. deze heren zijn en willen bewust uit de realiteit van de wereld om ons heen blijven. laat mij het een keertje even plastisch uitleggen als zij dat doen met hun leerstellingen : politiek = poly ethiek = meerdere schoonheden = nu zeg ik tegen iets moois ‘yu mooi’ en later tegen de grootste lelijkerd hetzelfde, want ik weet dat beide het even leuk vinden zoiets te horen. in het tweede geval lieg ik > waarom ?. omdat ik zowel bij de eerste als bij de tweede in de gunst wil komen en/of blijven, en dat is wat een politicus wilt. dus : het is ondenkbaar en wereldvreemd om van een politicus eerlijkheid en oprechtheid te verwachten en ronduit zinloos om het te adviseren, vooral niet eentje als ddb.


  Maak melding

 24. Hoe kan de bisschop van een potentiële verdachte van meerdere koelbloedige moorden en een veroordeelde crimineel oprechtheid verwachten? Niet naïef zijn, meneer de bisschop! Bouterse heeft er alle belang bij de macht te behouden om zo een veroordeling wegens de moorden te voorkomen.


  Maak melding

 25. Hier zie je de onderlinge kenmerken van deze geloven.
  Ze zijn op uit om je vast te binden aan hun zodat ze verder kunnen gaan.Deze mensen zijn de oorzaak van de ellende in de wereld.Hoe kan je van iemand rechtvaardigheid verwachten die zelf geen eigenwaarde heeft.Maar aangezien deze geloven geen waarde hebben en zelfs moordenaars zijn van de mensheid
  kan je verwachten dat ze een moordenaar gaan prijzen.
  Ze eigenen zich het recht om een moordenaar te vergeven terwijl ze zelfs de waarde van een mens niet hebben.
  Hoe kan de ene moordenaar de andere moordenaar vergeven en jullie geloven dit.Is er geen druppeltje verstand aanwezig dat aan geeft dat dit niet correct is.Tijdens het kijken van de film 12 jaar slaaf was het dat de mensen overdag werden afgeranseld en smiddags les kregen in barmhartigheid.Hun werden verteld hoe vergevings gezind die jood niet was.Zie vandaag het resultaat hoe goed dit werkt.Je pakt hun ziel en lichaam en ze kunnen geen kant meer op.Hun nazaten vermoorden elkaar hier voor.


  Maak melding

 26. Zooo. Wat hebben die paarse jongens lange tenen. Niemand mag nog zijn eigen mening in het democratische Suriname uiten. De burger niet, Uncle Sam niet , de bisschop niet.

  De paarsen hebben lange tenen, wij hebben lange vorken want te joe e njang nanga Didibri joe moes njang nanga langa vorkoe


  Maak melding

 27. Wie oprechtheid van didibri verwachten zijn oliedom. Als er sprake zou zijn van oprechtheid dan zou er geen sprake zijn van zijn mr. i’nasty wet.


  Maak melding

 28. Het is een grote schande dat een president word opgeroepen om oprechtheid te betonen en dat de paarse parasieten de president nog goedpraten.
  Schande en nogmaals Schande in Suriname.


  Maak melding

 29. @@@@@@@ KOOSSSSSSSSSS
  zeg tegen bisschop bekker dat die kleine jongens die jaren misbruikt werden gerechtigheid zoeken .zeg tegen bekker die kleine jongens zijn nu volwassen en willen weten wat er gaat gebeuren…ze hadden vertrouwen in deze priesters ze dachten dat ze in veilige handen waren waar de ouders blind op konden vertrouwen .verder moeten deze bekkers en al die priesters gescreend worden ,velen zijn gewoon vuile pedofielen die alleen maar verscheurde gezinnen achterlaten .wolf in schaapskleren zijn het ,hun ogen puilen uit als ze die jonge kinderen zagen en zien .niet voor niets hebben ze van die lange jurken .koossssss begin deze bisschop te vragen wanneer hij zich laat screenen het volk wil weten wat ze in hun kuip hebben je weet het nooit.bekkers moet zich druk maken in eigen gelederen mie mang koos .


  Maak melding

 30. ik dacht dat desie was omgevormd tot een kristen.

  vandaar ook dat hij een persoonlijk priester in dienst heeft genomen tegen een loon van 8 tot 10000 duizend srd per maand betaald door de belasting betaler..

  die krepeerd dagelijks van zijn zonde en lijdt geestelijk en lichamlijk en gaat ziender ogen achter uit tot de dood hem volgt..


  Maak melding

 31. Oprechtheid verwacht van president Bouterse? Hoe kan iemand met gezond verstand zo iets verwachten van Bouterse? Morgen ga ik vissen op de rivier, als ik een pireng vang verwacht ik toch ook niet dat ik, wanneer ik mijn vinger in zijn bek stop, niet gebeten word, en als ik een sidderaal vang verwacht ik toch ook niet dat ik geen optater zal krijgen wanneer ik hem met blote handen beetpak? Je kan de aard van het beestje nu eenmaal niet veranderen.


  Maak melding

 32. Waarom zou je oprecht moeten zijn als je dat al sinds de decembermoorden 1982 al niet meer geweest bent, en nu geniet van een omstreden amnestiewet, die er voor zorg draagt dat vervolging gestopt is, en met zo,n crimineel verleden als deze massa moordenaar, hoef je niet te verwachten dat dit figuur nog eens oprecht zal worden, vergeefse hoop dus.


  Maak melding

 33. hmm, zijn de ndp’ers op? een nps’er vragen om dc van commewijne te worden? en de nps’er zegt ook ja, want ja, komt hij een beetje dicht bij de ruif.
  hoe lang voor hij wordt weggedonderd?
  hoe verdeel en heers ik – Les 5.


  Maak melding

 34. De kerk kan zich beter bezighouden met haar kerkelijke taak i.p.v. zich bezig te willen houden met Staatszaken. Hopelijk hebben we de volgende keer weer een Surinaamse Bisschop.


  Maak melding

 35. OPRECHTHEID is minstens de GRONDWET stipt naleven, in plaats van te SCHENDEN met een PRUL-amnestiewet !

  OPRECHTHEID is minstens voor de strafrechter verschijnen, vooral bij zware MISDRIJVEN tegen de ongewapende bevolking !

  Oprechtheid is de DNA ERKENNEN en snappen dat dit geen “poppenkast” is !

  OPRECHTHEID is je zoon kennen, ook zijn GEBREKEN, en begrijpen dat hij als recidivist geen staatsfunktie kan vervullen !

  OPRECHTHEID is begrijpen wat moord is, moord op velen van onze ONGEWAPENDE staatsburgers !


  Maak melding

 36. Reacties dat kerk en politiek gescheiden moeten blijven, heeft niet DDB een persoonlijke geestelijk leider aangesteld die als doel heeft propaganda te voeren tijdens de dienst. DDB draagt de verantwoordelijkheid voor een natie en neemt geen verantwoording voor eigen daden. Zijn kracht zit juist in het liegen, eerlijk zijn hem tot een niets maken, hij heeft dan niets te bieden


  Maak melding

 37. Ach Bekker , de surinaamse gemeenschap heeft ook niks aan mooie praatjes !!!
  Mooie beleidsvoeringen zoals ; verhoging van de kinderbijslag , naschoolse opvang , gratis ziekenkosten verzekeringen voor kinderen van 0 tot 16 jaar en oude van dagen , woningbouw , gronduitgifte aan achtergestelde groepen e.d !!!
  Jij mag mooie praatjes verkondigen en wat mijn persoon betreft staat jij heel vrij om jouw pedofielen ook door jouw kerk heilig te laten verklaren !!!
  Dubbel moraal is synoniem voor jouw parochie !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ
  DOSSIER SURINAME VRIJ !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.