woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname voor het eerst tegen walvisvangst

Suriname voor het eerst tegen walvisvangst

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 apr – Suriname spreekt zich voor het eerst tegen de Japanse walvisvangst uit. De uitspraak van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag dat de vangsten stopgezet moeten worden, wordt geschraagd, zegt René Lieveld, topfunctionaris op het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV.

Dat is nieuw en radicaal. Sinds de toetreding tot de International Walvis Commissie tien jaar geleden, heeft Suriname Japan steevast ondersteund. Nu niet meer dus, met de uitspraak zo hard en helder. Volgens het Internationaal Gerechtshof heeft Japan niet kunnen bewijzen dat het walvissen slechts vangt voor wetenschappelijke doeleinden. In Paramaribo lijkt het nu dus ook doorgedrongen. “Als blijkt dat Japan niet heeft kunnen bewijzen dat de vangst voor die doeleinden is, dan staat Suriname achter de beslissing van het hof”, zegt Lieveld tegenover de Ware Tijd.

Het Surinaamse standpunt is dat er alleen maar duurzaam mag worden gevist. Vroeger werd vanuit gegaan dat Japan inderdaad, zoals het beweerde, walvissen ving om na te gaan welke soort het best geoogst mocht worden. “Als blijkt dat het niet zo is, kan Suriname daar geen voorstander van zijn”, aldus Lieveld. Overigens heeft de jarenlange steun Suriname geen windeieren gelegd. De visserijbranche is regelmatig bedacht met geschenken, waaronder een vissershaven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. De Japanners wisten dat het een hopeloze zaak was en waren daarom niet meer bereid Suriname tyuku’s te betalen, als bij toverslag veranderde Suriname van standpunt, terwijl Suriname jarenlang stekeblind was (misschien op wonderbaarlijke wijze genezen door de gebeden van Steve Meye? Halleluja!!!!). Ik vraag me af hoeveel tyuku Poetin Suriname in het vooruitzicht gesteld heeft, het is anders ook niet te begrijpen dat Suriname hem zo blindelings steunt bij de annexatie van de Krim.


  Maak melding
 2. Hahahaaaaaa…Lieveld ,Suriname heeft geen ander keus dan te doen zoals de rechter in Den Haag heeft bepaald!!
  En idd Suriname is de enigste land ter wereld die de annexatie lust van Rusland toejuicht!
  Altijd is de lijder van Suriname d haanste de voorste al heeft hij geen enkel verstand van zaken!!


  Maak melding
 3. Ik zou hebben geapplaudiseerd bij dit bericht als de stemhouding van Suriname een zuivere was.
  Dat betwijfel ik ernstig.
  Japan trekt zich uit kostenoverwegingen terug uit een groot aantal landen.
  Een van die landen is Suriname.
  Voor ons land valt er geen gewin meer te halen uit de ondersteuning van Japan op het gebied van de walvisvangst.
  Volgens mij zit het zo simpel in elkaar.
  Verder ben ik het helemaal met Henkes eens als het gaat om de stemhouding van Suriname over De Krim.
  Bouta lonkt naar Poetin, maar komt van een koude kermis thuis.
  Rusland is absoluut niet geinteresseerd in Zuid Amerika en al helemaal niet in het kleinste land van dat continent.


  Maak melding
 4. Hier zie je de respectloze Surinamer.Zonder schaamte of gevoel van eigenwaarde wordt dit bekend gemaakt.De hele kust van Suriname hebben ze verkocht aan deze Japanners voor een paar dollars.Komt er ooit een dag dat deze mensen hun eigenwaarde gaan vinden of gaat dit over van de ene generatie naar de andere.Als een paar arme Guyanezen komen vissen maken deze mensen een wereld nieuws van. Dan moeten ze torpedoboten hebben.Ze verkopen hun moeder voor een paar dollars.Maar ze hebben EEN GROTE EGO PRATEN VOOR TIEN EN DEUGEN VOOR NIETS.


  Maak melding
 5. Savioen helemaal mee eens en de surinaamse wateeen zijn al in handen can de japanners,die ze inmiddels helemaal leegeggrooft hebben. Die lieveld krijgt geen tjoekoe meer daarom gooit hij het op de walvissen. Alsof suriname walvissen heeft! Wat een lachertje zeg.


  Maak melding
 6. Neen, het is in werkelijkheid een politieke actie, wat kenmerkend is voor het karakter van de Surinamers. Suriname heeft in het verleden Japan gesteund in de hoop dat Japan met geld over de brug zou komen. Nu dat is weggebleven steunt Suriname Japan niet meer. Wedden dat Suriname Rusland ter zake van de Krim niet meer zal steunen als ze geen geld krijgen. De Surinamers verraden zichzelf. Ze doen alles voor een beetje geld. Zelfs hun moeder verkopen.
  Mijn grootvader had gelijk. Zijn motto was: Het geld dat stom is, maakt recht wat krom is. Dat geldt in ieder geval voor Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES