Leerkrachten bouwen carrière op nepdiploma

32

PARAMARIBO, 26 mrt – Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling heeft ontdekt dat sommige leerkrachten nepdiploma’s hebben ingediend. Volgens Roy Narain, topfunctionaris op het ministerie, blijkt een aantal leerkrachten valse diploma’s, certificaten en cijferlijsten te hebben ingediend.

Hun sollicitatie en carrièrebeoordeling zijn dus eigenlijk gestoeld op valse gronden. Dat kan voor aardig wat problemen zorgen, aangezien het ambtelijk loon niet mag worden verminderd volgens de wet. Narain zegt tegenover de Times of Suriname dat het geknoei ontdekt is tijdens de jaarlijkse administratieve mutatie. Op sommige diploma’s staan alleen de initialen van voornamen met daarnaast de achternaam voluit.

Volgens Narain is het gebruik ook de voornamen voluit te schrijven op diploma’s. Dat slechts initialen werden gebruikt, wekte dus argwaan. Wie gevat wordt krijgt de mogelijkheid alsnog opleidingen te volgen tot het gewenste niveau. Als dan nog de betreffende personen te licht wordt bevonden, mag die een andere werkplek zoeken.

32 REACTIES

 1. Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling heeft ontdekt dat sommige leerkrachten nepdiploma’s hebben ingediend. Volgens Roy Narain, topfunctionaris op het ministerie, blijkt een aantal leerkrachten valse diploma’s, certificaten en cijferlijsten te hebben ingediend.

  Men kan nog meer moreel en geestelijk verval verwachten zolang onberechte misdadigers en leugenaars aan de macht zijn. En het moet niemand verwonderen als het gros aanhangers leden zijn van Misdaad Combinatie MC


  Maak melding

 2. Wat is dat voor onzin? Zodra ze gesnapt worden moeten ze meteen voor het leven als leraar geschorst worden (ze mogen een andere baan nastreven, maar beslist geen leraar meer) . Hoe kun je verwachten dat deze’ leraren’ tijdens het surveilleren erop gaan toezien dat er niet gefraudeerd wordt? Wij hebben in Suriname veels te veel een ‘tye poti’ mentaliteit en we denken te makkelijk dat oneerlijke mensen hun leven zullen beteren. Door deze houding maken we het mogelijk dat politici, die het in het verleden grandioos verpest hebben, toch nog een kans krijgen om ons land voor de tweede of zelfs de derde keer naar de knoppen te helpen.


  Maak melding

 3. Jaja dit was allang te verwachten.Op iedere overheids-instelling komt dit voor.Vooral partijloyalisten.Dit kan toch niet En de mensen die heel erg hart gestudeerd hebben.,die komen niet aan de bak.
  Als je naar een kantoor gaat of belt krijg je geen juiste info.Mensen zijn vaak ongeschoold kunnen nauwelijks uit hun woorden komen.Slecht verstaanbaar.Maar ja kijk maar naar onze Pres Brunswijk dit zegd al genoeg.
  Een ieder neemd toch kansen.


  Maak melding

 4. Hahahaaaaaaa….leerkrachten met neppe diploma’s en dan heb je nog de andere categorie;
  ministers(NDP) en de lijder van het land zonder diploma’s en niemand die om hun diploma’s vraagt om het te checken of ze gekwalificeerd zijn ,zelfs NARAIN vraagt er niet om,maar dan Narain heb je wel een geldig Diploma??


  Maak melding

 5. Opleiding volgen tot het gewenst niveau is bereikt is bull shit.Het zijn valse diplomas.

  Ik ben arts.Zo staat het op mijn valse diploma.ik open mijn poli en behandel patienten.ik schrijf medicijnen voor en onderzoek iedereen.gevraagd en ongevraagd.
  Nu ben ik gesnapt,ze pakken mijn patienten af en trekken mijn valse DIPLOMA in.
  Sanctie tegen mij:ik moet de opleiding gaan volgen terwijl ik mijn nieuwe job als werktuigbouwkundige begin in de avond.Valsheid in geschrifte.


  Maak melding

 6. Ten eerste, nieuwsflash!?!? dit is niet nieuw en gebeurt echt niet alleen in onderwijsland.
  Ten tweede, hoezo topfunctionaris? Ik merk het ja.
  Ten derde, voor fraude hoor je in de bak en niet nog een keer in de schoolbanken. Wat een devaluering van dat diploma dat al veels te weinig wordt gewaardeerd, terecht of onterecht, zowel nationaal als internationaal.
  Ten vierde, verander die verouderde wet, opgelost!


  Maak melding

 7. Als we de methode van Narain in alle sectoren van de maatschappij gaan toepassen, is het eind zoek en kunnen we net zo goed meteen de tent sluiten; we beginnen leraren met een nep diploma, wanneer ze gesnapt worden, een kans te geven om alsnog een echt diploma te halen, intussen blijven ze rustig les geven en ontvangen hun salaris gewoon, vervolgens doen we hetzelfde in het geval van piloten, chirurgen, ingenieurs, chauffeurs, advocaten enz. allemaal met nep diploma’s, nep getuigschriften of rijbewijzen, we laten ze, nadat ze gesnapt zijn, gewoon doorgaan met het onbevoegd uitoefen van het beroep en geven ze intussen de gelegenheid om te studeren totdat ze wel een geldig diploma gehaald hebben. In elk normaal land waar men normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan zou men er op staan dat ook Narain meteen ontslagen werd.


  Maak melding

 8. Volgens Roy Narain, (topfunctionaris) op het ministerie, blijkt een (aantal) (leerkrachten) (valse) diploma’s, certificaten en cijferlijsten te hebben ingediend.

  Roy Narain kan nimmer een TOPFUNCTIONARIS zijn.
  Dat heeft het Kabinet van DADA & Co voor hem bedacht.

  Wie (gevat) wordt krijgt de (mogelijkheid) alsnog opleidingen te volgen tot het gewenste (niveau).
  Als dan nog de betreffende personen te licht wordt bevonden, mag die een (andere) (werkplek) zoeken.

  Het wordt steeds erger met het NIVEAU in SU.

  Ik dacht dat er een STRAFBAAR FEIT in deze is gepleegd.
  Dus de zogenaamde TOPFUNCTIONARIS Roy Narain, dient onmiddellijk hiervan aangifte te doen bij Justitie.

  Of heeft deze zogenaamde TOPFUNCTIONARIS ook ‘boter’ op z’n kop?
  Ga informeren bij de Korpschef van het KPS over CIDM.

  Enkele personen in het KPS hebben ook een korte opleiding gehad m.b.t. Basiskennis Documentencontrole aan de hand van echtheidskenmerken.

  Dus die gasten die betrapt zijn met zulke (VALSE) bescheiden, dienen onmiddellijk te worden ontslagen.

  Maar aangezien op bijna alle departementen zulke figuren te traceren zijn, betwijfel ik of DADA en Co. toestemming hiervoor zal verlenen.
  Want DADA krijgt dagelijks zelfs geestelijke ondersteuning van een valse Bisschop genaamd STEVE MEYE WONDER.


  Maak melding

 9. Zijn er leerkrachten met wel een geldig diploma hier in SU dan?
  Ik ga er nu toch aan twijfelen hoor!
  Aan de andere kant is het ook weer niet vreemd te noemen, als zelfs een ongeschoold figuur als Bouterse president kan worden waarom zou een ongeschoolde leerkracht dan geen leerkracht kunnen zijn? Zo denkt men hier in SU!
  Kijk naar Brunswijk, die kan niet eens uit zijn woorden komen als hij weer eens staat te blazen.
  Je merkt het ook steeds meer bij de landsdienaren, die kunnen nog niet eens behoorlijk schrijven!
  Waar gaat het heen met ons mooie Suriname?


  Maak melding

 10. Ik twijfel ook aan Narain nu. Is hij berekent voor zijn taak? Heeft hij de vereiste diplomas? Voor vaslsheid in geschrifte, waardoor de staat Suriname geldelijk benadeeld wordt moet die personen de bak in.Het verhoogd salaris terug draaien(invorderen},want het is verkregen door valsheid in geschrifte. Er moet toch iemand in de buurt van Narain zijn die het hem kan uitleggen. Adhin slaapt u.

  In deze is het niet van toepassing dat volgens de personeelswet iemand niet in salaris achteruit mag gaan.

  Enkele voorbeelde; Wat gebeurd er als iemand met een vals rijbewijs rijdt.
  Als iemand valse aangifte van belasting heeft gedaan.

  Hoe gaat het ministerie deze criminele onderwijzers. Zijn ze integer,voorbeeldig ? Kunnen zij kinderen naar behoren opvoeden. Mijn mening; Eerst opsluiten, teveel ontvangen salaris invorderen etc.


  Maak melding

 11. Wie heeft een diploma ergens voor nodig in Suriname? Vraag aan onze criminele machtshebbers welke een diploma heeft.
  Bouterse
  Abrahams
  Somo
  Brunsie
  Etc Etc


  Maak melding

 12. Oh…la…la…beste mensen,dit is oud nieuws.Corruptie is altijd geweest bij de Elite onderwijskrachten.Vooral als een hoge onderwijs ambtenaar in zijn schoenen goed zat,ging hij al zijn ongeschikte familieleden inlijven op een corrupte manier in het onderwijs.Ik kan die personen zo aanwijzen.Degenen,die jaren achter mekaar voor een akte van bevoegd onderwijs diploma zaten,die werden steeds afgewezen.
  Ai baja, dit is het leven eenmaal in ons geliefd Suri.


  Maak melding

 13. het is net als een mal, een matrijs. jij krijgt zoveel kopieën van. Als het van een nep product is dan, krijg je zoveel nep van zoveel je wilt. Als het op de hoogste tree van de ladder nep is en toch glimt.

  ik vraag mij steeds af waarom de meeste schoolkinderen van nu in Su woorden met sch – dus school,schoen,schep etc. etc niet goed kunnen uitspreken. zou het toch van een nep diploma kunnen komen?


  Maak melding

 14. Ik vind dit soort onthullingen erg. Het onderwijzend personeel is er juist voor om onze kinderen kennis bij te brengen en als men in staat is om met ‘valse’ papieren zich een plek in het onderwijs te verwerven, dan zal de uitkomst ook niet uitblijven.Er wordt de kinderen dan NIETS geleerd, simpel om het feit dat men de ‘skills’ niet bezit. Een andere uitvloeisel daarvan is dat men geen moraal kan overdragen omdat men dat zelf niet bezit. Dit is nu iets essentieels dat de regering regoreus zal moeten aanpakken, omdat het de verdere toekomst van ons geliefd land, Suriname, aangaat.


  Maak melding

 15. “Hun sollicitatie en carrièrebeoordeling zijn dus eigenlijk gestoeld op valse gronden ” Dus alleen op basis van een diploma zijn deze mensen aangenomen ? Er wordt dus niet getoetst of mensen de juiste kennis, vaardigheden en gedrag hebben om het beroep uit te oefenen. Roy Narain mag zelf ook in de spiegel kijken.


  Maak melding

 16. Donderdag 27 maart 2014 om 09:26 uur, door John Sandel

  Dit is nu iets essentieels dat de regering regoreus zal moeten aanpakken, omdat het de verdere toekomst van ons geliefd land, Suriname, aangaat

  Sandel ,denk jij dan niet dat de gehele ndp regering alvast bijzichzelve moet beginnen en maar opstappen?!
  Zie maar de lijder van het land,Diplomaloos….en je zou denken ,hij moet het vb van het land zijn ..
  Want eerlijk,degenen die wel een diploma hebben moeten werken omndetr de horde ongeschoolden waaronder brunsie,bouta,abrahams,……Zielige toestand!


  Maak melding

 17. In Suriname valt of staat alles met vriendjespolitiek en/of controle.
  Er zijn teveel sectoren op te noemen, waar mensen onder valse voorwendselen een baan hebben gekregen, omdat nergens op wordt gecontroleerd.
  Ben je een vriendje van een leidinggevende of heb je de juiste politieke kleur, dan is er niets aan de hand ook al heb je geen geldig diploma.
  Op die manier worden heel veel banen vergeven.
  Zo is het volgens mij altijd gegaan in ons land en het is triest, dat dat nog steeds gebeurt.
  Geeft ook aan, hoeveel waarde wij hechten aan integriteit.


  Maak melding

 18. Wat een lacherd , Ze krijgen de kans om alsnog de examen te maken!!! Hoor ik het goed ?De fraudeur leugenaar die zogenaamd onze kinderen moest opvoeden, krijgt een kans ipv dat er aangifte gedaan wordt, zodat deze leerkrachten (criminelen) in de cel belanden waar ze thuis horen.. maar ja toen ik op school zat was het ook bekend dat kinderen met rijke ouders de diploma antwoorden altijd kochten. Dus daarom vind deze meneer het niet erg, want hij had zeker ook gekocht 🙂


  Maak melding

 19. Maar Suriname kan momenteel niet anders.
  Als ze mensen wegsturen vrees ik dat er geen onderwijzer of leraar meer overblijft;het hele land is nep.
  Dat weet men,vandaar die softe maatregel voor deze bedriegers!
  Per dag worden er 100-en awards uitgereikt.
  Ik denk niet dat er een Surinamer in dat land zonder award of lintje rondloopt.
  Triest!


  Maak melding

 20. Een diploma is een bewijs van kennis, maar de persoonlijke kwaliteiten en gedrag maken het verschil tussen goede en minder goede leerkrachten. Zal me niet verbazen dat sommige van deze leerkrachten zonder diploma hun beter doen dan sommige met diploma.


  Maak melding

 21. Samenvattend Redactioneel Commentaar op de huidige 21+Democratische opinie’s,op dit nieuws bericht komt zo dadelijk.(moet even bijkomen van het lachen)


  Maak melding

 22. Volg dagelijks het nieuws op GFC…Starnieuws…Waterkant…DWT…Apintie…To the point.

  Dan is er maar 1 conclusie….MINSTENS DE HELFT VAN DIT VOLK HOORT IN DE BAJES THUIS.

  Het is grote corrupte bende van leugenaars, bedriegers, rovers en regeringscriminelen.


  Maak melding

 23. In het land der Blinden is er….

  Hr. Narain is er een van dat hij nog het lef heeft om deze bedrigers nog in degelegenheid te stellen alsnog een geldig diplome te halen is te erg voor woorden.

  Wanneer zal SU bevrijd orden van dit soort figuren??? inkluis de regeerders???


  Maak melding

 24. Armand,

  Er zullen on getwijfeld leerkrachten zijn, die het zonder diploma beter doen, dan mensen met een diploma.
  Maar daar gaat het hier niet om.
  Als je zegt, dat je voor de klas kunt staan omdat je gediplomeerd bent, mag je ervan uitgaan, dat je ook over pedagogische kwaliteiten beschikt.
  In ons land oefen veel te veel mensen hun beroep uit op basis van verkeerde informatie.
  Als wij heel veel zaken in dit land willen gaan kwalificeren – en dat gebeurt op dit moment – mag je ervan uitgaan, dat niemand de boel belazert.
  Dat gebeurt in ons land helaas veel te veel en daarin zijn we ook goed.
  We zijn meesters in het belazeren van de zaak.
  We bedonderen zelfs elkaar en dat is wel schrijnend.
  Het is een eigenschap, die helaas in onze genen zit !!!


  Maak melding

 25. Bevoegde leraren worden tegenwoordig in Suriname, tenzij ze een familielid in de regering hebben zitten, zonder pardon afgeschreven wanneer ze de 60 jarige leeftijd bereikt hebben. Hun plaats wordt ingenomen door onbevoegde leerkrachten met of zonder een nepdiploma. En wij maar roepen dat Suriname een land in ontwikkeling is, Suriname ontwikkelt zich inderdaad, maar met mensen als Bouta, Somo, Brunsie en Narain aan het roer kan Suriname zich alleen ontwikkelen tot een mislukte staat (‘failed state’), straks zullen we nog met afgunst kijken naar Zimbabwe en Somalië, als we blijven stemmen op mensen als bovengenoemde figuren, om ons land te besturen, zullen Surinamers straks massaal verhuizen naar Haiti.


  Maak melding

 26. Op (1)een STaande voet ontslaan.vervolgens alle gelden terug vorderen,en een gevangenis straf uitzitten gelijk aan de overtreding:VALSHEID IN GESCHRIFTE.


  Maak melding

 27. ik vind dit een kwalijke zaak. in een land als suriname, dat zich probeert te ontwikkelen, tenminste, ik hoop dat suriname zich probeert te ontwikkelen, zou je hierop ontzettend alert moeten zijn.
  ik stel me zo voor dat je een x-jarenplan maakt, waarin je kunt vaststellen binnen hoeveel tijd je over opgeleide krachten kunt beschikken en waar je hun de nodige ervaring wilt laten opdoen.

  de basis van deze goed-opgeleide krachten moet bekend en solide zijn. ik vind dit niet kunnen.


  Maak melding

 28. Zou het daarom komen dat de ‘geesten’ toeslaan op sommige scholen en dat leerlingen en leraren wartaal uitkraaien in trance?
  Het hangt af op welk niveau er knoeiers werken. In de 1e klas van de lagere school zou ik me niet zo druk maken. Ook die knoeiers kennen wel het alfabet en het tiendelig stelsel. Op hoger niveau wordt het weer anders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.