dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameLuchtverkeersleiders stagneren vliegverkeer

Luchtverkeersleiders stagneren vliegverkeer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 apr – Luchtverkeersleiders voeren actie tegen het loon- en personeelsbeleid. Volgens hun vakbond doen de meeste leden mee.

Van een lamlegging van het werk op de Johan Adolf Pengel luchthaven is weliswaar geen sprake. Enkele werkwilligen blijven in dienst en ook worden gepensioneerde krachten ingezet. De vakbond en vakcentrale Moederbond houden het op een gerechtvaardigde actie

De luchtverkeersleiders vragen al jaren om een betere waardering. Eerder werden acties gevoerd en is er gestaakt. De leiding van Luchthavenbeheer en het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme beloofden correcties. Kennelijk is het niet naar de zin van de luchtverkeersleiders die nu zeggen tot het bittere eind te willen strijden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Mensen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van duizenden reizigers per jaar, worden sinds 2007 aan het lijntje gehouden. Het houdt een keer op! Ik voorzie door deze hele djugu djugu binnenkort weer een vliegramp in Suriname. Een ILS-systeem dat al een half jaar niet werkt, vliegverkeersleiders die moeten werken in een omgeving gelijk aan een varkensstal, onderbetaling en geen uitzicht op promotie c.q. betaling naar functie, onderbezetting en gebrek aan opleiding. Er wordt nu een beroep gedaan op gepensioneerden die outdated zijn en niet bekend zijn met de huidige technologie, ook weer een gevolg van het bovenstaande. De SLM-kist uit Nederland heeft vandaag vier keer geprobeerd te landen(volgens zeggen). Ik bedoel maar: een Amnestiewet wordt in drie dagen door de DNA gejast, DesAlwetendePres heeft de Wet Spaar-en Stabiliteitsfonds in de prullenbak gegooid, maar het probleem van de luchtverkeersleiders heeft men al 7 jaar niet onderkend. Nogmaals een dik bewijs van onvermogen, onkunde en megalomanie van het huidige kabinet. Meneer Sabajo, ga door met de acties! Eens zien of deze regering (en natuurlijk Luchthavenbeheer en de SLM) dit gaan voelen! Ik wens alle passagiers, zonder luchtverkeersleiders, een veilige vlucht en een behouden aankomst. Met dank aan de huidige nitwits in deze regering!


  Maak melding
 2. Wederom slaat de paarse regering de plank volledig mis. De regering zit op zwart zaad en voor een gedeelte is dit makkelijk op te lossen, om te beginnen het radarsysteem goed te laten functioneren. Dan kan het personeel ook betaald worden.

  De regering heeft voor ruim tien miljoen dollar een radarsysteem opgezet op de luchthaven te Zanderij. Echter, er is verzuimd het personeel de juiste trainingen te laten volgen. Het gevolg: luchtverkeersleiders die niet bevoegd zijn het systeem te bedienen. Nog groter gevolg: Suriname derft dagelijks tienduizenden dollars aan overvliegrechten.

  Die moeten worden betaald voor elk toestel dat het Surinaamse luchtruim binnenvliegt. Het moderne radarsysteem op Zanderij wordt niet optimaal benut, omdat de luchtverkeersleiders die het moeten bedienen, niet over het vereiste brevet beschikken.

  Dat Bouterse niets te maken wilt hebben radarsystemen snap ik wel. Dat is op termijn slecht voor zijn business, maar het Suriname gaat op termijn kapot hieraan.


  Maak melding
 3. Die lugverkeerleider kan niets van. Hoe vaak ik zie vogel vliegen waar hij niet hoort thuis? Surinaam krijg misgien 10 internationaal vlugten per dag. Dan lugverkeerleider werk is niet stressvil. Dan wat ze klagen? Meer geld? Iedereen wil meer geld. En als werkvloer is vies, dan se kunnen tog opruimen? Ze heb tog 2 handen en een buik? Waar ze steken die handen in dan? Beeter 1 voogel in de hand dan tieng in de lug.


  Maak melding
 4. Dit gaat echt fout aflopen een keer. Waarom ziet DiDiBrie en Co de ernst HIERVAN niet in? En juist deze DUIVEL die elk uur van de dag ’t vliegtuig pakt instapt en vliegt naar vrienden om te vragen hoe of ’t met hun g, en of is geweest. Zie eendaagse vlucht naar Evo Morales, toen diens vliegtuig naar de grond was gedirigeerd. Toen vloog de onze er heen zgn ging DiDiBrie naar een Caricom meeting en Dhr Santhoki, maakte in de DNA ons toen duidelijk dat DiDiBrie naar geen enkele meeting was geweest, door Lafing ’t vuur aan de schenen te leggen, waardoor deze uiteindelijk naar buiten kwam met het ware verhaal en toegaf dat er geen enkele Caricom meeting was. Het verwondert mij daarom heel erg dat ondanks ’t zovele reizen het de man niet uit maakt of zijn veiligheid is gegarandeerd of niet hij gaat zijn gang maar “echte DiDiBrie” odi baja odi.
  Glenny.


  Maak melding
 5. Van mij mogen ze de boel platgooien! Maar je hebt eenheid nodig,dus iedereen moet het werk neerleggen .Gepensioneerden moeten met een soft in hun hangt blijven en die gedaan”vrijwilligers” moeten zich vermelden. Dan pas sta je sterk.
  Ik wacht wel. Hoef ik volgende we
  ek niet naar huis…..


  Maak melding
 6. Sorry voor de fouten in de tekst. Komt door de tekstvoorspelling op mijn telefoon .
  Moet natuurlijk een hangmat zijn voor de gepensioneerden en vervolgens: die zogenaamde vrijwilligers moeten ziek melden .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES