vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenPolitiekSociaal gezicht Suriname verandert radicaal

Sociaal gezicht Suriname verandert radicaal

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 apr – Het sociaal beleid wordt radicaal veranderd en wel ten goede. Volgens minister Michael Miskin van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM, wordt een reeks wetsvoorstellen voorbereid. Die moeten rond midden dit jaar zijn goedgekeurd door het parlement.

Er is dan nog genoeg tijd voor deze regering om over te gaan tot uitvoering. De wetsvoorstellen betreffen een basis zorgverzekering, een pensioen- en een minimumloon stelsel. “De samenleving zal hiermee compleet veranderen”, zegt Miskin tegenover de Ware Tijd. 2014 moet dus het jaar worden waarin het sociaal contract werkelijkheid wordt. De bedoeling is de wetgeving zodanig in elkaar te zetten dat alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten. Het radicale zit hem in de verplichte individuele bijdrage.

Tot nog toe is veel van wat aan sociale voorzieningen vanuit de overheid beschikbaar is voor de burger zo goed als gesubsidieerd. Een financieringsplan ontbreekt. Het nieuwe systeem moet daar een eind aan maken. “Iedere werkende tussen de zeventien en negen en vijftig jaar oud zal verplicht worden, net als bij de algemene oudedagvoorziening, bij te dragen aan een pensioenfonds. Dat is een groep van driehonderd duizend mensen. De bedoeling is dat deze generatie, behalve zichzelf, ook de vorige verzorgt “, aldus Miskin.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

2 REACTIES
  1. Hoe ga je dit alles FINANCIEREN MINISTER Miskin, jullie zijn KAMPIOENEN IN HET ROEPEN van ONZIN.

    Alleen de PAARSE SLAAFSE VOLGELINGEN trappen in jullie ONGEIN.

    DDB heeft al zeker 10 van deze BULLSHIT geroepen zonder dat één bewaarheid is geworden en nu ga je ook uit het zelfde vaatje tappen, Minister.

    Maak je jezelf niet BELACHELIJK Miskinnetje


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES