7 jaar cel voor kopstuk drugssyndicaat Piet W.

38
Photo credit: verbeeldingskr8 rights via photopin (license)

Het kopstuk van een internationaal drugssyndicaat Siegfried (Piet) W. is veroordeeld tot zeven jaar cel. Deze straf heeft de rechtbank in Rotterdam vandaag (vrijdag 28 maart) opgelegd. Het Openbaar Ministerie had negen jaar cel tegen W. geëist. De 45-jarige W. stond terecht omdat hij volgens de aanklagers jarenlang leiding heeft gegeven aan een criminele organisatie die zich bezighield met cocaïnehandel. Zij typeren de drugsbende als een multinational. De bende opereerde over de hele wereld.

De vijf verdachten werden in 2012 in Barcelona opgepakt voor het begin van de Champions League wedstrijd van hun club tegen AC Milan en staan morgen voor het eerst in het openbaar voor de Rotterdamse rechtbank. Ze sloegen hun drugsverdiensten stuk in het voetbal. Zo financierde Piet W. zijn eigen hoofdklasse club in Suriname, SV Notch en bezochten ze regelmatig wedstrijden van de voetbalclub FC Barcelona.

Het onderzoek, codenaam Operatie Tidore, is een van de grootste strafzaken van het Nederlands landelijk parket en de nationale recherche van de afgelopen twee jaar. Twee andere hoofdverdachten kregen gevangenisstraffen van vier en drie jaar. Alle veroordeelden zijn van Surinaamse afkomst.

In 2012 ontstond ophef over onderstaande foto waarop W. te zien is samen met de Nederlandse (toen nog) kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima. De foto is gemaakt rond het WK in 2010 en W. staat naast Maxima (r).
pietw2

38 REACTIES

 1. sang !!!!! zebie jarie amang dies kisie.
  deze man mag blij zijn mang ,dus hij gaat weer beginnen na die zeven jaren .mie mang ,die zoon van bouterse gaat niet voor zeven jaar dat kan ik hem op papier geven .a mang dino au gwe foe minstens 20 jarie .amerika is geen nederland ,het is bekent dat die hollanders mildere straffen geven ze willen liever contant dus mie mang ze geven jou wortel nog een kans op verder te gaan ,alleen willen ze contant geld euro of dollars .


  Maak melding

 2. Dus Piet WORTEL mag voorlopig (7) jaar lekker verder Brommen.
  En de rest van de Bende van Piet Wortel kregen iets lagere gevangenisstraffen.


  Maak melding

 3. Alle veroordeelden zijn van Surinaamse afkomst. Dat zegt de hele wereld genoeg waar het verdorven spul vandaan kwam. Opmerkelijk dat sinds de Misdadigers Combinatie (MC) de macht in het land middels verdorven politiek spel hebben, wereldwijd, maar ook landelijk drugssmokkel en gerelateerde misdaad blijven stijgen. Vele oliedomme aanhangers zijn ook verslaafd geworden, vooral in het distrikt Commewijne en het geheel binnenland. Vele oliedomme jonge aanhangers kan het niets meer schelen en volgen hun misleiders op wie ze hadden gestemd na, in de drugscriminaliteit. Ma kut, wat kan men verwachten als men willens en wetens stemd op onberechte misdadigers en bij verstekveroordeelde drugsbaronnen….soso K


  Maak melding

 4. Pleeg een hals misdrijf in Blanda en je komt er mee weg met een hele milde straf, kijk maar naar Volkert van der Graaf.
  Voor de invoer van 5000 kg Coke is 7 jaar brommen toch geen straf.

  In de USA had deze Piet W 100 jaar gekregen.


  Maak melding

 5. Deze Suri boys staan op de foto met Wimpie en Zoro.ik denk dat deze jongens niets verkeerd hebben gedaan.de veiligheidsdiensten hebben hun werk niet goed gedaan.denk daar maar aan.

  Mundo,odi odi


  Maak melding

 6. Hmmmm a mooi; dan zit deze kerel ongeveer 4 jaar nl twee derde van 7 jaar ai boi wat jammer,jammer dat er niet veel meer straf hierop zat dan wat er is gewezen. Deze dagoes vernietigen/ vergiftigen onze kinderen/ familie, maar hun familie moet veraf van de drugs(af)blijven(om ’t zelf te gebruiken) Deze beesten moeten voor het/hun leven de bak in. Dit houdt echt niet op zelf vanuit de bajes zal de zaak verder onderhouden/voortgezet worden; dit zwaar leven houdt niet op bij de poort van de gevangenis. Dit leven zal zeker door gaan, big life, big life. We kennen de beruchte W.S. deze is na ’t uitzitten van zijn straf(2/3 van 11 of 14 jaar) nog zeker 2x aangehouden en VEROORDEELD voor drugshandel. Hopelijk is hij nu op vrijevoeten, want deze kerel is nooit lang vrij en blij buiten de bajes, deze is zelfs tijdens zijn weekend verlof thuis bezig. Odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 7. Hee piet,

  Jammer dat je niet met pieten en wortel compleet bent uitgeroeid.
  We hebben geen dealers nodig bij BARCELONA.
  Als je 52 bent mag je opnieuw proberen een voorbeeldige wereldburger te zijn in de gemeenschap.

  Echt jammer,met goed gedrag kom je eerder uit.Ik had zo gehoopt dat je langer in het huis van bewaring gaat blijven.slechts enkle suffe jaartjes.
  Foei toch rechtbank.


  Maak melding

 8. Die Billem Laksander gaat binnenkorty op bezoek bij Piet Wortel. Of hij z’n naam wil veranderen in Zwarte Piet. Dan kan hij in ieder geval de 5e van de decembermaand de drie monstertjes Akalia, Ahalia en Azalia komen vermaken.


  Maak melding

 9. Volgens mij hebben ze allen net als Clarence Seedorf een NL-nationaliteit. Alleen wordt Clarence als Nederlander gezien en Piet W en co als Surinamers.


  Maak melding

 10. piet is niet veroordeeld voor drugssmokkel maar voor deelname aan een criminele organisatie en het voorbereiden van illegale handelingen .
  justitie is nog bezig met het verzamelen van bewijs voor het smokkelen van drugs.
  verder heeft piet ook een ontnemings vordering gehad.
  na deze veroordeling word het makkelijker voor justitie om hem te veroordelen voor drugssmokkel.
  piet gaat in hoger beroep en krijgt daar 8 jaar.


  Maak melding

 11. 1 Dag gaat niet met genoeglijke stemming daar hij zich gaat bevinden niet om en dan nog 7 maal 365 is 2555 dagan brada!!Je bal haren gaan er aan!Hahaaaaha…


  Maak melding

 12. beste mensen die clarence seedorf heb via nederland in voetbal wat bereikt in zijn sport en dit dankzij nederland en de nederlands paspoort en aan zich zelf natuurlijk door doorzet vermogen en deze man seedorf heb niet uit het vieze drugs geld en door anderman leven verwoesten door drugs zoo als de surinamers in suriname dit doen en goed dat dinoo bouta op gepakt is en nu nog bouta de vader seedorf heb voor zen geld gezweet daarom heb hij kracht van god ga slapen jullie jaloers surinamers tegen over alle surinamers die in sport ver zijn gekomen in mooi nederland wat hun land ook is en niet die land suriname wat geen stap voor uit kom waneer kom suriname in wk voetbal nooit met zulke sukkels en geen eenheid in het volk want geen discriminatie maar nu zie je alleen avro criools die voor word getokken in voetbal in suriname ga dat maar verbeteren sukkels ik ben surinaams maar weet ik ben onder nederland vlag geboren in suriname dus ben ik nederlander en ben er trots op dit is mij vaderland nederland groetjes


  Maak melding

 13. @basmatie,

  Je hebt gelijk dat Piet W slechts is veroordeeld voor deelname aan een Criminele Organisatie. Ik had het artikel niet goed gelezen.


  Maak melding

 14. De foto doet mij denken aan dino bouterse. Ook hij stond vaker op de foto met onze president bouterse. Stel dat hij gevonnist word, dan zal ook de naam van van onze president besmeurd worden. Wat een ramp voor onze president. Dino is duidelijk veel verder dan de stam gevallen,want zijn vader heeft nooit iets uitgespookt en heeft zelfs een eigen bisschop in dienst.

  P.S. wat betekent bisschop. Ik denk dat -bis- tweemaal betekent en schop, komt van schoppen.


  Maak melding

 15. L.Hannes
  Je vraagt:”Wie heeft ervoor gezorgd dat Piet Wortel is ontworteld”?

  Daar heeft Perro (alias pero) De WAARDELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE VERRADERLIJKE BITTERE CASSAVEKWEKER voor gezorgd.
  Hij dacht dat hij op 12-hoog in de Bijlmer bittere cassave trok maar het waren cocaïne wortels!


  Maak melding

 16. Piet is van origine mogelijk wel Surinamer, maar is defacto Nederlander. Het is een Nederlands vraagstuk waar de Nederlanders een oplossing op moeten zien te formuleren. Wanneer Piet goud zou hebben gehaald zou hij toch ook zijn de “Nederlander”?


  Maak melding

 17. 0,4 ton = 11 jaar
  5,0 ton = 7 jaar
  Voor 12,5 x zoveel coka zou 12,5 x 11 jaar.
  Wat een logica.
  Allemaal politrieke lood om koloniale oudijzer.


  Maak melding

 18. Oooh, oooh, oooh, wat is die Paraman alias ZIJN HOOFD DIEP IN BOUTA`S REET TOCH PAARS DOM met zijn vergelijking in de vorm van een REKENSOMMETJE: 0,4 ton=11 jaar/5 ton= 7 jaar.

  PAARS DOMME PARAMAN, NOGMAALS: basmatie heeft aangegeven dat Piet Wortel(die jij zo goed kent)slechts is veroordeeld voor DEELNAME AAN EEN CRIMINELE ORGANISATIE.

  Piet Wortel, die jij zo goed kent, moet nog veroordeeld worden voor de invoer van 5000 kg COCAINE.

  Inderdaad PAARS DOMME PARAMAN: PIET WORTEL ZOU IN DE USA 12,5 X 11 JAAR GEVANGENISSTRAF AAN ZIJN BROEK KRIJGEN.

  DINO KRIJGT DE HELFT VAN WAT PIET WORTEL ZOU MOETEN KRIJGEN IN DE USA.

  LEVE HET CRIMINELE KWARTET: DDB, DINO, PIET W, en PARAMAN


  Maak melding

 19. Voor de slimmerikken hiet als Paraman en Andre, waar hebben jullie in het artikel hier boven kunnen lezen dat het hiet ging over nederlanders of surinamers surinedes of nedsurs of what ever, zijn op vooroordelen gebaseerde invullingen. houdt je aan de feiten


  Maak melding

 20. Mi gado, die piet wortel. Laat die man met rust. Hij is een zakenman, die wat heeft gemaakt van zijn leven. Deze wereld is opgebouwd van drugshandel en coruptie, en piratenrij. Nederland heeft genoeg gestolen van suriname. Dus je kan piet wortel wel gaan haten. Maar wie het laatst lacht, lacht het best.


  Maak melding

 21. Deze mensen zijn waar over je gaat horen wat je nooit ga kijken zijn je naam gaat nooit op iets staan global piet wortel is een baas klaar je vader een niets nut je kaart val niet eens op z’n deur mat god heeft piet zo gemaakt je heb geen gaven alleen jaloerse mensen met hij moest 11 jaar krijgen je moer kan niet eens 11 gram verkopen alles gebeurt voor een reden kijk naar je eigen leven er zijn zoveel van deze mensen is deze wereld


  Maak melding

 22. Waarom niet Filippijnen laten berechten ..laat ze gelijkt afmaken …opgeruimd staan netjes ……en wij als belasting betaller ..moet deze 7 beesten nog onderhouden …


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.