Verdachte decembermoorden wil ‘oorlog winnen’

13

PARAMARIBO, 28 mrt – Edgar Ritfeld, verdachte in het proces rond de decembermoorden, is blij dat zijn zaak weer op de rol staat. Hij is door de krijgsraad opgeroepen voor zeven april. “ik ben er heilig van overtuigd dat ik de oorlog moet winnen”, aldus Ritfeld.

Hoewel het proces ondraaglijk lang duurt, is het enthousiasme er niet minder om. Het uitstel door e perikelen rond de amnestiewet, lijken nu achter de rug. “Ik heb inderdaad een oproeping gekregen en ga ook nu weer met een goed gevoel naar Boxel (waar de krijgsraad zitting houdt, red.)”, zegt Ritfeld tegenover de Ware Tijd. De oud-militair heeft niets liever dan zijn onschuld bewezen krijgen. Hijzelf beweert niets te maken te hebben met de moorden.

Het is ook de reden waarom Ritfeld niet neerlegde bij het besluit van de krijgsraad om het proces op te schorten. Dat was na de wijziging van de amnestiewet. Hij was de enige van de ruim twintig verdachten die protest aantekende en voortzetting eiste. Het Hof van Justitie stelde Ritfeld in het gelijk en droeg de krijgsraad op zijn zaak voort te zetten. Nabestaanden van de op acht december 1982 geëxecuteerde mannen, vinden dat ook de berechting van de rest door moet gaan.

13 REACTIES

 1. Kijk , 1 van de amnesia lijders van Boxel is geen amnesialijder meer.hij voelt zich genezen!Hij verklaart zichzelve genezen.Boi,hij heeft zeker een ‘gesprkje ‘ met de rechters in deze zaak gehouden!
  ‘JE VERKLAART MIJ ‘ONSCHULDIG’.Of ANDERS…..’


  Maak melding

 2. Ik kan mij vergissen,maar Ritfeld werd als één van de rechters te velde genoemd die de doodstraf uit spraak over Hawker.De vervolging zal wel haar redenen hebben om deze ex militair als verdachte te zien.


  Maak melding

 3. Als hij onschuldig is, moet hij dat kunnen aantonen, zo werkt de rechtsgang ook. Tenminste zo zou ze moeten werken. Nu is er aantonen en aantonen, we zullen zien. Als ik naar de huidige gang van zaken kijk, hebben ze geen van allen iets gedaan, maar er zijn wel mensen dood.


  Maak melding

 4. ook hier komt niks van terecht…geen uitspraak maar rekken en verlengen. De hoofdverdachte zelf loopt al 30 jaar vrij rond.

  onderken gewoon dat we in een a-sociaal, corrupt, rovershol en bananenrepubliekje wonen en leven.

  Dit land is niet te helpen en te redden, en als dit volk niet van die laffe, schijterige angsthazen waren, hadden ze zich allang verenigd en in opstand gekomen, zoals in Venezuela, Syrie, Egypte.


  Maak melding

 5. Het is toch beschamend om te zien hoe dit proces nog steeds niet tot een goed einde heeft kunnen plaats vinden, omdat parlementariers van die paarse bende en palu, Abop en PL zich schuldig hebben gemaakt aan grondwetrechtenschendingen, door een amnestiewet in te stellen, en een gedeelte van het Surinaamse volk die zich schuldig maakt om achter een moordenaar aan te lopen, zodat hij nu als president van dit land kan zijn, dat is op zich al een grote schande zowel nationaal als internationaal.Hopelijk zal voor de nabestaanden eindelijk gerechtigheid plaats vinden, en afgerekend worden met deze moordenaars en boevenbende, die dit land naar de afgrond aan het brengen zijn.


  Maak melding

 6. Goed zo. Tijd nu op het Gerechtsgebouw te Boxel op te knappen. Het staat er momenteel niet al te vrolijk bij en wordt bewust door de verantwoordelijken verwaarloosd. Soort van kapitaalvernietiging met het doel alle sporen voor het nageslacht te wissen.


  Maak melding

 7. Edgar gaat het ook grandioos winnen, hij heeft er niets en dan ook niets mee te maken. En geloof maar niet dat hij anderen gaat verlinken. Zo steken soldiers NIET in elkaar.


  Maak melding

 8. Elke verdachte die onschuldig is zou, net als Ritfeld, erop staan dat zijn onschuld door een onafhankelijke rechter bevestigd werd, iedere verdachte die schuldig is zou blij zijn met amnestie of het nu van het door hem beheerste parlement, zijn vriend de duivel of van zichzelf kwam.


  Maak melding

 9. Ik wordt er moe van; Onbegrijpelijk hoe Surinamers met het Politieke moord om gaat. Of is er geen Politiek in Suriname. Zijn wij nog onder bedwang van slaven geest, worden wij met onze geest gewoonte nog controversieel.


  Maak melding

 10. Het Hof van Justitie stelde Ritfeld in het gelijk en droeg de krijgsraad op zijn zaak voort te zetten. Nabestaanden van de op acht december 1982 geëxecuteerde mannen, vinden dat ook de berechting van de rest door moet gaan.
  Alles zal aan het licht komen. De hele wereld zal het weten, hoe lafhartig van geest de opdracgtgevende moordenaar en co. zijn geweest. Dan zullen vele oliedomme stommelingen die hun ziel hebben gegeven zich paars krijsen om de waarheid die aan het licht zal komen. Het is dichterbij dan wordt gedacht, maar wordt bewust,willens en wetens tegen gehouden door didibri en consorten.


  Maak melding

 11. hier valt er geen oorlog te winnen men is bezig politiek te bedrijven met de na bestanden dat staat als een paal boven water .front is niet goed bezig .ze waren aan de macht ,mie gado 15 jaar aan de macht en telkens als er verkiezingen nadert beginnen ze met dit gevoellige onder werp .ik neem aan dat de na bestanden dat inzien .vooral santhoki moet zich schamen ,hij was minister van justitie nu schreeuwt hij moord en brand .


  Maak melding

 12. OM en rechtbank moeten hun verantwoordelijkheid nemen en niet wijzen naar een onbestaand iets.
  Het kat en muis spel moet eens afgelopen zijn.
  Het gaat om moord en foltering en niet om een ketting dief of een bolletjes slikker.
  Dat de DNA verdachten van moord uit handen van justitie houdt, is al om je voor te schamen.


  Maak melding

 13. Ook DINO wenst OORLOG te voeren via zijn (advocaten) in de VS.
  Maar nu zonder WAPENS.
  Maar WINNEN zal hij zeker niet.

  Verdediging Dino niet te spreken over werkwijze VS
  29 Mar. 2014 (Bron-starnieuws.com)
  Een heel uitgebreide artikel te lezen via (StarNieuws).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.