dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi negeert uitdaging Brunswijk

Santokhi negeert uitdaging Brunswijk

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 apr – De Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, ziet het nut niet in van een ‘politieke krachtmeting’. Dit zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de uitdaging die Abop-leider Ronnie Brunswijk zijn collega’s voor de voeten wierp. De VHP vindt het maar niets om massas op de been te brengen, alleen maar om aan te tonen wie de grootste heeft.

Dan zijn er wel andere, veel belangrijkere zaken te doen zo ongeveer een jaar voor de nationale verkiezingen. Brunswijk wil op eind mei een grote bijeenkomst in het André Kamperveen stadion in Paramaribo. Hij rekent op zoveel volk dat hij nu al wil zien wie dat kan nadoen. Bij de VHP zijn ze beducht voor de kracht en het gevaar van de illusie. Massa zegt niets. “Het is een vertekend beeld. Iedereen kan publiek importeren door bussen in te zetten en shows te geven”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Het ‘importeren’ wordt vaker toegepast. Op bijeenkomsten worden dan mensen toegelaten uit andere gebieden, ressorten en buurten. Het wordt zelfs gestimuleerd met de inzet van gratis vervoer. Zulke bijeenkomsten moeten dan indruk maken en als het even kan, intimideren. De VHP wil dus niet meedoen aan het feest. “Laat mij de kracht van de ressorten zien. We willen realistische bijeenkomsten. Als we zwaar willen mobiliseren, doen we dat. Het is geen probleem. Maar wij doen niet aan publiekimport”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

59 REACTIES
 1. Een Politiek debat op een nationale zender Mr.Brunswijk over de problemen in het land.
  Niet de massa in een stadion lokken, maar over de problemen die er zijn en hoe je dit wilt oplossen. Hoe je Suriname wil verheffen. Je visie enz…


  Maak melding
 2. Andre Kamperveen stadion is genoemd naar 1 van de Dec 8 slachtoffers en de crimineel die de moordenaar van Andre Kamperveen tot lijder heeft helpen maken en beloond heeft met amnestie gaat zijn ‘power’ komen tonen in het Andre Kamperveen stadion??!!

  De heer Santokhi heeft gelijk!!!
  Suriname kampt met grotere problemen en brunsie wil zijn krachten komen meten?!!
  Gaat brunsie alweer met dollars rondstrooien ?!
  OMKOPERIJ……


  Maak melding
 3. Als Brunswijk even laat doorschemeren dat hij, zoals gewoonlijk met U.S.dollars gaat strooien, moet hij zijn bijeenkomst in het Maracana stadion, Camp Nou of Wembley houden.


  Maak melding
 4. Santhoki kan slap lullen hij weet dat hij niet instaat is om zoveel mensen massa te mobiliseren om aan te tonen dat de VHP sterk aan het worden is maar om niet af te gaan doet hij het niet. De VHP is sterk in woorden en zijn grootste aanhang zitten in Nederland voorral op waterkant. Ik vind het zo jammer dat de Nederlandse VHP’ERS niet mogen stemmen. Tot opheden hebben we van Santhoki gehoord hoe slecht president Bouterse voor Suriname is maar Santhoki verteld niet wat hij anders gaat doen waarschijnlijk moet hij weer naar Nederland om de door Nederlanders gemaakte stappenplan voor Suriname op te halen. Iedereen met GeZondVerstand weet dat Nederland een eigen agenda heeft voor Suriname mocht Santhoki met Nederlandse hulp de verkiezingen winnen dan zal Santhoki voor Nederland moeten buigen en het is 100% zeker Nederland zal zich met de Surinaamse verkiezingen bemoeien zoals ze 4 jaar geleden deden door de Surinaamse volk te chanteren mochten ze voor Bouterse kiezen zullen ze de prijs betalen dat waren de woorden van Nederland voor het Surinaamse volk dit noemt men in Nederland respect tonen. Sommige LIJDERS met lange IJ mogen buigen voor Nederland maar 90% van het Surinaamse volk BUIG niet voor Nederland.


  Maak melding
 5. ik hoop alleen dat de volgende verkiezing met de nieuwe lijder het land op grote hoogt zal brengen..

  w.o. minder criminaliteit ,beter onderwijs ,beter gezondheidszorg, beter betaalbare prijzen in de winkels,beter geschoolde mensen bij de overheids die voor hun taken berekend zijn..

  minder minder minder sexs op scholen minder zwangerschappen goede voorlichting omgangs vormen..


  Maak melding
 6. A dlappe yoen must de…..Wel beste mensen bestaat nu een eenheid in ons geliefd Suri.Iedere partijlijder is voor zijn eigen volk.Wat nu gebeurd is bullshit,want de hedemangs streven zelf naar de Presidentschap in Suriname.
  Ik denk,dat de grote Baas DDB de grote winnaar wordt in de verkiezingen van 2015.Want de huidige Pres DDB wacht heel rustig af,wat de dwerg partijen aan het doen zijn.


  Maak melding
 7. hartelijk dank gezond verstand ik had het zelf niet beter kunnen formuleren en zeker het gedeelte over het gross van de mensen op waterkant.


  Maak melding
 8. wat een slap gebrul van santokkie,”wat bedoeld hij met,er zijn belangrijkere dingen in het land te doen.
  die klojo heeft 15 jaren lang de gelegenheid gekregen om de dingen in su recht te trekken,maar komt nu blaffen dat er belangrijkere dingen in het land te doen is.
  wel meneer santokkie,NDP doet al war er gedaan moet worden,het gaat misschien niet naar de tempo dat jullie zouden willen,maar het wordt gedaan,”wat heb jij nog in te brengen dan alleen maar negatieve uitspraken gericht naar de NDP,nu wordt jij door een ander partij uitgedaagd om jou visie over opbouw van het land te geven,en kijk hoe jij jou zelf vrijwaart om niet aanwezig te zijn,’nou,dat vind ik laf.
  dus eerst blaffen en daarna met jou staart tussen jou benen weg lopen.


  Maak melding
 9. Hallo, hoef niet speciaal daar mag ook ergens anders R als jou baas dat wilt maar ja nu zie ik dat hij toch beetje slim is en ineens belangrijker dingen te doen heeft vraag mij af wat zoal haat en verdeel en leugens prediken zeker en doen alsof hij van elk SURINAMER houd terwijl de lust naar macht hem gek maakt hahahaaaaaa.


  Maak melding
 10. Mijnheer Santhokhi moet gekke lonnie voor een intelectueel debat uitnodigen op TV voor het hele land en dan de structurele problemen discusseren. Natuurlijk ook basja bobo uitnodigen. Dan wil ik ze horen praten over;

  begrotings tekort van de staat
  criminaliteit inc. bankrovers en drugs exporteurs
  waar is mijn huis tussen die 18000 huizen
  corruptie
  Economie verbeteren

  En echt in een dag kan alle voorbereidings werkzaamheden plaatsvinden kopieer de amerikaanse presidentskandidaten debat formaat.

  Wed dat president bobojantje ziek wordt en gekke lonnie zijn horlogen omgekeerd aanhad en daarom niet op tijd kon aankomen.


  Maak melding
 11. @ Henkes

  En als hij ook nog aangeeft dat zijn ” Confetti Act ” met U.S.dollars eventueel zal worden aangevuld met EURO biljetten en GOUD klompjes dan breekt daadwerkelijk de HEL los. Hij zal dan ALLE 3 door jou genoemde stadions tegelijk nodig hebben !

  CHAVÉZ önskar dig en trevlig dag !


  Maak melding
 12. Petje af voor je uw besluit meneer santoki. Dit is de manier om land en volk op het juiste spoor te houden. Houdt de eer aan u zelf ! Als bokito zich wil bewijzen, laat hem dit maar doen met zijn crimineel verleden en geld. Het zijn domme hersenloze en ongeschoolde volgelingen die hem steunen net zoals gezond verstand.! Ze spelen hebi, maar als puntje bij paaltje komt dan bedelen ze en doen ze zielig . Brunswijk is een en al een geisoleert wezen die een gevaar is voor deze maatschappij. We gaan het resultaat zien in 2015.


  Maak melding
 13. @ Gezond Verstand.
  Op de eerste plaats ik ben geen (Hindoestaan) en ben niet partij gebonden! Maar heb ook geen hekel aan Hindoestanen het zijn ook keiharde werkers, en Landgenoten. Maar natuurlijk zal er veel mensen komen als er massa meeting wordt gehouden als men weet dat er met geld gestrooid wordt. Maar ik zie dat niet als liefde voor een Partij maar als hebzuchtigheid en voor eigen belang aanwezig zijn tijdens zo”n bijeenkomst.Voor mij persoonlijk maakt het niks uit wie gaat winnen met de komende verkiezing,net zo min wie er Pres wordt! Moge de beste en het meest geliefde van het Volk dat worden, en bovenal het meest geschikte persoon.
  De Surinamers hoeven niet te buigen voor Nederland,wij staan op onze eigen benen,maar wij kunnen en mogen toch op andere niveau samen werken?.

  odi odi.

  Grasbarki


  Maak melding
 14. Als je mensen optrommelt met gratis eten bruine bonen met rijst en zoutvlees en je gooit met amerikaase dollars dan krijg je heel veel mensen op de been van die bevolkingsgroep.

  brunswijk heeft het bestuur van Barcelona gevraagd om een keer tegen intergogotapoe te spelen waarop het bestuur heeft gezegd maar hier spelen we met leren ballen niet met kokosnoten.


  Maak melding
 15. GEZOND VERSTAND, zie maar het voorbeeld van Santholi en Brunswijk wat zij de mensen te vertellen hebben.

  -Santhoki gaat voor ontwikkeling van land en volk.(GOED GESCHOOLD).

  -Brunswijk gaat ervoor dat mensen met harde hand zijn gelijk moet gaan halen. Je moet een gangster zijn. (ONGESCHOOLD)


  Maak melding
 16. @GEZOND VERSTAND, het gezeur van Nederland moet een keer gaan ophouden, omdat tot nog toe wat Suriname doet het hulp is van Nederland.

  =Die naam van jou past echt niet en gebruik nou eens jou verstand.

  -Zie maar de top functies die de Hindoestanen hebben in binnen en buitenland. Zij gaan voor scholing en voorruitgang.

  =Brunswijk houd mensen voor de gek en wil ver van de gevangenis blijven.Hij gaat voor moorden en mishandeling.


  Maak melding
 17. @ gezond verstand

  Verdeel en heers politiek.
  Ken je die kreet nog van de geschiedenislessen op school?
  Dat deden de Nederlanders met onze voorouders.

  Ik betrap jou nu op het hanteren van diezelfde werkwijze.
  Zo te lezen verfoei je de Nederlanders, maar je neemt wel hun slechte voorbeeld over.
  Vind je dat niet heel erg hypocriet?
  Ik heb een wijze les van mijn ouders geleerd. Ze zeggen: neem de goede dingen over en laat de slechte dingen liggen.
  Daar heb je wel GEZOND VERSTAND voor nodig en het besef wat goed of fout is. (Maar ja….dat laatste hangt af van de opvoeding en de educatie.

  Ik ben voor een krachtmeting op intellectueel niveau. Een lijder die zichzelf propageert als gangster is volgens mijn gezond verstand geen role model voor ons land en vooral niet voor onze jongeren. Een leider moet van onbesproken gedrag zijn. Pas dan heeft ie recht van spreken.


  Maak melding
 18. @Gezond Verstand, tijd om je paarse luier te verschonen. Surinaamse volk buigt niet voor Nederland maar wel voor China. China heeft Suriname dichtgetimmerd met leningen en 3e rangs arbeiders, iets wat Nederland nooit zou doen.

  Onder Bouterse heeft Suriname alleen op de pof geleefd. De staats reserves zijn met een kwart afgenomen. Goudvoorraden zijn voor een appel en een ei verkocht.

  Baja over 10 jaar spreekt half Paramaribo Mandarijns en Kantonees. Tis maar net waarvoor je kiest maar ga nou niet zeggen dat Bouterse een fantastische president is.
  De feiten spreken voor zich.


  Maak melding
 19. De vraag is vanwaar is brunswijk rijk geworden hij heeft niet gewerk en zijn ouders hebben ook niet achter gelaten , wie veroorzaak de onrust in binnenland van SUR.
  Het gaat niet om te buigen voor Nederland zoals men zeg 90% ,Nederland is de meest bezochte land dat van Suriname plaats vindt ,men haat nedeland maar men wil wel Nederland kennis hebben,


  Maak melding
 20. @Gezond Verstand, Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons wil de komende week eindelijk een begin maken met de openbare behandeling van de begroting voor 2014.

  Het is vandaag 9 april 2014. Iedere mens met GEZOND VERSTAND weet dat deze regering finaal naast zit. Dit debat had vorige jaar moeten plaatsvinden. Waarschijnlijk zijn de corruptie cijfers aangepast en kan dit meegenomen worden in de begroting over 2014. Ordinair goochelen met cijfers.


  Maak melding
 21. breaking news, ben benieuwd welke drog redenen de paarse kakkerlakken nu weer hebben. suriname is failliet

  Sheilendra Girjasing van de VHP/NF adviseert de regering zo snel mogelijk een bezuinigingsplan in werking te doen treden. Het mes moet er gauw in, omdat het land in financiële problemen zit.

  Dat er problemen zijn, blijkt onder anderen uit de abrupte wijze waarop de regering meent de subsidie van babyvoeding en ziekenhuizen te moeten stopzetten. Nu wordt ook gewacht op middelen uit de self assessment om te kunnen voldoen aan betalingsverplichtingen.

  Girjasing vraagt zich af waar al het geld naar toe is gegaan. De monetaire reserve van 1 miljard is zwaar geslonken, er is goud verkocht, maar waar is het geld naar toe gegaan, vraagt hij zich af. Dat de minister van Financiën, Andy Rusland, zegt dat de achterstallige betalingen ruim SRD 234 miljoen bedraagt, gelooft Girjasing niet, want de praktijk wijst anders uit.

  De regering moet zwaar bezuinigen, maar niet op babyvoeding en de ziekenhuizen, meent het parlementslid. Dat de regering in financiële problemen komt, is het gevolg van de grote showprojecten die men wenst uit te voeren en het verkwistend beleid dat wordt gevoerd. “Kijkt u maar naar de dure auto’s waarin ze rondrijden”, vervolgt de volksvertegenwoordiger.

  Een ander goed voorbeeld van geld verkwanselen is volgens Girjasing het Bureau Volkscontacten dat valt onder het Kabinet van de President. “Op de begroting is SRD 80 miljoen opgebracht en dan durft men om nog een suppletoire begroting in te dienen. Dat bureau is gewoon een legale propagandabureau van de NDP”.

  Girjasing meent te weten dat de regering bezig is met een beleid om subsidie af te bouwen en af te schaffen. Dat diverse subsidies worden afgeschaft, komt vanwege het feit dat de regering in financiële problemen zit. “Er wordt geen beleid uitgevoerd om subsidie af te schaffen, er is gewoon geen geld en daar gaat het bij mij om. Als u aankondigt dat wij de subsidie gaan afbouwen, wil ik een afbouwplan zien en dat is er niet”, besluit Girjasing.(Edunet)


  Maak melding
 22. Waarom houden ze geen debat op de televisie.
  Ik zou het erg prettig vinden als Santokhi,Bouterse,Rusland,Somohardjo en Bruswijk met elkaar in debat zouden gaan om aan te geven wat hun visie is en wat ze de de komende periode willen realiseren. Hierbij zouden een paar kritische journalisten ingezet moeten worden om door te vragen of hun plannen wel realistisch is.
  Ik denk dat het Surinaamse volk hiermee een dienst kan worden bewezen. In Amerika en andere is zo een debat onderdeel van de verkiezing. Waarom kan dat niet in Suriname?


  Maak melding
 23. +Er is altijd geroepen dat wij Surinamers het zelfs kunnen en niemand nodig hebben.

  =Het slavernij monument is nog steeds niet af, niet kunnen betalen, niet onthult en waarom niet!!!ER IS NOG STEEDS GEEN GELD. Winston Wirht(neef van Bouters)gaat speciaal naar Nederland om geld te zoeken voor het monument:::

  =Wij Surinamers kunnen heel veel kletsen met ons mond en klagen, maar aanpakken is een ander verhaal…..


  Maak melding
 24. goed gedaan chan…kennis en kunde ontbreekt bij ronnie…

  we hebben NIETS aan optisch bedrog.

  Met gratis busreizen en gratis vreten schep je oa geen banen.


  Maak melding
 25. @boegroe

  Meneer Santokhi heeft geen tijd voor dat slap gelul van Brunsie!!Jou soort heft niks te doen ,werkt niet ,vandaar dat het ons niet zal verbazen als biussen vol van jou sort ineens in het A.Kamperveen stadion zal neerstrijken !Wat hebben zij te verliezen?Niks!Z hebben alle tijd in de wereld om omgekocht te worden voor een dag,gratis reiaje naar Paramaribo,een paar dollars oprapen die brunsie zal strooien, gratis een bordje bruine bonen en een drfankje en de stemmen voor brunsie zjj binnen!
  Ze zijn toch niet gek om brunsie te gaan vragen om een school in het binnenland ,een ziekenhuis,werkgelegenheid creeren voor ze,neen toch,een tripje,gratis een bordje eten ,een paar dollars hier en daar en hun dag is goed!
  Ik zie het al jij en je andere maties hier zullen als buschaffeurs dienen op deze dag !
  Zeggen wij niet dat deze criminele regering 1 grote poppenkast show is!!!


  Maak melding
 26. @boegroe

  Guyana heeft besloten niet meer deel te nemen aan de internationale mijnbouw- conferentie die in juni in Suriname wordt gehouden.

  Het, volgens Guyana, New River Triangle gebied. (Bron kaart: Demerara Waves/ Caribnewsdesk)

  Georgetown is verontwaardigd, omdat in de voorbereidingsdocumenten voor het congres de regering van Suriname de volgens haar juiste landkaart van Suriname, inclusief het door Guyana betwiste Tigrigebied – dat in Guyana het New River Triangle gebied wordt genoemd – , heeft laten afdrukken. Dat bericht vandaag, zaterdag 5 april 2014, de Guyanese nieuwswebsite Demerara Waves/Caribnewsdesk.com.

  Tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement van Guyana stelde minister van Natuurlijke Hulpbronnen Robert Persaud gistermiddag, dat zijn collega van Buitenlandse Zaken, Carolyn Rodrigues-Birkett, bij de Surinaamse regering heeft geprotesteerd tegen de volgens haar onjuiste kaart.

  ‘We hebben onze deelname aan een olie- en gasconferentie die in juni Suriname wordt gehouden afgezegd en waarom hebben we dat gedaan…ze hebben een document in omloop gebracht en als deel van de Surinaamse kaart hebben ze de New River Triangle’, zei Persaud in het parlement.

  Guyana betwist al decennialang de soevereiniteit over het Tigrigebied in het zuidwesten van Suriname.
  April 5, 2014

  Laat Brunsie Guyana gaan bewijzen wat hij in zijn MARS heeft. Hij moet Guyana gaan tonen hoe ‘machtig ‘ hij is en Tigri weer onder de heerschappij van Suriname terugbrengen die jou baasje Guyana heeft cadeau gemaakt!


  Maak melding
 27. Het intellect van Brunsie verklaard heel veel. Massameeting organiseren om de kracht van zijn partij te laten zien. Kom nou. 80 jaar geleden was dit normaal. Brunsie laat duidelijk zien dat hij net als in Cuba, Noord Korea of China mensen kan laten opdraven zonder dat er echt een commitment van die lui erachter zit. Ze komen vanwege, dwang, chantage, of puur lekker een dagje uit met eten en drinken. Ja mensen zo gaat dat.
  De meest voor de hand liggende vraag is: wie of welke partij kan daadwerkelijk iets betekenen voor de toekomst van het land? Welnu ik betwijfel of Brunsie wel echt een visie heeft. En als deze er al mocht zijn dan vrees ik dat deze gebaseerd is op kortzichtigheid.
  Stel je voor. Brunsie de nwe Pres, Mw Amafo de nwe Min van Financien, Felisie de nwe Min van Buitenlandse zaken en Misikeba de Min van Moraliteit.
  Lang leve de natie


  Maak melding
 28. Pero, waar ben je?
  Ben je weer een opstel aan het schrijven voor je baas om het vervolgens hier te publiceren. Doe geen moeite. Gewoon je reactie op het vorige onderwerp kopieeren en hier plakken.


  Maak melding
 29. Een debat op tv zou mooi zijn maar ik verwacht dat een dergelijk debat uitloopt op een vechtpartij.
  Driemaal raden wie er als eerste mept.


  Maak melding
 30. Etnische probleem dat Suriname kent,zal Surinames ondergang worden. We zijn boos op iemand over 8dec,maar we draaien onze hoofd voor de mensen die jarenlang de kans hebben gehad wat goeds voor het land te doen maar het hebben nagelaten…!!! Het zal wel een etnische grondslag hebben,net als in nederland. Maar ach ja.. de blanken zullen de Surinamers wel redden toch? Dus kiezen jullie ook vooral voor degene die netjes in galit wil staan van de kolonisator,en we zullen heeeel ver rijken.. Als het donkere volk maar onderin blijft dan hebbe we tenminste iemand om naar te wijzen wanneer de criminaliteit toe neemt.. Nee hoor.. Suriname had recht op zijn revolutie al wille de meeste het niet toegeven.. K hoop dat Surinames nationalistische koers zal overwinnen over de slappelingen die opgevoed zijn om te discrimineren..!!!


  Maak melding
 31. @ GEZOND VERSTAND

  Je naam doe je geen eer aan.
  Zelfs een garnaal weet waar er iets te eten vat hij daar moet wezen.
  Een gezonde discussie en strijd heb je als je elkaar uitdaagt om te weten te komen wie het beste voor heeft me Suriname aan de hand van de toekomst visie en plannen waarop je wordt afgerekend.
  Niet het geld op een massa meeting zogenaamd geven aan de massa die je in de tijden daarvoor heb opgelicht, bestolen en “genaaid” want dat is een sigaar uit eigen doos.
  Een publieke discussie op de TV of radio legt eerder zoden aan de dijk. Wij zullen niet lachen en ook geen grappen maken omtrent het grammaticaal gedeelte tijdens deze discussie.


  Maak melding
 32. opo lonnie opo lonnie’s gij verheft ons heerlijk land

  van Bronwsberg tot gebergte Nassau-we gij gloort in ons-heerlijk-land

  kom verblijdt ons met jou basiliek(e) en wij kijken uit naar jou Santo-klieke 🙂


  Maak melding
 33. Lonny de geldstrooier kan beter een afspraakje met
  Wijlenbosch (dnp) maken. Het Bronsplein was afgestampt
  met eters en drinkers. Het aantal zetels bij de
  verkiezingen van 2000, twee.


  Maak melding
 34. Zolang mensen als brunswijk met een beperkt iq in de politiek zitten zal het niet goed gaan met Su!!! Wat voor inbreng hebben dit soort figuren voor su??????


  Maak melding
 35. Dhr. Santhoki heeft GROOT GELIJK.
  Veel geschreeuw,weinig wol van blunswijk.
  Die lonnie denkt, ik heb zoveel geld, maar kan naar geen enkel Buitenland.
  Ik kan in mijn nieuwste en mooiste boot maar tot de helft v. de grensrivieren bevaren en durf niet naar Frans Guyana, maar owee ik president ben, dan kan ik eindelijk in mijn leven gaan reizen, want niet voor niks heb ik zoveel geld, want dan heb ik imunniteit, zoals anderen.


  Maak melding
 36. gooi een hand met mais op een plein en het zit er ook gelijk zwart van de duiven, ook wel vliegende ratten genoemd, verder denken die duiven ook niet na.
  Zie je de overeenkomst?
  Santokhi heeft gelijk, verlaag je niet tot dit soort praktijken


  Maak melding
 37. blaka bakra
  @ Gezond Verstand:|
  Hoe kom je aan de nickname Gezond Verstand? Ik kan er niets gezonds in ontdekken!

  Blakka Bakra ik denk dat je eerst naar je eigen Nick Name moet kijken , blaka bakra nickname zegt mijn Gezondverstand dat je loyaliteit bij Nederland en het autochtone Nederlandse volk ligt. Mijn gezondverstand zegt mij dat je een toekomstige surinaamse landverrader verader bent die Suriname sneller dan je AMEN kan zeggen zal verader. Als ik jou was zou ik mijn nick snel veranderen in BOUNTY. Bruin van buiten wit van binnen vol gift en veranderlijkheid.
  Ik wens je nog een fijne avond.


  Maak melding
 38. we leven in een vrijland en iedereen heeft het recht op zijn eigenmening. Ik blijf bij mijn gezondverstand en neem mijn woorden niet terug. Waar ik wel moeite mee heb is dat sommige de etnische kaart spelen. Wanneer gezondverstand zegt dat 90% van de Surinamers niet buigen voor Nederland dan bedoel ik alle Surinamers. De 10 % die wel buigen kennen we allemaal 1 VHP Santhoki en zijn mensen 2 NPS rusland en zijn mensen 3 PL Samohardjo en zijn mensen. Koos en derest van de Nederlanders die mijn persoonlijk aanvallen ik verdoe mijn tijd niet aan BloemBollen.


  Maak melding
 39. @Koos (10:28 uur),

  Gek genoeg heeft Nederland heel veel jaren de tijd gehad om iets goeds te doen voor Suriname, maar heeft dat gewoon nagelaten. Wel slaven misbruiken en mishandelen, maar niets terug doen voor het land. Wel arbeiders misbruiken en mishandelen, maar niets terug doen voor het land. Waarom kennen de meeste Surinamers hun geschiedenis niet?

  Nederland heeft veel, zeer veel slachtoffers gemaakt in Suriname ten tijde van de slavernij tot nog maar honderd jaar geleden. Geen enkele Surinamer die daarover uitweidt.

  We eten elkaar zowat op, maar die blanken die ons land hebben leeggeroofd en gruwelijke misdaden tegen de menselijkheid hebben begaan in Suriname, daar hoor je geen enkele Suri over. Mensen, wordt toch wakker!!!


  Maak melding
 40. @Richenel
  Waarom houden ze geen debat op de televisie.

  1.TV presentatoren,die de debatten zouden moeten leiden,hebben ze niet in dat 3de wereld land.
  2.Dat domme ongeschoolde volk zal er niets van begrijpen en/of bezit bovendien geen TV.
  3. Een groot deel van het volk is niet of ongeschoold dus zal naar een andere programma overschakelen.


  Maak melding
 41. Niet bij verdonkeremanen maar,gewoon op klaar lichte zonnige dag had deze gecastreerde crimineel nog moed/lef om banken te plunderen en zich zelf en zn familie te verrijken met andere mans gelden,nog iedereen bang voor hem moeten zijn!Waar is de RESPECT van deze criminele lijder!Een ieder mens kan dit doen toch! Dit is toch niet normaal meer of wel!
  V.H.P. Champion select!!!


  Maak melding
 42. Met alle respect Mr. Bruinswijk,dit is zelfmoord, u bent niet zo clever.
  Veel succes verder Bala Bruinzie
  We love you to much and we do not which you to commit suicide
  Greetings
  ReddFox, Shakoentala, Sabojo, Amoffo en Omoe Sneezie


  Maak melding
 43. @Far I Broederschap
  1.Vind je het een revolutie?
  Hoe zo?
  Waar is dat aan te merken?

  2.Vind je niet dat jullie in dat land misbruikt zijn geworden om mee te doen met een zogenaamde revolutie?
  Terwijl het een ordinaire ruzie betreft tussen een sport-instructeur in militaire dienst en de Nederlandse regering?

  3.Vind je niet dat de revolutie pas na de Bouterse periode wordt ingezet?


  Maak melding
 44. Beste electoraat van de gele parti jabobie bezint eer ge begint.
  Laat u weer niet misleiden door deze grappenmaker.
  Kunt u zich nog heugen dat deze man met een pistool zwaaide in het stadion ????

  Let op mijn woorden marks my words ditzelfde gaat hij wederom doen in het Kamperveenstadion.

  Het zwaaien met dollars en pistool heeft dezelfde betekenis. Wilt u dat deze man de komende president wordt an de republiek Suriname?


  Maak melding
 45. Afrika komt dichterbij geagte mijn marron broedters er is een moogelijkhijd om gesaamenlijk te repatriyeren naar ons vaterland. We kunnen in een regte lijn de oseaan oversteeken vanuuit paramaribo en binnen een dagt of twee zijn we trug naar onze roots. Kunt zig nog herineren dat onze grootteouders toen zij: mi boi kon hesi baka.

  Wandt weij heben geporobeert om van surinaame een afrikaanse stat te maaken maar het is onz niet gelugt.


  Maak melding
 46. @ smatje.

  Je hebt 1000% gelijk, maar nu wil ik je even een spiegel voorhouden aan de hand van een voorbeeld.

  Stel nou, je had een man die jou slecht behandelde. Hij mishandelde jou, misbruikte jou en vernederde jou. Dat is verwerpelijk en daarom ben je nu ruim 38 jaar geleden van hem gescheiden.

  Nu zijn je kinderen volwassen. En enkele van hen zijn de grootste criminelen van de buurt. Ze moorden, ze zijn oplichters, ze zitten tot aan hun nek (sorry, neus bedoel ik) in de drugs, ze zetten hunnen broeders en zusters tegen elkaar op. Kortom, je huis, je gezin staat figuurlijk in brand.

  Welk onderwerp verdient dan prioriteit?
  Die ellende die die man je in het verleden heeft aangedaan of de ellende die thans heerst in je huis/gezin.

  Zou je na 38 jaar met opgeheven hoofd naar die man willen kijken en zeggen: je hebt geprobeerd om me kapot te maken, je hebt me vernederd enz., maar ik ben sterker uit die relatie gekomen. Ik heb een voorbeeldig gezin en het gaat ons voor de wind.

  Of zou je weer klagen over het feit dat die man je heeft mishandeld en zeggen: ik eis 50€. Bedankt en tot de volgende klaagzang
  Zou je je kinderen verbieden om contact te hebben met die man of zou je zeggen: probeer het beste uit beide werelden mee te pikken in het belang van jezelf en ons gezin.(bijv studeren)

  Het antwoord op al die vragen mag je zelf naar eigen inzicht invullen, maar het moraal van het verhaal is:

  Vergeten doen we nooit, maar we moeten vooruitkijken en zelf aan onze welvaart en vooruitgang bijdragen. Daarnaast verdient het op dit moment prioriteit om in eigen huis/gezin orde op zaken te stellen. Te beginnen bij die criminele zonen van je. Bouw een gevangenis op Tigri en sluit ze daar op.


  Maak melding
 47. de vhp , verenigde hindustaanse partij onder santhoki is lood om oud ijzer .mij en vele surinamers kunnen ze niet overtuigen dat ze niet etnisch zijn en denken .ik heb het niet over de gehele hindustaanse bevolking maar wel over de gehele leiding van de vhp en velen worden mee gesleept in het denken van de vhp .als het om de gedachtegang gaat van deze gasten moet je voorzichtig zijn .mie bar oeng .
  wees bewust alert op deze gasten .


  Maak melding
 48. @Pero
  Waar maak je je druk over. Ook al zou de VHP alle hindoestanen achter zich weten te verzamelen (het geen een droom is) dan nog zijn ze een minderheid in de DNA. De zo gevreesde etniciteit problemen worden altijd uit gefilterd omdat ze samen moeten werken of in hun combinatie (NPS en anderen) en in coalitie verband (javanen of anderen). Het is daarom niet slecht om een op etnische groep gerichte partij te hebben het is ook niet echt handig als je daar mee politiek gaat bedrijven die anderen uit sluit. je krijgt dan politieke vijanden en afrekeningen.
  Beste Pero verwaar het verleden niet zonder meer met het heden en vooral niet de toekomst.
  Ook Bouterse moet dealen met etnisch georienteerde partijen ook al kan hij duidelijk stellen dat de NDP de enige echt nationale partij te zijn met power. Echter hij wordt duidelijk gegijzeld door Somohardjo en Brunswijk en dat is niet prettig voor het land. Van het laatste bent u zich nadrukkelijk bewust.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES