Gerda Havertong ijvert voor opvang mensen met dementie in Suriname

2

D66-leider Alexander Pechtold treedt op zondag 13 april 2014 op als veilingmeester tijdens een charity brunch van actrice en zangeres Gerda Havertong. Pechtold veilt dan kunstwerken en ‘ludieke stukken’ ten bate van de stichting Wiesje. Met deze stichting zet Gerda zich in voor de opvang van mensen met dementie in Suriname. Tijdens de brunch is er ook een korte lezing van Marc Wortmann, executive director van Alzheimer’s Disease International, de in Londen gevestigde mondiale koepel voor nationale Alzheimer-organisaties.

Voor deze charity brunch weet Gerda zich ook verzekerd van de medewerking van onder meer zangeressen Angela Groothuizen en Ntjam Rosie, zanger Lou Prince, kok Ramon Beuk en columnist en tv-maker Prem Radhakishun. Nieuwslezer Herman van der Zandt is de presentator van de brunch. De stichting Wiesje is genoemd naar Gerda’s in 1999 overleden moeder. Zij leed enkele jaren aan dementie. Met deze ervaring heeft Gerda zich het lot van mensen met dementie in Suriname aangetrokken. De door haar opgerichte stichting Wiesje ijvert niet alleen voor de inzameling van geld, maar ook voor de uitwisseling van kennis.

Sinds tien jaar is er in Paramaribo een door de stichting Wiesje gefinancierde dagopvang voor mensen die aan dementie lijden. De volgende stap is het realiseren van een woonvoorziening voor 24- uurszorg, waarvoor reeds grond is beschikbaar gesteld. ,,Suriname is familie en familie laat je niet in de steek,’’ geeft Gerda Havertong aan. Zij zal tijdens de brunch vertellen wat de stand van zaken is voor wat betreft de aanstaande bouw van de woonvoorziening.

De Wiesje Charity Brunch op zondag 13 april vindt plaats in showkas De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug. Sponsortafels (10 personen) worden verkocht voor € 1.500,-, een VIP-tafel kost € 2.000,-, inclusief twee flessen champagne. Een enkele stoel kost € 175,-. Zie ook: www.wiesje.nl.

2 REACTIES

 1. Mooi van Gerda.
  Na de verkiezing van 2015 zou wel eens kunnen blijken dat een nog veel groetere deel van de Surinamers lijdt aan dementie (wegens stemmen op de NDP). Gerda zal dan noig veel meer zijlen moeten bijzetten.


  Maak melding

 2. Goed initiatief van Gerda. Jammer dat de gewone man hier niet aan kan bijdragen. Te duur!
  Alzheimer is een mensonterende ziekte waar in Suriname geen adequate opvang en verzorging voor is. Een Alzheimer patiënt wordt opgesloten in zijn kamer en soms zelfs vastgebonden aan het bed omdat hij wegloopt of agressief wordt.
  Zeer pijnlijk voor de familie en de patiënt zelf, omdat die soms nog heldere momenten heeft en goed beseft wat er gaande is.
  Aan Gerda wil ik zeggen: wel goed dat je je inzet voor deze groep maar het kan ook eenvoudiger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.