vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameTopambtenaar Sportzaken om vage redenen weg

Topambtenaar Sportzaken om vage redenen weg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 mrt – Michael Watson, de hoogste ambtenaar op het ministerie van Sport & Jeugdzaken, weet niet waarom hij weg moet. De ministerraad heeft zijn ontheffing bevolen, maar het besluit moet nog worden geformaliseerd. Officieel heet het ‘gewijzigde beleidsinzichten’.

Onder die vlag heeft al menig topambtenaar het veld moeten ruimen de afgelopen drie jaar. Watson , een carrièreambtenaar, wist op een of andere manier de dans te ontspringen. Nu is het dus toch zover met een aanleiding die ergens hangt. “Je moet je werk naar eer en geweten doen. Ik heb me altijd opgesteld als angstvrije adviseur. Als je merkt dat een minister een verkeerde weg opgaat, is het je plicht om je stem te laten horen”, zegt Watson tegenover de Times of Suriname.

Hoewel minister Ismanto Adna van Sport & Jeugdzaken de lippen stijf op mekaar houdt, lijkt persoonlijke wrijving dus mee te spelen. “Als ervaren ambtenaar is het mijn plicht om de minister wegwijs te maken en te begeleiden. Kennelijk wordt dit niet gewaardeerd”, aldus Watson. Hij wacht het formeel gedeelte nog af en blijft net zolang op post. Voor de afronding van is een presidentieel besluit nodig.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Dit noemt men “angst van de minister om overvleugeld te worden door zijn ondergeschikte qua intellect en wijsheid.
  Zowaar dus geen beloning voor je oprechte wijze van werkzaamheden verrichten.
  Je denkt van “Je moet blij zijn dat ik je kan behoeden voor je fouten”en dan wordt je bedankt voor je diensten. Zie hier dus het voorbeeld van achteruitgang in plaats van vooruitgang.


  Maak melding
 2. Michael Watson, de hoogste ambtenaar op het ministerie van Sport & Jeugdzaken, weet niet waarom hij weg moet. Omdat hij plaats moet maken voor een paarse krulparasiet, net zoals in Venezuela worden alleen paarse afgodendienaars gedoogd die baas op handen dragen. Ma kut.dictatoriaal Suribabwe komt steeds naderbij.


  Maak melding
 3. …dus er zijn nog een heleboel ndp vriendjes die geaccomodeerd moeten worden dus op deze wijze maakt de criminele ndp regering plaats voor ze!!

  Je schrikt je te pletter als je ‘s morgens uit het nieuws moet vernemen, dat directeur Michael Watson van Sportzaken is ontheven vanwege veranderde beleidsinzichten.

  Veranderde beleidsinzichten is een makkelijk smoesje om mensen hun functie te ontnemen, zonder duidelijk aan te geven waar het om gaat. Watson kennen wij als een technocraat, integer, zakelijk mens en als je hem nodig hebt, zou je hem zelfs tijdens een zakenreis in het buitenland kunnen bereiken.

  Wanneer dit soort van maatregelen worden getroffen, is er reeds iemand in beeld die de functie zou moeten vervullen, zonder dat er rekening wordt gehouden,met het jeugd- en sportbeleid in het algemeen.

  Watson is een doorgewinterde sportman met een visie en ook een missie. Wanneer men ministers benoemt vanuit partijloyaliteit zonder rekening te houden met de affiniteit met jeugd- en sportzaken, gaan ze naast hun schoenen lopen en dit is het resultaat.

  Als wij het beleid van deze minister Adna onder de loep moeten nemen, kunnen wij het jeugd- en sportbeleid van het district Coronie als voorbeeld nemen. Het ontbreekt Coronie reeds jaren aan een coordinator jeugd- en sportzaken, waardoor onze jeugd is onthouden van adeqate sportactiviteiten. De ruimte waar het personeel zich moet ophouden is een gangetje dat niet geschikt is als kantoorruimte en dat men zich ophoudt langs het toilet op het Revo Plein.

  Sportmateriaal wordt Suriname geschonken, maar Coronie mag ernaar fluiten.

  Wat ik hiermee wil aangeven is, dat Adna zich in Paramaribo verheerlijkt en de rest stikt. De regering bekrachtigt de ontheffing en ik vraag mij af of die even kortzichtig zis als Adna.

  Het vertrek van Watsons is een grote aderlating voor het ministerie van Sport- en Jeugdzaken of hebben zij een ander die op Adna lijkt? Hij moet gemaakt worden voor de verkiezingen van 2015.


  Maak melding
 4. Weer een duurbetaalde ambtenaar die straks thuis komt te zitten met behoud van salaris die door de gemeenschap opgeboest mag worden, omdat hij geen paarse kleur heeft, en door iemand opzij geschoven word die niet de kennis en ervaring heeft van Watson, maar zo gaat het nou eenmaal met deze paarse bende, die geen tegenspraak dulden.


  Maak melding
 5. Michael mi boi,
  “Je moet je werk naar eer en geweten doen.”
  Dat is een foute instelling vandaag de dag in Suriname.
  Doe je dat toch, dan word je gebombardeerd van Top-ambtenaar naar Tob-ambtenaar.

  Krakti.


  Maak melding
 6. Als de minister zelf geen antwoord kan geven kan hij als een incompetente laag begaafde mini ster zelf ophoepelen.

  Hint hint Santhokhi organiseer een persconferentie en begin met de wandaden dat op alle ministeries plaatsvinden bedoel je kan toch makkelijk de voorpaginas van alle kranten voor een week vullen.


  Maak melding
 7. Heel triest. Hey Watson, laat die gasten, pak je tai tai en verbreedt je horizon. Sla je vleugels uit, The sky is the limit. Niemand met talent verdoet zijn tijd en energie aan politieke functies. Niet goed voor je reputatie en yeye (ziel). Politicus is een scheldwoord in Sur, sluit aan bij hen die echt iets doen voor het land. Succes!


  Maak melding
 8. De Surinaamse jeugd en de sport hebben verloren. Vroeg of laat gaat dit fenomeen zijn tol opeisen in deze multiculturele samenleving.
  Javanen voor javanen;
  creolen voor creolen;
  hindoestanen voor hindoestanen;
  chinesen voor chinesen;
  marrons voor marrons;
  indianen voor indianen;
  boeroes voor boeroes en
  ga zo maar door….


  Maak melding
 9. Helaas zijn er geen technocraten op ministeries aanwezig.
  Eerlijke technocraten worden de laan uitgestuurd middels een drogredenering. Zo werkt het in Suriname met deze barbaarse regering.


  Maak melding
 10. De president en de NDP hebben zich al neer gelegd bij een verkiezings nederlaag. Nu moeten zoveel mogelijk partij loyalisten gefaciliteerd worden met hoogst mogelijke ambtelijke salarissen.

  Het is dan logisch dat deze geparachuteerde nieuwe directeuren na de verkiezingen vervangen moeten worden en met behoud van salaris het werk van de Partij kunnen blijven doen.

  De kas is al leeg en wordt nog verder geplunderd. Per 25 mei 2015 zijn alle middelen en reserves op en zijn alle leningen en kredieten maximaal benut.


  Maak melding
 11. Gods molen maalt langzaam maar correct.
  Weer eens een voorbeeld van misbruik.deze man kon niet eens zijn naam behoorlijk schrijven laatstaan een goed gesprek voeren en nu dat hij is bij gewerkt door De heer watson en zijn team krijgen ze dit als beloning.
  wel meneer Adna hoop dat je het laatste woord en daad nog kan mee maken.
  Al geef je een AAP een gouden ring hij is en blijf een lelijk ding.en niet te vergeten hij blijft AAP
  Gado nanga jeje sa de nanga yu


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES