Regering blijft babyvoeding subsidiëren

32

PARAMARIBO, 11 apr – De regering ziet af van het voornemen om de subsidie op babyvoeding te staken. President Desiré Bouterse heeft het besluit zelf genomen.

Intussen is de opdracht gegeven aan vicepresident Robert Ameerali om erop toe te zien dat de subsidie doorgaat. “Het besluit van de president moet worden gezien in de sfeer van het sociaal contract dat de regering met het volk heeft gesloten”, staat in een bekendmaking van het Kabinet (bureau, red.) van de President. Overigens heeft niet de regering, maar de politicus en NDP-voorzitter Bouterse een sociaal contract met de samenleving. Dat is nog van voor Bouterse’s verkiezing en benoeming tot staatshoofd.

Het voornemen om de subsidie soort te zetten, werd ruim een week terug bekend gemaakt. De regering wil bezuinigen en het zou ook een stimulans zijn voor meer borstvoeding, In het parlement is woedend gereageerd. Vooral vanuit de oppositie werd gepleit voor behoud van de subsidie. Die komt vooral de arme ouders van het binnenland ten goede. De subsidie is ingevoerd tijdens de regering Venetiaan om vooral ondervoeding onder jonge kinderen tegen te gaan. Volgens de oppositie getuigt het niet van behoorlijk bestuur om zulke maatregelen ter elf er ure in te voeren.

32 REACTIES

 1. er komt een halt op de subsidie en als land en volk in rep en roer is komt DADA hoogstpersoonlijk “ingrijpen”

  mooie verkiezingsstunt tog… ai boi e pley koni


  Maak melding

 2. De Pro Bouterse aanhangers blijven angstig stil. Blijkt maar weer dat Venetiaan echt aan armoede bestrijding deed.
  Mensen vergeten dit niet. In 2015 krijgt de NDP een mega pakslaag.


  Maak melding

 3. Baas wekt steeds weer de indruk dat hij niet weet waar hij mee bezig is, hij overziet vaak niet wat voor effect zijn uitspraken en de maatregelen die hij aankondigt zullen hebben;
  1. De ambassadeur van de V.S. moet oprotten want hij bemoeit zich met binnenlandse aangelegenheden. Lakei, de volgende dag, namens de president; de ambassadeur heeft niets verkeerd gedaan.
  2. De subsidie op babyvoeding wordt per direct afgeschaft, want borstvoeding is het beste voor de baby’s. Na een storm van protest komt Limbo uitleggen dat dat helemaal niet kan want de president heeft een sociaal contract getekend met het volk.
  Ik stel me zo voor dat Baas ’s morgens, wanneer hij naar het toilet gaat om te plassen, vaak niet eens weet waar zijn gulp te vinden is en hij niet meer weet of hij staand of zittend plast. Nadat hij een grote morserij heeft gemaakt komen Lakei en Limbo de troep dan opruimen.


  Maak melding

 4. Overduidelijk wat hier gaande is. Voor Front zijn de verkiezingen al begonnen. Daarbij schuwt men niet om onorthodoxe methodes te hanteren. Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om de zittende president in een kwaad daglicht te stellen. 15 jaar heeft het volk het geblér van de NPS geslikt. Ze zijn er klaar mee. In 2015 zal de NDP met de winst vandoor gaan en Bouterse weer tot president uitgeroepen worden. En terecht want hij is de stille kracht van de eenheid in Suriname. Het NDP heeft iets moois in gang gezet en na 2015 gaan we dit verzilveren.

  Lang leve Suriname and god bless you all


  Maak melding

 5. ” Vooral vanuit de oppositie werd gepleit voor behoud van subsidie. Die komt VOORAL de ouders van het BINNENLAND ten goede ”

  Misschien zit ik er faliekant naast maar aangaande de babyvoeding kwestie heb ik de stem van ” SANTA CLAUS uit Marwina ” ,leider van de volgens de oppositie meest getroffen groep, NIET of NAUWELIJKS gehoord.

  Was hij van plan om op 25 mei a.s. in het A.K. Stadion te verkondigen dat hij de subsidie uit eigen zak zou betalen ????

  Hälsningar från CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Het wordt tijd dat Sur.alles markt conform maakt.Met de verhoging van de kinderbijslag kan de melk makkelijk betaald worden.Als het niet genoeg is dan weer een ronde van verhoging.
  Door dit terug draaien,subsidieert de regering ook de kleine chinezen die zich het meest met China verbonden voelen.Het kan geen beleid zijn om burgers van vreemde landen alles goedkoop te geven.


  Maak melding

 7. Hoe doorzichtig is deze bende, om de subsidie van babymelk weer terug te draaien, het was verwachtbaar, en Arme ali heeft zich weer laten misbruiken, netals het tekenen van die omstreden amnestiewet, en dit alles in het voordeel van die moordenaar die nog een jaar de tijd heeft het volk te misleiden, en zich achter hem te krijgen zodat hij die status van ondschenbaar blijft behouden.


  Maak melding

 8. het heeft geen zin om baby’s geen goede voeding te geven. daarbij is niet gezegd dat moedermelk niet goed is, maar dit kan soms niet toereikend zijn.
  dit grapje van de regering of van de president of van wie dan ook is geen leuk grapje en ik kan er niet om lachen. ik weet niet of de moeders erom hebben kunnen lachten. ik weet niet of langzaam maar zeker ook de moeders zich gaan realiseren dat zij blij zijn gemaakt met een dode mus. de dode kinderbijslagverhogingmus, die daarna terug moet vloeien in de vorm van naschoolse opvangdiner dat niet doorging en waar de nieuwe rijken nog rijker van werden en de kinderen in de basisschoolleeftijd zeker ook niet beter of vrolijker van werden. de moeders mogen zich nu ook scharen achter een ander beleid, evenals de zwangere meisjes en leerkrachten, en de andere vrouwen die harder moeten werken (bericht in Dagblad Suriname). vrouwonvriendelijk beleid, kindonvriendelijk beleid, babyonvriendelijk beleid, mensonvriendelijk beleid. alleen rovers en andere chinesen varen er wel bij. (want die chinesen spelen ons chinees)


  Maak melding

 9. Volgens mij heeft DDB totaal niet voorzien dat er zo een storm van kritiek de kop zou opsteken.
  De VIEZE president heeft niet op eigen houtje gehandeld maar in opdracht van DDB.

  Nu komt DDB de GOOD GUY uithangen door de maatregel weer in te trekken.

  Zal DDB OOK de Gepensioneerden die hij GRANDIOOS bedrogen heeft tegemoet komen???Ga je de maatregel die JIJ via je VIEZE president hebt afgekondigd weer intrekken????

  DDB, je moet bezuinigen op HET KABINET VAN DE PRESIDENT, STEVIE WONDER MEYE, LIMBO, JE VROUW,ALIBABA EN MONDJE.


  Maak melding

 10. kijk die fronters ze hebben iets om op te slaan hihihihhii troosten jullie je eigen een beetje jullie hebben het nodig.
  mijn president legt verantwoording af aan het surinaamse volk niet aan holland ,niet aan redimusus .
  een ding moeten jullie weten …bouterse is en blijft de sterke man zolang het surinaamse volk dat wil .
  grasbarky no spang wij zijn onderweg.


  Maak melding

 11. @Santa,

  Woei, je bent grappig!!Babymeisje ALCATRAZIA, JOE TJA DING. Bye the way; Is CC-1 al op bezoek geweest bij zoonlief Jailhouse Dino???Ik ben gewoon nieuwsgierig, sorry.


  Maak melding

 12. AI, KOP EN MUNT alles heeft een keerzijde bij oppositie alles fout nou dan moet de keerzijde toch nex no fout zijn alles heeft een tegen pool dus nu lopen ze nog te trippen regering is niet goed nou is het goed of niet dat het besluit terug gedraaid is ja of nee nou dan valt er verder niet te lullen vindt ik mijn mening ik ben blij voor de moeders dus.


  Maak melding

 13. @Boegroe.
  Elke medaille heeft 2 zijden. Helemaal waar. Ik ben geen voorstander van subsidiëren want het leidt tot heel veel ellende bij burger en overheid. Helaas is het zo dat minder vermogende mensen schijnbaar makkelijker de verantwoordelijkheid voor het krijgen van Kinderen nemen dan mensen die wat beter bedeeld zijn met vermogen.

  Het besluit om subsidie op babyvoeding in te trekken is dan in de basis helemaal niet slecht zeker niet als de kinderbijslag netjes maandelijks uitbetaald wordt. Echter het adhoc zonder overgangsregeling onder het aanvoeren van onzin argumentatie is niet handig en redelijk en verre van doordacht. De opwinding in de maatschappij was te voorzien. Opwinding onder zowel coalitie als oppositie. Bij opwinding wend men zich in Suriname direct tot de President die daarna zijn eigen regering schoffeert door beslissingen die zijn regering, mag ik aannemen, met hun volle verstand genomen hebben, binnen no time naar de prullenbak te verwijzen.

  Boegroe het gaat niet over voor of tegen maar om een regering de meer dan regelmatig met meerdere monden spreekt, een regering die binnen een week beslissingen intrekt, etc. Wie is uberhaupt de uitvoerende macht in het land als er zo iets kan gebeuren.


  Maak melding

 14. We geve hem een kans,krijsten vele dome onnozele jongeren zich paars. We stemmen paars. Nu is diyt een voorproefje alla jare tagtig, hihi. Die lange rijen van wachtende mensen komen ooit weer in zich, naast lege schappen,valutaschaarste en uitbreiding van het dictatoriale duivelse rijk.


  Maak melding

 15. Vele arme Venezuelanen weten het nu beter. Het chavazisme is de dood nabij. Lege schappen,valutaschaarste,land met de hoogste misdaadcijfers. Zo ook straks het boutisme.


  Maak melding

 16. Het schijnt niemand opgevallen te zijn maar de regering heeft een koopje laten schieten.

  Newmont heeft de 20% aandeel van Alcoa in Surgold overgenomen voor naar verluid $ 18.000.000. Zodra Newmont nu besluit door te gaan moet Suriname voor 25% aandeel in Surgold inkomen met ruim $ 200.000.000. Kan Sabidieri, RobG etc. voor deze simpele ziel duidelijk maken wat de logica is.
  Ik reken simpel als nu 20% van Surgold $ 18.000.000 waard is, dan is 25% nu $ 22.500.000 waard. Waarom zou je dan bereid moeten zijn om over een paar maanden daarvoor 10 maal meer te betalen.


  Maak melding

 17. jona jona jona jona

  scapoe ede nanga tigrie ede a no wang .jij gaat appels en peren vergelijken en dat zit niet in jou alleen de gehele froners zijn poorlai .het wordt tijd om minder te klagen en aanpakken .verder in discussie gaan met jou soort heeft geen zin werken aanpakken dat moeten velen van ons in suriname .die chinezen zijn een mooi voorbeeld en de mensen in para ,nemen jullie daar een voorbeeld aan .


  Maak melding

 18. @Pero
  Onder dit topic zijn het appels en peren. U heb helemaal gelijk. Het is ook men maakt zich erg druk om kleine centjes terwijl men de grote centjes met bakken in de Suriname rivier kiepert.
  Mijn melding was in de geest dit gaat om een subsidie van wellicht SRD 5.000.000 per jaar terwijl men bij de Surgold gouddeal ongeveer SRD 600.000.000 wegsmijt. Daar vraag ik aandacht voor.

  Als Newmont nu Alcoa uit koopt voor $ 18.000.000 is de hele onderneming zoals die er nu staat $90.000.000 waard volgens de mensen die het kunnen weten. Laat er voor investeringen die nog gedaan moeten worden extra eigen vermogen nodig zijn maar dat zal nooit de vorm aan nemen dat Suriname $ 200.0000 en Newmont nog $ 510.000.000 moet inkomen, excl. de energie fabriek. Nee Pero Surgold kan gewoon op de kapitaal markt lenen zodra Suriname haar aandeel stort en de kosten van de deze leningen ten laste van de winst en verlies rekening brengen.
  Pero dat is de wijze waarop het rijke westen de bodemschatten in arme landen gratis op haalt. Omdat er altijd leiders te vinden zijn die het eigenbelang hoger achten dan dat van de maatschappij.


  Maak melding

 19. @@@@@@ jo jo
  het fijne ervan zal jij nog pero weten mie mang .
  er doen zoveel verhalen de ronde je gaat mij echt niet zeggen dat front de waarheid spreekt .het is verkiezing tijd mensen die horen wat en blazen het de lucht in ,en ik weet dat je veen lichtgelovige fronters hebt ,geldt ook voor de ndp maar in mindere mate .ik laat mij niet om de tuin leiden
  soms moet je doen alsof je het niet begrijpt ,en laat je ze in hun waan ,en zo behandel ik de fronters .ze denken dat ze slim zijn ,maar als ze goed kijkt zijn ze echt niet beter dan paars ,ze willen bij die jampot daar gaat het ze om dus moet er gelogen worden om bij die jam te komen .jo jo 2015 is in aantocht het volk gaat bepalen .dat mie bing wan takie oja nog wat …..bouterse is en blijft de sterke man van suriname zolang het surinaamse volk dat wil ,
  dat wilde ik je nog mee geven jo jo tang boeg zegt het voort bouterse de sterke man van suriname .


  Maak melding

 20. @Pero
  Voor uw informatie hierbij de link en tekst Alcoa waar uit blijkt wat volgens de deskundigen in de markt Surgold waard is.
  Je hoeft het fijne ervan niet te weten dat deze regering een zeer domme deal gemaakt heeft. Ze betalen 10 maal de prijs zo simpel is het.

  http://www.alcoa.com/global/en/investment/pdfs/2014_1Q_Earnings_Presentation_Transcript.pdf

  zie pagina 5 voor de volgende tekst

  The sale of Surgold, part of our portfolio realignment strategy, generated $18 million after tax, pre-minority earnings for the quarter.


  Maak melding

 21. Babyvoeding gedoe, melk, dus die van de koe is eigenlijk niet goed voor kleine kinderen. We hebben ons wijs laten maken, in vooral ontwikkelingslanden dat we er niet zonder kunnen. Terwijl men juist in ontwikkelde landen steeds meer afstapt van de poedermelk, de potjes en vieze prakjes in pot en blik. Wat is er gebeurd met kokori en bananen en rijstemeel? Waarom leert men deze vrouwen niet kolven? Waar wordt dat spul gemaakt?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.