‘Nieuw Suriname’: Mega Combinatie onbetrouwbaar

0

PARAMARIBO, 17 apr – De Mega Combinatie, MC, van president Desiré Bouterse is onbetrouwbaar. Dit zegt parlementariër Harish Monorath van Nieuw Suriname. Hoewel zijn politieke partij nooit uit de combinatie is gestapt, is die de heel intake behandeld. Nu heeft Bouterse zijn oude liefde ineens weer nodig.

En wordt er naar hartenlust gepaaid. Veel indruk maakt het niet, ook nu er gezaaid wordt met een ministerspost. De aard van het beestje verandert daar niet mee. “Nieuw Suriname is niet gediend van het gedrag van MC en ervaart hen als onbetrouwbare partner. Desondanks heeft onze achterban besloten dat we formeel deel blijven uitmaken van de coalitie, maar onafhankelijk blijven in het parlement”, zegt Monorath tegenover de Times of Suriname. Die onafhankelijkheid wordt al aangehouden sinds Nieuw Suriname niet instemde met de amnestiewet.

Voor het bereiken van vergaderquorum in het parlement is er wel het voordeel dat Nieuw Suriname mee tekent. Dat scheelt twee handtekeningen, wat veel kan uitmaken in een parlement waar de oppositie zich niet verplicht voelt voor quorum te tekenen. Voor het overige houdt Nieuw Suriname zijn kritische koers aan. “Dat houdt in dat we kritisch en objectief vraagstukken zullen benaderen. Wij weten dat we nu in de gouden positie verkeren en kunnen chanteren of misbruik kunnen maken, maar dat is niet de stijl van Nieuw Suriname”, aldus Monorath.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.