Verdachte Decembermoorden ‘klaar met Suriname’

3

PARAMARIBO, 8 apr – Edgar Ritfeld, verdachte in het strafproces rond de Decembermoorden, heeft er schoon genoeg van. Met het recht in Suriname valt geen land te bezeilen. De oud-militair vindt dat hij lang genoeg probeert heeft in eigen land zijn onschuld te bewijzen.

Het wil maar lukken. Nochtans was Ritfeld onlangs nog enthousiast over de hervatting van zijn zaak. Dit gebeurde in opdracht van het Hof van Justitie. Daarmee werd het besluit van de krijgsraad om de strafzaak te schorsen, te niet gedaan. Ritfeld noch zijn advocaat nam de moeite te verschijnen op de eerste zittingsdag sinds het besluit van het Hof. De krijgsraad heeft besloten de zaak uit te stellen tot juli. Maar dat schijnt al lang niet meer van belang. “Ik heb de nationale rechtsgang bewandeld zonder bevredigend resultaat. Ik ben klaar met Suriname”, zegt Ritfeld tegenover de Times of Suriname.

Een weg terug lijkt niet mogelijk. Tot de overwegingen nu behoort het stappen naar het Inter-Amerikaans Hof voor Mensenrechten. Dat kan een lang proces worden. Maar Ritfeld lijkt vastbesloten: “Ik pik het niet verder. Ik word te lang aan het lijntje gehouden.” Hij vindt veertien jaar van valse beschuldigingen lang genoeg. Net zo lang prijkt zijn naam op de verdachtenlijst.

3 REACTIES

 1. pasew houdt U van Suriname?

  andere vraag aub!

  gaat U investeren in Su??

  andere vraag aub!

  bent U trots op Su?

  andere vraag aub!

  gaat U Su promoten??

  andere vraag aub!

  wilt U geen PSA??

  andere vraag aub!

  en de vrouwen in Su??

  andere vraag au…..ho ho hooooooooooo mi gadoooo

  I LOVE SU 🙂


  Maak melding

 2. “Ritfeld noch zijn advocaat nam de moeite te verschijnen op de eerste zittingsdag sinds het besluit van het Hof. ”
  …..
  Dus als eindelijk spijkers met koppen geslagen gaan worden, en de nabestaanden weer een sprankeltje hoop krijgen, kiest Ritfeld de weg van de minste weerstand!
  Riddertje Schijtebroek!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.