Ongelijk Surinaamse grootouders in kort geding tegen RTL

24

De rechtbank in Lelystad heeft gisteren bepaald dat RTL4 de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van het programma ‘Ontvoerd’ komende zondagavond gewoon mag uitzenden. De Surinaamse grootouders van de 7-jarige jongen Nizaar Nabi hadden in een kort geding een uitzendverbod geëist.

Het programma laat zien hoe Nizaar met hulp van programmamaker John van den Heuvel in oktober zijn zoontje weghaalde uit Suriname bij zijn opa en oma. Het Surinaamse echtpaar vond de uitzending niet in het belang van hun kleinzoon. Ook menen de grootouders dat zij onterecht in verband worden gebracht met kinderontvoering.

De rechter vond dat het recht van persvrijheid in deze zaak zwaarder weegt dan het recht op eerbiediging van hun persoonlijke levenssfeer. Wel heeft RTL tijdens de zitting toegezegd dat in de aflevering duidelijk wordt gemaakt dat er geen sprake is van ontvoering van de jongen door zijn grootouders. RTL heeft ook beloofd dat de oma niet in de uitzending zit en dat de opa niet herkenbaar in de aflevering voorkomt en zijn naam niet wordt genoemd.

24 REACTIES

 1. ik vraag mij af;is die vent de vader of stiefvader.
  waar het dus omgaat is openlijke ontvoering met voorbedachte rade en de rechter keurt het goed.
  wat een rotzooi allemaal,en dan over recht en rechtvaardigheid gesproken door die zelfde jufvrouw justitia.


  Maak melding

 2. Indien persvrijheid en vrijheid van meningsuiting belangrijker is dan iemands prive-leven, waarom wordt dan door de Reiks Voorlichtings Dienst het priveleven van Bolle Willem, Trina uit Argentina en de 3 monstertjes Azalia, Akalia en Ahalia zo angstvallig bewaakt en krijg je zo een proces aan je broek indien je ook maar iets zegt of publiceert wat hen n iet gevallig is?


  Maak melding

 3. Ieder kind heeft recht op een moeder en een vader. Bij het wegvallen van één van de ouders is het niet meer dan normaal dat het kind verzorgd wordt door de moeder of de vader die dan in leven is.

  Of deze ouders capabel voor het opvoeden van een kind is een vraag voor de professionele instanties en de rechter.
  Daar gaan wij niet over en al helemaal niet Minister President Rutte zoals sommige paarse aanhangers beweren.

  Gelukkig zijn er nog vaders die om hun kinderen geven zoals deze meneer hierboven op de foto. Over kledingsmaak valt te twisten, but who cares. Deze vader komt op voor zijn zoon. Hulde !!!


  Maak melding

 4. @sra

  kinderen horen bij hun ouders en niet bij een stel bejaarden. Jij bent waarschijnlijk een uitzondering, aangezien ik mij zo kan voorstellen, dat jij nog borstvoeding van je oma krijgt.


  Maak melding

 5. Dit heeft niets met persvrijheid te maken maar meer met het opschroeven van de persoonlijke carriere van John van de Heuvel.
  Sinds de hoofdpersoon in de documentaire een minderjarig kind is en min of meer geen inbreng heeft in de affaire maar toch gevoelig kan zijn voor de consequenties van de openbare uitzending en zijn prive leven kan schaden in de toekomst zou deze rechter de uitzending moeten verbieden.
  Maar ja de de witten moeten zich altijd ten koste van de niet witten vermaken.

  Als John van de Heuvel echt over de ontvoeringen wilt entertainen waarom gaat hij geen documentaire van willempie’s schoonvader maken en zijn betrokkenheid bij ontvoeringen, martelingen en verdwijnen tijdens het bewind van de junta’s in argentinie. Maar daar zijn zijn testikels ondermaats voor.


  Maak melding

 6. Het is goed dat dit wordt uitgezonden ,de rechter heeft afspraken met rtl 4 gemaakt.
  Dan kan men tenminste zien wat voor rechten een kind heeft in nederland.
  Wat heeft plaats gevonden is geen ontvoering.Als een ouder weg komt te ontvallen blijft er altijd een over.
  Grootouders en andere faml.hebben niets te vertellen.
  In nederland heeft men feiten nodig en geen lulkoek verhalen.
  In dit geval wl de vader de zorg voor zijn kind in handen hebben en dat mag.
  Het is verder een leerrijk programma voor degene die in deze zelfde situatie zitten.


  Maak melding

 7. Ramsing je interperteerd dit verkeerd.Wees blij dat de rechters in ned,objektief beslissen,
  Ze werken heel goed met feiten.
  Als je weet hoe het rechtsysteem in suriname ten aanzien van kinderen isgeregeld,zakt je broek af.
  Ik ken een geval waarbij de moeder is komen te ontvallen,het bufas in suriname moet een beslissing nemen,dit heeft pakweg 3 jaar geduurd.
  In su zijn kinderen aan hun lo over gelaten.De instanties die hierover moeten waken zijn nergens te bekennen.De rechter in suriname doet uitsppraken aan de hand van lulkoek verhalen,en niet naar feiten.
  Maar in ned. wordt de vader ook in de gaten gehouden en op de voet gevolgd,over de opvoeding van zijn zoon.
  Gaat het niet goed wordt er ingegrepen door jeugdzorg.
  Is te begrijpen dat de grootouders iets tastbaar willen over houden,maar dit werkt niet zo volgens rechten van een kind in ned.
  Ik zou zeggen grootouders leg je erbij neer,en wacht rustig af wat de toekomst moge brengen.Komt alemaal goed met deze jongen.Hij zal ook geen schade oplopen.


  Maak melding

 8. John v/d Heuvel.Nog vele na deze.
  Misschien moet je eraan denken Bouterse ook hierheen te halen!
  Want die heeft ’teenen’tander hier ook uit te leggen.)


  Maak melding

 9. Vrijdag 18 april 2014 om 19:28 uur, door Ram Singh

  ‘Als John van de Heuvel echt over de ontvoeringen wilt entertainen waarom gaat hij geen documentaire van willempie’s schoonvader maken en zijn betrokkenheid bij ontvoeringen, martelingen en verdwijnen tijdens het bewind van de junta’s in argentinie. Maar daar zijn zijn testikels ondermaats voor.’

  Pffffff… je zou denken dat de surinaamse rechters de moordenaars van de DEC 1982 killings zou moeten straffen tijdens de militaire regiem van Bouta,maar neen hoor de bange surinaamse rechters trekken zich terug als krabben in een ton/hol.Hadden zij de moed wel gehad als de rechters in Nederland dan zou boutaatje en zijn nog in leven zijnde handlangers achter slot en Grendel zitten en zou bouta heden nie met AMNESTIE pronken !!!


  Maak melding

 10. Als de rechters in Su zo konden/zouden werken als de rechters in Ned dan was DiDiBrie en Co alllllllanggggg opgesloten, maar ja Amerika zal Su helpen met VADER D zowel ZOON D. Hi hi hi ha ha haaa ik zal erbij staan en naar kijken.(Hihihi hahaha ik stond erbij en ik keek ernaa(ar) Derest volgt als Su een andere pres heeft, allemaal gaan ze achter slot en grendel. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 11. Als de uitbeelding van die vader is wat het is, is absolute waakzaamheid over dat kind wel degelijk geboden.
  Die tjap heeft ze echt niet op een rijtje hoor.


  Maak melding

 12. Het gaat RTL helemaal niet om het kind maar gewoon om een stukje ‘spraakmakende’ tvprogramma te maken. Is hun goed recht maar ik kan mij voorstellen dat je hier als grootouders niet aan wilt meewerken en dat je niet wilt dat je kleinzoon op tv komt.


  Maak melding

 13. Heb net gekeken naar die uitzending nis.
  Nou als ik zo die vader gehoord heb,dan waren de schoonders best wel onredelijk.
  Begrijpelijk dat ze iets tastbaars wilde over houden na het overlijden van die moeder.
  Maar naar die vader toe vond ik onredelijk,hij heeft alle recht op zijn kind,en die jongen was helemaal niet vervreemd van zijn vader.


  Maak melding

 14. @pay Ray.
  Opsluiten?Dat gaat niet lukken. De grensbewaking lekt als een manke plus als je hen een portie tjauwmin of een paar waardeloze SRD’s geeft laten ze je door. Je wordt daarbij misschien zelf geëscorteerd naar Paramaribo. Als je wit bent,bereik je nog heel veel met je €’s.


  Maak melding

 15. Dat die jongen bij zijn vader is keur ik goed dat recht hebben hij en zijn vader . die groot ouders hebben het verkeerd aan gedaan om dat kind van zijn vader af te houden in plaats van een goede verstand houding . Maar dat @John Suriname als een pis paal ziet keur ik af hij heeft niks te maken met de overheid gaat gewoon het land in via een achter deur en doet zijn ding. LEKKER GEMAKKELIJK !!!!!?????? het is de tweede keer


  Maak melding

 16. die jongen is zijn moeder al kwijt ik gun hem dan wel om van zijn vader te genieten . @ Marokaan John de manier hoe jij het aan pakt gun ik jou geen Trofee . Weet je hoeveel klote marokanen hun kinderen hebben niet kunnen zien doe dat in jou eigen Geiten land een keer (maroko)


  Maak melding

 17. Ik vind dat de schoonouders / grootouders het onderling hadden moeten oplossen met hun schoonzoon / vader van het jongetje. Het had niet zo ver hoeven te komen dat John vd Heuvel ingeschakeld moest worden. De grootouders hebben hun schoonzoon niet netjes behandeld.

  Verder vind ik het bewonderenswaardig dat de vader ondanks zijn verdriet toch zijn uiterste best heeft gedaan om ondanks zoveel tegenwerking van zijn schoonouders, het contact met zijn zoontje te behouden en dat hij na een lange juridische strijd, na bijna 4 jaar zijn kind weer heeft kunnen zien. Menig vader doet dat niet zo gauw.

  Het is niet gemakkelijk geweest voor de vader van Nishayad en daarmee moet ook rekening worden gehouden. Hij heeft alle recht om zelf voor zijn kind te zorgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.