VHP informeert buitenwereld over verbod combinaties

18

PARAMARIBO, 2 apr – De oppositionele Verenigde Hervormings Partij, VHP, informeert internationale organisaties over een vermeend plan om partijcombinaties te verbieden bij de komende verkiezingen. Volgens VHP-leider Chandrikapersad Santokhi zijn de Verenigde Naties en de Organisatie van Amerikaanse Staten al geïnformeerd.

Meer organisaties en organen volgen. Tegenover de Times of Suriname zegt Santokhi informatie te hebben gehad van een coalitieleider zelf. In klein verband binnen Desi Bouterse’s Nationale Democratische Partij, zou het een en ander bekokstoofd worden. Tegen een mogelijk verbod heeft VHP geen bezwaar. “De regering heeft de bevoegdheid dit te doen als het doel is de verkiezingen beter te laten verlopen en de kiezers beter te laten stemmen”, zegt Santokhi.

Maar dan moet wel goed gecommuniceerd worden met belanghebbende partijen. De vraag is of daar nu nog voldoende tijd voor is. Zelf laat de regering niets los. Santokhi houdt er rekening mee dat politieke motieven achter een eventueel verbod kunnen schuil gaan. Tegenstanders kunnen zo zwakker worden gemaakt bijvoorbeeld. Tegen zulke motieven zijn wel principiële bezwaren. Bovendien is het in feite al te laat voor zo’n maatregel. “Er is een internationale norm dat je het laat plaatsvinden bij de verkiezingen na deze”, aldus Santokhi.

18 REACTIES

 1. Piki-Piki plij schijnt een geweldig voordeel voor VHP te zijn.
  VHP ziet nadelen maar anderen mogen geen voordelen zien.
  Waarvan dit (systeem) vhp jaren voordeel gebracht heeft en anderen jaren benadeeld heeft VHP come up en wees eerlijk.


  Maak melding

 2. Hij zit nu al zijn billen te knijpen en treft nu duivelse maatregelen.
  Ben benieuwd hoe dit sujet zich zal voelen indien hij d verkiezingen verliest.Men moet direct overgaan tot arrestatie en hem uitleveren aan Nederland en de VS!


  Maak melding

 3. Alles wordt uit de kast gehaald om de NDP de verkiezingen te laten winnen.
  Als het zo is, wat Santokhi zegt, dat de voorstellen om combinaties te verbieden wel naar buitenlandse instanties zijn gestuurd en niet naar de eigen Surinaamse partijen, dan is dat schandalig.
  Dat is misbruik van macht.
  Ik heb nu al geen goed gevoel over de verkiezingen van volgend jaar, want je kunt er vergif op innemen, dat er gaat worden gemanipuleerd, alle mooie woorden van Bouta ten spijt.
  Read my lips and mind my words.
  Deze regering bestaat namelijk voor een belangrijk deel uit een verkeerd slag mensen, dat niet voor het lansbelang gaat, maar alleen voor eigen belang.


  Maak melding

 4. Zo had bouta ook de plan voor de coup van 1980 met enkelen van zijn vertrouwelingen bekokstoofd!!
  En de verkiezingen van 2010 ,ook bekokstoofd met de hulp van 2,vriend en vijand brunsie en somo!!!
  Deze bouta voelt zich in het nauw gedreven en hij zal alles doen ,letterlijk van alles,om aan de macht te blijven!


  Maak melding

 5. Santokkie segebal spreekt zich zelf op vele punten tegen.
  Het enige wat deze vent aantoont is dat hij een verrader is en echt niet naar belangen voor suriname streeft.
  Wat heeft europa en amerika met het kiezing’s stelsel van suriname te maken of hoe het gehandhaafd word.
  Waarom breng die vent binnenlandse aangelegenheid naar het buitenland”een teken van laheid en zwakte”santokkie jij bent een zwakkeling die zijn eigen boontjes niet kan doppen,nu ga jij jou slaven meester smeken om jou te helpen,jij mag proberen wat jij wil,wij weten reeds dat ju na wang d…. san e go tapu ju kiendi gi ju basja,volks en landverrader dati na ju.


  Maak melding

 6. Als jullie geen laffe partij zouden zijn geweest dan was het vandaag anders in het land.Voor jullie hachje is jullie vertrokken voorman trots en jullie ook dat jullie de vrede in het land hebben bewaard dat vertellen jullie je achterban.Jullie hebben geen grote leiders gehad dat een standbeeld waardig is.Jullie zijn even schuldig als de NPS.
  Wetende dat de NPSers niet in staat zijn een land te besturen en dan nog onafhankelijkheid te laten nemen.Als je onrechtvaardigheid accepteert dan ben je even schuldig.
  Bouterse is het product van jullie.Zo het volk zo hun leiders.Ik vraag mij af waarom jullie achterban op jullie stemmen.Dit zie ik ook bij de NPS.Hebben jullie ze zo dom gehouden.Werkt de ophitsing tegen elkander nog steeds.


  Maak melding

 7. En dat wil president worden. Dit is de zoveelste keer dat Santhoki Suriname negatief presenteert aan het buitemland.
  Dit laat weer eens zien dat hij tot alles instaat is om maar aan de macht te komen, want daar is het hem om te doen. Niet om een positieve bijdrage te leveren aan Suriname, of het op een hoger plan brengen van de ontwikkeling van Suriname en haar bevolking, maar om in het machtscentrum te komen zoals hij dat vaker zelf heeft gezegd. Inmiddels is hij van repliek gediend door de voorzitter van DNA. Deze heft duidelijk aangegeven dat het veranderen van de kieswet slechts met 2/3 meerderheid van stemmen in DNA kan geschieden. Niet dat hij dat niet weet, maar zijn negatieve inborst heeft het weer een gewonnen van zijn gezonde verstand. Typisch oude politiekvoering, zorg ervoor dat je de tegenpartij zo zwart mogelijk maakt, focus je op de negatieve dingen en dicht ze je tegenstander toe. Lieg en bedrieg, doe alles wat je kan om maar aan de macht te komen, als je daarbij de naam van Suriname te grabbel moet gooien, dan doe je dat op de koop toe. Alles voor macht. macht, macht!


  Maak melding

 8. beste medusa

  jouw bouterse traumafobie begint bizarre vormen aan te nemen.
  je wilt dat bouta aan ned en aan de vs word uitgeleverd.
  wil je hem in stukken hakken ?
  face the facts.
  vene en tokkie hebben 10 jaar de mogelijkheid gehad om te voorkomen dat bouterse kon deelnemen aan de verkiezingen.
  ze waren en zijn te laf om bouterse zelfs maar scheef aan te kijken.
  bouterse is tot nu toe niet veroordeeld voor wat dan ook in suriname .
  sterker nog , hij is democratisch gekozen tot pres…..althans de ndp heeft de verkiezingen gewonnen.
  het volk heeft bouta vergeven voor zijn fouten.
  het volk beseft dat je vooruit moet en niet dertig jaar achteruit moet blijven kijken.
  volgend jaar zijn er weer verkiezingen.


  Maak melding

 9. ZO, daar gaan wij weer de regering kan dit niet in zijn eentje bepalen daar zal voor gestemd moeten worden en de goedkeuring van de DNA krijgen dus voor dat SANTOKHi dit naar het buitenland bracht moest en kon hij het net zo goed in de DNA ten sprake brengen maar wat hij nu doet is het buitenland alvast ophitsen tegen SURINAME voor als hij niet aan de macht zou komen ik begin te denken dat juist hij wat bekokstoofd met het buitenland want pas als het blijkt te gebeuren en zonder dat er gestemd word en niet in DNA komt dan kan je van waar dan ook hulp inroepen maar van horen praten zogenaamd dan kan men ook zeggen dat men heeft gehoord dat SANTOKHI met behulp van buitenland verkiezing wil saboteren en coup plegen want niet voor niks was hij 1,2,3 in EUROPA .


  Maak melding

 10. Armand en Lucien,

  Jullie zijn Bouta-lovers, dat is wel duidelijk en dat is jullie goed recht.
  Maar nog 5 jaar Bouta betekent het einde van ons land.
  Dan staan we weer in de rij voor heel simpele producten – ik weet niet of jullie dat vroeger hebben meegemaakt, hebben we een torenhoge inflatie en kunnen we onze schulden niet afbetalen.
  Deze regering leent ons hele land naar de Filistijnen.
  Schulden bij China, schulden bij de Caricom, schulden bij de Islamitische bank, schulden bij de Unasur en noem maar op.
  De Centrale Bank heeft onlangs de noodklok geluid, dat het zo niet verder kan.
  Als je alle leningen van der afgelopen 4 jaar afzet tegen wat Bouta heeft beloofd bij zijn aantreden, dan kun je je ook nog eens afvragen, waar dit geld in godsnaam gebleven is.
  In ieder geval is heel veel verdwenen in de zakken van onze regeringsleiders en niet in de heel vele projecten, die deze regering heeft beloofd.
  In een fatsoenlijk democratisch land worden dit soort regeringen bij de eerstvolgende verkiezingen afgestraft.
  Ik ben bang, dat deze regering er alles, maar dan ook alles aan zal doen – geoorloofd of niet geoorloofd – om aan de macht te blijven.
  Daar is het verbod op partijcoalities nog maar het allereerste begin.


  Maak melding

 11. Op deze manier MAG de HEER Santhoki ’t buitemland laten weten, hoe smmmmmerig of deze DiDiBrie zich gedraagd in Su. DiDiBrie denkt steeds weer dat hij deze DiDiBrie op instigatie van derden, dingen(altijd)kan uitvreten in Su. Breken en maken dus, niks te maken hebben met land en volk, alsook de buitenwereld. Dit DiDiBrie gedrag moet ergens stoppen ja. DiDiBrie moet weten dat hij DiDiBrie niet alleen op de wereld en in Su is. Daarom meneer Santhoki u moet niets aan een toeval overlaten, tapoe alla olo sang opo; en wat er ook gebeurt Suries zetten jullie alles op alles om deze DiDiBrie en Co buiten het parlement te houden in 2015. Ook moet er wanneer dan ook, door wie dan ook en, waar dan ook voor zorgen dat in elk geval DiDiBrie in de bak belandt, zoals de zoon……… HEER Santhoki neks no fout. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 12. Bouta is ook een landverrader. Met behulp van NL had hij toch surinamers vermoord of was hij een nederlander? Bouta wil aan de macht blijven alleen om niet naar Santo Boma te gaan. Weten de paarse likkers dat nog steeds niet? Dat is eigenbelang ,geen staatsbelang. Als hij toegeeft dat hij mensen heeft vermoord en laten vermoorden dan ga ik respect hebben voor deze man,meer dan een President zelfs. Bij de krijgsraad verschijnen is hij bang,om in de DNA verschijnen heeft hij allerlei smoesjes. Hij zou toch met Vene in debat gaan? Bigi mofo!


  Maak melding

 13. Santohki heeft gelijk bouterse wil en cout ke cout weer 5 jaar zitten om berechting te voorkomen. Het jeugdig Surinaams volk heeft hem in het zadel geholpen maar nu hoor je het jeugd heel anders piepen.


  Maak melding

 14. Samenspannen met de Verenigde Hindoestaanse Partij is like to carry coal to New Csstle. Het is meer dan eens bewezen dat na ommekomst van de verkiezingswinst de babeinen precies de andere kant op kijken. De NPS weet daar alles over. Zij hadden nog minder dan Perjaja in de melk te brokkelen.


  Maak melding

 15. santhoki segebai is broeia hij speelt paniek voetbal .waar slaat dat nou op om het buitenland te invormeren terwijl het binnen lands aangelegenheid is .nog nooit zijn er verkiezingen in suriname vals verlopen .deze man zet ons land voor schut in het buitenland .ik hoop dat het waarachtige surinaamse volk inziet wat er gebeurt .santhoki bouterse is zeker van zijn zaak ,je zal zien dat wij de verkiezingen glansrijk gaan winnen .wij gaan 2015 tegemoet het uur van de waarheid .


  Maak melding

 16. De NDP is wel degelijk bezig iets te bekokstoven wat op het allerlaatste moment aan de overige partijen zal worden meegedeeld waardoor ze geen tijdige maatregelen kunnen nemen en dus zwaar in het nadeel zullen zijn tijdens de verkiezing van 2015.
  Die onafhankelijke verkiezingsbureau van ene mevr. Van Dijk – Silos zou er op moeten toezien dat geen enkele partij benadeeld wordt, maar zij zelf spant zich in voor de NDP. Dit wordt waarschijnlijk een verkiezing met een nasleep: na de verkiezing zullen diverse partijen naar de rechter stappen wegens oneerlijke verkiezingen. Intussen zal de regering de noodtoestand afkondigen en enkele kopstukken laten oppakken. Het wordt er niet mooier op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.