Niet gekozen Nationale Assemblee wil ook pensioen

27

PARAMARIBO, 4 apr – Voormalige leden van Suriname’s eerste Nationale Assemblee willen ook een pensioentje. Volgens vertegenwoordigers van dit debatorgaan uit de militaire periode, hebben zij bijgedragen aan de terugkeer van de democratie. Recht voor een, recht voor allen, wordt gezegd.

Als het nu immers zover is dat ministers uit de woelige jaren tachtig aanspraak maken op pensioen, waarom de Nationale Assemblee niet. Deze naam is toen in de plaats gekomen van wat tot de jaren tachtig de Staten van Suriname heette. Het parlement heet tot vandaag De Nationale Assemblee, DNA. “Als de oud-ministers aanspraak maken op een vergoeding, dan zou het ook voor ons moeten gelden. De ministers waren ook niet aangetreden als gevolg van verkiezingen”, zegt voormalig niet gekozen lid Waldi Breeveld tegenover Dagblad Suriname. Het laatste is het voornaamste argument tegen.

Tegenstanders vinden niet dat het orgaan als parlement van toen kan worden aangemerkt. De leden, een en dertig in totaal, werden willekeurig aangewezen. Het waren stuk voor stuk vertegenwoordigers van of de militaire leiding, of het bedrijfsleven of de vakbeweging. Politieke partijen waren op geen enkele manier betrokken, hoewel hier en daar werd gefluisterd over stiekeme beïnvloeding. “Belangrijk is dat we hebben gezorgd voor terugkeer van de representatiedemocratie”, zegt eveneens voormalig lid Ilse Vreugd. En daar mag wel wat tegenover staan.

27 REACTIES

 1. Hebben ze toen der tijd geen salaris ontvangen dan?
  Dan wordt er toch pensioen ingehouden.

  Dus dan hebben ze naast hun AOW ook nog recht op pensioen.
  Gewoon de staat voor het gercht slepen. Punt uit…..


  Maak melding

 2. Kan mij niet voorstellen dat Sinterklaas Bouterse daar geen gehoor aan geeft. Lol geen afdracht pensioenpremies doen maar wel pensioen incasseren. Dat wil iedereen wel.

  Kan alleen in Suriname.


  Maak melding

 3. Ook wij van de snuivers club willen dat de coke in Suriname gelegaliseerd wordt zodat wij vrij kunnen in- door- en uitvoeren.Het is immers DADA die ons kennis liet maken met dat spul.Zonder DADA geen uit de lucht gevallen mini-sterren,assemblee leden,geen coke en geen chinezen.


  Maak melding

 4. Allemaal geldwolven, want ze hadden reeds een betaalde baan in overheidsdienst. Ze zijn al half in het graf, dus begrijp ik niet wat ze nog willen.


  Maak melding

 5. BREAKING NEWS…GFC-nieuws 04-04-2014.

  * Ziekenhuizen luiden de noodklok…
  * Salarissen kunnen met moeite worden uitbetaald…
  * Uitbetaling van achterstallige schulden van ministeries
  bij de ziekenhuizen blijven uit.
  * Ziekenhuizen kunnen hun crediteuren hierdoor niet meer
  betalen.
  * BGVS heeft levering van medicamenten al enige tijd
  stopgezet.
  * SZF patienten en on- en minvermogenden moeten
  binnenkort uit eigen zak bijbetalen.

  Wanneer staat dit slappe, laffe volk eindelijk eens op om die PAARSE ROVERSBENDE met pek en veren het land uit te jagen.


  Maak melding

 6. NOU, vraag mij af waarom WALDI BREEVELD dit niet opeiste van vorige regering nooit geklaagd en nu een ander dat zou kunnen krijgen moet jij dat ook dit noemt men jaloezie bigie ai en hebzucht als ik het zo zeggen mag.


  Maak melding

 7. Als de poppenkast van tante Jenny het goedkeurt, gaan de poppen, die in het verleden gecollaboreerd hebben lachen en dansen, maar ook in de samenleving heb je dan de poppen aan het dansen en ik weet zeker dat met de verkiezingen om de hoek, de huidige, altijd afwezige baas van de poppenkast, daar niet op zit te wachten, omdat hij alle geld, dat hij nu uitspaart, door b.v. de subsidie op babyvoeding stop te zetten, gaat gebruiken om populistische cadeautjes uit te delen onder de paarse ezels, in de hoop de verkiezingen in zijn voordeel te beïnvloeden, Baas deinst er niet voor terug honger lijdende baby’s hun pap te onthouden, en dan denken de collaborerende poppen uit het verleden, die met hun geringe aantal stemmen geen zoden aan de dijk leggen, binnenkort geld te krijgen? Ze mogen het vergeten!


  Maak melding

 8. Het is niet terecht dat ministers pensioen ontvangen. Pensioen wordt uitgekeerd aan werknemers die daarvoor jarenlang pensioenpremie betaald hebben. Ministers betalen geen pensioenpremie, dus komen zij niet in aanmerking voor pensioen.


  Maak melding

 9. Deze mensen hebben nergens op hun stempel kunnen drukken. Suries kunnen zich de mensen niet eens meer herinneren, waar zat mevr. Vreugd weer voor/in? Waldi Breeveld kennen wij nog, omdat deze niet van vrouwen kan afblijven. Deze Waldi Breeveld woont in Nederland. Deze Waldi Breeveld is alleen in Su als de ndp aan de macht is, overigens laten ze van die lege (eet)pot afblijven, want deze mensen hadden alleen maar lege winkels, kapotte straten, kapotte auto, voor ons achter gelaten. Suries konden niet eens een fiets kopen; zo arm hadden deze mensen Su gemaakt. Vanaf toen, werd Su en de Suries (met deze mensen in de DNA nml: Waldi Breeveld, Ilse vreugd en vele anderen) tot BEDELAARS gemaakt. Weten deze mensen wel wat ’t pensioen van de hardwerkende mensen van toen is? Waldi, Ilse en trawanten loop naar de pomp, hel, of naar je M..R. En laten jullie Su en de Suries met rust. Odiii
  Glenny.


  Maak melding

 10. Regeringen stropen de gelden van de werknemers af door tegen hun wil geld in te houden voor pensioen. Laat een ieder verantwoordelijk zijn voor de wel of niet opbouw van een eigen pensioen door dat geld niet in te houden, maar onbelast te laten sparen voor de ouderdom. Maar die aasgieren pikken liever alles in en brengen het onder bij pensioenfondsen die gaan speculeren met andermans geld. Pensioenroof heet dit, geloof ik.


  Maak melding

 11. @ben66

  Je vergat erbij te vermelden dat er geen TOLKEN BESCHIKBAAR zijn bij het KANTON vanwege ACHTERSTALLIGE BETALINGEN van de overheid.

  Ik las een week of twee geleden dat de OVERHEID voor maar liefst 800-900 MILJOEN SRD in het krijt staat bij CREDITEUREN.

  Dit zaakje is GEDOEMD in elkaar te ploffen: ACHTERSTALLIG HIER, ACHTERSTALLIG DAAR, HOW MUCH CAN A MAN TAKE!!!


  Maak melding

 12. Ik krijg tranen in de ogen van deze flauwe kul. Waar halen zij de euvele moed vandaan?????????
  Deng mang dies no sjeng ze denken dat late halen is beter dan late brengen. Mijn broek zakt ervan af en het komt dunnetjes eruit als ik aan deze lui hun wensen moet denken.


  Maak melding

 13. nou als jullie achterstallig loon (pensioentje) ontvangen wilt, bel dan met Armand Zunder, of anders the first lady want deze is thans in de aanloop naar de verkiezing dagelijks *groot* aan het uitdelen zo blijkt !!

  uit welke onuitputtelijke kas zij aan het sinterklaassen is, is een mysterie, want DADA zit op zwart zaad

  ai boi 🙂


  Maak melding

 14. Mevr. Ilse Vreugd was van Cultuur,Jeugd en Sport, is tevens ook Inspectrice bij het onderwijs geweest.

  Waldi Breeveld kennen we.

  Ergens hebben ze een punt, ze zijn tenslotte DNA lid geweest en dan ook nog van de 1ste DNA lichting, het zou goed zijn om ze tegemoet te komen.

  Voor de geschiedenis van de DNA zal het een eeuwige schandvlek zijn als de allereerste leden niet worden erkend voor hun arbeid; al was het het maar met symbolisch pensioen.


  Maak melding

 15. Die mensen hebben nú óók recht op een klein pensioentje.

  Wie de suatie van toen nog kent zullen beseffen dat zij, in de omstandigheden goed werk hebben verricht. Zij zijn nu al heel oud. Zij hebben ook recht om op een fatsoenlijke manier oud te worden.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 16. Als het om bedelen gaat is de schaamteloosheid bij bepaalde soort mens niet aanwezig.Als ze een gulden op straat zien liggen denken ze dat dit hun gegeven is.
  Dat een andere daarvan honger lijdt zien deze soort het niet.Als maar kunnen krijgen en de hele dag niets doen.
  Er is geen Surinamer die het land goed bestuurd heeft.
  Dat je die fiets kon kopen wil nog niet zeggen dat je het goed gedaan hebt.Het zijn uit de goot omhoog geklommen niets nutten zo de vader zo de zoon.


  Maak melding

 17. Mensen die hard hebben gewerkt en geen erkenning zoeken ,worden door God beloond en dat is eeuwige beloning. Wereldse rijkdom of erkenning breng je niet mee als je op de wereld niet meer bestaat.


  Maak melding

 18. Weer zo,n groep profiteurs die nooit geen cent pensioen hebben afgedragen, en nu een pensioen eisen, net als DNA lieden die straks profiteren van een pensioen waaraan ze nooit 1 cent hebben bijgedragen, schaamteloos, en dit volk pikt het allemaal, terwijl hun pensioen maandelijks wel wordt ingehouden.


  Maak melding

 19. willen deze gatlikkers ook nog een pensioen?? Walgelijk. Waar halen zij de moed vandaan.vorstelijk profiteren van het meedoen aan een marionettenvertegenwoordiging en dan nog pensioen vragen voor het niets doen in een zg volksvertegenwoordiging. gatlikkers donder op.
  rames


  Maak melding

 20. Volgens de NOS-journaal (Nieuwsuur) van gisteren (zaterdag) beschikt de Surinaamse regering over enorme dadendrang. NOS is de officieuze spreekbuis van de Nederlandse regering. Blijkbaar is Nederland echt wanhopig dat haar bedrijfsleven de boot aan het missen is in Suriname en is er nu een slijmoffensief aan de gang. Het zou zomaar kunnen dat Koning Pils met z’n 3 monstertjes Kabalia, Malaria en Azalia en met Tina uit Argentina over een jaar parbobier aan het drinken is aan de waterkant met Bouterse. Immers, onze Billem laat z’n billen overal zien in opdracht van het bedrijfsleven (moderne VOC).


  Maak melding

 21. Ik wil ook pensioen want ik heb in de tropen gewoond en “gewerkt”.
  Ik ben tegen mijn wil het land uitgezet vanwege de politieke partij van 1975 die de macht had.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.