Ambassadeur VS bezorgd om politieke situatie

82

PARAMARIBO, 17 apr – De Amerikaanse ambassadeur Jay Anania volgt de politieke ontwikkelingen ‘met interesse en met bezorgdheid.’ Vooral de situatie en de verhoudingen in het parlement lijken gevoelig. De coalitie krijgt het waarschijnlijk nog moeilijker om het parlement bijeen te krijgen.

Het algemeen belang zou er dan bij in kunnen schieten. “Wij als VS willen, net als iedere burger in Suriname dat ook wil, dat de politici werken aan de problemen van de burger en die van het land, maar niet hun individuele belangen belangrijker vinden”, zegt Anania tegenover de Ware Tijd. Nu het moeilijker vergaderen dreigt te worden, bestaat dus de kans dat veel belangrijk werk blijft liggen. Anania hoopt vurig dat er toch tijd en ruimte worden gemaakt voor het Open Sky verdrag tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika.

Het verdrag maakt rechtstreekse vluchten mogelijk. De verwachting is dat en het vliegverkeer en het toerisme zal toenemen. De laatste jaren is hard gewerkt aan verbetering van de veiligheid op de Johan Adolf Pengel luchthaven. In naam van een intenser toerismestroom uit de VS is enkele jaren terug het Surinaamse visumbeleid versoepeld. Anania ziet zijn landgenoten nu echt in drommen de koffers voor Suriname pakken. “Amerikaanse toeristen komen nu niet makkelijk naar Suriname, omdat er geen rechtstreekse vluchten zijn. En omdat die er wel zijn naar bestemmingen in de rest van het Caribisch gebied, blijft Suriname onbekend voor Amerikanen.

82 REACTIES

 1. Jay weet iets wat wij niet weten.
  Volgens onze criminele president en zijn bodyguard is er nks aan de hand en is gewoon een chanteur de deur uitgegooid.
  Maatr wacht, Jay heeft het over individuele belangen die belangrijker zijn dan de problemen van de burger.
  Hij doelt zeker op Dalton Desie’s belangen. Want die staan een soevereine ontwikkeling van ons land weaarbj iedereen is betrokken in de weg.


  Maak melding

 2. Als Bouta het voor het zeggen had was deze Anansi spelende Anania al lang geresuffeld. Misschien belt Bouta, ‘a pikin ingi boi’, zijn ‘speri’ en ‘mati’ Obama, ‘a pikin blaka boi’ in het Witte Huis op om hem een subtiele hint te geven dat er een ambassadeurswoning vrijkomt in Indonesië omdat, vanwege gewijzigde beleidsinzichten, een ‘pikin jampanesi maé’ haar koffers moet pakken, omdat ze zich de rest van de regeerperiode volledig kan toeleggen op het troosten van haar ‘kruktu jampanesi paé’ in Paramaribo, in deze, voor paé, moeilijke tijden. Maé is namelijk de enige die nog huisje wil spelen met paé in zijn onbetrouwbare ‘mi casa es su casa’.


  Maak melding

 3. Nou de politieke situatie was in mei 2010 al behoorljk zorgelijk en is slechts onderhevig nu aan escalatie.
  ”De coalitie krijgt het waarschijnlijk nog moeilijker om het parlement bijeen te krijgen.”
  Huh nou dat bleek tot nu toe ook al verschrikkelijk moeilijk te zijn, zou niet weten waarom het nu wel ineens zou lukken ??? In feite lukt er niets met deze regering, schijn bedriegt, deze regering is wan bigi leh !

  Nog 13 maanden maximaal, wie weet zelfs EERDER !


  Maak melding

 4. Meneer Jay Anania mag zich helemaal niet met Surinaamse Politiek. Is niet de taak van een Ambassadeur. En het is een sprookje dat Suriname ooit een massa toerisme land wordt.


  Maak melding

 5. blablablabla zij de koning leeuw tegen die grote beer,probeer jij op deze manier het surinaamse volk te beinvloeden,”over het vlieg verkeer gaat nog wel,”maar binnenlandse zaken is niet jou pakkie aan,gesnapt.


  Maak melding

 6. Zal DDB het aandurven deze vrijpostige US ambassadeur terecht te wijzen dat hij brutaal is om zich zorgen te maken omtrent de politieke situatie in het land.

  Aan de lopende band stuur ik, DDB, ministers naar huis met als gevolg dat het alleen maar beter gaat in Suriname. Het land heeft 3 maanden zonder een FINA-minister gezeten waardoor het financieel beter is geworden in het land.

  Dus meneer de Vrijpostige Ambassadeur, u hoeft zich geen zorgen te maken want door het wegsturen van ministers is het alleen maar beter op geworden in SURIBABWE.

  Toen Vene pres was heette het land volgens Limbo SURIBAKBA; Nu verzuimt Limbo `MAARSCHALK` GOEBBELS de naam SURIBABWE in de mond te nemen nu zijn FUHRER de SCEPTER zwaait in het land.


  Maak melding

 7. Ik ben ook bezorgd.
  Eigen belang draait op volle toeren!
  Wie houd wie voor de gek,dit is echt huisje spelen.
  Kom we gaan ministertje spelen.
  Wat een speeltuin is het parlement nu geworden.


  Maak melding

 8. Paraman, wil “JIJ” het “grootste probleem” van Suriname oplossen, dat probleem is toch DDB? los maar op dan, het beste gaat het in ongebluste kalk


  Maak melding

 9. @ Paraman :

  Wij hebben het Surinaamse probleem dat een honderdtal ongewapende burgers worden gemarteld en doodgeschoten door muitende militairen opgelost.

  Martelen en doden van onschuldige burgers is volgens de NDP-bende legaal !

  Nu gaat NDP verder met het oplossen van de rest van de Grondwet en de vernietiging van de mensnerechten van ALLE Surinamers !

  Dan is alles, geheel Suriname, opgelost !

  Sribi-srafu Paraman, sribi rustik go moro fara !!!


  Maak melding

 10. Thank you ambassadeur, Su kan niets zelf oplossen. Suries zijn bange schijters met als gtooooootste schijtzak de DiDiBrie die zich pres waant in Su. Deze slappeling van een DiDiBrie kan niets beginnen tegen any buitenlander dan ook. Maar ie zie tegen ing kondremang(Suries zelf) ai kier ding gewoon. Hoe lang zal dit gedoe in Su blijven doorgaan. Amerika hellllllllp ons, verlos ons van deze zaka-zaka DiDiBrie, want Su kan zelf haar problemen oplossen,mmmmaaaaarrrr de hebie, zoals afkomen van DiDiBrie dat kan ze niet. Odiiiii en jepie wie anders denkende, odi odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 11. Ik ben helemaal eens met ARMAND. Met zulke mensen aan het roer zal suriname nooit toeristen aantrekken. Maar een kentering kan komen als Santokhi overneemt toch ?


  Maak melding

 12. IK, begrijp deze lage kwakzalvers niet in welk ander land hoor of zie je een ambassadeur zich bemoeien met politiek waar en wanneer de mensen die het hier goed vinden zijn die voetveeg zijn en zullen blijven landverraders zo als het hoort als er wat niet goed is word er gesproken en stuurt men een speciaal hoog geplaats iemand om dat te doen of de president zelf belt even respect en gelijkwaardigheid jullie vinden mensen van ander landen meer dan jullie zelf maar er zijn ook mensen die weten dat het niet zo is laat 1 ambassadeur van SU zich gaan bemoeien met politiek in wel westerse land of AMERIKA als wij ons zo blijven opstellen waarvoor hebben onze voorouders gestreden waar wij nog steeds voor moeten strijden gelijkheid en respect zelfs in eigen land hebben wij dat nog steeds niet en dan nog dat wij moeten buigen voorbuiten land waarom niet voorelkaar en de hand schudden dat niemand meer is dan een ander alleen de ALMACHTIGE GOD schande het is niet SURINAME die zich neer haalt maar jullie die SURINAME neer hallen met jullie onzin steeds.


  Maak melding

 13. Dat Santhoki overneemt zou een beppaalde groeep surinamers goed uitkomen he stelletje laffaards. Het probleem iis geen DDB,het probleem is de Surinamer die wilt spreken naar de mond van de blanken.. De surinaamse revolutie heef veel mensen bewust gemaakt.. And ofcourse the colonial powers do not like that.. K zou maar stoppen met hulp zoeken bij de Amerikanen,want als zij NAVO inschakelen word Suriname kort en klein gebombardeerd.. Maar achh ja zo ver zijn jullie Surinamers niet om dat te zien.. Aangeezien jullie amerika als jullie superieuren zien.. De president moet deze ambassadeur het land uit werken,want iedereen heef zn mond vol over het recht dat moet zegen vieren. Dit wat die Ambassadeur doet is tegen het internationaal recht. Maar o ja hij is van Amerika,en hij heet geen Bouterse van zn achternaam dus dan is t niet erg toch? Zielig slap voetvolk


  Maak melding

 14. Het was wachten todat mensen de ambassadeur de schuld zouden geven van de chaos dat Suriname heet. Ik vroeg me al af waar ze bleven de afgelopen dagen. Mensen, de ambassadeur heeft zich nergens mee bemoeid. Hij heeft slechts zijn bezorgdheid geuit en dat mag hij, want die is terecht. Hij heeft niet gezegd hoe en met wie ze verder moeten, maar slechts dat Hun persoonlijke belangen niet belangrijk zouden moeten zijn. Ik zou zeggen Dada, pak een taxi naar Ocer en geef hem zonder eerst na te denken van langs, stuur hem daarna een boze brief, oh wacht, het is muisstil.


  Maak melding

 15. Die ambassadeur doet deze uitspraak om te checken of DDBzijn lesje heeft geleerd. Wat ook de reactie van DDB zal zijn ( of hij gaat weer een grote bek opzetten, met als gevolg dat minister Lacking brains weer moet gaan (s)lijmen of hij houdt wijselijk zijn smoel)
  In beide gevallen lijdt ie (weer) gezichtsverlies. En daar kan ie zo slecht tegen. De vraag is: op wie zal ie deze frustratie botvieren, want hij kan die ambassadeur niks maken.


  Maak melding

 16. De vrees van de VN Ambassadeur is niet onterecht. Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar Bouterse kan deze situatie aangrijpen om de noodtoestand uit te roepen en de verkiezingen van volgend jaar uitstellen. Bouterse zoekt naar een manier om in elk geval zijn macht ook ná 2015 veilig te stellen. Dat moet voorkomen worden.


  Maak melding

 17. @Far i Broeder (fadekaring),

  Hoe kun je nou spreken over De Surinaamse Revolutie ???

  Een Revolutie is een OMWENTELING, IN GANG GEZET DOOR HET VOLK!!

  EEN COUP is een OMWENTELING , IN GANG GEZET DOOR EEN STELLETEJE SERGEANTEN.

  Dus wat voor BS kraam je nou uit dat de Surinaamse revolutie heel veel mensen bewust heeft gemaakt.
  Deze zelfde SERGEANTEN-KLIEK IS IN 1987 GENADELOOS DOOR HET VOLK TOEN AFGEWEZEN.

  Weet je nog vriend?? In de jaren 80 waren de schappen in de winkels zo goed als leeg??
  Weet je nog vriend?? Mensen moesten in lange rijen staan om een beetje olie te kunnen kopen.

  Weet je nog vriend?? HET WAGENPARK OP DE WEG ZAG ER NIET UIT.
  Weet je nog vriend?? De Surinaamse Valuta was voor de COUP: NEDERLANDSE FLORIJNEN : SURINAAMSE GULDEN 2:1

  DDB IS DE GROOTSTE GESCHIEDVERVALSER, EN JIJ HOBBELT ER ACHTERAAN.!!!


  Maak melding

 18. dit is de tweede keer dat anania zich in surnaamse binnenlande zaken wil mengen om zijn manupilerende uitspraken gestalte onder het su volk te doen vinden.

  hij zegt zelf;
  “Wij als VS willen, net als iedere burger in Suriname dat ook wil, dat de politici werken aan de problemen van de burger en die van het land, maar niet hun individuele belangen belangrijker vinden”, zegt Anania tegenover de Ware Tijd.

  wat jullie als VS willen zal mij een zorg zijn en de burgers in suriname hebben niks met jou uitspraken te maken.
  individuele belangen is wat VS mee bezig is,”vs wil zich in su politiek mengen om inspraak in het land te hebben.
  een brief naar obama sturen met de mededeling om hun anania tijdelijk terug te trekken van wege brutaliteit in het bemoeien van surinaams binnenlandse aangelehenheid.


  Maak melding

 19. @Sra
  Je hoeft je niet druk te maken. Het Surinaamse volk is al beïnvloed. Wij zitten in een vicieuze cirkel door het gebrek aan objectieve en onafhankelijke geschiedschrijving met betrekking tot Suriname. Vanaf de jaren 80 wordt de jeugd, de scholieren, de volwassenen van vandaag en morgen, wijsgemaakt dat deze man een robin hood is. Dus ze weten niet beter. Het gevolg hiervan is dat hij een grote meute volgelingen heeft. En die stemmen weer NDP waardoor de ontwikkeling en vooruitgang stagneert. Cirkeltje is rond en we zijn weer waar op het punt waar we waren gestart.

  Alle Surinamers kennen de geschiedenis over de slavernij. Omdat die heel objectief is beschreven, er werd zelfs ingezoomd op individuele tragedies. In mijn schoolperiode voelde het aan alsof je het leed van dichtbij meemaakte. En daarom kunnen wij vandaag de dag daar een unaniem oordeel over hebben. SLAVERNIJ WAS FOUT.

  DDB, jullie puppet master is ook hartstikke FOUT!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. @ Paraman

  “Wij stemmen weer op Desi/Ronnie” met als hoofddoel regeringsbeleid : Hoe Houden Wij Onze Twee Veroordeelde Drugsleiders Uit De Bak !

  Dat brengt Sranang ONTWIKKELING !

  NB : De door NDP betaalde FUTUBOYS gaan steeds gekkere “dingen” roepen !


  Maak melding

 21. hans
  Paraman, wil “JIJ” het “grootste probleem” van Suriname oplossen, dat probleem is toch DDB? los maar op dan, het beste gaat het in ongebluste kalk

  Hans , Ray en derest van die schuimbekkende verwarde frontjes op waterkant vinden dat Bouterse de probleem is voor Suriname en niet kijken naar de regeerperiode van Venitiaan. Bouterse is gekozen door het Suriname volk als leider, HONDSBRUTAAL zijn de Nederlanders en Amerikanen die voor de Surinamers willen bepalen wie hun leider moet zijn. Het liefst hebben ze een Surinamer die de buitenlandse belangen beschermd als voormalige Bediende Venitiaan. Amerikaanse ambassadeur bemoeien zich met binnenlandse aangelegenheden overal terwereld behalve bij westerselanden en zogenaamde bevriende landen. De Amerikanen, Nederlanders en andere buitenlandse landen geven niks om het Surinaamse volk en Suriname, het kan ze niet schelen wat er met het Surinaamse volk gebeurd zolang hun belangen goed worden vertegenwoordig. wat niks boven de waarheid irriteert zijn de Nederlanders henk, kees, hans, ect zich met Suriname bemoeien en alle commentaar die ze leveren is negatief. De Nederlanders horen niet op waterkant ze zijn altijd negatief over de Surinaamse leiders, negatief over het Surinaamse volk en negatief over Suriname over het algemeen samen met wat verwarde BOUNTIES, hun favoriete naampje voor Suriname is de bananenrepubliek. de Nederlanders willen de Surinamers vertellen wat ze moeten doen en hoe ze Suriname moeten regeren, Nederland ziet Suriname nog als hun kolonie en doet er alles aan omdat te behouden. De Surinaamse regering wil met Suriname een eigen Zuid-Amerikaanse koers varen met brede samenwerking tussen alle Zuid-Amerikaanse landen en Caribische landen zonder Nederlandse bemoeienis met Suriname. Nederland probeert invloed te winnen in Suriname via door hun Proxy netwerk de zogenaamde hulp organisaties, deze Nederlandse instanties (SPIONNEN) krijgen geld van Nederland om massaal niet-noemenswaardig kleine projecten in Suriname te starten om de lijn met Nederland te handhaven. Surinaamse regering moet geen bemoeienis van het buitenland accepteren want Surinamers zijn geen subjecten van andere landen en de brutale Amerikaanse ambassadeur moeten ze met spoed het land uit zetten samen met de Nederlandse zakengelastige die godzij dank geen ambassadeur is dankzij Bouterse en niet welkom is bij Surinaamse recepties want hij is geen ambassadeur. De westerse landen proberen met alle macht economische voorruitgang van andere landen tegen tegaan om hun dominantie
  over andere bevolking te behouden zowel economisch als militair. De Amerikanen zijn in Cuba op heterdaad betrapt bij het organiseren van een revolutie tegen de Cubaanse regering zoals bij zoals Venezuela met de hulp van een Amerikaanse hulp organisatie in Cuba.


  Maak melding

 22. Agi
  Ik ben helemaal eens met ARMAND. Met zulke mensen aan het roer zal suriname nooit toeristen aantrekken. Maar een kentering kan komen als Santokhi overneemt toch ?

  ik denk met Santhoki krijg je
  een Armageddon aan landroof , zelfverrijking, en massaal illegaal verkoop van surinaamse grondstoffen want 5 jaar niet kunnen stelen moet met spoed worden ingehaald. De regering Venitiaan had de kans om surinaamse grondstoffen te orderen maar dat hebben ze nooit gedaan omdat men niet meer kon stelen maar dankzij regering Bouterse wordt het nu uitgevoerd.


  Maak melding

 23. “Jappi” Glennnn Pengel yu en gi Paramang shing/schande.

  Jij wilt zo graag de bemiddeling van Amerikanen inroepen?
  Ga Googelen en kijken in landen waar zij zogenaamd hebben bemiddeld dan hoef ik jou niet eens weer te spreken.


  Maak melding

 24. Ik zie de Surinaamse Ambassadeur waar ook ter wereld zijn zwarte NEUS al steken in uitgesproken interne kwesties van dat land. Die zal binnen de kortste ontredderd landen op onze enige international airport te Zanderij (J.A.P) met of zonder bagage.


  Maak melding

 25. Deze “vrijpostige ambassadeur” moet oppassen dat hij niet voor de 2de x een ‘luchtbelbrief’ zal krijgen.
  Hij is niet geschrokken van het 1ste dreigement en weet dat de Surinaamse president het niet meer zal DURVEN zijn mond open te doen.
  Ik denk dat onze president achter de coulisse op zijn knieën is gegaan voor de ambassadeur (lees VS)die hem erop zal hebben gewezen dat “vrije meningsuiting een recht van een ieder is” en dat hij op die voet door zal gaan.
  Van dit tafereel zal de gewone man in de straat niets hebben gemerkt.
  Dat heet “stille diplomatie”!


  Maak melding

 26. Waar blijven de ware patriotten van dit land?
  =
  Tja er zijn autochtonen, die at all cost tot hun laatste drupel bloed zullen knokken/strijden
  =
  en
  =
  er zijn emigranten, die alleen maar zijn komen halen.
  =
  Voor de rest kan het hen weinig bommen!
  =
  Kijk zelf maar wie allemaal gedurende die vuile oorlog het leven hebben gelaten en nog altijd struggelen om in het leven te blijven dientengevolge!!!


  Maak melding

 27. @Paraman, waarom zouden de Surinamers weer op het NDP moeten stemmen ? Ik kan geen enkele reden bedenken waarom Bouterse opnieuw president zou moeten worden.

  – verkiezingsbeloftes nauwelijks waargemaakt
  – monetaire reserves met een kwart afgenomen
  – investeerders blijven weg
  – overheid blijft achter met betalen schulden
  – criminaliteit fors toegenomen
  – dossier dec.moorden niet opgelost
  – suriname internationaal slechte imago, drugs etc
  – corruptie viert hoogte binnen ambtelijke kringen
  – suriname prijkt op lijsten kinderarbeid

  Paraman ik ben benieuwd wat jouw drijft om te stemmen op Bouterse, maar feitelijk gezien heeft Bouterse er weinig van gebakken. Ontkennen kan ook niet want de cijfers liegen er niet om.


  Maak melding

 28. wat de afgelopen vier jaar met 36 zetels in de coalitie niet is gelukt,,gaat de komende tijd wel lukken met 26 zetels..

  ze gaan hét veel beter doen volgens dan onze goeroe de moordenaar.

  durft hij nu de amerikaanse ambassadeur wel de mond te snoeren..,,ik denk van niet..hij poept nu letterlijk in zijn broek,,bang dat hij is,om meegenomen te worden naar de vs..

  weet bijna zeker dat deze kabinet binnen de kortste keren zal stranden.


  Maak melding

 29. @Far I Broederschap, jij ziet achter elke boom een vijand. Uitgewezen heeft dat het voeren van een anti koloniale politiek gedoemd is om te mislukken. Robert Mugabe weet er alles van. De Zimbabwanen eten nu hun eigen drek.


  Maak melding

 30. sommigen hier zijn de weg kwijt ,ik kan het niet anders uitdrukken .hoe lang heeft front onder santhoki en ven de tijd gehad om orde op zaken te stellen .
  let wel …ik wil graag dat er een einde komt aan de december moorden ,dan doet het er voor pero niet toe wie schuldig is en wie niet .mij gaat het erom dat de vhp nps de tijd voor hadden ook onder somo .jullie fronters misbruiken de nabestanden zie santhoki rusland vene is van het toneel verdwenen dus voorlopig is hij even uit beeld .deze zelfde losers gaan weer samen werken met somo let op mijn woorden .ik hoop dat wij het surinaamse volk front weer betaalt zet .front is in twee strijd ,ze zeggen de naam front te willen veranderen ….en rusland zet de duer op een kier voor somo .volk van suriname met name de fronters ,wees waakzaam en laat rusland kleur bekennen door niet samen te werken met somo tenzij somo aftreed en een andere voorzitter in de plaats van somo komt .rusland pleegt hoogverraad als hij met somo gaat samen werken en ik hoop dat als hij het toch doet er een splitsing komt in de nps .somo heeft zich verrijkt mede door het front waaronder de vhpo ,nps de hoofd verantwoordelijken waren .laat hij somo die groot stuk grond op domburg terug geven .jong tjin fa en somo hebben het op een sluwe manier ingepikt .ik heb het hier niet over andere gronden waar de bevolking weet van heeft .dies na pe mie contring de .zelfs in nederland heeft deze man een slechte naam als het om geld gaat ,je leest die vele verhalen .goed dat bouterse hem heeft gewipt .


  Maak melding

 31. de geschiedenis boek die herschreven is en aangepast aan deze tijd,is nu actueel als nooit te voren..

  in dit boek met als voor pagina foto staat duidelijk dat.. ddb als moordenaar wordt afgebeeld de hoofd schuldige is dat het land sme vernietigt wordt verkwanseld aan het buitenland..

  bouta is duidelijk een sta in de weg voor land/volk..


  Maak melding

 32. Liever geen Amerikaanse toeristen in Suriname. Die Amerikanen kunnen zich totaal niet aanpassen, willen overal de baas spelen en zetten een vreselijk grote bek op. Bovendien gaan ze het milieu naar de mallemoer helpen en gaan ze schadevergoedingen indienen om het geringste. Tevens gaat de VS regering haar prive-leger, de Blackwater Beveiligingsgroep (intussen van naam veranderd wegens de vele moorden in andere landen)naar Suriname sturen om hun karweitjes op te knappen, gaan de VS MNC’s met omkoping een poot krijgen in Suriname en al de natural resources willen uitbuiten, erger dan China het doet. Dus weghouden, die cowboys! Suriname heeft ook niks gehad aan hun Alcoa enz.


  Maak melding

 33. Zozozo…… S2 (inlichtingendienst van DDB) is op Goede Vrijdag goed vertegenwoordigd op waterkant. Ze zijn in staat om hun eigen andersdenkende moeder, vader, broer of zus, over te leveren aan DDB, zodat ze naar de slachtbank geleid kunnen worden. Denk daar maar eens over na.


  Maak melding

 34. Paraman heeft duidelijk geen KAAS gegeten van INTERNATIONALE BETREKKINGEN tussen landen waarbij MOGENHEDEN als de USA die op het continent van Noord-Zuid Amerika de DIENST uitmaakt of je het nou leuk vindt of niet.

  Piayman stelt doodleuk: Ik zie de Surinaamse Ambassadeur zijn zwarte Neus al steken in uitgesproken interne kwesties van dat land. MIE JEKO, PARAMAN È DJIE GADO SARI!!!

  Wie kan het zich nog herinneren toen wijlen President Kennedy aan Croechov van de Sovjet Unie duidelijk maakte dat deze zijn LANGE AFSTANDSRAKETTEN moest weghalen uit Cuba (Cubacrisis).

  Als er zaken plaatsvinden op het Amerikaans Continent die de USA NIET AAN STAAN, zullen ze dat laten merken. Binnen de invloedsferen van de toenmalige Sovjet Unie was dat precies hetzelfde.


  Maak melding

 35. we weten het nog, 2 maanden geleden, na een uitspraak van de Ambassadeur. Toen stond die coke-snuiver te roeptoeteren…ER SCHUILT GEVAAR..ER SCHUILT GEVAAR..ER SCHUILT GEVAAR. Waar is hij nu met zijn grote bek???
  Lackin moest toen ten overstaan van de wereld leugens verzinnen om die idioterie af te zwakken. Maar nu is onze paarse “held” in geen velden of wegen te bekennen.
  Het is en blijft een LAF sergeantje met een grote bek.


  Maak melding

 36. @@@@ koosssssssss
  je zit in nederland en kraait steeds onzin uit jij en jou front achterban .steeds heeft deze koos het over suriname
  in negatieve zin .koos je lult dom en bent achterlijk .
  ik heb jou en je aanhang al eerder duidelijk gemaakt dat jullie in nederland maar je bent je land ontvlucht .jullie zijn voor lotsverbetering naar nederland gegaan en zitten in nederland su af te kraken .niet jullie buitenlanders hebben nederland opgebouwd ,die nederlanders kraken de buitenlanders af .in een wijk in in denhaag willen die nederlanders toch geen buitenlanders ,wat zeggen jullie daarvan .in suriname was het gisteren op het nieuws wat is jullie antwoord daarop koos ,spied kong ,hans lees ik is een nederlander wat vindt hij daarvan .ik zou mij schamen om suriname af te kraken voor die nederlander .die nederlander heeft zijn land opgebouwd wij moeten het ook doen en een voorbeeld van ze nemen maar niet jou land verlaten en dan gaan afkammen ,die nederlander verwijt jou nu …hij gaat zeggen blijf in jou land ga terug en ik geef ze gelijk ook .die amerikanen willen ons komen uitleggen hoe het moet ,wij moeten onze problemen oplossen en een land als amerika moet zich bezig houden met poetin die honderd procent gelijk heeft als het om de krim gaat en ukraine .europa en amerika willen anderen de les voorlezen maar wie leest hen de les voor .poetin moet vast houden het is hun achtertuin de ukraine .amerika valt irak binnen vermoord duizenden mensen ,ook afghanistan en zonder de vn mandaat wie veroordeeld amerika niemand .guantanamo is van cuba maar amerika bezet het al meer dan 50 jaar ,toen amerika een coup voorbereide tegen maduro ontkende amerika ,men zegt zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten .die vuile politiek die amerika speelt kennen wij .en poetin heeft het reeds lang door .reagan zei ook dat zuidamerika hun achtertuin is .suriname moet zich niet de les laten voorlezen door amerika ,ze kunnen adviseren waar mogelijk en steunen waar mogelijk maar niet partijdig zijn .laat 2015 bepalen wie in de oppositie gaat en wie in de coalitie .als het paars is die het velt moet ruimen het zij zo ,als het front is die de scepter gaat zwaaien het zij zo …maar ambassade bemoei je er niet mee je hoeft je geen ongerust te maken ,die ongerustheid kennen wij van nederland zowel amerika .wat ik hier zeg is geen grootspraak ,wij zijn een jonge natie die elke hulp kan gebruiken maar niet tot elke prijs wij hebben onze trots en waardigheid .niet omdat je rijk bent kan je maken en breken ,als dat zo moet mogen zij hun hulp houden zoals bouterse niet wacht op hulp van nederland .en daar ben ik pero trots op .als front aan de macht komt prima ,zolang het surinaamse volk front wil moeten wij dat respecteren maar zover is het nog niet .suriname heeft altijd eerlijke verkiezingen gekent en jammer dat mensen als santhoki suriname in een kwaad daglicht proberen te zetten .somohardjo zei dat er geknoeit gaat worden bij de komende verkiezingen .hihihihihihi zegt hij dat nupas daar bouterse hem eruit heeft gegooid!!! welke ezel gaat dat geloven .zijn achterban en front gaan het geloven ,ze gaan weer voor samen werking .in elk geval amerika bemoei met je eigen zaken .


  Maak melding

 37. @Leugenaar Jij schreef het volgende;

  “ik denk met Santhoki krijg je
  een Armageddon aan landroof , zelfverrijking, en massaal illegaal verkoop van surinaamse grondstoffen want 5 jaar niet kunnen stelen moet met spoed worden ingehaald. De regering Venitiaan had de kans om surinaamse grondstoffen te orderen maar dat hebben ze nooit gedaan omdat men niet meer kon stelen maar dankzij regering Bouterse wordt het nu uitgevoerd.”

  Naar aanleiding van jouw reactie zeg ik het volgende;

  Het is niet in mijn geaardheid om te reageren op reakties welke daadwerkelijk van te veel minnetjes zijn voorzien. Energie verspilling is dat,maar voordat ik toch reageer,verzoek ik jouw om ddb en zijn chamoes te vragen als ik mag vertellen over landroof,grondstoffenroof en staatsgeldenroof.(enz.enz.enz.) Liever houdt jij je mond zullen ze zeggen,want het is niet mooi wat er in dit land wordt uitgespookt. Vraag direct of ik over de goudindustrie,grondroof,ogs,regelarij of andere zaken kan vertellen.

  P.S. Agi betekent letterlijk vuur.

  Groet


  Maak melding

 38. SU
  ik weet niet voor wat jij mij aanziet,vrienden zijn wij niet.
  ik vraag mij af in welke wereld jij leeft om te komen zeggen dat zins de jaren tachtig m.a.w het volk Bouterse als een robbinhood gezien hebben en massaal voor hem gekozen hebben.
  jij kan ook niet accepteren dat Bouterse democratisch door het volk gekozen is.
  ik kan jou bewijzen wat het verschil tussen de oude kolonialen,front,en de vroegere regeringen niet konden waar maken,en wat deze regering in 3 jarentijd voor elkaar gekregen hebben.
  niet nederland of amerika zouden suriname zover kunnen brengen,en dat is in eeuwen bewezen dat het hun geen ene moer kan schelen,als zij ermaar beter van worden en wij maar stikken.
  wat nederland niet gelukt is wil amerika voor elkaar krijgen door zich ineens met surinaamse binnenlandse zaken te bemoeien,en dan nog een grote smoel opzetten in een land dat niet van hun is.
  Anania is onbeschoft om zulke uitspraken te doen,niet daarvoor is hij ambassa in suriname,hij moet gewoon zijn smoel dicht houden en zich aan de regels houden.

  wil hij de president van suriname op zoeen manier debiteren omdat zij de zoon van onze pres hebben.
  dus ik had gelijk toen ik zij dat amerika nu in suriname een spigologische oorlog voeren aan het uitvoeren is.
  dat noem ik massa manupilatie,”en dat keur jij dus goed,”nou ik niet.
  Anania(vs)moet niet denken door hun opservatie en uitspraken dat wij ons voor hun gaan kleinneren,”vergeet het maar.


  Maak melding

 39. wat de geschiedenis van het afrikaans surinaamse volk betreft.
  wij zitten nog met leringen van de oude kolonialen die het niet met ons gemeend hebben en dus onze ware geschiedenis achter wege gelaten hebben om in hun verhaal(fictie) te geloven.
  kijk maar naar die fictieve blanke jezus die nooit bestaan heeft maar door vele van mijn broeders en zusters als een verlosser aanbeden wordt en hun zelf voor de gek houden dat hij de zoon van god is,”leg mij dan uit;hoe kan jij een aanbidding gaan verrichten over een zogenaamde verlosser dat door de vroegere slaven handelaars aan ons is opgelegd om in te geloven en die zogenaamde god blank is en jij zwart,’klopt niet.
  mentale en geestelijke slavernij,tot de dag van vandaag.

  onze ware geschiedenis is niet bij slavernij begonnen,maar duizenden eeuwen voordat er enige invasie van de aziaten,arabieren,europeanen tot stand gebracht werden.
  wij zijn daarvoor nooit slaven geweest en hebben ook nooit slaven gehad,omdat er toen eenheid was.
  de invasies hebben de negatieve elementen in ons midden doen losbarsten,dankzij door de kolonialisten die vonden dat zij ons voor gek konden houden en ons leegroven van onze bezittingen,en dat,als wij er niks aan doen,zal zich op beestachtigge manier herhalen.
  maaaar dat zal niet meer gebeuren.
  nu dat zij zien dat er een totale bewustwording onder het creoolse volk plaats vind,zetten zij alles in de strijd om ons door hun verzonnen leugens,weg te drukken zoals dat nu in amerika onder mijn creoolse broeders en zusters plaats vind.


  Maak melding

 40. kwestie van een helikopter boven paramaribo even landen op het onafhangkelijks-plein en dan doorvliegen naar new york..

  alle problemen opgelost..


  Maak melding

 41. Zo aan de reacties van de suppletie (ware Redi musu) Parapinto te oordelen, verkeerd de nationale drugs
  partij in totale verwarring.

  In Saramacca ging men in (ndp)stijl bijna op de vuist!

  Voor de goede orde!
  Een Redi Musu, landverrader, is een suppletie PADVINDER
  die in opdracht van de voormalige kolonisator een gekozen regering daags voor de algemene en geheime verkiezingen
  naar huis schiet.


  Maak melding

 42. de amerikaanse ambassadeur uit zijn bezorgdheid, wat is daar mis mee, ik was toch echt in de veronderstelling dat Suriname een democratie was , met een democratisch gekozen regering en regerings leider in dit geval Desi Bouterse.
  In een democratie mag toch iedereen die daar woont en werkt zijn mening of opinie geven, ook al zijn daar een aantal het niet mee eens, bij de minste vorm van kritiek van wie dan ook staan ze gelijk op hun achterste benen, en halen er allerlei niet ter zake doende onderwerpen bij om toch maar hun gelijk te halen, mij lijkt dat meer de hierarchie van de voornl. racistisch en intimiderend ingestelde paarse grootbekken, kan ook moeilijk anders met hun afgod met sterk diktatoriale trekken, geen kritiek of commentaar, want anders……


  Maak melding

 43. Haha! Wat grappig, ik zou de Amerikaanse ambassadeur willen verzoeken om zich niet druk hoeven te maken met Suriname, de problemen van Amerika zijn veel groter laat hij zijn bezorgdheid uiten voor heel veel Amerikanen die op straat slapen en in bijzonder die in armoede leven. Ik denk dat veel belangrijker is


  Maak melding

 44. AGI
  Naar aanleiding van jouw reactie zeg ik het volgende;
  Het is niet in mijn geaardheid om te reageren op reakties welke daadwerkelijk van te veel minnetjes zijn voorzien. Energie verspilling is dat,maar voordat ik toch reageer,verzoek ik jouw om ddb en zijn chamoes te vragen als ik mag vertellen over landroof,grondstoffenroof en staatsgeldenroof.(enz.enz.enz.) Liever houdt jij je mond zullen ze zeggen,want het is niet mooi wat er in dit land wordt uitgespookt. Vraag direct of ik over de goudindustrie,grondroof,ogs,regelarij of andere zaken kan vertellen.
  P.S. Agi betekent letterlijk vuur.

  Agi of AGOE één pot nat wat mij betreft
  we leven een democratie land en het recht op meninguiting is een recht wie ben jij om niks boven de waarheid te vertellen dat hij moet zwijgen. Ik weet dat de waarheid hard en pijnlijk kan zijn maar de waarheid moet gezegd worden. Over grondroof gesproken ben je vergeten hoe Samo en brunsie Doekhi in het assemblee een pakslaag gaven nadat Doekhi bewijs onomstotelijk bewijs had van grondroof door Samo in Nickerie . ben je vergeten de 3 woning gen die Rusland heeft in Miami totaal 1,5 miljoen us dollar kun je me vertellen hoe deze meneer voormalige minister van grondstoffen aan zijn geld komt om dit te bekostigen. Ben je vergeten dat Venitiaan altijd zei dat Suriname miljarden saldo plus had opgebouwd maar voor de machtwisseling stierf André Telting plotseling en alle miljarden plus die volgens Venitiaan aanwezig had moeten zijn kregen pootjes waarschijnlijk liepen de miljarden vrijwillig naar de HAKRINbank in de portemonnee van de Hindoestanen zakenmannen die allen VHP zijn, nu weten we hoe Santhoki zijn campagne gaat bekostigen. De miljarden plus die volgens Venitiaan werd opgebouwd veranderde voor Bouterse overnamen in een te kort met nog onbetaalde staatsrekeningen. Het leukste van het hele verhaal is niemand praat er over niemand weet niet hoe het geld is verdwenen wanneer je vragen stelt wijs men naar de overledenen Andre Telting. Zelf de 2de man van de Surinaamse bank na Telting kon geen uitleg geven waar de gelden zijn gebleven. Dit zijn de mensen die weer willen regeren en men wijst naar Bouterse en gillen over corruptie. Agoe jou intellectueel is niet toereikend om met een superieur Creool te discussiëren ga eerst wat huiswerk doen voor dat je wat schrijft.
  P.S mijn echte naam is WATRA wanneer ik Suriname in één regenbui onder water zet is Agi of Agoe nergens te bekennen.


  Maak melding

 45. hans

  de amerikaanse ambassadeur uit zijn bezorgdheid, wat is daar mis mee, ik was toch echt in de veronderstelling dat Suriname een democratie was , met een democratisch gekozen regering en regerings leider in dit geval Desi Bouterse.
  In een democratie mag toch iedereen die daar woont en werkt zijn mening of opinie geven, ook al zijn daar een aantal het niet mee eens, bij de minste vorm van kritiek van wie dan ook staan ze gelijk op hun achterste benen, en halen er allerlei niet ter zake doende onderwerpen bij om toch maar hun gelijk te halen, mij lijkt dat meer de hierarchie van de voornl. racistisch en intimiderend ingestelde paarse grootbekken, kan ook moeilijk anders met hun afgod met sterk diktatoriale trekken, geen kritiek of commentaar, want anders.

  Hans
  Ik blijft van mening dat Nederlanders niet moeten bemoeien met Surinaamse zaken en dat geld ook voor jou . je rept dat Amerikanen mogen hun mening geven dat hoort bij democratie maar zodra Bouterse zijn mening zou geven over Nederland of Amerika dan zul je zien dat se Surinaamse ambassadeur op het matje wordt geroepen en wordt verteld dat ze niet moeten bemoeien in binnenlandse aangelegenheden. Het bemoeien in binnenlandse aangelegenheden geld voor de westerse landen als één richting verkeer dus hou je mond over democratie en ga de racisme van jou maatje WILDERS bestrijden dan doe je tenminste iets nuttig met je tijd dan hier onzin uitkramen over zaken die jou niet aangaat!


  Maak melding

 46. ik zal het voor de redimusus,lanveraders,bounties,nederlanders nog een keer duidelijk maken.

  jullie mogen de president van suriname uitschelden hoe jullie dan ook willen.

  mijn boodschap aan de president is;
  presidenT,ik weet dat u ook misleid ben geweest door de nederlanders die u ook ooit vertrouwd heeft, maar ingezien heeft dat het hun niet om het belang van suriname maar om hun eigen belang na te streven door u in het land te instaleren.
  nu dat u ingezien hebt dat het geen goede zaak is wat nederland ingedachte had om met het volk en land te ondernemen,hebt u daar een stop aan toegeroeppen door andere wegen te bewandelen die geen politieke betrekkingen met nederland onderhoud,”en daar ben ik heel trots op.
  zonder hulp van nederland hebt u stappen ondernomen waar suriname en bevolking,als wij onze standpunt blijven houden,er later voordelen uit zou kunnen halen.
  die doelstelling zit NL,VS,FRONT,natuurlijk zwaar op de maag omdat zij andere doelen met het land en volk voor ogen hebben,namelijk koloniale doellen die geen vooruitgang voor land en volk teweeg zullen brengen maar juist weer als moderne slaven onder hun regeer beleid.

  u bent een leider naar mijn hart,ook al wordt u als heel slecht door de haat dragers gekenmerkt,”de koning leeuw die niet voor zijn vijanden terug deinst.

  ik staat ook achter u beslissing wat die aziaat tjekre somo betreft,schop hun ermaar uit die niks voor land en volk in te brengen hebben.

  het moet nu voor de tegenstanders duidelijk zijn aan wiens kant ik staat,if jou don’t like it,bite it.

  ik stem voor BOUTERSE/NDP.


  Maak melding

 47. @MARCEL ik wacht de dag ook af.
  De AMERIKANEN zijn aan het voor bereiden om een vl
  iegdekschip te plaatsen bij wat ze noemen,”ZEE-MONDING
  Het wordt spannend,niet vo niets zijn wij in het wereld deel ZUID-AMERIKA.


  Maak melding

 48. PROVOCATIE van lichtzinnige Amerikaanse Ambassadeur.
  Ouderwetse provocatie van de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania, moet men in Suriname met een korreltje zout nemen.

  Deze Ameriaanse gangsters (in schaapskledij) hebben wij hun grote smoel niet zien opentrekken toen de weliswaar Nederlandse Regering onder Rutte regeerde met gedoogsteun van de PVV van Wilders.

  Heeft deze imbiciel van een Ambassadeur bij stilgestaan over de honderdduizende moorden gepleegd door de Amerikanen in Irak, waarbij Irakezen en hun eigen (heilige) Amerikaanse broeders naar Saigon (de dood) werden geholpen.

  De misdadige afluisterpraktijken jegens gerenommeerde politici als de Duitse Bondskanselier en Braziliaanse President. Dan hebben wij het niet over de racistische misdaden van deze Amerikaanse RACISTEN in Quatanamo Bay nabij Cuba.

  Laat Jay Anania de Krim gaan heroveren, daar mag hij zijn IMPERIALISTISCHE verslaving, tenvolle ten toon spreiden.

  Bouterse dient zich niets van deze IMPERIALISTICHE TRUC van deze klootzak aan te trekken. Deze vlegel onder het mom van Ambassadeur moet het weten, dat hij niet behoort te bemoeien in Binnenlanse Aangeleden van een ander land, in dit geval Suriname.

  Een dergelijke Kluklux-clan houding moet worden genegeerd.

  Zijn blazoen oppoetsen, moet Anania in een andere situatie. De ONGELOOFWAARDIGHEID van deze laffe Amerikaanse ‘gangsters’ is zelfs voor een debiel een opvallendheid.

  Suriname dient haar eigen polieke stappen te zetten. Zogenaamde zorgen geuit door een dergelijke imbiciel moet gezien worden als Amerikaanse cultuur en zich koste wat kost in de kijker willen spelen.

  Een dergelijke uitslover als Jay Anania: GEWOON NEGEREN! Allemaal Amerikaanse hoogmoed en waanzin.


  Maak melding

 49. @Sra

  Ik zie jou als een verloren schaap die is besmet met het Boutisme virus. Dit virus maakt je vatbaar voor manipulatie en propaganda. Het virus zorgt ervoor dat je de wereld om je heen vanuit een tunnel bekijkt.

  Over manipulatie gesproken:

  Roy Horb,(de duif tussen de haviken)heeft in de gevangenis zelfmoord gepleegd met een onderbroek.

  Slachtoffers van de decembermoorden zijn op de vlucht doodgeschoten.

  Realiteit:

  Politieagenten werden ontwapend en moesten in hun onderbroek door de straten paraderen.
  Het onderlinge wantrouwen was groot. Niemand durfde voor zijn mening uit te komen. Zelfs niet binnen familie kringen. 100% kans dat je levenloze lichaam in een greppel werd gevonden. We werden door angst gegijzeld, we waren monddood, we waren net zombies. Iedereen die het niet met ze eens was, werd bestempeld als landverrader of spion (net zoals jij dat tegenwoordig ook doet. Dat vind ik trouwens een teken van zwakte, omdat jullie geen betere argumenten hebben.

  Ik weet niet of jij dit allemaal hebt meegemaakt, maar ik durf te beweren dat er heel veel mensen zijn die mij kunnen aanvullen v.w.b. de daadwerkelijke gang van zaken vanaf 1980 tot nu.

  Jullie hebben het ook steeds over redi moesoes. Brunswijk was trouwens degene die tijdens de binnenlandse oorlog een redi moesoe op had.

  P.s. Massamanipulatie vindt plaats in Ocer.
  Jij praat in jouw reactie over creolen,
  ik praat in al mijn reacties over Surinamers.


  Maak melding

 50. Paasboodschap Anania.

  Paasboodschap Desi Bouterse aan Jay Anania respectievelijk Suriname aan de USA, zoals Jezus het zou hebben gezegd: Ween Niet Over Mij, Maar Ween Over Uzelf En Over Uw Kinderen!


  Maak melding

 51. @ben66,

  Volgens mij heb je je oren en ogen in je onderste regionen (die ik niet wil benoemen) weggestopt, want je bent stekeblind en oostindisch doof voor wat de Amerikanen en de Amerikaanse bedrijven allemaal uithalen in de wereld. Ik wens je veel succes met het volgen van de wereldnieuws.


  Maak melding

 52. Ik begrijp niet, waarom veel posters zich zo druk maken.
  Suriname is een democratie en in zo’n rechtsvorm mag je zo ongeveer alles zeggen, wat je op je lever hebt.
  Wij Surinamers schelden de Amerikanen, de Nederlanders en als het uitkomt de Fransen regelmatig uit voor rotte vis.
  Dat is ons goed recht van vrije meningsuiting.
  Ik zou niet weten, waarom buitenlanders geen kritiek op Suriname mogen hebben.
  Dat zijn namelijk de spelregels, die we met elkaar hebben afgesproken.


  Maak melding

 53. @boze leeuw…

  mijn onderste regionen hebben meer inhoud dan jouw bovenkamer. Die ene hersencel die jij bezit moet je nog delen met je paarse, slaafse volgers van een mega-crimineel.


  Maak melding

 54. @niks gaat boven de waarheid,

  Je stelt onomwonden dat de MILJARDEN+ waar Vene het over had zijn, verdwenen in de zakken van Hindoestaanse zakenlui die allen van de VHP zijn.

  Je zegt zonder meer dat Santokie hiermee zijn Verkiezings-campagne gaat financieren.

  Ik had begrepen van DDB dat hij BEWIJZEN IN HANDEN had waarmee hij DE HELFT VAN DE VHP zou opsluiten.

  Mijn vraag aan jou is: Hoe komt het dat deze VHPers nog steeds niet zijn gearresteerd ondanks de bewijzen waar jij en DDB over beschikken.

  Nog een vraag?? Waar zijn de ONOMSTOTELIJKE bewijzen gebleven waar Doekhie mee liep te schermen toen hij die KOTIGO kreeg.

  Je weet het wel mooi te brengen met al die LANDROOF, STAATSGELDENROOF, GRONDSTOFFENROOF ENZ.ENZ en toch lopen deze mensen vrij rond??

  AUB, zet me niet onder WATRA baja, ik wil niet verdrinken!!!


  Maak melding

 55. SU

  ik weet niet waar jij het over hebt.
  in mijn eerste reactie naar jou op Vrijdag 18 april 2014 om 19:17 uur,heb ik het helemaal niet over wat jij nu duidelijk wil maken.
  ik heb toen op mijn manier op jou reactie naar mij gereageerd,”wat is daar fout aan.
  nu haal jij woorden naar voren die helemaal geen betrekking op jou eerste reactie naar mij hebben.

  als jij van onderwerp wil veranderen zou het verstandig zijn om het ook aan te geven.
  en kom niet zeggen wat jij mee gemaakt hebt,terwijl dat niet zo is.

  dan noem je mij een verloren schaap.
  kijk naar jou zelf en oordeel een ander niet.


  Maak melding

 56. amerika kan alleen maar een grote smoel opzetten.
  zij weten wat hun tewachten staat als zij militaire acties in suriname zouden ondernemen.
  suriname vormt geen bedreiging voor de wereld,de president kunnen zij niet aankomen omdat zij gemerkt hebben dat hij inderdaad veel meer dan de vorigge regeringen in het land en voor het volk gedaan heeft.
  het enigge wat zij zouden kunnen doen is het volk manipuleren om op andere gedachten te komen,en daarvoor hun verdeel en heer theorie als basis grbruiken,,”dat is precies wat Anania mee bezig is.

  die cowboy denkt dat wij hem niet door hebben


  Maak melding

 57. KLAPklapklap SRA, ik vindt het uitstekend uitgelegd en gezegd maar ja niet een ieder zal dat begrijpen en enkel alleen omdat zij de partij en de PRESS niet mogen terwijl hoe dan ook geen 1 regering heeft ons zo proberen de ogen te openen dat wij met zn allen het samen moeten doen deze en het is zo dat geen enkel regering gedaan heeft voor land en volk dan deze PRESS als wij blijven hameren op het verleden hoe komen wij dan vooruit en dan kunnen liever blijven hameren op verleden wat land en volk is aangedaan in het verleden door het westen maar ook dat levert ons niks op dus waarom niet kijken naar toekomst in plaats van verdeel en haat te zaaien onder elkaar de PRESS heeft toen een ieder op geroepen alle partijen en bevolkingsgroepen om het samen te doen maar nee het buitenland is hun baas en de vrees voor hun meester bestaat er nog steeds terwijl die tijden al zijn geweest elk mens is het zelfde niemand meer dan een ander dus respect voor SU en zo niet geen probleem maar laat SU dan met rust wij zijn gelijkwaardig niet meer dan een ander maar ook zij niet meer dan ons en ja het is zo deze PRESS is de best voor SU.


  Maak melding

 58. Paars onder Lijding van zijn grote voorganger is bezig met een masterplan/aanvalsplan op de USA. CTU schijnt tot de tanden bewapend te zijn.
  De Dapperen van het Surinaamse volk gaan tot de aanval over.
  Of zijn ze alleen zo dapper tegen weerloze Surinaamse burgers?????????????


  Maak melding

 59. de amerikanen hoeven zich niet bezorgd te maken over sme / volk..

  ze zijn medeplichtig de afgelopen negentig jaar sme uit gebuit te hebben en het land in een verwaarloosde broko-pernasie achter gelaten en weg gelopen met mede neming van alle waardevolle grond stoffen / edele metalen en zichzelf verrijkt..

  zie maar aan billieton heeft grote grote holos achter gelaten hele diepe gaten alwaar je zelf een twintig ver dieping flat kan neer zetten en je ziet de top nog niet..

  wat dacht je van i-am-gold wanneer ze straks alle goud hebben gegraven laten ze alle vergiftigde stoffen millieu vervuilt als stand voor dank aan die domme suris achter..

  en wij maar genoegen nemen met wat kruimels als loon in waardeloze srd’s

  bouta je had zelf gezegd,, voor de verkiezing,,dat wanneer jij aan de macht zou komen deze lieden zou weg jagen..

  en wat doe je nu,,je jaagt je eigen ondersteuners weg..

  hoe betrouw-baar ben je ..


  Maak melding

 60. SCHANDALIG dat de ambassadeur van een bevriend land Sranang moet “herinneren” aan een ontbrekende Anti-corruptiewet ! Deze had er de vorige eeuw al moeten zijn !

  Waar blijft trouwens de INTEGRITEITSWET om Moordenaars, Veroordeelde Drugshandelaren en Dieven, uit het bestuur van Suriname te weren ??

  En maar lullen over HET BUITENLAND in plaats van onze geschonden GRONDWET te herstellen en de rechters zonder inmenging hun werk te laten doen !


  Maak melding

 61. Is Anania (Anansi) een scheidsrechter, door te bemoeien brengt hij muziek in de oren van domoren.
  Maar het is duidelijk, deze man is duidelijk met iets anders bezig.

  Wanneer krijgen wij onze eigen stuwmeer terug.
  Want wij zijn onnodig miljoenen kwijt aan de Amerikanen.
  Jaar in jaar uit betalen wij de Amerikanen voor ons eigen stuwmeer en gratis gebruik van het water, en het loopt al in de miljarden…ziet Anansi dit niet.

  Is dit corruptie, manipulatie of uitbuiting.


  Maak melding

 62. Geloof die man niet die man ziet ons als stommelingen.
  In Su kunnen en moeten wij geen wetten gaan schrappen om anderen vrije toegang te geven, want als jij het terug wil draaien dan komen belangen van VS in gevaar en dat is altijd jou de oorlog verklaren.
  Dit is zeer zware manipulatie van deze meneer.
  Wees uiterst voorzichtig.


  Maak melding

 63. Tactische zet vd US. Stukje bij beetje komt de waarheid naar boven. Want al is de leugen nog zo snel… Precies… 2014 vallen alle puzzelstukjes op z’n plaats. Cc-1 wordtbekend gemaakt en de ware toedracht vh uitzetten vd PL komt naar buiten.
  De US zet niet voor niets een nieuwe ambassade neer. Ze trainen notabene het leger van Su, dat by the way geen geld heeft voor goed materiaal. Plan ligt al klaar voor als ddb raar gaat doen. Doet naar mijn mening al een tijd. De US weet vd hoed en de rand. De case tegen Dino/ ddb is tot in detail voorbereid, de rest ook! En deze US ambassadeur heeft in Irak gediend. Zien jullie de puzzelstukjes samen vallen. Ze hebben hem bij de ballen.


  Maak melding

 64. @@@@sra
  moeten ze die tien goden hanoeman ,siva,en de andere goden aanbidden .ook ratten en geld aanbidden jullie moeten wij ook de ganges aanbidden waar de dode kadavers van honden en ratten in drijven .zie ook die moslims hebben weer andere gewoontes .breek mij de bek niet open mie mang .respecteer ieders geloof dan wordt je weer gerespecteerd .je probeert een wig te drijven meer is het niet .of moeten wij al die goden van jullie gaan aanbidden want het zijn er nog wat goden wat jullie aanbidden .bahhhhhh


  Maak melding

 65. Ik denk eerder verleiden van Dino tot misdaad, is niks anders dan manipulatie en dat doe jij duidelijk met corruptie.(corruptieve praktijken)
  Wie is nu dan corrupt bezig.
  Volgens de wetten van Su. als jij een ander aanzet tot misdrijf dus mee gaat werken tot of aan misdrijf is het strafbaar(b.v. heler bij diefstal of roof, betalen voor een moord (huurmoordenaar)aanzetten tot misdaad, is strafbaar waar zijn die kerels die Dino aangezet hebben, moet Su. deze kerels niet aan de tand voelen en eventueel de bak ingooien, Heel Su. slaapt…OM…slaapt ook…Ik snap die hele VS ook niet meer als het om eerlijkheid gaat….nog wet nog gebod. Wij hebben meer interne problemen en dat is domme hebzucht. Maar daar heeft het land geen buitenlanders voor nodig nog voor corruptie.


  Maak melding

 66. Na uitspraken van deze meneer Anansi ben ik bang geworden over The Open Sky rotzooi, Ik denk dat Su dit snel uit het hoofd moet halen.Want het lijkt mij een zeer gevaarlijke grap.


  Maak melding

 67. Niets gaat boven de waarheid, jij bevestigd door je reactie op mijn laatste posting, gewoon de strekking van de inhoud, en ik laat me helamaal niet door figuren zoals jou mij de wet voorschrijven, en geef gewoon mijn mening over Surinaamse zaken, wanneer en hoe ik dat wil, ben je het daar niet mee eens jammer dan, lees je het toch niet, voor de rest mag jij en al die andere paarse on-democratische malloten wat mij betreft in jullie vet gaar smoren


  Maak melding

 68. Is Anansi nog steeds in SU?, stuur die gast met een one way ticket naar Irak of naar een van de andere landen in de wereld waar ze tot een hel op aarde hebben gemaakt.
  Please go home, cos we don’t like you guys.

  Greetings en Wan Braza.
  ReddFoxx, Shakoentala, Sabojo, Amoffo, Satimin en Omoe Sneezie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.