zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitici bezorgd om crisis rechterlijke macht

Politici bezorgd om crisis rechterlijke macht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mrt – Politici maken zich zorgen om de crisis bij de rechterlijke macht. Nu Cynthia Valstein – Montnor is afgetreden als president van het Hof van Justitie doen allerlei berichten de rond. Dat en de beweerde wrijvingen tussen de gewezen Hofpresident en andere rechters, zijn alles behalve bemoedigend.

De rechterlijke macht moet haar werk moeten doen zonder al te veel barrières. Dat lijkt nu minder het geval met het onderlinge geruzie. Valstein – Montnor heeft haar ontslag formeel kenbaar gemaakt aan president Desiré Bouterse. Het zou om ‘persoonlijke redenen’ zijn gebeurd. Politici zijn bezorgd. “We zien de rechterlijke macht als een instituut waar de samenleving vertrouwen in moet hebben”, zegt parlementariër Carl Breeveld (Doe) tegenover de Ware Tijd.

Zijn collega van de NPD, André Misiekaba heeft een ietwat andere kijk op zaken. De situatie zou onder controle zijn. “Ik meen te weten dat de regering geanticipeerd heeft op deze situatie en de zaak onder controle heeft. Er zullen zodanige maatregelen getroffen worden, dat mogelijke schade wordt beperkt”, aldus Misiekaba. Breeveld is er voorzal bezorg om dat de rechtsstaat in gevaar komt.

opening
Fernandes Express
BODO Party

23 REACTIES
 1. Het zal mij niet verwonderen als dat DADA himself is gaan stoken in de rechterlijke macht.Of dat hij MISIEKABA had gestuurd op missie rechterlijke macht.De NDP heeft alle baat bij dat alles in het land door een waas omgeven is.
  De amechtige,Van Dijk -Silos,vindt dat de media gesloten moet worden als dingen tegen DADA gezegd word.Dan maar een rechter die wel oren naar heeft om de vrije mening de mond te snoeren.Alles moet toch een schijn van recht en wet hebben.Bijv.de amnestie wet.


  Maak melding
 2. Zou mij niets verbazen als Cynthia Valstein een paarse kogelbrief heeft ontvangen. Het is toch triest gesteld in Suriname. Sinds de paarse regering aan de macht is gekomen is het één grote puinzooi.

  1) van de verkiezingsbeloftes is niets terecht gekomen
  2) criminaliteit stijgt exorbitant
  3) investeerders trekken zich massaal terug
  4) monetaire reserves is met een kwart gedaald
  5) overheid betaald leveranciers niet of te laat
  6) zoon pres. wordt in het buitenland gearresteerd
  7) pres. tevens voorz. unasur krijgt geen spreektijd tijdens herdenking mandela
  8) bedreigen van journalisten, demonstranten en censuur is orde van de dag
  9) suriname steunt anti homowetgeving en inname krim
  10) paarse regering is niet in staat een fatsoenlijke begroting te presenteren en tevens worden stemmingen uitstelt wegens quorum gebrek

  EN NOG VEEL MEER OM OP TE NOEMEN… de rechtstaat is in gevaar ! Graag per omgaande nieuwe verkiezingen


  Maak melding
 3. Het recht is allang geen recht meer….
  Sinds het aanstellen van een gewetensloze moordenaar, drugsdealer als press hebben regels van moraal en fatsoen plaatsgemaakt voor moreel verval.

  Het roven wordt openlijk beloond…hardwerkenden zijn vogelvrij verklaard..
  lang leve de anarchie, met dank aan de ondankbaren honden die een moordenaar adoreren.


  Maak melding
 4. Breeveld moet zich nu niet schijnheilig gaan gedragen Hij behoort ook tot de groep personen, die de rechtstaat in gevraar brengen. Hij is niet principieel, maar heult mee met de paupers als het hem uitkomt. Een christelijke politicus onwaardig. Hij nam het de oppositie vorig jaar kwalijk omdat zij niet aanwezig waren tijdens de jaarrede van de president-moordenaar.
  Ik weet niet hoe hij zijn aanwezigheid daar in overeenstemming kon brengen met zijn geweten, voor zover hij dat nog heeft.


  Maak melding
 5. ROY,
  Broeder wat is een land waard waar drugs criminelen, massamoordenaars en onwetenden als Misiekaba en zijn slaven de dienst uitmaken?


  Maak melding
 6. De heer Misiekaba heeft veel, heel erg veel zand in de ogen.
  Volgens hem heeft de regering geanticipeerd en alles onder controle.
  Wat een dagdromer en onbenul zeg.
  Meneer Misiekaba: zodra de politiek – lees regering ofwel NDP – zich met de ONAFHANKELIJKE rechterlijke macht gaat bemoeien, gaat het altijd verkeerd !!
  Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven.
  Ken uw wereldgeschiedenis !!!


  Maak melding
 7. Misiekaba moet men allang niet meer serieus nemen, deze grondwetrechtenschender was ook 1 van de initiatiefnemers om een amnestiewet in te voeren om zogenaamd rust in het land te bewerkstelligen, het is er alleen al onrustiger door geworden.


  Maak melding
 8. jaja…Mis(ie)baksel, de buikspreekpop van de grote boze wolf. Bij dit knulletje staan de striemen van de luiers nog in zijn reet, en kraait alleen maar baby- en wartaal uit.


  Maak melding
 9. De situatie zou onder controle zijn. “Ik meen te weten dat de regering geanticipeerd heeft op deze situatie en de zaak onder controle heeft. Er zullen zodanige maatregelen getroffen worden, dat mogelijke schade wordt beperkt”, aldus Misiekaba.

  Misjie-kaba
  Welke maatregelen zijn er getroffen om de mogelijke schade te beperken?
  Bedoel je dat de minimale schade als gevolg van de amnestiewet????
  Of bedoel je dat de schade aan de verdachten worden geminimaliseerd door het aftreden?????
  Grote schijtlaars………….. hoepel op met je schijnheiligheid en vol onschuld. Bekijk jezelf eens in de spiegel en zeg dit na “if na mi pa en mi omoe dan toch mi bo gie a mang amnestie” en kijk als je roze wangetjes krijgt welke te zien zijn achter de zwarte masker van je.


  Maak melding
 10. Laat de Wet komen.
  Na de elections gaan enkle kleine partijen niet meer bestaan.geen wonder dat politici klagen
  Er was een WET Hare Ram Hare Krisna die zij :OM
  OM
  no end no beginning,please do come with me.!
  Papieren en Wetten zijn belangrijk.je is Gezondheid!


  Maak melding
 11. het zou leuk zijn als men bij de reply ook zou zetten op wie men gestemd heeft bij de laatste verkiezingen.
  als ik een peiling zou houden op waterkant dan zou die peiling uitwijzen dat 99% van de mensen die posten op waterkant, niet op de ndp,abop of pl gestemd heeft.
  ik heb een vermoeden dat de meeste klagers gewoon op de ndp of consorten heeft gestemd en niet tevreden is met zijn keuze.
  volgend jaar hebben jullie weer de mogelijkheid om weer te stemmen en zoals gewoonlijk jezelf weer te laten teleur stellen.
  tijdens vene werd er ook zoveel geklaagd , nu is er een andere pres en het is weer niet goed.
  er is heel wat mis met de normen en waarden in suriname en dat zie je vooral bij de polatieke lijders van dit land


  Maak melding
 12. De trias politca is niet gescheiden de regering met name het kabinet heeft deze macht beinvloed waardoor de rechtstaat naar de verdoemenis is geholpen. Suriname glijdt af naar een bananenrepubliek.

  Brunswijk wordt naar voren geschoven om president van het hof te worden. Deze man is intelligent/capabel hij heeft nooit op school gezeten en toch is hij is parlementarier geworden en dat is niemang gelukt op deze aardbol.
  Het is wetenschappelijk bewezen dat marrons een heel hoge IQ hebben.


  Maak melding
 13. Nou mevrouw de president toch……

  U meende zich onschendbaar te wanen in de gezelschap van Bouterse?. Wat bent u nog waard als waarnemend president HvJ! O my God, wat gebeurt er allemaal? Nou gezien de huidige omstandigheden zijn rechter niet meer nodig he, Bouterse wikt en Bouterse beschikt.

  Die fucking Bouterse beloofde fraude en corruptie met wortel en tak te bestrijden??? O ja waar, hoe wat??

  Ik denk dat Kanhai straks zal worden voorgedragen!


  Maak melding
 14. Deze idioot minoabishengkaba is een loser deze man heeft de amnestiewet doorgedrukt en de mega misdaadcombinatie heeft deze wet goedgekeurd. Maar no spang deze wet wordt teruggedraaid in 2015.


  Maak melding
 15. Als Mi-Sikki-Ba zegt dat de zaak onder controle is roept dit bij beschaafde en ontwikkelde mensen vooral veel vraagtekens op.

  Onder controle van wie en voor welke belangen??!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES