Illegale Brazilianen in Suriname ‘bestaan niet’

20

PARAMARIBO, 28 mrt – Illegale Brazilianen in Suriname bestaan niet voor hun regering. Volgens de Braziliaanse ambassadeur in Paramaribo, Marcelo Baumbach, heeft Suriname alle recht op te treden. Zeker de illegalen die lopen te roven en plunderen mogen hard worden aangepakt.

Ook in officiële kring lijkt de toenemende misdaad onder Brazilianen dus niet ongemerkt te blijven. Het standpunt is spijkerhard. “Wij gaan geen moordenaars of rovers, respecteren, omdat ze landgenoten zijn; zulke mensen hebben geen nationaliteit”, zegt Baumbach tegenover de Ware Tijd. Van hem mag ‘zonder pardon’ worden opgetreden. Het merendeel van ruim veertigduizend Brazilianen in Suriname bezorgt geen klachten.

Baumbach is ervan overtuigd dat deze landgenoten wel gebruik weten te maken van de Surinaamse gastvrijheid. Brazilianen in Suriname zijn meest betrokken bij de goudwinning in het binnenland of randactiviteiten. Illegalen hebben ook nog de kans gehad hun zaken in de orde te brengen. Minister Edward Belfort heeft een grootscheeps schoonmaak aangekondigd tegen illegaliteit en misdaad in het binnenland. Het betreft vooral gebieden waar overheidsgezag schaars aanwezig is.


20 REACTIES

 1. In hun land roven de brazilianen omdat de armoede daar groot is. De ambassadeur van Brazilie is allang blij dat de meeste brazilianen hun land brazilie verlaten omdat ze dan niet zoveel mensen hoeven te voeden en ze kunnen dus een grote bevolking niet aan.
  Dus geven ze Belfort en bouta het signal van SHOOT ON SIGHT!!! En Belfort en bouta hoef je dit niet 2x te zeggen!! het is alsof de braziliaanse ambassadeur wil zeggen…STUUR ZE NIET TERUG AUB!! Schiet ze neer!!
  En zo gaan de arme kleine Unasur en Caricom landen mekaar helpen….Wat ze niet aankunnen is …uit de weg ruimen…


  Maak melding

 2. Als de doodstraf in Sur.toegepast werd,zouden deze lieden niet komen roven en moorden bij ons.Zou het binnenland heel wat veiliger zijn.
  Nu is Sur.een paradijs voor rovers en moordenaars.Ook op de hoogste regerings posten zijn ze vinden.


  Maak melding

 3. Braziliaanse criminelen worden in eigen land maar al te graag geliquideerd, het scheelt echt een hoop ellende…

  Geen enkel Braziliaan zal om hen treuren zowel binnen als buiten de grenzen. Opgeruimd staat netjes…

  De Surinaamse Staat weet nu wat ze moeten doen, ik hoop dat ze iets kunnen leren van deze Brazilianen die veel meer ervaring hebben in het bestrijden van crime…

  Jammer dat criminelen veel meer rechten hebben in Suriname dan slachtoffers…


  Maak melding

 4. Illegalen moeten de cel in en dan het land uit, ook van mij. Let wel, schieten, dat roept de ambassadeur en Sur mag het opruimen. Dat wordt een hoop geschiet, want die gouddelvers zijn, ondanks dat velen een verblijfsvergunning hebben, wel illegaal aan het delven en dus crimineel bezig.Ze hebben geen greencard voor gouddelven. Straks hijgt half Zuid Am bij ons in de nek, omdat wij schietgraag zouden zijn. Dan hebben wij het opeens gedaan. Waarom is men er uberhaupt in gekomen? Kan iemand mij dat eerst uitleggen? De economie van Braz. zou het uitstekend moeten doen, toch?


  Maak melding

 5. Volgens mij zijn het er meer dan 40.000
  Suriname is een paradijs voor gespuis van overal.
  Soort zoekt soort. In de buurlanden weten ze al jaren dat Suriname geregeerd wordt door criminelen, en dat trekt criminelen aan. Hier voelen ze zich veilig en kunnen ze gerust hun ding doen.


  Maak melding

 6. Het is geen kinderspel het zijn onze eigen buren. Wij moeten als ons eigen zien, en als een Surinamers iets fout doet dan krijg hij een straf en zo moeten wij ook met onze buren omgaan……………………………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????????????????????????????


  Maak melding

 7. Minister Edward Belfort heeft een grootscheeps schoonmaak aangekondigd tegen illegaliteit en misdaad in het binnenland.
  Goed, but by the way…het wil niet lukken in de stad..
  Man met 2 pakken cement en kinderfiets aangehouden
  wee overburen kregen daags terug mot over een betalingskwestie, waar de politie aan te pas moest komen.
  De 21-jarige Person Saakie mag van kantonrechter Marie Mettendaf drie jaar brommen, omdat hij een vijftienjarig meisje heeft verkracht.
  De politie van Meerzorg heeft gisteren omstreeks 11.15 uur een in beslag genomen partij gesmokkelde sigaretten vernietigd.
  De kleine man die stemde op de Misdadigers Combinatie zijn altijd de lul, maaar de bigi dagoes die er de oorzaak van zijn niet


  Maak melding

 8. Alweer zo’n dooddoener van Belfort.
  Een grootscheepse schoonmaak !!
  Laat me niet lachen.
  Wie wil hij daarvoor inzetten.
  Het leger wil niet maar het binnenland – zie de Tigri-kwestie – om over de politie maar niet te spreken.
  Als je grote woorden spreekt, moet je optreden en je krijgt een vrijbrief van de Braziliaanse regering.
  Als je het lef hebt, doe dan ook wat bigi zaka !!!!


  Maak melding

 9. Geachte heer Belfort,
  Wij staan 100% achter uw harde optreden tegen de criminaliteit, als u extra mankracht nodig hebt, kunt u altijd (1x24uur, 7dagen per week, 366dagen per jaar) op ReddFoxx en Crew rekenen.

  Soso Lobi en een fijne dag

  Groetjes
  ReddFoxx and Crew


  Maak melding

 10. Schande Marcelo Baumbach ! Totale minachting voor je eigen bevolking. Zal me niet verbazen al deze meneer ook een Duits paspoort heeft. Zoals velen van deze Europese nazaten.


  Maak melding

 11. Over 1 jaar komt er een amnestie. De illegale Brazilianen kunnen dan officieel het Surinaamse staatsburgerschap verkrijgen indien ze op de NDP stemmen. Scheelt toch enkele zetels.


  Maak melding

 12. Man verwond door Braziliaan, die (Illegaal) in Suriname verblijft.

  29 Mar. 2014 (Bron-starnieuws.com)

  Een Braziliaan heeft op een man geschoten aan de Prinsessenstraat. Er ontstond ruzie vanochtend in de bardancing Perola. De ruzie is op straat voortgezet.

  Een ooggetuige vertelt aan Starnieuws dat omstanders het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd hebben.
  Hij is opgenomen in het ziekenhuis. De man die in zijn rug geraakt werd, zou zich hebben in gelaten met de ruzie die twee mannen hadden.

  De man die geschoten heeft, is gelijk ervandoor gegaan. De politie is op zoek naar hem. Politiestation Geyersvlijt heeft deze zaak in behandeling.


  Maak melding

 13. Bellie kan beter een dozijn braziliaanze huurmoordenaars huren en ze per stukwerk betalen voor elke crimineel die ze uitschakelen.

  Denken jullie echt dat de chinezen, haitianen en brazilianen na hun legalisatie gaan stemmen op een partij die inflatie, wanorde en criminaliteit bevorderd? De chinezen die ik ken gaan zeker niet op de NDP stemmen. Ze nemen alles wat naar ze komt maar geloof mij ze willen ook rustig leven zonder last van criminelen en hun hoofmannen met of zonder amnestie.


  Maak melding

 14. Ik vraag me af of er alleen aan PSAers naar hun identiteits bewijs wordt gevraagd tijdens roadblocks. Ik ben er al diverse keren mee geconfronteerd. Ben je een onidenticificeerbare of criminele braziliaan dan kun je waarschijnlijk gewoon doorrijden…

  Ik kan echt absoluut niet voorstellen dat deze mensen nooit roadblocks zijn tegengekomen…


  Maak melding

 15. Aangezien die Brazilianen illegaal zijn, lijkt het me best leuk eentje te pakken en als prive Bakroe te houden (ipv een hond). Gaan ze klagen bij de overheid, dan worden ze het land uitgezet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.