dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname zendt vervallen chemicaliën naar europa

Suriname zendt vervallen chemicaliën naar europa

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 31 mrt – Suriname verscheept binnenkort ruim zestig ton aan vervallen chemicaliën naar Europa. Volgens Alice van Sauers, topfunctionaris op het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, wordt het spul in Europa vernietigd.

Suriname heeft nog geen mogelijkheden om het zelf te doen. De verpakking alleen al is een hele uitdaging onder Surinaamse omstandigheden. “Het verpakken van de bestrijdingsmiddelen in vloeibare, poeder- en korrelvorm moet zorgvuldig geschieden. Het wordt gedaan in aangepaste kleding en speciaal daarvoor bestemde verpakking als vaten en plastic lining”, zegt Van Sauers tegenover de Times of Suriname. Het verpakken geschiedt onder leiding van een Brits bedrijf.

Manschappen van rampenbestrijdingsteam NCCR zijn getraind in het verpakken. Het werk is goeddeels al afgerond. Het gaat om materiaal van soms wel van vijftien jaar geleden. De uitdaging nu is het zo gauw mogelijk verscheept te krijgen, omdat het goedje niet te lang mag blijven staan. Bewoners van het district Saramacca weigerden onlangs een opslagplaats in hun omgeving. Autoriteiten konden het er niet van overtuigen dat het veilig was.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

4 REACTIES
  1. Een goudentip voor de volgende verscheping, vergeet niet dat verderfelijke spul genaamd Bouterse en de bandieten ook mee te nemen. DIe chemicalien verzieken SUriname al jaar en dag. Lonny trouwens ook!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES