Ontslagen op Surinaamse ambassades niet abnormaal

15

PARAMARIBO, 3 apr – Er is geen sprake van een abnormale situatie nu personeelsleden zijn ontslagen op de Surinaamse ambassades in India en Indonesië. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Het gaat om lokaal personeel. De oppositie heeft weliswaar een andere mening.

In het patlement is felle kritiek geleverd op wat gezien wordt als fout beleid van de betreffende ambassadeurs. Buitenlandse Zaken ziet het anders. “We zijn bevoegd en we mogen mensen aantrekken en overeenkomsten beëindigen wanneer we dat goed vinden, weliswaar op grond van wat in de overeenkomsten is opgenomen”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Het zou gaan om personeel dat de zestig jarige leeftijd al bereikt heeft. De betreffende personeelsleden zijn tijdig op de hoogte gesteld.

Ook dat zou volgens overeenkomst gebeurd zijn. “Het gaat om mensen die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebben, waarbij de Republiek Suriname besloten heeft de contracten niet te verlengen”, aldus Lackin. Het was dus gen soloactie van de ambassadeurs. Volgens Lackin is er niets nieuws onder de zon. Dergelijke situaties deden zich al voor op andere ambassades op andere momenten. Het kwam zelfs tot rechtszaken. In India en Indonesië is dit niet gebeurd. Ook is het niet waar dat de regeringen van deze twee landen een klacht hebben ingediend.

15 REACTIES

 1. Niets nieuws onder de zon.Lackin is nog niet bekomen van zijn slurp partij toen hij een bundel van de AM.ambassade moest innemen.
  En Rond DADA is het angstig stil.Die heeft een brief opgegeten,bestemd voor de AM.ambassadeur en is tegen hardlijvigheid opgelopen.Nu neemt de vis lady [die een foute man heeft]de honneur waar en is elke dag in het nieuws.


  Maak melding

 2. Lackin tegenover de Ware Tijd. Het zou gaan om personeel dat de zestig jarige leeftijd al bereikt heeft. Hopelijk gelden deze regels ook voor de vele oma’s en opa’s binnen de ndp incl. baas opa. Ma kut, wat is er allemaal niet abnormaal in de Misdadigers Combinatie, alles wat als norm en normaal wordt gezien, zien de paarse misleiders als abnormaal. En vele oliedomme aanhangers treden in hun paarse voetsporen.

  Kiest u de kant van verdorven rechters,
  die onheil stichten in naam van de wet?


  Maak melding

 3. Net zoals de leraren bevoegd zijn om een kind wel of niet aan de hand van de gescoorde punten al geslaagde aan te merken c.q. overgang verlenen naar de eerstvolgende klas.
  Dus Lackin eindelijk geef je toe aan toegekende bevoegdheden.


  Maak melding

 4. In de diplomatieke wereld gebeurt waar ook ter wereld alles in stilte, ook ontslagen op ambassades.
  Dat is het basiskenmerk van diplomatie.
  Als die stilte om wat voor reden ook wordt doorbroken, is er wat aan de hand.
  Daar kun je vergif op innemen.
  Het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd in het artikel is natuurlijk de lacher van de dag, want dan lust ik er nog wel een paar.
  Wie zorgt voor die lacher: natuurlijk onze grootste lakei.
  Wat een hoopje ellende zeg die man.
  Doorspoelen.


  Maak melding

 5. om met @jona te spreken: ma kut, wat als straks de gestegen nutrilon babymelkprijzen verwerkt moeten worden in de inflatie. gaan we dat doen of doen we dan alsof wij gek zijn. of zit nutrilon niet in het mandje? gewoon erin doen.


  Maak melding

 6. @HetIsNietWaar
  Inderdaad,weer zo’n broodje aap.
  De leugen druipt ervan af.
  Deze lakei is zo ongeloofwaardig als wat. De NDP politici denken echt dat alle Surinamers net zo dom zijn als hun futubois.


  Maak melding

 7. Ai baja er vallen ontslagen bij de Suri ambassades in het buitenland. Wat is nou normaal dan in Suriland.Nou die ministro Lankino zegt,dat hij volgens de overeenkomsten in de wet staat om dat te doen.Alleen bullshit met die Lankino met zulke opmerkingen.Ik vraag me af waarom gaan de ambassade personeel naar een land,waar ze niet kunnen presteren in zo,n ambassade.Het is een trieste zaak ministro Lankino.In een woord: in Suri is alles mogelijk.Zelfs het ijzer wordt met de hand gebroken.


  Maak melding

 8. Feit is wel dat ongeletterden worden benoemd als ambassadeurs…en dat moordenaars en drugsdealers deel uitmaken van de regering.

  normaal of abnormaal ??


  Maak melding

 9. Gelukkig komen deze wijze woorden van Bob Marley en niet van Jan Smit. Anders was het weer een reden voor de clowns om mij van koloniaal denken te beschuldigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.