dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWeek ultimatum voor goudzoekers natuurpark

Week ultimatum voor goudzoekers natuurpark

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 apr – Goud zoekende dorpelingen moeten binnen een week weg uit het natuurpark Brownsberg. De erg aangetaste bosrijke heuvel kan niet meer vernietiging aan, zegt minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Hij bracht de boodschap persoonlijk over.

Een team van overheidsfunctionarissen en speciale eenheden van de politie bezocht de kampen van de goudzoekers aan de voet van de Brownsberg. De enorme kraters zijn er stille getuigen van de voortgaande vernietiging. Volgens de goudzoekers hebben ze geen andere keus. Een mogelijkheid is alternatief mij gebied elders. “Dat is wel niet mijn aangelegenheid, maar de bescherming van Brownsberg is dat wel. Ik wil wel kijken wat we kunnen doen”, zei Relyveld tegen de goudzoekers.

Het identificeren en toewijzen van mijngebieden behoren tot de verantwoordelijkheid van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Relyveld wil samen met dit ministerie nagaan wat er gedaan kan worden voor de goudzoekers. Maar dat ze binnen een week moeten vertrekken, staat als een paal boven water. De commandant van het politieteam gaf de goudzoekers te kennen dat er anders zal worden opgetreden. Onwillige goudzoekers lopen het risico gearresteerd te worden. Ook zal alle werkmaterieel in beslag worden genomen, waaronder de zware graafmachines.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Onwillige goudzoekers lopen het risico gearresteerd te worden. Ook zal alle werkmaterieel in beslag worden genomen, waaronder de zware graafmachines.

  Wat ik niet snap is dat je als overheidsinstantie ernaar toe gaat en een belangrijk aspect vergeet namelijk de belastingdienst (minister van financiën) niet meeneemt om de porknokkers een aanslag op te leggen. Je doet dit wel bij de scaliens maar bij de “handmatige scaliens” geef je niet thuis.
  Weer zo een streek om kiezers te winnen door ze niet de dwingen belasting te betalen om zodoende ook een bijdrage te leveren in s’lands financiën.
  Dit noem ik nou denken als een kip zonder kop met het verstand van een garnaal.
  Ik moet nog zien of alle genoemde middelen om ontruiming te bewerkstelligen zullen worden uitgevoerd.
  Arresteren en in beslag nemen. Ik had liever gezien arresteren en de hele mikmak in de fik schieten / steken. Volg het voorbeeld van Frans Guyana.


  Maak melding
 2. Het identificeren en toewijzen van mijngebieden behoren tot de verantwoordelijkheid van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.Het zal niet te verwonderen zijn als grote delen van het binnelnad zijn toegewezen aan de stinkend rijke paarse parasieten en vieze handelende poepvliegen binnen de Misdadigers Combinatie. Deze arme dome aanhangers weten echter beter, wie wie zijn. Het zal de meka Combinatie niet gelukken om hen met zachte hand te verwijderen, vroeg of laat barst de bom, want redeneren vele goudzoekers, loekoe na wi e tang na busi, na wie mus teki busi grong bakka, alle regering, ooktoe di foe baas hori oeng na spoti, a sang disie no kang dat bigi dagu na Paramaribo iedri lesi kon beslis fa oenoe moes overleaf, terwijl deng legi staatkas, gi grong gwe na egi famiri en sma..a no kang tog….. a fout bigi sinds Meka Combinatie e regeri likie wan tigri. Stree de foe stree foe oenoe see, mek deng lee lijder njang K.


  Maak melding
 3. Verklaar heel Suriname tot goudwingebied zodat iedereen gelijke kansen krijgt om rijk te worden. Nu hebben vooral de Marrons kans op gouddelving.


  Maak melding
 4. Een regering die al jaren oogluikend toelaat dat een groep illegale goudzoekers, een beschermd stuk natuurgebied stelselmatig aan het vernietigen is, alle kritiek negeert en tot nu toe niet heeft ingegrepen?
  Wat een schaamteloze vertoning, wat een afgang, wat een onkunde, wat een impotentie, wat een laksheid, wat respectloos!
  Minister Relyveld, als je voet bij stuk houdt, dan toon je je waardig voor deze functie want tot nu toe heeft zelfs je leider niets gedaan aan het behoud van Brownsberg.


  Maak melding
 5. Wanneer zij gaan lijden aan allerlei kwalen, die inherent zijn aan het goudzoeken zullen zij niet in staat zijn om met het vergaarde fortuin de dokter te betalen, althans de specialisten niet.


  Maak melding
 6. Mujrim

  Verklaar heel Suriname tot goudwingebied zodat iedereen gelijke kansen krijgt om rijk te worden. Nu hebben vooral de Marrons kans op gouddelving.
  ===
  Begin alvast op jou Eigen perceel te graven,……………sukkeses!


  Maak melding
 7. nee nee nee Relyveld,… laat hen vooral doorgaan met vernietigen, en als zij het zo doen dat het straks gaat lijken op de grand canyon, geheid dat er dan veel Amerikanen komen!

  da is Jay Anania ook blij ie sabi tog 🙂


  Maak melding
 8. niet alleen de dorpelingen,maar ook het totale surinaamse volk zou beter met het surinaamse natuur om moeten gaan en respect ervoor opdoen,zodat er een betere ballans tot stand gebracht wordt.


  Maak melding
 9. Flexara

  Gewoon deze goudzoekers keihard martelen, want Brownsberg is voor ons allemaar.
  ====================
  Om het later in de schoenen van DDB te schuiven he?
  Zo struinen er nog meer van deze soort jokers rond.


  Maak melding
 10. Weg is weg geen gezeur gewoon doen wat de minister zeg het is toch allemaal illegaal en de natuur mag er niet onder lijden het zal en mag niet zo zijn dat mensen neer strijken waar ze willen om te graven.


  Maak melding
 11. Elk gezin,dan zijn dat vrouw en kinderen zonder vader, in het binnenland wil een assemblee lid in de fam.een houtconcessie en een goudmijn.En dan een villa in de stad en eentje in hun dorp.Onze binnenland bewoners kennen sinds hun inschrijven in bevolkings registeren alleen maar rechten.De staat zelf heeft geen enkele recht hun te weerhouden om naar goud te zoeken.Waar ze ook willen.Te land en te water.Ook granmans graven even hard mee.


  Maak melding
 12. De natuur is wreed. Laat ze maar vernietigen en graven. Wat ze niet weten is dat ze hun eigen graf aan het graven zijn. Hebzucht en materie zal snel worden ingehaald. Ze worden gestraft en anders wel hun kinderen en kleinkinderen.


  Maak melding
 13. Het zijn Surinamers en men kan hen toch niet van de een op de andere dag brodeloos maken. Denk toch aan hun gezinnen.

  Als de macht hebbers van nu vorenstaande zinsnede hebben gebruikt om eerder niet te ontruimen, dan vraag ik mij af waarom willen ze nu dat wel doen.
  Hebben ze hun schaapjes al op het droge?
  Willen ze nu doen alsof ze niet met zich laten zollen ?

  De doorsnee burger kent de regering al,dus die struisvogel politiek zal niet werken.
  Waardeloze rot regering. Hoepel toch op?Oppleuren zou doekhie zeggen.


  Maak melding
 14. @Paraman,

  Laat de Marrons maar op hun eigen perceel graven ipv op nationaal perceel. Hoe kan het toch dat de Marrons zoceel concessies krijgen en anderen niet? Wie is hier verantwoordelijk voor? Gaat de regering ooit de rekening bij de gouddelvende Marrons neerleggen voor de enorme milieuschade die ze veroorzaken? Nee, dat mogen dan alle andere Surinamers gaan betalen, terwijl de grondonterende Marrons alleen de voordelen krijgen. Dit beleid moet wel door een zeer zieke geest toegestaan zijn. Aan hersenloze politici is er geen gebrek in Suriname, ook niet aan muskieten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES