dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmbtenaren schuldig aan trage gronddistributie

Ambtenaren schuldig aan trage gronddistributie

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 7 apr – Onwillige ambtenaren zijn er verantwoordelijk voor dat het formaliseren van het landdistributebeleid zo traag verloopt. Dit zegt minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, ROGB. Mensen lijken niet te beseffen dat er wordt aangestuurd op een versnelde toewijzing van grond. Dit heeft uiteraard gevolgen.

Op den duur moeten die wel te merken zijn. Er waait een nieuwe wind sinds het aantreden van deze minister en de verwachting is dat men daar aan mee werkt. “De mensen hebben een attitude van voor 2010 en ik heb hier geen tijd voor. De maat is voor mij zo goed als vol en een ieder die niet mee wil gaan met dit vernieuwend denkproces, moet ander werk zoeken”, zegt Relyveld tegenover de Ware Tijd. Het ministerie heeft stapels aanvragen voor grond of overschrijvingen liggen. De behandeling duur al jaren.

Relyveld heeft zich sinds zijn aantreden sterk gemaakt voor een versnelde afhandeling. Sindsdien zijn al enkele honderden grondbriefjes uitgedeeld. Op zich is dit een hele verandering ten opzichte van de drie voorgangers onder de regering Bouterse – Ameerali. Nu blijkt het dus toch niet goed en snel genoeg te gaan. Maar klachten over het ‘verleggen’ en zelfs zoek raken van documenten en aanvragen van burgers blijven aanhouden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

40 REACTIES
 1. Dit ministerie is in het verleden altijd beheerd als “N.V. Corrupt” om de ambtenaren nu duidelijk te maken dat de bakens verzet zijn en dat ze moeten dat moeten doen waarvoor zij hun maandelijks loon ontvangen is zware taak.

  Hetzelfde geld voor veel andere ministeries die als “N.V. Partij” of “N.V. Familie” gerund werden. De werkzame ambtenaren zijn geselecteerd op het loyaal zijn aan de principes van de N.V.

  Hopelijk gaat deze coalitie sterk door na 2015 en kunnen zij dan met een heel GROTE bezem al dit vuil dat nu gelokaliseerd is voorgoed eruit bezemen en afvoeren naar de vuilnisbelt.


  Maak melding
 2. effe een flashback vanaf 2010;

  Somo start een ui/aardappel handel, DADA begint met zijn naschoolse opvang… hohohooo zegt Lonnie en hij begint minkaarten uit te delen!

  Soso Lafu

  vele beleidsinzichten verder stuurt hij Abraham naar huis en scoort Parmessar zo vlak voor 2015 heel hoog door alleen maar asfaltgaatjes te dichten alsook vuilophaal diensten!

  pal voor 2015 komt Relyveld met spoed kleine stukjes grond uitdelen, is Lonnie drukdoende overal *harde gangster kernen* te instaleren en opent Somo landelijk goedkope winkels zonder babyvoeding!

  met stelligheid kan ik U zeggen dat deze Three Musketeers besmet zijn met Dengue

  ai boi 🙂


  Maak melding
 3. Boi,de lantie mangs zijn volks vijanden!Ze maken geen stukken voor uitgifte van gronden bij Relyveld.Hok’s armenaren doen aan dwalingen.En die van Belly laten moordenaars vrij.Naar het schijnt zijn de mini-sterren volksvijanden.


  Maak melding
 4. Wat voor onzin is dit; ambtenaren die wat saboteren? Hou je hiermee je zelf voor de gek of niet? Overal zitten er NDPers. Op alle plekken/ ministeries en zo gauw men jou ervan verdenkt een andere politieke kleur te hebben, lig je eruit vanwege veranderde beleidsinzichten. Hahahaaahaaaiiii Relyveld go gie ding sma ding grong, want overal in dit/land is de ndp vaja. De ndp heeft alleen maar ellende gerealiseerd/ gebracht. De ndp blijkt nu voor velen die op de ndp hebben gestemd zelf een hoop ellende te zijn. De me-ka combinatie leden zal achtervolgt, worden door alles wat jullie de vorige regering van verweten. Alle leden van de me-ka combinatie zal ingehaald worden door de werkelijkheid. Al de mooie praatjes die de aanhang van de ndp tegen beter weten in loopt de verkondigen zal aan dovemans oren gezegd zijn. Alle beloften die gedaan zijn zal steeds weer als een spiegel voor jullie gehouden worden. Nieuw zorgstelsel zit vast lossen jullie dit op. Ziekenhuizen moeten hun geld. En dat van de gronden hadden jullie allllllangggggg moeten doen(in orde maken), probeer dus nu geen mooie sier te maken met je gronduitgifte. Geef geen ambtenaren de schuld het is gewoon zo dat de NDPers niet kunnen werken de meest hersenloze mensen zijn de pionnen die de me-ka combinatie op alle ministeries heeft geplaatst . Dus nogmaals de schuld ligt bij jullie(me-ka combinatie met de NDP voorop) zelf. Toen Cobie zei dat er geen geld was; P.W.Bimbo bé barie nu zie je dat de regering echt vast zit met alles. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 5. de surinaamse overheid ambtenaren hebben geen scholing gehad ,ik ken mensen in dienst bij de burgerlijke stand die van de zesde klas komen en een kantoorbaan daar hebben .
  ik ken mensen bij de domein kantoor die naulijks uit hun woorden kunnen komen en een kantoor baan daar hebben .dan heb ik het over mensen die gelieerd zijn aan de vhp en nps .
  ik heb het over de jaren 96 ,ik beweer niet dat het niet onder de ndp regering gebeurt ,ik geloof heilig dat het ook in de ndp gebeurt .niet verwonderlijk dat dat dat land naar de knoppen gaat met dit soort figuren die niet met burgers kunnen omgaan als ze op kantoor verschijnen .
  banana republiek ,ze zijn bezig kouseband te snijden op kantoor en ik geef ze van langs als ik op die kantoren verschijn .in dit geval ben ik politiek blind omdat geen van deze hypokriete partijen het menen met dat land .ze manipuleren het volk . wang lo dong lis mang lanti abie .lui als de pest en elke keer staken .


  Maak melding
 6. Ambtenaren schuldig aan trage gronddistributie:

  Kop van het artikel zou moeten luiden:
  Luie (zeven) (7) (even) Landsdienaren zijn reeds jaren debet aan trage Gronddistributie.
  W.o Domeinkantoor, CBB en nog meer van die Overheidskantoren.

  Het is gewoon dweilen met de kraan open.
  En jaren lezen wij het zelfde verhaal, dat men tot actie zal overgaan om eens eindelijk die luie (zeven) (even) Landsdienaren aan te pakken.
  Maar nog steeds geen verandering.

  Het zou eens ook goed zijn, om het overheids apparaat te gaan saneren.
  Het kost het land gigantisch veel geld om dit in stand te houden.
  Overtollige Landsdienaren kunnen overgebracht worden in de districten.
  Ze moeten werken en dienstbaar zijn voor hun dagelijks brood. En dat gebeurt geenszins in SU.

  Maar nimmer hoor je HUGGY HOOG zonder HART hierover.
  Hij lult alleen maar over (CLO), Fiso en zijn nieuwe politieke partij.

  Kan iemand mij ook vertellen of het GLIS-gebouw reeds gerealiseerd is?
  Want toen zwaaide minister ABRAKAHAMS de scepter over OW.

  Glis krijgt eigen kantoor voor SRD 8,5 miljoen
  17 May 2011 (Lees het volledig artikel maar).
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/5674

  Er waait een nieuwe wind sinds het aantreden van deze minister en de verwachting is dat men daar aan mee werkt.

  “De mensen hebben een attitude van voor 2010 en ik heb hier geen tijd voor. De maat is voor mij zo goed als vol en een ieder die niet mee wil gaan met dit vernieuwend denkproces, moet ander werk zoeken”, zegt Relyveld.

  Minister Relyveld:
  Zal dat ook op korte termijn geschieden met de (zeven) (even) Onwillige Landsdienaren?


  Maak melding
 7. Dit is de mentaliteit van de Surinamers. Opgevoed door de NPS denken ze van groot tot klein alleen maar aan hun zelve.
  Het landsbelang zit niet in hun bloed.Van alle kanten werken ze het volk tegen.Als ze die kantoorbaan hebben [waar ze niet voor geschikt zijn]denken ze dat ze alles kunnen maken.Samenwerken is niet wat ze weten door de jaren lange ophitsing tegen elkaar en verdeling van de samenleving kunnen ze niet anders denken.Zelfs Bouterse en zijn aanhang zijn op de zelfde manier bezig als haar voorgangers.Dat de Nederlandse journalisten zo pro Bouterse het nieuws brengen heeft alleen te maken dat die zwarte alle projecten aan de witten gunt.Het land kan rijk zijn maar met zulke arme [hersenloze] onderdanen kom je geen meter vooruit.Al het geld zit in het buitenland.


  Maak melding
 8. het zijn de ambtenaren die de schuld krijgen tog!

  maar boven elke ambtenaar kent men een baas tog?

  en indien zo, da luistert ambtenaar niet naar baas en dus is er sprake van insubordinatie (veelal gebruikt in militaire kringen) en dus is ambtenaar klarie, want weigering is ontslag, en dus Relyveld voor jou de nobele taak om de ambtenarij AF TE SLANKEN!!!!

  Maar jij gaat niet durven, …. want het zijn jullie beesten die de kleine ambtenaar buiten spel zetten teneinde die bigi njang te maken als hoge PIETEN!!!

  EN ZO GAAT HET TOG!

  eey dame..ik ben een BIGI MANG , ik ga vo je regelen maar jij ziet er lekker uit mang!!


  Maak melding
 9. Boi,in alles krijgen de asnderen de schuld terwijl het de ndp ministers en hun lijder het ziin die land en volk aan het saboteren is!
  En dan heb je Lackin, de onbetwiste LEUGENAAR van Suriname.
  Wat kwam hij ons wijsmaken dat de ambassadeurs van Suriname met een post in Indonesie en India een pension gerechtigde leeftijd hebben bereik en dat Indonesie en India gewoon zeuren?!
  Je zoveelste leugen is achterhaald ,lakei..hier de ware toedracht…

  Het directoraat Bescherming Indonesische Burgers in Indonesië schijnt (afhankelijk van de beschikbare vertaling) wel te hebben geconcludeerd dat het civiele recht door de Surinaamse ambassade is geschonden. Ambassadeurs die besluiteloos zijn in aangelegenheden, die werknemers op ambassades raken en daarmee de lokale wetgeving in de betreffende landen schenden, schenden daarmee ook het aangezicht van de Republiek Suriname.

  Onze ambassadeurs in India en in Indonesië zijn nu in opspraak gekomen vanwege vermeende schending dan wel negeren van de rechten van de werknemers. Rond dit laatste geval is de afgelopen dagen veel te doen geweest. Over deze vrouwelijke ambassadeur, die ter plekke is zonder haar partner, is veel geschreven en de vraag is wel eens gesteld of zij de diplomatieke vaardigheden wel bezit om in een belangrijk opkomend land als Indonesië, dat deel is van de Next Eleven (N-11)-landen, de Republiek Suriname te vertegenwoordigen. Velen schreven haar aanstelling toe puur aan de persoonlijke relatie met een huidige coalitiepartner. Deze ambassadeur behoort tot de weinige zo niet de enige ambassadeur die aan het begin van de regeerperiode er niet was om aan de president te ontvouwen hoe ze haar missie in Indonesië wenst te volbrengen. Voorts is minimaal een keer bericht dat de mevrouw zich lekker zou voelen op de missie waartegen abnormale maatregelen waren getroffen, zoals meer kennissen/intimi ernaar toe sturen en een andere auto. Op momenten dat het ertoe deed, zou deze ambassadeur ook voor langere tijd in Nederland in plaats van op de missie zijn

  Op een ambassade zijn er twee type werkers. In de eerste plaats zijn er diplomatieke oftewel Buza-ambtenaren van Suriname in dienst, op wie de Surinaamse Personeelswet van toepassing is. Ten tweede is er een categorie lokaal aangetrokken personeel op wie het Indonesisch recht van toepassing moet zijn. Deze laatste categorie is geen ambtenaar van Suriname, maar werknemer naar het (civiele) recht van Indonesië. Daarnaast kunnen er nog werknemers in de huishoudelijke sfeer werkzaam zijn op de residentie van de ambassadeur en deze zijn doorgaans lokaal aangetrokken op wie ook het Indonesisch recht van toepassing zal zijn. Nu is het de taak van de ambassadeur dat zij, minimaal via een welingelichte ambassademedewerker (diplomaat/Buza-ambtenaar) op de hoogte is van de wettelijke aanspraken voor werknemers in Indonesië. Als er eventuele speciale regels zijn voor werknemers bij vertegenwoordigingen van bevriende naties dan moet de ambassadeur zich ook op de hoogte laten stellen. Het is onvoldoende en in principe een wanprestatie wanneer de ambassadeur alle problemen aanhoort en alles op het bord legt van Buza Paramaribo. De ambassadeur is daar op de vloer en moet zich via zijn ambtenaren door het ministerie belast met arbeidszaken laten informeren over de rechten van werkers in het algemeen en in het bijzonder die werkzaam op ambassades. Eventueel gewoonterecht moet ze ook tot zich nemen. De ambassade zou eventueel zelf naar het ministerie kunnen gaan en geïnformeerd worden in een sessie met een minister of onderminister met deskundigen. Die informatie en de oplossingsmogelijkheden die zij (en haar ambtenaren) als geboden zien, moet zij doorzenden naar Buza Paramaribo als het om (financieel) zwaar ingrijpende zaken gaat. Van deze communicatie moet mededeling worden gedaan aan de werkers, zodat die weten dat er gewerkt wordt aan hun probleem. Zowel de ambassadeur als Buza Paramaribo heeft geen andere keus dan zich neer te leggen bij de wetgeving in dat land. Besluiten moeten niet eeuwenlang op zich laten wachten, maar moeten snel en doeltreffend worden genomen. Het ambassadepersoneel dat lokaal is aangetrokken, moet zich niet bedonderd voelen door de Surinamers. De zaak wordt complex als de zittende ambassadeur en de adviseurs niet willing of niet in staat zijn om zich te laten inlichten door formele instanties en wanneer men eventueel met de verkregen informatie (vanwege capaciteitsgebreken) geen enkele kant op kan of deze misschien niet eens kan vatten. Dan zal men van A tot Z moeten doorspelen aan Paramaribo en alle druk hier zetten, terwijl de weg ter plekke korter is. Het is in de eerste plaats inderdaad ongehoord dat een partij in de verdediging gaat voor de ambassadeur. Daardoor lijkt het alsof zij zaakgelastigde van de partij in Indonesië is en geen ambassadeur van de Republiek Suriname. In de tweede plaats is het geheel misplaatst om te zeggen dat er ‘geen kern van waarheid’ in de berichtgeving in de media zit. Er wordt in brieven al vertaald gesproken over ‘de arbeidskwestie op de Surinaamse ambassade’. Het blijk dat 2 brieven zijn geschreven (in november en december 2013) door ontevreden ambassademedewerkers naar een zogenaamd directoraat Bescherming Indonesische Burgers en het ministerie van Arbeid en Transmigratie. Uit een vertaalde brief van bovengenoemd directoraat zou blijken dat het civiele recht door onze ambassade is geschonden. Het rechtsgevolg van deze schending is dat conform Indonesische rechtspraak van 2012 (Unicef-case) de ambassade geen absolute immuniteit meer geniet. De zaak wordt verwezen naar onderhandelingen en eventueel naar het arbeidshof of bemiddeling. Het is zaak dat Buza ingrijpt en ook hier als een reddende engel optreedt. Overigens blijft het een raadsel wat de verrichtingen tot nu toe zijn geweest van deze ambassadeur en dat is zonde voor een missie in zo een N-11-land.


  Maak melding
 10. @Abaisa, volgens mij ben jij in een lsd trip blijven hangen.

  “Hopelijk gaat deze coalitie sterk door na 2015 en kunnen zij dan met een heel GROTE bezem al dit vuil dat nu gelokaliseerd is voorgoed eruit bezemen en afvoeren naar de vuilnisbelt”

  * Ik wil je nog even aan herinneren dat de verkiezingsbeloftes van Bouterse luchtkastelen bleken te zijn. Vele duizenden mensen wachten tot op de dag van vandaag op een huis, hogere pensioenen, betere onderwijs, betere gezondheidszorg, nieuwe ziekenhuizen, betere wegen, bruggen en de toegezegde investeerders die suriname plat zouden lopen.

  * Vele ambtenaren oa. onderwijzers, medisch personeel, medewerkers van JA. Pengel etc etc wachten nog op uitbetaling van achterstallig loon.

  * Overheids leveranciers zijn gestopt met het leveren van goederen omdat betalingen uitblijven.

  * Onder het huidige kabinet zijn de monetaire reserves met een kwart afgenomen zonder dat daar nieuwe inkomsten tegenover staan.

  * Corruptie en criminaliteit is onder dit kabinet fors toegenomen.

  * Onder dit kabinet is het heeft internationale imago van Suriname een forse deuk opgelopen. Resp. invoer amnestie wetgeving, int. arrestatiebevelen voor div. bewindspersonen en de aanhouding van de zoon van President.

  En nog veel meer om op te noemen.

  Ik kan geen enkele succes van deze regering bedenken. En ik moet ook nog zien of de zgn gouddeal (zgn paarse succes) nog doorgaat. Suriname moet nog een kleine half miljard US Dollar op tafel leggen. Vindt maar een gek die dit wil financieren. Ben ook niet geïnteresseerd in een PSA pas, niet onder de huidige voorwaarden. Ook zo’n succes van de paarse regering. Ze willen alleen de lusten maar niet de lasten.

  Deze regering is een ramp, mi gado Abaisa doe je oogkleppen eens af.


  Maak melding
 11. Wat een klinkklare onzin om ambtenaren de schuld te geven. Als de president, ministers, parlement de woorden objectief, beleid, strategy, performance, parameters niet kunnen spellen.

  De tijd van GRATIS is voorbij. Alles kost geld laat ze marktwaarde betalen of veilen en de hoogste bieder mag het kopen. Het is toch belachelijk dat politieke honden zich kunnen verrijken met land dat ze niets voor hoeven te betalen later verkavelen voor puur winst.


  Maak melding
 12. De minister maakt in elk geval een aanvang met het daadwerkelijk ordening.Ook het jarenlange niet benutten van concessie- en landbouwgebieden moet er nodige maatregelen getroffend worden.Kijk maar om u heen 90% van deze gronden zijn decenia onbenut gebleven en doet wat.Er zijn genoeg jonge Surinamers, die wel willen investeren in deze gebieden.

  Harold


  Maak melding
 13. @abaisa,

  misschien zijn die bezems van deze coalitie niet eens zo schoon, want al die rotzooi die ze voor je achterlaten!

  en misschien helpt het om werkende regels te implementeren.

  het jammere van werkende regels is dat njangpatoe niet meer zo goed mogelijk is.

  dat weet deze coalitie ook heel goed, en verder realiseert deze coalitie zich dat zij grandioos op verlies staat, dus de laatste strohamlmpjes vastgrijpen. en nu eerst nog maar mensen hun volledige salaris op precies de betaaldatum en niet ongeveer 2 jaar later, uitbetalen. dat zal al een hele prestatie zijn, voor deze coalitie.


  Maak melding
 14. Er waait een nieuwe wind volgen relyveld, dat is ook duidelijk te merken op alle ministeries waar Ndpers zitten is het een chaos, en zijn totaal ongeschikt voor hetgeen ze zijn aangesteld, maar omdat ze paars gekleurd zijn en dus lid zijn van de grootste boevenbende van Suriname, zijn ze daar neergezet met alle gevolgen van dien, om dit land nog verder naar de verdommenis te helpen, en maar iedere dag propageren dat deze boevenbende zoveel al gerealiseerd heeft volgens een Panka, Misiekaba, ramdalallal, en die griezel van Moesje van de KTPI.


  Maak melding
 15. De dood heeft altijd een oorzaak…
  Als de ambtenaren de schuldige zijn dan moest de
  ” leiding ” hebben ingegrepen..of hebben ze massaal de andere kant opgekeken !


  Maak melding
 16. Poppenkast over en weer, elke regering weer.ZUCHT! Ambtenaren die puur vanwege politieke keus en niet vanwege kennis zijn aangenomen. Wat kun je van ze verwachten? Hoeveel diploma’s zijn echt? Wat vermoeiend. Hup suriname!


  Maak melding
 17. @@@@@@ pengel mie mang
  dat gehele lands ambtenaren apparaat is een puinhoop .
  een puinhoop die ten tijde van de vhp nps is ontstaan en to op heden sleept het zich voort .ik richt mij tot al die oude garde ,van pengel tot aron, lachmon, bruma ,en bouterse .
  er is niets aan het apparaat gedaan om het te maken voor wat het moet zijn .ongeschoolde krachten zitten op kantoren terwijl deze mensen eigenlijk schoonmaaksters en mensen die langs de weg het hoge onkruid moeten maaien ,of mensen die gewone arbeiders moesten zijn .ik zie javanen ,hindustanen ,creolen die nog geen eens uit hun woorden kunnen komen en deze gasten zitten op kantoor ,als ik het kantoor mag noemen .ik kom van de lagere school en deze gasten nog lager dan mij en toch zitten ze op posten waar ze echt niet thuis horen .a sanie na so so sjing .het zijn hun politieke partijen die ze daar hebben neer gezet .niet verwonderlijk dat de overheid een soort van werkverschaffing is ,er wordt politiek bedreven met ambtenaren .nog santhoki ,nog bouterse nog vene doet wat aan die ambtenaren apparaat ,bang stemmen kwijt te raken .als bouterse ,santhoki vene zo van hun land houden zouden zij moeten ingrijpen om landsdienaren te ontslaan of over te hevelen naar de particuliere sector .allemaal lullen ze maar wat maar doen ho maar .vooral santhoki heb ik van de week beluistert ,toen zij het hadden over de ambtenaar .die santhoki vertelt zijn verhaal maar als hij aan de macht komt is het nog erger .lood om oud ijzer dus .santhoki gaat naar het binnen land om die bosland bewoners weer voor de gek te houden .moest wel lachen toen ik die marrons voor santhoki segebai zag dansen .so so hoigrie santhoki e hoigrie ding marron .zie hoeveel jaren zij de vhp en nps de binnen land bewoners hebben bedonderd
  ding mang dies ede tranga boi .pengel jullie bedonderen het volk al tientallen jaren ik ben de tel kwijt.


  Maak melding
 18. Henk wachter is een van de corrupte ambtenaren die moet worden vervolgd. Dezeman is corrupt als …..
  Hij heeft zoveel grond op zijn naam en nept iedereen die om aanvraag doet voor grond.


  Maak melding
 19. De minster moet eens beginnen het personeelsbeleid onder de loep te nemen. Wat voor kwalificaties wordt verlangd voor welke soort werkzaamheden en wordt daar ook aan gehouden bij het aantrekken van mensen? Ook moet de minister nagaan waar het steeds mis gaat met het zoek raken van documenten en moet met een systeem komen dat dit tegengaat. Elke ambtenaar moet elk document snel kunnen vinden. Tevens moet hij aangeven hoeveel tijd voor een bepaalde handeling is vereist en de chefs erop aanspreken indien hier niet aan wordt gehouden. Om maar mee tre beginnen.


  Maak melding
 20. De gehele Meka Combinatie bestaat uit onberechte misdadigers en corruoptelingen, vele paarse aanhangers onder de ambtenaren volgen het slechte voporbeeld na van hun lijder…..zolang wang tjoekoe ne pai, zolanga joe o waktie.


  Maak melding
 21. Zijn dit ook de bekende feiten van het ambtenarenapparaat in SU.?

  Geen baan? Wordt ambtenaar!
  Maar in SU. wordt je Luie incompetente (7) (even) Landsdienaar via de politiek.

  Tijdens een symposium hoorde ik onlangs over competitie denken en competitiemanagement.

  Anthony Karam, professor in de economie, zegt dat het ambtenarenapparaat in Suriname ‘een sociaal verzorgingssysteem’ is .
  “Wie werkloos is, wordt ambtenaar”, zei hij.
  Hij heeft gelijk, dacht ik direct.

  Veel lees plezier via de navolgende site:
  http://www.oneworld.nl/bloggen/blogs/sranan-sani-surinaamse-dingen/geen-baan-word-ambtenaar

  En over incompetentie gesproken!
  Namens Iwan Brave: Column: Incompetent (05/03/2014)

  http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2014/03/05/column-incompetent/


  Maak melding
 22. Zie je ze zitten, achter hun vermolmd bureau, schuilend achter ” De ware tijd” omdat ze niet openlijk willen laten zien dat ze gewoon door slapen.
  Om 10 uur gaan ze op pad om hun broodje of telo met trie te halen met een rode, groene of gele fernandes.
  De ruimte is donker, vies, oud, schimmelig en bedompt.
  De gordijnen hangen aan flarden en in het bureaublad zitten twee diepe donkere kuilen van hun ellebogen. Op verschillende plaatsen staan er vieze emmers om het lekkende water van het dak op te vangen. Op de plafonds zijn er afbeeldingen van landkaarten ontstaan door de lekkages, afgewisseld met electriciteits draadjes die ooit een TL lamp hebben voorzien van licht.
  Rondom de deurklinken is het zwart van vuil van tientallen jaren.

  De bureaustoelen hebben hun eerste laag triplex aan de tand des tijds afgestaan, de laden zijn krom getrokken en zitten vast.
  De gordijnen, voor zover die er nog hangen lijken wel dweilen, afgeraffeld, gescheurd en verlept met grote gaten er in.
  Als je in zo’n sfeer van ellende je werk moet doen, is er geen enkele prikkel die uitnodigt tot werken.
  Ik zou er alles aan doen om mijn werkomgeving iets aangenamer te maken. Een potje verf, een nieuw gordijntje, je gelooft het niet maar het doet wonderen.
  Deze ambtenaren zijn wat hun werk betreft al dood en begraven. En het zijn er heel veel.
  Wat een mistroostige constatering.


  Maak melding
 23. geef alle ambtenaren een loon op basis van prestatie.
  je zal zien dat de pres in het parlement verantwoording komt afleggen.
  er is opeens wel quorum .
  een goed voorbeeld doet volgen.
  van de top tot beneden moet je ze raken in hun portemonaie.
  geen prestatie ….geen loon.
  ben je weer te laat dan gaat 10% van je loon naar het goede doel.
  per maand kan je dus 10 x te laat komen.
  doe je te lang over je werk dan krijg je 50% korting op je
  loon.
  werk je normaal en ben je productief dan heb je recht op je volledige salaris.
  poppenkast is dan snel afgelopen


  Maak melding
 24. Dus onze (pero) is eindelijk een (beetje) wakker geworden.

  Maandag 7 april 2014 om 18:23 uur, door pero
  @@@@@@ pengel mie mang
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX!!!

  En @pero: Hoe staat het met de (zogenaamde) (hardwerkende) zeven even Landsdienaren van RONNIE & BRUNSIE onder DADA?

  En vergeet die (gasten) in het DNA niet hoor!
  Verschijnen deze (gasten) ook regelmatig in het parlement?

  En hoe staat het met die Geestelijke en persoonlijke Landsdienaar STEVE MEYE WONDER van DADA?
  Deze is ook nimmer in beeld om het leed van de Burgers te verzachten, maar toucheert wel elke maand SRD. 6000,- netto.

  Misschien kan jij z’n Geestelijke taken overnemen om alle luie en incompetente (zeven) (even) Landsdienaren te verjagen.


  Maak melding
 25. Dus onze (pero) is eindelijk een (beetje) wakker geworden.

  Maandag 7 april 2014 om 18:23 uur, door pero
  @@@@@@ pengel mie mang
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX!!!

  En @pero: Hoe staat het met de (zogenaamde) (hardwerkende) zeven even Landsdienaren van RONNIE & SOMO onder DADA?

  En vergeet die (gasten) in het DNA niet hoor!
  Verschijnen deze (gasten) ook regelmatig in het parlement?

  En hoe staat het met die Geestelijke en persoonlijke Landsdienaar STEVE MEYE WONDER van DADA?
  Deze is ook nimmer in beeld om het leed van de Burgers te verzachten, maar toucheert wel elke maand SRD. 6000,- netto.

  Misschien kan jij z’n Geestelijke taken overnemen om alle luie en incompetente (zeven) (even) Landsdienaren te verjagen.


  Maak melding
 26. NOU, als de mensen van een ander politieke kleur klagen zoals een paar hier dan weet ik het niet meer want nog al is het niet wat het wezen moet deze regering heeft meer gedaan dan 15j vorige wat grond uitgifte betreft aan ongeacht politieke kleur en ook water,Electra,ziektekosten,wegen school,en ook meer huizen dus al is belofte nog niet ingelost geen probleem de vorige heeft misschien niks beloofd maar ook niks gedaan in al die jaren beginnen jullie daar maar over in plaats van hier te zeuren zeg en wijs wat ze gedaan hebben en dan wat deze niet gedaan heeft want toch in 5j meer als de schreeuwers in 15j dus praat niet om het praten maar zeg wat of ssssssssssssssttt .


  Maak melding
 27. Even leek het op dat het dag des aanstonds was aangekomen. Ik was het eens met Pero. Maar omdat ik geen engelen bazuin kon horen ging ik maar voor alle zekerheid naar het werk, deed mijn online banking en had een meeting met de accountant.


  Maak melding
 28. dit noem ik een politiek systeem volgen dat ontwikkeld is door de europeanen en voor de europeanen.

  ik zeg het nogmaals,”een sociaal economisch systeem is het beste,,er wordt erop aangezien om met elkaar door een rechtvaardig beleid onze taken en plichten tegeover elkaar te handhaven.


  Maak melding
 29. De ONBETROUWBARE WAARDELOZE LAFFE BITTERE CASSAVEPLANTER zegt:”wang lo dong lis mang lanti abie .lui als de pest en elke keer staken .”

  Jij ook.Je moest bittere cassave stokken in de grond gaan steken te Boxtel(Bijlmer 12-hoog).
  Wat doe jij op maandag 7 april 2014 om 14:19 uur,hier?
  Of moet patrong dat voor je doen?


  Maak melding
 30. Maandag 7 april 2014 om 15:13 uur, door Koos
  @Abaisa, volgens mij ben jij in een lsd trip blijven hangen.
  ===============================
  Zo te lezen ben jij ervaringsdeskundige.

  Jammer, maar wat voor jou geldt, geldt niet voor mij.


  Maak melding
 31. Er zijn ambtenaren die de documenten bewust laten verdwijnen omdat sommige mensen die aanvraag doen geen steekpenningen willen betalen. Deze ambtenaren zoals Henk Wachter moeten vervolgd worden. laat de minister deze man natrekken.


  Maak melding
 32. de verkiezingen zijn in aantocht dus alles is geoorloofd volgens front .volk van suriname trap niet in alles wat wordt gezegd ,de propaganda is los gebroken .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES