Onderzoek naar Dengue onder reizigers naar Suriname

3
Nederlander besmet met gele koorts in Suriname

Het Reizigersadvies- en Vaccinatiebureau van de GGD Amsterdam start met een onderzoek naar het vóórkomen van knokkelkoorts onder reizigers naar Suriname. Knokkelkoorts, ook wel Dengue genoemd, is een besmettelijke tropische ziekte die wordt veroorzaakt door het denguevirus. Dit virus wordt overgedragen door verschillende soorten muggen van het geslacht Aedes, voornamelijk door de A. aegypti (denguemug).

Het onderzoek richt zich op migranten en reizigers uit Suriname omdat dit een veel bezocht risicoland voor knokkelkoorts is. Het onderzoek bestaat voor deelnemers uit het beantwoorden van vragen over de eigen gezondheid en over het naleven van vooraf gegeven reisadviezen. Zij kunnen deze gegevens invullen in een dagboekje. Daarnaast wordt van de deelnemers twee keer bloed afgenomen, eenmaal vóór de reis en eenmaal ná de reis.

Met dit onderzoek hoopt de GGD beter inzicht te krijgen in de kans op een knokkelkoorts-infectie en ook hoe ernstig deze infecties verlopen. Een beter inzicht kan leiden tot beleidswijzigingen en betere voorlichting aan reizigers. (Bron: Dichtbij.nl)

3 REACTIES

 1. Forumers: Indien mogelijk meedoen met dit onderzoek.
  Let i.h.b. op de 13 (weken)!

  http://www.ggd.amsterdam.nl/nieuwsoverzicht/ggd-start-onderzoek/

  Doelgroep en methode:
  Bezoekers van het Reizigersadvies- en Vaccinatiebureau die geboren zijn in Suriname of Nederland en op reis gaan naar Suriname kunnen meedoen met het onderzoek.

  De deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn, de maximale reisduur 13 weken.
  Het onderzoek bestaat uit het beantwoorden van vragen over de eigen gezondheid en over het naleven van vooraf gegeven reisadviezen. Zij kunnen deze gegevens invullen in een dagboekje.
  Daarnaast wordt van de deelnemers twee keer bloed afgenomen, eenmaal vóór de reis en eenmaal ná de reis.

  Deelnemers ontvangen een cadeaubon als vergoeding na de tweede bloedafname en het inleveren van het volledig ingevulde dagboekje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.