Regering betaalt deel schuld bij ziekenhuizen

9

PARAMARIBO, 17 apr – De directies van de ziekenhuizen kunnen weer even vrij ademen. De regering heeft een deel van haar schuld van sinds vorig jaar voldaan. Hoewel het bij lange na niet genoeg is, kunnen de instellingen weer even verder, zegt Manodj Hindori, voorzitter van de Nationale ZiekenhuisvRaad, NZR.

Onder de omstandigheden nu is dat al een heleboel. Behalve geld voor de zogenaamde sociale patiënten, is ook een schulddeel gestort van het Staatsziekenfonds. Het betreft schulden voor behandelingen en opnames in het laatste kwartaal van vorig jaar. “Hierdoor zijn de salarissen van het personeel gegarandeerd aan het eind van deze maand, terwijl de ziekenhuizen een aantal schuldeisers kunnen betalen”, zegt Hindori tegenover de Times of Suriname.

De raad sloeg onlangs alarm toen bleek dat de regering maar niet over de brug kwam. Het personeel kon niet worden uitbetaald en medicijnvoorraden droogden in rap tempo op. Op gegeven moment werd zelfs gedreigd om een bijdrage te eisen van patiënten van het Staats ziekenfonds. Wanneer de rest van de schuld wordt voldaan, is nog niet duidelijk. De NZR wil af van de regelmatig terugkerende onzekerheid. Onder meer moet gesproken worden over de hoogte van de ligdagtarieven die nu veel te laag liggen.


9 REACTIES

 1. De directies van de ziekenhuizen kunnen weer even vrij ademen.

  Dat ze weer even vrij kunnen ademen is een gegeven maar eens mens in nood gebruikt meer zuurstof dan in normale doen.
  De vraag is dus:
  Hoe lang kunnen de directies vrij ademen?????? Is er sprake van 1 tank zuurstof deels gevuld met stikstof???????
  Is de fles met zuurstof na 1 week, 2 weken op of is er sprake van een langere zuurstof levensduur?
  Want wees eerlijk:
  Praatjes dichten geen gaatjes. Wij wachten af en zullen zien want er komt hoe langer hoe minder geld binnen en er wordt schrikbarend gestolen (lees meegenomen).
  Een liquiditeitstekort is alom aanwezig. Wellicht dat de drukpers aangezet kan worden waardoor er meer chartaal geld aanwezig is om zodoende het blinde volk te doen geloven dat monie dé


  Maak melding

 2. Onder Bouterse is de gemiddelde hard surinamer achteruit gegaan. Bouterse heeft Suriname naar de mallemoer geholpen. Geef ons Vene weer terug.


  Maak melding

 3. En de NDP aanhang maar beweren dat het goed gaat in Suriname , ja ja er is al sinds deze regering economische groei , ik merk er geen hol van jullie ?

  money deh, money no deh, money deh, money no deh, money deh, money no deh, money deh, money no deh

  money no deh


  Maak melding

 4. We hebben te veel ziekenhuizen in paramaribo.Elk heeft haar directie en personeel.Lijkt mij beter samen te werken en veel effienter en kosten besparen.


  Maak melding

 5. voor jullie informatie Vene gwe kba volgen jullie het nieuws nou niet. Rusland is nu de Voorzitter daar, Vene go rust ben blij daarom die man had echt veel te verduren . ik had zoveel hoop in de NDP, maar nu. hoe erger kan het als zelf het tuusen hun in bepaalde districten het niet botert. Ding pur Jiawan raveen, buitenkind van de heer Pahlad want die stopte veel geld in wanica en als dank werd zoonlief DC. die maakte een poetspats in het district en zit nu inSaramacca. opgepast voor deze onbeschofte DC, scheld ieder en alles vies uit. waarom hebben ze hem niet gewoon weggehaald. Wanica was gewoon in een afgrond, niets en niemand was goed voor deze DC. raveen die netals papa lief elke vrouw uitscheld maak niet uit als die buitenvrouw werd. belachelijker kan het niet meer,BOUTA ik ben heel teleurgesteld in U. zit uit te kijken op wie ik mijn stem uit breng in 2015. mi no bin Pina maar nu alles wordt met de dag duurder a geers lik mim go doe sa DOE van Carl Breeveld takki in zijn boek “taai Hori” maar liefs met me buik. bezuinigen anders kom ik gewoon niet uit met me karrige salaris, hoeveel verdienen hun niet op ons aan de belastingen!!! allemaal bezitten ze kap[italen waarvan je schrikt en concessies en wij als de kleine man dan???? en nu ook nog Minimumloon doorvoeren. wat wordt van ons kleine man komende jaren???? wat hebben we de jeugd te bieden, if ala jeugd wan doe lik bigisma. Moraal is zoek bij velen. Regering wat is het beleid nu!!!!!!!!!! Su wordt elke dag harder, mama e bari tjieng e kreey fu angri. en wat doen de Beleidsmakers Toneel spelen, no mang hebben we niet nodig. gezinne hebben geld nodig want a pina doro kaba. Hooghart kom op voor ons Ambtenaren noh en laten ze die rommel van een FISO Systeem intrekken ipv die Babyvoeding enxo. Ik zit op me MAXIMUM, soort scholing mim go doe moro!!!!!is gewoon nadelig voor velen van ons. Hassankhan bedankt, wilgo Valies u ook bedankt want jullie lijden er niet onder. dankzij jullie Hebzucht is het doorgevoert!!!!!! walgelijkkkkkkkkkkkk Un pur a sani Hooogie je ben dichterbij de President wan de VP is gewoon een grote Lummel, gierigaard tak bijna e dede,eet hier en daar en overal terwijl a ab SUIKER. Let op wat en waar je eet, Kom op voor de AMBTENAREN, je zit niet meer bij de Vakbeweging anders maak plaats voor iemand die het aankan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.