Zes jaar cel voor prostitutie dochters

10

Een voormalig politieman uit Suriname is gisteren in Nederland veroordeeld tot 6 jaar cel wegens de seksuele uitbuiting van een dochter, een pleegdochter en een stiefdochter. De drie meisjes moesten meteen na hun achttiende verjaardag in clubs in Brabant en Rotterdam aan de slag. Het verdiende geld moesten ze aan hun vader en zijn vrouw geven.

De politie arresteerde de man in januari 2012 toen de dochters hun stilzwijgen verbraken. Volgens de aangiftes van de vrouwen misbruikte de man hen al ruim voordat zij 18 werden. Ook tijdens hun leven in de prostitutie zou dit misbruik zijn doorgegaan.

De straf viel veel lager uit dan de geëiste 15 jaar, omdat de rechter niet bewezen achtte dat de 57-jarige man zijn dochters ook zelf seksueel heeft misbruikt. De rechtbank vond de aangiften hiervoor als bewijs te mager. Ondersteunend bewijs ontbrak. De drie vrouwen hadden in totaal 1,75 miljoen euro schadevergoeding geëist. De rechtbank wees 5000 euro aan smartengeld per slachtoffer toe. De rest van de claim moeten zij aan de civiele rechter voorleggen.

10 REACTIES

 1. Zulke figuren vallen onder TBS hij heeft geluk.
  Want deze meneer is knetter gek.
  De rechter achte hem waarschijnlijk te oud dit ooit weer te doen, maar deze meneer moest eigenlijk onder behandeling.


  Maak melding

 2. En dit is het volledig verhaal over de Ex-politieman uit Suriname, Ricardo S.

  Maar ik hoop dat hij in Hoger beroep alsnog een hogere straf opgelegd krijgt.

  http://www.nieuws.nl/algemeen/20140409/Zes-jaar-cel-voor-vader-die-dochters-prostitueerde
  Gepubliceerd: 9 apr 2014

  Een vader die drie dochters op hun achttiende als prostituee aan het werk zette moet zes jaar de cel in.
  Dat heeft de rechtbank in Dordrecht woensdag bepaald.

  De dochters hebben alle drie verklaard jarenlang door de man te zijn misbruikt, maar omdat hier verder geen bewijs voor is werd hij hier niet voor veroordeeld. Justitie is er wel van overtuigd dat hij zijn biologische dochter, stiefdochter en pleegdochter misbruikte en had daarom vijftien jaar cel geëist.

  Justitie had ook geëist dat de vader zijn dochters in totaal 1,75 miljoen euro euro zou terugbetalen. Zo veel zouden ze voor hem hebben verdiend.
  De rechter wees die claim echter niet toe en bepaalde dat een civiele rechter hierover moet oordelen. Wel bepaalde hij dat de dochters ieder een schadevergoeding van vijfduizend euro moeten krijgen voor immateriële schade.

  De 57-jarige ex-agent van de Surinaamse politie, Ricardo S., werd in januari 2012 aangehouden.
  Hij liet zijn dochters in Zuid-Holland en Noord-Brabant werken en bleef hen volgens justitie na hun achttiende misbruiken. Justitie sprake eerder van een ‘planmatige seksuele conditionering’.

  De drie vrouwen werden al in 2006 als prostituee aangetroffen bij een inspectie in saunaclub Badda Bing in het Noord-Brabantse Hulten. Een collega had toen tegenover een controlerende ambtenaar aangegeven dat ze het gevoel had dat de drie er niet vrijwillig zaten.
  De dochters ontkenden dit toen echter, waardoor er verder geen werk van werd gemaakt.

  Enkele maanden later meldde een uitbater van club Body to Body zich met het verhaal dat hij de indruk had dat een van de dochters haar werk niet vrijwillig deed.
  Zij werd uitgenodigd voor een gesprek, maar wees de uitnodiging af. Later bleek dat ze de uitnodiging onder druk van haar ouders had afgewezen.

  Drie jaar later volgde een melding van club Privilege in Zundert, waar een van de dochters had verklaard dat zij en haar zussen onder dwang van de pleegouders werkten, maar dat nam ze terug toen de politie erbij kwam.

  Pas in 2011 legden de zussen verklaringen bij de politie af. De man werd in het jaar daarna aangehouden. De moeder werkte mee aan de uitbuiting van haar stiefdochters. Toen ze haar man betrapte terwijl hij een 14-jarige dochter misbruikte, dwong ze die dochter een brief te schrijven waarin ze moest toegeven een mannenverslindster te zijn, zo verklaarde de dochter eerder.

  De vader werd volgens een andere dochter ook door de moeder betrapt toen hij seks had haar. Die dochter moest de volgende dag naar de kerk omdat de duivel in haar zou zitten.

  De moeder verblijft nog in Suriname.
  Aan een uitleveringsverzoek wordt gewerkt.
  Ik hoop dat ze reeds op de Int. Opsporingslijst vermeld staat.


  Maak melding

 3. Deze drie dochters zouden met z’n drieën tegelijk deze ellendeling samen moeten verkrachten, zodanig dat hij daarna nooit meer ertoe in staat is iemand te verkrachten.


  Maak melding

 4. Het is niet dat ik per se zijn naam wil weten, maar hij is al schuldig bevonden door een rechter, zelf heeft hij alle denkbare rechten van zijn dochters geschonden, waarom heeft hij dan wel recht op privacy, waarom mogen we zijn naam niet weten? Dat zou binnen de kleine Surinaamse gemeenschap een mooie bijkomende straf zijn, waardoor hij het nooit meer in zijn hoofd zal halen zo iets nogmaals te doen.


  Maak melding

 5. Het is duidelijk dat de politie zelf zwak werk afleverde, de politie moest vanaf het begin onderzoeken naar waar het geld naar toe ging en die wrede ouders direct gevonden hebben met meerdere ondervragingen. De politie zou toch kunnen weten dat slachtoffers die onder druk stonden en nooit vrijwillig zouden toegeven wie de aanzetter zouden zijn.
  VWB zijn naam, ondanks mijn nieuwsgierigheid, ik wil dat zijn stiefdochters zich toch liever niet identificeren. Veel sterkte aan de dames ik hoop dat ze er bovenop komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.