dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieInterpol 'versterkt' politiewerk in Suriname

Interpol ‘versterkt’ politiewerk in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 mrt – Interpol gaat Suriname ondersteunen. Er komt vooral meer steun voor het versterken van het Korps Politie Suriname, KPS. Dit zegt Ronald Noble, secretaris-generaal van de internationale politieorganisatie.

Voor Suriname valt er veel te halen. “Wij kunnen helpen bij de verwerking en het gebruik van data voor het politiewerk, informatie over DNA-materiaal en het omgaan met paspoort fraude”, zei Noble aan het eind van een kort bezoek. De samenwerking op deze gebieden verkeert nog in ontwikkelingsfase. Maar volgens politiebaas Humphrey Tjin Liep Shie moet dit snel veranderen.

Het KPS wil zijn diensten moderniseren en kan hulp goed gebruiken. Het aanbod van Noble komt dan ook op een goed moment. “We kijken naar betere samenwerking uit, zoals op het gebied van cybermisdaad. Interpol is sterk op het gebied van connecties met bedrijven die zich richten op veiligheid”, zegt Tjin Liep Shie. Het KPS wil meer gebruik maken van de data bases van Interpol. Onder meer is er belangstelling voor technieken in het omgaan met cybermisdaad en documentendiefstal. Interpol stuurt binnenkort trainers.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Interpol ??????

  Su zou maar uitkijken,er lopen in Su een een heleboel die zelf
  op de Internationale lijst staat, om opgespoord te worden voor allerlei misdaden!!!


  Maak melding
 2. Ja, interpol. want de surinaamse politie heeft nog het een en ander te leren.
  nu net lees ik op dwt online dat Grace Flu zelfmoord heeft gepleegd. het wapen is niet gevonden. en wellicht heeft iemand haar geholpen om zelfmoord te plegen. (dat vertelt het artikel!)

  zelf denk ik dat wanneer je een volkomen gezonde persoon helpt om zelfmoord te plegen, dan ben je diegene aan het vermoorden. is dit een vreemde gevolgtrekking?

  waarom mag ze niet vermoord zijn? gebeuren zulke dingen niet in suriname of weet je al zo een beetje wie erachter zou kunnen zitten?


  Maak melding
 3. Dinootje is weg van de lijst en zit waar hij verdient te zitten ..in Jail, dankzij INTERPOL !
  Nu papaatje Desi nog….en we zijn dan bevrijdt !!!
  CaricomPol en UnasurPol deugen niet !!
  Vandaar gewoon de INTERPOL halen uit Amerika!!!!
  Interpol is het beste die een land vol met criminele lijders kan overkomen!!!!En zo een land is Suriname.
  Lang leven de INTERPOL VAN AMERIKA !!

  BEVRIJDING IS NABIJ !!!


  Maak melding
 4. iedereen heeft te leren niet alleen suriname .
  denken jullie niet dat je de surinaamse politie gaat neer halen voor wie dan ook .er gebeuren nog ergere dingen in nederland amerika en andere landen .de mensen die denken het surinaamse justitieel apparaat neer te halen voor andere landen hebben het mis .de surinaamse politie is tien keer beter dan de politie in india,pakistan ,kenia ,guyana .
  zien jullie de groeps verkrachtingen die in india plaatsvinden en waar de politie of de rechter het slacht offer de schuld geven ,of zien jullie waar de politie voor een paar roepia de daders vrij spreekt .zou dat kunnen gebeuren in suriname !! nooit zou het gebeuren dus weet wat jullie zeggen over de surinaamse politie .er zijn zeker rotte appels in het apparaat maar in andere landen zijn hele corpsen corrupt .oeng no broko oeng kondre zakka men .tuurlijk valt er nog veel te leren bij justitie in suriname en dat is maar goed ook ,maar de politie verdient respect ding mang moe de.


  Maak melding
 5. Teodoro Obiang Nguema Mbasogo kreeg de sleutel van de stad Paramaribo uit handen van de President, maar het Hoofd van Interpol, met de kortere maar even mooi klinkende naam van Ronald Noble, wordt niet door de President, de Vice President of zelfs de Minister van Justitie en Politie ontvangen voor een beleefdheids-/kennismakingsbezoek, maar slechts door het Hoofd van Politie, dat is te vergelijken met de Paus die op bezoek komt in Suriname en hij wordt alleen door de geestelijke adviseur van de President, ‘bisschop’ Steve Meye, welkom geheten, reserveren we de hoogste eer en de zo geroemde Surinaamse gastvrijheid tegenwoordig alleen voor hoge gasten waar er een verdacht of vies luchtje aan hangt?


  Maak melding
 6. Interpol kruipt steeds dichterbij en hebben de ingang gevonden. Als zij het niet doen, doen wij het wel en zeg eens nee. Maar, we kunnen een hoop van ze leren, wie weet.
  @ Pero, zeker heeft Sur veel te leren, dat ontkent niemand. Er zijn landen waar je als mens niet doodgevonden wilt worden, daar hoort Sur (nog) niet bij en dat houden we allemaal graag zo. Dat het in India, etc. veel slechter gaat, betekent niet dat het voor ons tijd is om achterover te leunen en nog meer wiskey te gaan zuipen (bij wijze van). het is tijd voor een schoonmaakactie binnen ons korps en als dat is gebeurd, kijkt ieder landgenoot met respect tegen een agent op, zoals je beste vriend. En niet die dronken, corrupte zuiplap, die met z’n wapen zwaait en schietgraag is (terecht of onterecht).


  Maak melding
 7. Ondanks Interpol het politiewerk in SU. zal versterken, staan reeds diverse (figuren) op de Opsporingslijst van INTERPOL.

  Reeds geruime tijd is een verdachte (Madam) in Suriname ondergedoken.
  Dus er is ook nog werk aan de winkel voor minister BELLY en de Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.

  Dus zo snel mogelijk uitleveren. (Lees het artikel).

  Oud-politieman riskeert vijftien jaar cel voor prostitueren dochters.
  woensdag 26 maart 2014, (Bron: BELGA)

  Een oud-politieman uit Suriname die zijn dochter en twee pleegdochters in de prostitutie zou hebben gebracht, moet wat het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) betreft een gevangenisstraf krijgen van 15 jaar.
  Niet alleen maakte hij zich schuldig aan uitbuiting, ook heeft hij zelf jarenlang seks met hen gehad, stelde het OM.

  De officier van justitie eiste de straf woensdag bij de rechtbank in Dordrecht, waar de 57-jarige verdachte terechtstond.

  Ook is voor de drie vrouwen in totaal 1,75 miljoen euro schadevergoeding geëist. Dat is het bedrag dat de seksuele uitbuiting zou hebben opgeleverd.

  Voordat de vrouwen 18 werden, waren ze al jaren misbruikt door de man, aldus de officier.
  Eenmaal 18 werden ze de prostitutie ingeschopt en moesten ze hun verdiensten afstaan. Jarenlang werkten ze in diverse clubs in Nederland.
  In die periode ging het misbruik door de vader door.

  De man werd in januari 2012 aangehouden nadat de dochters hun stilzwijgen hadden verbroken.
  De (pleeg)moeder is eveneens verdachte in deze zaak, maar zij zit in Suriname.
  Justitie overlegt met de autoriteiten over een mogelijke uitlevering.

  ‘Het komt niet vaak voor dat in één gezin alle drie de dochters op hun 18e verjaardag van hun (pleeg)ouders een betrekking als hoer cadeau krijgen in plaats van dat wordt stilgestaan bij wat die leeftijd óók kan betekenen in een mensenleven’, stelde de officier.
  Hij sprak van een ‘planmatige seksuele conditionering’ ter voorbereiding op hun toekomst als ‘moneymaker’ voor de verdachten.

  De rechtbank doet op 9 april uitspraak.


  Maak melding
 8. Dit is ook zo’n case voor de Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.

  Maak onmiddellijk gebruik van de diensten van Ronald Noble, secretaris-generaal van de internationale politieorganisatie.

  HEEFT GRACE FLU DAADWERKELIJK ZELFMOORD GEPLEEGD?

  Grace Flu pleegde zelfmoord (volgens KPS).
  28/03/2014 (Bron-dwtonline.com)

  De politie trof op 30 oktober 2013 alleen een kogelinslag in de auto waarin het slachtoffer zat en een schotwond aan haar lichaam, maar het wapen is tot op heden niet terecht.

  PARAMARIBO – Uit het door de politie ingesteld onderzoek is gebleken dat Grace Flu niet door middel van een misdrijf om het leven is gekomen. Dit zegt inspecteur Humphrey Naarden van de voorlichtingsdienst van de politie.

  Het woord zelfmoord of suicide neemt inspecteur Humphrey Naarden niet in de mond.

  Het levenloze lichaam van Flu werd op 30 oktober 2013 aangetroffen achter het stuur van een voertuig aan de Verlengde Charlesburgweg. Zij had een schotwond en in de achterruit was een kogelinslag.

  Het wapen waarmee zij zichzelf van kant zou hebben gemaakt is niet gevonden in de auto en ook niet in de directe omgeving.

  Ook na onderzoek heeft de politie het wapen niet kunnen achterhalen. Naarden zegt dat de politie nog bezig is om opheldering te brengen over het wapen.

  Als zou blijken dat iemand Flu hulpverlening heeft verstrekt bij het afmaken van haar zelf, staat daar een gevangenis straf op. Zo iemand riskeert volgens Naarden over het algemeen een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

  “Wij hopen dat als er iemand in de samenleving is die informatie heeft over het wapen, dat men die info zal delen met de politie, zodat we dat deel van het onderzoek kunnen afronden”, aldus Naarden.

  De moeder van de overledene om een reactie gevraagd wenst niet te reageren. “Ik laat alles aan de politie over.” Op de vraag als de politie de familie heeft geïnformeerd over de conclusie van het onderzoek, wenst zij niet te reageren.

  De moeder heeft in deze volkomen gelijk.

  Maar wat een niet al te (slimme) woordvoerder heeft het KPS.
  Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.
  Het wordt nu echt tijd om die Humphrey Naarden en de rest van het KPS goed onderhanden te nemen.
  Waarom heb je niet onmiddellijk deze zaak voorgelegd aan
  Ronald Noble van INTERPOL?

  De niet al te (slimme) Humphrey Naarden kon ook niets vertellen over het volgende:
  Wie verrichten de (autopsies) in SU.?
  De gerechtelijke secties wordt altijd verricht door een Forensisch Patholoog.

  Dr. Tjark Tjin-A-Tsoi lacht zich krom bij het lezen van zo’n bericht.

  Ik heb ook heel wat reacties mogen lezen bij het artikel op (dwtonline.com):


  Maak melding
 9. Interpol; willen jullie nu de druk opvoeren in Su, zodat DiDiBrie zichzelf kan opsluiten. Voeren jullie aub de druk echt en SERIEUS op in Su(regering) pakken jullie Ronnie op met zijn hele omgeving, DiDiBrie idem; snel opruimen deze rommels dan kan Su rustig verder met de opbouw van dat land. Want zolang Su met deze zaka-zakas te maken heeft zal Su blijven drijven op vies water bah, want deze boeven denken enkel aan zichzelf en niet aan dat nationaal belang. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 10. Pero,

  Wat jij in je posting schrijft, is in ons land aan de orde van de dag.
  Waarom dacht je, dat er zoveel agenten worden ontslagen ?
  Juist, omdat ze corrupt zijn.
  Groepsverkrachtingen in India hebben daar helemaal niets mee te maken.
  Als je hier wordt aangehouden tijdens een verkeerscontrole en je laat een briefje van 100 SRD zien, mag je gewoon doorrijden.
  Begrijp je wat ik bedoel ?


  Maak melding
 11. Op Interpol ‘watch list’ staan de namen van 64 Surinamers
  29/03/2014 (Nieuws)

  De secretaris-generaal van Interpol, Ronald Noble, zegt vandaag, zaterdag 29 maart 2014, in het Dagblad Suriname, dat 64 Surinamers op de zogenoemde ’watch list’ van Interpol voorkomen.

  Hij zegt verder, dat de organisatie niets met politiek te maken heeft, maar dat één beleid wordt gehanteerd voor alle verdachten, denkende aan de meest gezochte criminelen in de wereld.

  Een ieder krijgt dezelfde behandeling en voor een ieder gelden dezelfde procedures binnen de organisatie.

  De secretaris-generaal bracht gisteren een bezoek aan minister Edward Belfort van Justitie en Politie en korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Interpol zal Suriname onder andere bijstaan bij het opzetten van een centrum, die zaken als cybercrime moet tegengaan.

  De organisatie is namelijk in 190 landen actief en helpt bij de aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit.

  Noble is gisteren weer vertrokken naar Amsterdam om van daaruit naar Engeland af te reizen.

  Raadpleeg (WATCH LIST)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES