Bouterse moet afrekenen met ‘schandelijke missers’

55

PARAMARIBO, 30 mrt – Het Nieuw Front spreekt ernstige afkeuring uit over ‘opeenvolgende schandelijke uitglijders’ van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het varieert van blunders in Unasur tot stemmen voor anti-homowetgeving. President Desiré Bouterse zou moeten ingrijpen.

Het is hoog tijd om ‘het imago van ons land niet verder te doen schaden en aan de schandelijke missers van onze hoogste diplomaat paal en perk te stellen.’ In een verklaring geeft het oppositionele blok af op het buitenlands beleid onder minister Winston Lackin. Zo wordt het de minister aangerekend dat binnen de ACP-groep van ex-kolonies gestemd werd voor anti-homowetgeving in lidlanden. Suriname had zich moeten onthouden van stemming, wat meer in lijn zou zijn met het eigen mensenrechtenbeleid.

“Ook de publiekelijke ondersteuning van de minister ten aanzien van het “referendum” op de Krim dat heeft geleid tot annexatie van het schiereiland door Rusland, getuigt niet van kundigheid en inzicht in mondiale vraagstukken en internationale politiekvoering”, aldus het Nieuw Front. En in plaats dat deze ‘onbezonnen diplomatieke daad’ wordt recht getrokken, wordt een andere ‘klunzigheid’ begaan. Binnen de VN onthoudt Suriname zich wel van stemming. Deze keer betreft het de veroordeling van het referendum en de annexatie. Reden zat om Suriname’s buitenlands beleid aan te merken als ‘knullig en inconsistent.’

55 REACTIES

 1. DDB is een schandedelijkste persoon van Suriname, hoe kan hij met zichzelf afrekenen?
  De feiten spreken voor zichzelf. In heel Zuid Amerika kijkt men neer op Suriname vanwege de coterie van de president en de president zelf.


  Maak melding

 2. hier kan men uitmaken dat deze fronters nog steeds achter nederland loopt .die katibo zit nog in deze fronters ze hebben hun eigen mening niet ze moeten die kolonisator volgen .als nederland of amerika het goed keurt dan mag suriname volgen is de motto van front .front is en blijft een partij die alles doet wat nederland wil .toen amerika irak was binnen gevallen zonder de v.n.mandaat stond nederland aan de kant van amerika ,front was toen aan de macht en waarom heeft front nederland niet veroordeeld .was front toen bang dat ze geen ontwikkelings geld meer zouden krijgen !!het is niet wiens brood men eet diens woord men moet spreken ,zo werkt het niet bij paaars .paars is geen front .front is en zal altijd onderdanig zijn aan nederland .als ik naar venezuela kijk waar maduro de verkiezingen heeft gewonnen, en de oppositie gesteund door amerika de regering maduro ondermijnd ,vraag ik mij af wat er mis is dat de surinaamse regering het opneemt voor het wettig gekozen gezag maduro.is maduro dan niet wettig gekozen ,de oppositie pleegt verraad niet maduro ,maduro verdiend alle steun .front heeft een identiteit probleem .ze wedden op de verkeerde paard .als ik het goed begrijp wil front graag homo huwelijken in suriname ,gay parade op de onafhankelijkheids plein ze willen alles van nederland overnemen ,front dat laatste gaat niet gebeuren.
  in nederland kan het niet in su .homos zijn vrij om te doen wat ze willen maar wij in su gaan niet promoten no no.als het aan front ligt gaan wij ook een pedo partij moeten oprichten omdat nederland ook een pedopartij heeft.
  front wil alles van nederland over nemen met santhoki segebai op de voorgrond .santhoki je gaat blijven steken met jou denkbeelden .het is bekent dat jullie fronters je eigen mening niet hebt .verder vindt ik het goed dat die politie autos weer hun zwart wit kleur hebben .waarom de kleur van de nederlandse politie autos ,is onze eigen zwart wit niet goed ,heeft front een identiteit probleem nogmaals .suriname is een onafhankelijk land front wees bewust laat zien dat je je eigen koers bepaalt ,niet voor niets zeg ik dat front een identiteit probleem heeft .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .


  Maak melding

 3. Soso Lobi voor deze regering.
  Wat de annexatie van Krim door Rusland betreft en de anti gay wet, toppie voor Mr. Lackin en Crew. Niks tegen gays; mijn beste vriendin is zelfs een lesbienne, maar het liefst zou ik zien dat alle gays naar Nederland verhuizen, the gay capital.
  We love you guys (Lackin and Crew).
  Greetings,
  ReddFoxx, Shakoentala, Sabojo, Amoffo en Omoe Sneezie


  Maak melding

 4. Wy want Bouta, Wy want Bouta voor Press…..hahahhahahha………Ti dé tamara na Bouta Wy wanie……Bouta is dé man. Er bestaat géén `betere persoon` dan Bouta die Suriname naar hogere hoogtes kan brengen.Dat vinden dé blinde, makke,paarse lammetjes. NA Wang Hiep Hiep Hoeraaa……!!!!!

  Succes!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 5. Niet alleen het buitenlands beleid, maar al het beleid van deze regering is inconsistent. Het hoofd weet niet wat de handen doen en omgekeerd.


  Maak melding

 6. HAhahaaaa geisoleerd zijn de UNASUR landen en CHINA,INDIA,FRANKRIJK en zo geen landen dan zelfs met Amerika het is wel zo dat als een land niet naar de pijpen van bepaalde landen dans zij proberen jou te isoleren maar liever een plee figuur dan een plee worm die alle schijt van iedereen maar vreet en ook liever amateurs dan nietsnutten die echt niks doen voor land deze doen tenminste wat en hun best wat de rest niet deed in vele jaren dus wat jullie ook zeggen beter kan altijd maar geen 1 heeft het beter gedaan tot nu toe en het is altijd goed als je een eigen mening hebt zoals minister van buitenlandse zaken en als fout is kan dat en mag dat ook gezegd worden maar geen probleem toen SOMO jullie jaren heeft gechanteerd wat hebben jullie toen gedaan geen moer juist een vrij brief omdat de regering moest blijven hoe dan ook maar jullie zien toch dat het nu niet gebeurt en ook dat doet pijn bij de oppositie terwijl ze juist moeten denken yesssss eindelijk iemand die zich niet laat chanteren want ze praten wel de oppositie maar zouden toch al te graag met BRUNSWIJK en SOMO willen samen werken dus weer zoals toen niets te doen hoe dom zullen wij dan zijn om te zien dat zonder de NDP echt niks gedaan werd en word dan alleen 15j lang plannen op papier niks meer niks minder.


  Maak melding

 7. Buitenlandbeleid in Suriname: hoe stukje bij beetje het land in bezit te geven aan buitenlanders (Chinezen en andere uitbuiters zoals Tigri-Guyanezen enz).


  Maak melding

 8. vreemd al dat geklaag over bouterse.
  het lijkt alsof mensen mr bouterse nu pas leren kennen.
  dat geklaag over deze regering kan ik wel begrijpen, maar ik zie geen verschil met de voorgaande regeringen.
  de toekomstige regering zal het ook niet veel beter doen.
  het heeft geen zin om te stemmen en daarna te gaan klagen over de regering.
  ik zie een nog grotere ramp aankomen als santhokkie de racist aan de macht komt.
  die gaat direct zn mannetjes instaleren bij oa de rechterlijke macht, het parket, defensie enz.
  suriname word dan new Guyana.


  Maak melding

 9. Het valt me op dat sommige figuren op elk onderwerp een standaard reactie hebben. De toverwoorden zijn dan: kolonialisme en slavernij (katibo). Ondanks het feit dat ik geen psychiater ben, denk ik aan 2 dingen. #1 Getraumatiseerd 0f #2 Zwaar geïndoctrineerd.
  Het gevolg van beide geschetste situaties is dat het de ontwikkeling van zo een persoon stagneert. Heel vaak wordt er hier over verschillende onderwerpen gediscussieerd of van gedachten gewisseld, maar deze figuren blijven maar in herhaling treden (ongeacht het onderwerp) Het lijken wel grijs gedraaide grammofoonplaten die zijn vastgelopen. Iedereen weet wel hoe irritant dat is. Reageer niet op ze, heb gewoon medelijden met ze. Soms heeft voor deze mensen een therapeutisch effect om je hersenspinsels te beschrijven.

  Een ding is zeker. Hun reactie op het volgende onderwerp is hetzelfde als op dit onderwerp en alle voorgaande onderwerpen.


  Maak melding

 10. Rusland heeft het voorbeeld gevolgd van Ameri ka.zodra het kan vallen ze landen binnen:Somalie,Irak,Afghanistan enz enz.Poetin V heeft Europa bij de ballen gegrepen,ze weten dat ze niets kunnen beginnen tegen de Russen net als bij de N Koreanen( stelletje lafaards )
  Goedzo SU.

  Mundo,odi odi


  Maak melding

 11. @boegroe,

  zonder NDP is er 15 jaar niks gedaan, alleen plannen op papier.

  Leg mij eens uit over de papieren plannen, voortgang en resultaten van deze paarse kliek betreffende…
  *nieuwe zeehaven
  *18.000 woningen
  *fly-overs
  *highway naar Brazilie
  *ziekenhuis in Wanica
  *met wortel en tak uitroeien van corruptie
  *trambaan

  dit zijn geeneens plannen op papier, maar simpelweg zeepbellen.

  Veel beloven, weinig geven, doet de gek in vreugde leven.
  Ik stel mij zo voor dat jij een bijzonder vreugdevol leven hebt.


  Maak melding

 12. @Boegroe
  U heeft gelijk dat Somo en Ronie de vorige regering chanteerden en remden in de vooruitgang.

  Kijkt u nu ook eens eerlijk naar de dag vanheden. Somo en Ronie chanteren nu de NDP en de President vrijwel openlijk. Geen enkele zinnige DNA vergadering is er meer geweest sinds oktober 2013, geen afsluiting van de begrotingen van 2011 en 2012 en geen goed gekeurde begroting voor 2014. Ze vergaderen over een Sjerp in de DNA maar de grote dingen blijven liggen omdat Somo weigerd de begrotingen van Minov en sociale zaken goed te keuren.

  De President laat zich chanteren en maakt zo van Suriname een dictatuur met en wajongpoppen speler als de echte baas. ik kan er helaas weinig anders van maken.


  Maak melding

 13. Het enige waarmee Alibouta afrekent zijn bedrijven zoals I AM GOLD, De krijgsraad en chinese multinationals. Een gouden kerst voor zijn portemenee.


  Maak melding

 14. @basmatie
  Je zegt:”……maar ik zie geen verschil met de voorgaande regeringen?”.

  Je bent doof en blind tegelijk!
  Weet je niet dat de leiders avn d politieke partijen van de deze regering uit criminelen bestaat?
  De zittende president o.a. heeft 15 man laten executeren en heeft er ook daadwerkelijk “live” aan mee geholpen?
  Moord,verkrachting bankroof overvallen?


  Maak melding

 15. jojo somo kan bouterse niet chanteren ,somo heeft een probleem .als vene een sterke president was had hij somo aan de kant geschoven maar hij had de moet niet ,hij wilde blijven zitten koste wat kost .hij had gedacht bouterse dwars te zitten en zie ,hij vene heeft toch het bijltje moeten neer leggen tegen bouterse en somo zit nu in de put hij kan niet doen wat hij wil in de gelederen van bouterse.
  en daarom vond ik vene president onwaardig ,in die zin dat hij geen krachtige besluiten kon nemen in het geval somo .en dat is een van de redenen waarom vene de verkiezingen heeft verloren .alle eer aan vene dat hij financieel een mijlpaal heeft kunnen bereiken wat de economie van suriname betreft .maar vene had ook min punten dat heeft elke regering .wat ik mij aan stoor aan front is dat ze alles afkammen van paars ,en dat maakt front ongeloofwaardig reken maar .ze schaden hun eigen .paars heeft wel degelijk goede dingen gedaan en het volk slaapt niet .reken maar dat bouterse de komende verkiezingen wint ,het wordt weer de grootste partij van het land ,en dat gun ik ze omdat ze wel degelijk hun best doen .


  Maak melding

 16. Bouta is totaal mislukt als president, hij kan heel Suriname en zichzelf een grote dienst bewijzen, hij hoeft daarvoor slechts zijn presidentiële sjerp om zijn nek te binden, het andere eind bindt hij aan de reling van de Bosjebrug en vervolgens springt hij voor een reinigende ‘wasi’ in de Surinamerivier, zijn we met z’n allen bevrijd van de grootste kunu ooit.


  Maak melding

 17. Wie moet afrekenen?? Bouterse? Zei u dat????

  Bouterse is de grootste meloot die Suriname kent, staatsoplichter, moordenaar, martelaar, misdaad tegen menselijkheid…..

  Bouterse heeft niet af te rekenen, immers…..hij is zelf een en al een grote leugen, een vergissing………

  Deze man doet Surinamers in Suriname geloven in het verhaal van Hans en Grietje………

  Goudenkerst, welvaart,verhoging AVO, Verhoging kinderbijslag, BSO en ga zo maar door……….

  Wat is er nou van terecht gekomen??


  Maak melding

 18. Reden zat om Suriname’s buitenlands beleid aan te merken als ‘knullig en inconsistent.
  Doet niet toe hoeveel paarse blunders worden gemaakt wat betreft het buitenlands beleid, de vreselijke blunders die dagelijks gemaakt worden sinds de Misdadigers Combinatie de macht in handen hebben werken ook op de lachtspieren van velen die nooit van hun leven zouden stemmen op onberechte moordenaars. Ma kut, de oliedomme aanhagers verdienen al deze negatieve ontwikkelingen in en buiten het land. Ondertussen weet de hele wereld hoe dom en achterlijk deze paarse aanhangers zijn, op de stinkend rijk geworden paarse rovers en boeven die deze Meka Combinatie hebben opgericht. Ma kut…de minder wordende oliedomme aanhangers dromen over de vele loze paarse beloften van baas. Die komen er nooit, wel onrust,onvrede,armoede en stijging van de misdaad.


  Maak melding

 19. Buitenlands beleid van Suriname?
  Daar is de focus op die landen en groepen die Sur geld geven als de bedel delegatie van deze regering aankomt. Dus lakei Lackie weet precies wat hij van baas doen.
  Ik denk dat 80% vd DNA leden NDP niet eens weet wat en waar de Krim is. Laat staan een standpunt innemen die in lijn is met Surinaams buitenlandbeleid.
  Ojee, buitenlandbeleid hoor ik al die NDP DNA leden roepen. Ja die hebben we wel want we gaan toch naar vergaderingen in het buitenland. Lakei en Baas weten het eigenlijk ook niet


  Maak melding

 20. Ja klopt buitenlandse zaken stinkt.Vooral de grensCommisie van Tigri.
  Wel mijn tijgertje,die kraait niet meer,want Tigri is er niet meer.Suriname heeft door haar onderlinge rassen bevoordeling en discriminatie Het Tijger gebied (boven sSuriname)kwijgeraakt.
  Het nieuw front heeft gelijk ..helemaal.

  Ik heb op Vhp Thillikdary chan gestemd.
  Ik heb wat vragen voor de vhp.3termijnen aan de macht,wat heeft het volk zo dom gemaakt dat ze op NDP hebben gestemd.
  Ik bedoel je hebt 3 keer achter elkaar het LAND geregeerd.hamarr geith tjuitja.
  Een keer heb ik als pandit op je gestemd.
  Na slag Werk zal je nader verklaren.welk verkiezings jaar ik voor vhp heb gestemd.
  Dan ga ik gelijk hebben met de vraagstelling en jij gaat niet kunnen beantwoorden,want je bent DOM en Stom en Racistisch en wel op een Machtspositie,zoals mijn familie/prive zoals werk.Stront familie.


  Maak melding

 21. Dan begrijp je dat Eenheid in verscheidenheid de discrimunatie op gang bracht .
  Macht gaf je positie en je discrimineert vanuit die positie.
  Daarom have and have nots in Su.
  Uitzonderingen uitgesloten


  Maak melding

 22. Pero heb je gekeken dat de regering van Venuzuela ook steeds wint,maar dat het land steeds armer wordt.En dat voor een land met de grootste olie voorraad ter wereld.
  Ga maar nadenken hierover.


  Maak melding

 23. De Paarse paupers zijn weer aan het minnen hoor, de waarheid mag wederom niet op tafel komen!
  De hele wereld weet inmiddels al lang dat Suriname een grote corrupte bende is, geleid wordt door een moordenaar en drugsbaron en dat zijn marionetten net zo hard mee doen om SU naar de verdoemenis te helpen.
  Bouterse en de zijne zijn het ergste dat ons mooie land ooit is overkomen, slechter kàn het niet worden!


  Maak melding

 24. @Mundo! Hoezo volgt rusland het voorbeeld van amerika???
  Amerika grijpt alleen in de schurkenstaten om de democratie te herstellen en gaat daarna weer weg!!!


  Maak melding

 25. @ Ben66 en Jojo,
  Come on, hebben jullie tijd voor het commentaar van deze idioot? Het is nog nooit in de geschiedenis van Suriname voorgekomen dat coalitiepartners mekaar zo openlijk neer halen. Nog nooit! Verder, vraag aan meneer Boegroe waarom met al die partners met zoveel zetels er bij drie vergaderingen geen quorum verleend kon worden? O, nog wat, vraag ook aan die meneer waarom zoveel aannemers nog steeds hun geld niet kunnen krijgen voor geleverde arbeid. Tenslotte, vraag Boegroe als Irvin Kandhai reeds naar Manhatten vertrokken is om Dino bij te staan?


  Maak melding

 26. beste medusa

  u komt tot de constatering dat er alleen maar criminelen in de regering zitten.
  dezelfde mensen zaten ook in de vorige regering, op ddb na.
  blijf maar denken dat tokkie geen crimi is .
  als je wilt kan ik een boekje open doen.
  dan komen we op uw beschuldiging van onze huidige pres.
  hij zou volgens u een moordenaar zijn die 15 moorden op zn geweten heeft.
  zou best kunnen ….maar hij is er niet voor veroordeeld .
  zelfs de voormalige machthebbers en met name onze vroegere min van justitie santhokkie hebben nooit een vinger uitgestoken om ddb voor de rechter te brengen
  ddb was in suriname en had zich al die tijd niet verstopt.
  30 jaar na dato iemand beschuldigen van moorden die eigenlijk al verjaard waren is hypocriet.
  brunsje heft voor zijn moorden en verkrachtingen allang amnestie gehad.
  om na 30 jaar een rechtszaak te beginnen met vele dode getuigen en het o.m. dat in handen is van de vhp en Nederland die zn rol in de decembermoorden en de voorafgaande coup geheim houd , is onbegonnen werk.
  de laatste verkiezings uitslag heft vele mensen duidelijk gemaakt dat die jaren 80 allang vergeten zijn bij de meerderheid.
  ddb is nu pres. heft zijn regering het goed gedaan?
  van mij krijgen ze een 5.
  als ddb somo en brunsje zou dumpen en de corruptie zou aanpakken met twk dan zou die 5 zomaar een 7 kunnen worden


  Maak melding

 27. Bouterse moet niet afrekenen, het volk moet afrekenen met deze moordenaar Bouterse, je zal zien wat voor een openbaring dit is voor het land Suriname.


  Maak melding

 28. Ik bedoel na 15jaar Regeertijd nieuw front kom je met een gouddeal van 5%tevoorschijn.
  Dus 15jaar Regeer macht NIEUW-FRONT heeft de bevolking zo dom gemaakt dat ze Stom hebben gestemd(NDP)OP MOORD.

  Ik heb 1x gestemd.Dus ik ben ook dom geworden,maar gelukkig niet stom racistisch.
  Ik stem niet nooit op nps van ex 5%Bigi lip vene/Coblijn./Rusland.honden die janken


  Maak melding

 29. Dus Suriname heeft niet nationaal kunnen optreden door gebrek aan nationaal gedrag;Tigri kwijt.boven corantijn.

  Door onderlinge Politiek voering i.p.v nationale Poliek.
  Rassenbevoordeling i.p.v. Natie vorming.
  Niet sportief sport doen,zaailand:Hart.groei op straat plant in je hart.


  Maak melding

 30. Niks waarover Front klaagt in deze heeft enig voordeel voor het land Su.wij zullen echt niet rijker van worden als land.
  Dus waarover klaagt Front.
  Dit is gewoon iem miki bari…fu weer a volk edi.


  Maak melding

 31. als ik naar die fronters kijk kan ik maar een ding concluderen en dat is ,dat ze paniek voetbal spelen .
  ik herhaal alles wat amerika en nederland beslissen moet suriname ook die richting op gaan .

  in turkye heeft erdogan de verkiezingen gewonnen maar voorheen had je de oppositie die met duizenden de straat op gingen om erdogan af te zetten ,maar het lukte de oppositie niet ze dachten dat erdo zou zwichten onder druk van de oppositie .zie ook het geval maduro .

  erdogan laat zich niet muilkorven door europa als het gaat om you ube en face book stop te zetten .hieruit blijkt dat de europeaan en amerika niet moet denken dat ze de wereld aan hun zijde hebben met alles wat ze zeggen .
  lakin heeft volkomen gelijk om de kant van maduro en de kant van rusland te kiezen .

  als je de geschiedenis nagaat zal je zien dat de krim van rusland is .de fronters hebben hun eigen mening niet ze volgen steeds nederland ,die ze de les voorlezen , ze weten niet beter .

  waarom gaat de oppositie niet de straat op als paars het zo slecht doet .laat ze hun krachten meten als ze zo zeker zijn dat het volk paars niet lust .ze durven niet het blijft bij bluffen naar het volk ,ophitsen dat doet de oppositie in suriname ,ze hebben geen keus niet wetende hoe ze paars moeten aanpakken .het enige wat ze doen is proberen het volk dom te houden .erdogan maduro poetin zijn mooie voorbeelden .europa amerika zijn voorbeeld landen dus volgens de fronters staat de wereld aan hun kant .mooi niet .
  bouta wij het volk hebben vertrouwen in jou ,en wij rekenen op jou bij de komende verkiezingen .maduro erdogan hebben hun kunnen bewezen laat jij ook zien wat je kan .tide tamara we stre go moro vars op naar 2015 .


  Maak melding

 32. @Pero
  Natuurlijk was Venetiaan niet de sterkste leider. Het is een bedachtzame integere man die per ongeluk presidentg geworden is als het redelijke alternatief voor schreeuwers en praatjesmakers.

  U zegt dat Bouterse niet gechanteerd kan worden door Somo. Kunt u dan duidelijk verklaren waarom de begrotingsloten van 2011 en 2012 die voor de kerst op de agenda van de DNA stonden nog steeds niet behandeld zijn.
  Kunt u dan duidelijk maken waarom Somo nog steeds keihard verklaard dat hij de begrotingen van MINOV en Sociale zaken niet goed zal keuren en daarmee de hele begroting van 2014 afkeurt.
  Kunt u dan duidelijk maken waarom de begroting 2014 die reeds 6 maanden gelden door de president is ingediend nog steeds niet in de DNA is behandeld.
  Kunt u dan duidelijk maken waarom de DNA wel tijd heeft om te vergaderen over een lapje textiel dat de President op 25 november 2013 zonder adequaat protecoliar nadenken in gebruik genomen heeft.

  Beste Pero u laatste reactie geven aan dat ook u voldoende inzicht hebt dat er iets niet klopt en dat er niet goed gereageerd wordt. Laten we hopen dat mijn gedachten niet uit komen.

  @Eduard Lupson
  Argumenten komen eens aan. Lees de reacties en u zult zien dat ook mensen als Pero, RobG het belangrijk vinden dat de zaken goed gaan. Als u goed leest zult u zien dat argumenten tot een kentering in argumentatie leiden.

  De wereld zal na 25 mei 2015 niet direct anders zijn. Hij zal na 25 mei 2015 moeten gaan veranderen en daar is iedereen voor nodig. Met schelden schiet men weinig op, met negeren ook niet, en met uitsluiten al helemaal niets.

  Zoek naar de overeenstemmingen en beslecht de verschillen.


  Maak melding

 33. Deze hele regering is knullig en inconsistent. Ze zouden in belang van het land en met name haar economie handelen als ze, in z’n geheel of het merendeel van de ministers, zouden aftreden, maar dat doen ze niet want deze regering dient voornamelijk haar eigenbelang.


  Maak melding

 34. Wat verwacht je van een stelletje leeghoofden dat alleen volgepropt wordt met drugs en rotsooi???
  De een is slechter dan de andere en er is geen een persoon die de andere kan vermanen zoals een regering hoort te doen.
  Hoe kan de President ingrijpen als hij 1×24 uur helemaal stoned is en zijn hersens volgepropt wordt met coke ????

  Succes Surinamers heel veel blunders en coke toegewenst.


  Maak melding

 35. Beste landgenoten. Meneer pero keurt het gedrag van Maduro in Venezuela goed. Dit is een teken aan de wand. Als jullie gaan demonstreren zal hij de eerste zijn die zijn wapen op jullie zal leegschieten, getuige zijn retoriek. En ja hoor, de vijand van het Surinaamse volk komt uit Amerika en Europa.


  Maak melding

 36. De familie Bouterse is het ergste, dat ons land de afgelopen 38 jaar is overkomen.
  Geen buitenlandse investeerders, die in ons land nog geld willen steken, een zoon, die voor jaren de bak in gaat in de VS en een president, die van tijd tot tijd zit te lallen, wat er allemaal niet goed gaat, een drugsverleden heeft en waarschijnlijk bloed aan zijn handen.
  Vergeet niet familie Bouterse: u bent zelf het probleem, waarmee alle Surinamers ziin opgescheept.
  Verdwijn aub zo snel mogelijk van de Surinaamse politiek en hou u bezig met uw talloze kleinkinderen.


  Maak melding

 37. @Pero
  “Maduro heeft bewezen wat hij kan” ja zeker het land naar de knopen helpen.
  Was laatst op Aruba (25 km van Venzuela) de aanwezige Venezuelanen maakten foto’s van volle supermarkten als of het een wonder was.

  Luchtvaartmaatschappijen stoppen hun vluchten omdat zij 10 talen miljoenen dollars te goed hebben en Venezuela geen dollars heeft. etc. etc.
  Maduro en voorganger Chavez hebben bewezen dat populistische maatregelen op de achterban te plezieren niet werken.


  Maak melding

 38. @@@@@@@@fredy fredy fredy
  niet voor niets heet jij fredy ,je bent werkelijk fredy ,een betere naam kan je niet hebben dan fredy .lik fa joe ede krimpie na so joe verstang krimpie .met jou geen land te bezeilen mie boy die naam fredy doet je eer aan .in turkye dachten ze ook dat erdogan zou verdwijnen van het toneel als ze de straat op zouden gaan zie ook maduro fredy .
  erdogan heeft bewezen dat het volk hem wil ,in jullie fronters ogen is het turkse volk dom omdat ze erdogan hebben gekozen .maduro moet niet verslappen het is wettig gekozen .niet de meerderheid is de straat op gegaan ,het is de oppositie die de minderheid heeft gaat de straat op.
  als front er zo zeker van is dat de regering bouterse niet deugt waarom gaan zij dan de straat niet op .de tijd zal het leren dat paars heer en meester blijft .die verrassing komt volgend jaar mei ,trouwens voor mij gaat het geen verrassing zijn bouterse gaat winnen die verkiezingen en het gaat de grootste partij zijn en blijven .deze president is een volks president en daar gaat het om santhoki is een etnische president dat staat buiten kijf .
  de gehele vhp is niet te vertrouwen zolang het de verenigde hindustaanse partij is en heet .al die kamer leden zijn hindustanen hoe wil je samen werken met anderen ,je bent niet in india of een zuidaziatisch land waar dit soort kasten centimenten zich afspelen .hier in zuid amerika kan dat niet je moet het samen doen mte anderen zo vorm je een natie ,maar niet apart dingen doen het gaat niet werken santhoki geloof mij .de ndp is een mooi voorbeeld hoe het moet .de vhp is te etnisch ingericht .worden jullie wakker vhp .wij allen zullen het samen moeten doen .niet nederland is de oplossing santhoki .wij het surinaamse volk met alle rassen zijn de oplossing ,holland is ver van ons bed .ja holland kan een bijdrage leveren wat kennis betreft dat is wat anders , eerst moet je de samen werking met alle bevolkings groepen aangaan maar niet op etnische basis .


  Maak melding

 39. @pero,

  ben je weer aan het hallucineren over de vhp? Vertel mij eens hoeveel niet-negers er in de partij van Brunswijk zitten of hoeveel niet-javanen er in de partij van Somo zitten. Je kletst maar door over ethniciteit. In Suriname kun je niet ontsnappen aan etniciteit. Bovendien zijn er weer 3 gropen bij gekomen, de nieuwe Chinezen, de Haitianen en de Brazilianen. In de verkiezingen na 2015 gaat zeker een ‘Braziliaanse’ partij meedoen.
  Je kletst steeds over de NDP als multi-etnisch, maar weet je niet dat de NDP een verzameling van alle rovers van elke afkomst is? De rovers discrimineren elkaar niet, ze werken samen met elkaar. De een neemt genoegen met de kruimels, de ander met de taart. Een ding hebben ze allen gemeen: werken is vies, roven is goud. Wast deze lieden verdienen? 1 laat maar.


  Maak melding

 40. @ laat maar; goed gezien/goed gedaan/goed gezegd.Ze(ndp) zitten als ratten in de val en weten van gekkigheid niet neer wat te zeggen/doen. Ding klarie k’ba …ding NDPers e zoekoe tang pé letterlijk en figuurlijk. In elk geval de VHP é gro/groei en dit kan niemand stoppen. De ndp kan de VHP ook niet meer inhalen, want de ndp blijft(af)brokkelen. In alle geledingen van de ndp is er ruzie; hahahaaai er is overal onenigheid in de ndp. VHP go for it.Krachtie, wijsheid en heel erg veel gezondheid HEEEER Santhoki toegewenst foe tjaar a verandering kong in Su djie ding Suries. A tang so. Odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 41. edunet geeft mijn president desi delano bouterse 89procent van de 159 duizend stemmers ,dat is maar een voor proefje wat komen gaat in mei 2015 dames heren van de oppositie .jullie gaan verstelt staan .men verwijt bouterse van alles zonder bewijs ,zie santhoki segebai zie vene die president bouterse nog geen eens de hand schudde toen die de president verkiezingen won in 2010.wat voor voorbeeld geeft deze vene de natie schaam je dat de wereld dit moet zien schaam je dat dit het voorbeeld is vene .niet verwonderlijk dat front steeds negatief over de regering bouterse praat .het surinaamse volk slaapt niet ze zien wat goed gaat en ze zien ook wat slecht gaat en dat bouterse zijn best doet om te corrigeren .de oppositie heb ik eerder gezegd is het volk bang aan het maken ,ze hebben door dat de vhp een vies spelletje speelt met de nps om paars in een kwaad daglicht te stellen .de vhp domineert de nps en de spa die niets te vertellen hebben dan te volgen wat de vhp zegt .de vroegere aanhang van de nps is niet vergeten wat voor schade somo de nps heeft gebracht en dat zit nog vers in het geheugen z, ze weten dat dat weer zal gebeuren met de vhp .de enige partij die hoop bied is de ndp ,de ndp staat voor grote projecten en daar zijn er mooie voorbeelden van.
  strede strede wie no sa vrede ndp na wie vesie mang .


  Maak melding

 42. In 1987 was overal paar gekleurd, toen ocer bing trong cero. in het surinaams zegt men: té wojo jagie oeng sa zie soema serie. A poll a no gie mie. Schijn bedriegt, vooral fa ding sma no mang bai ding babymelk now en het is nb 2x zo duur geworden hahahaaaai grotere hoogte, grotere hooooogte met de ndp ja mang, mooi mang. Su komt nooit vooruit met deze DiDiBrie als leider van het land. Wat hebben de mensen het goed in Su. ndp heeft veel meer problemen geschapen voor het Su volk. Wat een vooruitgang. Alleen die presentatoren/medewerkers van de SRS zijn vooruit gegaan. Chitoe krijgt 8 ha goudconcessie en zo zijn er nog een paar, terwijl na joe stem ndp dan joe é pina en de rest zit lekker aan de top te genieten. Hoe komt het dat dit volk zich zo heeft laten pakken? Dit is toch niet de eerste keer dat DiDiBrie dit volk heeft gepakt door hen zoveel te beloven en niets te geven. Volk van Su trap er in 2015 niet meer in, eigenlijk moet dit volk er nnnnooit meer intrappen. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 43. Als Santoki veel stemmen binnen wil halen, moet hij VHP los laten en een ander naam gaan kiezen, er hangt een vloek van hindustanen op VHP, die door de oprichter van de partij regelmatig in maling zijn genomen. En nu ziijn veel hindustanen gevlucht in diverse landen.
  De imago van VHP is bij de hindustanen niet meer betrouwbaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.