Publiceren arrestatiefoto’s zware jongens ‘mag’

25

PARAMARIBO, 25 mrt – Aan het publiceren van foto’s van gearresteerde verdachten is niets fout. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Van bijna dertig verdachten zijn foto’s gepubliceerd die gemaakt werden na hun aanhouding. Bij sommigen is duidelijk te zien dat ze de handen niet vrij hebben.

Dat moet dus kunnen. “Als men zijn of haar foto niet in de krant wil, moet men geen strafbare handeling plegen”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. De samenleving mag best weten wie haar plaaggeesten zijn. Maar ook ontstaat zo de mogelijkheid voor eventuele slachtoffers die geen aangifte deden. De daders kunnen worden herkend dankzij de publicatie en er kan dan alsnog aangifte worden gedaan. Weliswaar wordt hier en daar gemopperd.

Onder meer advocaten zijn van mening dat de rechten van verdachten worden geschonden. Voor Belfort zou al veel eerder een traditie moeten zijn gemaakt van het publiceren: “Het is gewoon openbaarheid van bestuur.” Bovendien is er niemand die wat zegt van krantenfoto’s waarop bebloede slachtoffers te zien zijn. “Daar zou men juist zijn stem over moeten laten horen, want de slachtoffers verkeren in een traumatoestand”, aldus Belfort.


25 REACTIES

 1. Zo wat heb je aan de verdachten die in de kranten voor je poseren?!!!
  Wat is deze idiote Belfort van plan te doen dan?Elke dag van de week een verdachte voor ons laten poseren die dan te bewonderen is in de kranten?!!
  Dus het is een misdaad om foto’s van bebloede slachtoffers te plaatsen in de kranten alsof de slachtoffers zelf erom vragen?!!
  Is het de bevolking dan verboden met Eigen ogen te zien wat criminelen de rest van de bevolking aandoen?!!
  Maar nogmaals wat is Belfort van plan eigenlijk?Gaat hij 105 foto’s van criminelen voor ons plaatsen in de kranten en moeten wij op straat met een foto van deze criminelen lopen in onz zak,tas alsof het een waardevol bezit is en dan bidden de hele tijd dat je geen 1 van deze criminelen tegen komt en als we eentje toevallig tegen komen wat moeten we dan doen?!Wegrennen,om hulp schreeuwen,verlamd blijven staan,dood neervallen, ze groeten….wat moeten wij doen??!!!En dan heb je weer enkele criminelen die de handen voor hun gezicht houden…hoe gaan wij weten dan met welke crimelle we te maken hebben…is het crimineel nummer 1,2,…of crimineel 105?!!
  Whahahahaaaaaaaaa….Belfort ,de politie grapjas, hij denkt dat de criminelen zich gaan schamen overzichzelf als hun foto in de krant verschijnt…..Belfort maakt juist RECLAME voor deze criminelen!!!


  Maak melding

 2. …enne wat denkt Belfort dat wij kranten kopen/lezen om de criminelen te bewonderen??! Denkt Belfort dat wij verlangend uit kijken wanneer de volende crimineel in de krant zal verschijnen?!!!
  WAT DENKT DEZE BELFORT !!!! Belfort heeft hulp nodig !!!


  Maak melding

 3. Eindelijk luistert minister BELLY naar de BURGERS.
  En hij leest ook de meeste adviezen van ons op het FORUM.

  Inbreker auto aangehouden door tip buurtwacht.
  25 Mar. 2014 (Bron-starnieuws.com).
  Wederom een recidivist gepakt.

  Foto: Rover in de laadbak van een politieauto.
  Jammer dat zijn (criminele) gezicht bedekt is en hij niet direct herkenbaar is voor de hardwerkende BURGERS.

  Een team van de Stichting Buurtwacht Collectief constateerde maandagochtend rond half vier dat de kofferbak van een auto aan de Pater Weidmanstraat openstond.
  Ook de poort van de woning waar het voertuig zich bevond, stond open.
  John Sordjo, voorzitter en hoofd operations Stichting Buurtwacht Collectief, zegt aan Starnieuws dat de politie werd ingeschakeld.

  Terwijl de politie werd ingelicht, stelden de leden van de buurtwacht alvast een onderzoek in. Het gebied werd samen met de politie uitgekamd.
  “Op een gegeven moment zagen wij een man met een kruiwagen die beladen was met spullen. Een voertuig van de politie dat ook langsreed, zag de vermoedelijke verdachte eveneens”, deelt Sordjo mee.

  De politie heeft de verdachte aangehouden. Uit de eerste verklaringen van de verdachte bleek dat hij ingebroken had in het voertuig.

  Met een “KRUIWAGEN” gaat deze ploert wel op het dievenpad.
  Maar wenst geen eerlijke ARBEID te gaan verrichten met dezelfde “KRUIWAGEN”.

  Minister BELLY:
  Ik hoop niet dat deze ploert één van die 125 VI klanten is.

  Dus snel overgaan tot het PUBLICEREN van alle arrestatiefoto’s van alle CRIMINELEN.


  Maak melding

 4. Minister BELLY:
  Het gaat eindelijk de goede kant met u op, om ARRESTATIEFOTO’S van alle criminelen te publiceren.

  Misschien kunt u ook adviseren om vrienden/familieleden die hand- en spandiensten verlenen aan de criminelen, ook hun foto’s te laten publiceren.

  Misschien dat dit ook zal bijdragen aan de vermindering van de CRIMINALITEIT.

  Toevallig las ik vandaag een artikel op (starnieuws.com).
  Het liegen en bedriegen van enkele familieleden ter bescherming van de ROVERS.
  ———————————————————

  Veroordeelde gaat tekeer in rechtszaal
  25 Mar. 2014 (Bron-starnieuws.com)

  Michael B. heeft zich laten gaan, nadat hij hoorde dat hij, voor mishandeling en poging tot afpersing in een woning te Wanica, tot acht jaar celstraf was veroordeeld.
  Hij vond dat de mede veroordeelde Gillermo L. hem bezwaard had en ging deze te lijf.
  Door dit gevecht hield Gillermo L. een snijwond aan zijn oog over.
  Michael B. moest door agenten afgevoerd worden.
  Ook Giovannie G. en Milco S. zijn elk veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf in deze zaak.

  Op 17 januari 2013 van het afgelopen jaar vond de overval plaats. De veroordeelden hebben enkele dagen vóór de beroving contact met elkaar gehad.
  De beroving werd in kaart gebracht en de woning werd geobserveerd.
  Op de bewuste dag zijn de overvallers van de achterzijde de woning binnengedrongen. Zij hadden een jachtgeweer en een keukenmes bij zich.
  Een van de bewoners werd in zijn been geschoten. Een andere bewoner liep een steekverwonding op.
  Ondanks hun verwonding bleven de slachtoffers weerstand bieden, waardoor de criminelen moesten vluchten.
  De politie werd meteen ingeschakeld.

  De politie had al een beeld van waar de daders tevoorschijn zouden komen, aangezien zij via het bos gevlucht waren. De politie wachtte hen op een bepaalde locatie op.
  De politieagenten zagen op een gegeven moment twee mannen haastig instappen in een voertuig.

  De politie maande ze aan om te stoppen, maar zij gaven geen gehoor hieraan. Ook de waarschuwingsschoten hebben zij genegeerd.
  Daarna schoot de politie op de autobanden.
  De criminelen schoten terug. Tijdens de achtervolging belandde het voertuig in een kanaal. Een van de daders probeerde te ontsnappen. De politie loste waarschuwingsschoten, maar de man negeerde deze.
  Toen de dader over een schutting wilde springen loste een militair een schot. De man werd in zijn arm geraakt.
  De veroordeelde Michael B heeft steeds ontkend en beweerde geen betrokkenheid gehad te hebben met deze zaak.

  -En nu gaat het LIEGEN & BEDRIEGEN van de familie beginnen.

  De zus en moeder van deze veroordeelde verklaarden dat de man ten tijde van de overval in Coronie was.
  De mede veroordeelden verklaarden dat Michael B. wel betrokken was bij dit geval.

  En dit bedoel ik nu minister BELLY.


  Maak melding

 5. Minister Belly: Alsnog een korte mededeling aan u.

  In Nederland hebben ze ook een Top 600-lijst.
  Top 600-lijst van de meeste criminelen & veelplegers in NED.

  En wie denk je dat op deze lijst voorkomt?

  Onze (sra). Deze is een echte (veelpleger) op het FORUM.
  Hij is een echte (recidivist).
  Binnenkort krijgt hij wederom een TAAKSTRAF.


  Maak melding

 6. belfort doen en niet naar verhaaltjes van santhoki segebai luisteren .voorlopig ben je goed bezig en dat moet je motiveren om verder te gaan .als het om criminelen gaat moet je niet zachtzinnig omgaan met ze .wang tranga bong abie wang tranga aktie va nodoe .aktie vraagt om reaktie .
  ik moet rustig en veilig in mijn huis kunnen zijn zonder angst te moeten leven .het klinkt hard maar sommige marrons en sommige stads creolen gaan veel te ver om mensen angst aan te jagen .oeng go wroko ,gaan jullie werken er is werk zat .het is geen generaliseren het is de waarhied ,ik zelf ben ook creool .verder moet men stappen ondernemen tegen die rovende brazillianen .ik snap echt niet dat de politie probeert de daders te pakken ,neer knallen lijkt mij de beste oplossing zie amerika wat er gebeurt ,wie in jou huis komt mag jij eigen rechter zijn ,als je maar bewapend bent en dat hebben ze .


  Maak melding

 7. Wederom slaat Belfort de plank mis !

  In juridische taal zijn het nog steeds verdachten. Ook deze mensen zijn onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is. En ja na veroordeling moet het publiceren van foto’s geen probleem meer zijn. Of na herhaaldelijke oproepen dat vermeende de dader(s) zich moeten melden bij de politiebureau. Dat er dan foto’s worden vrijgegeven snap ik wel.

  Wat je hiermee gaat creëren is een ordinaire heksenjacht terwijl de verdachte misschien onschuldig is. Maar goed dat kan alleen in een bananenrepubliek als Suriname waar iedereen de wet aan haar laars lapt, te beginnen de zittende president.


  Maak melding

 8. Als het gaat om veroordeelden: ja.
  Verdachten zijn echter nog steeds slechts, verdacht.
  En dus misschien onschuldig.
  Slecht plan en waarschijnlijk ook gewoon ongrondwettelijk.


  Maak melding

 9. JAja, en wie vindt het weer niet goed wat de minister doet rara iemand die op alles kritiek heeft wat deze regering doet dus het gaat hem niet om goed of fout het gaat hem omdat het deze regering is trouwens het is geen SURINAMER want ook ons land scheld en beledigt hij geregeld wie kan mij zeggen of aanwijzen waar hij 1 keer positief heeft gesproken over SU of wat er in SU gedaan is of word nooit dus deze is des Duivels hij is niet voor niks de zoon van hahahaaaaaaa dus R voornaam D achternaam reactie nr2 rara wie is dat.


  Maak melding

 10. Wat maakt het nu uit of defoto’s gepubliceerd worden , er kan nooit geen bezwaar tegen gemaakt worden, de koppen van Bouterse , Brunswijk en Somohardjo staan toch ook zo wat elke dag in de krant


  Maak melding

 11. Beter zou zijn om de ge-executeerde zware jongens te laten zien op tv. Dit werkt afschrikkende in plaats van zwart witte pasfoto’s te vertonen.


  Maak melding

 12. @Ram

  Hallo Ram,criminelen komen niet voor in mijn familie en criminelen zie ik dus daarom ook niet als helden of als beroemdheden.Dat jij de criminelen nergens in Suiriname ziet is een bevestiging dat jijzelf een crimineel bent en ook je totale familie!


  Maak melding

 13. @Paraman

  Preventie?!
  Hahahaaaaaa…nee hoor,je denkt dat de boeven zich gaan schamen als hun foto’s in de kranten verschijnen,denk jij dat zij juist omgekeerd bang voor ons zal worden?!neen hoor zodra ze de kans krijgen slaan ze toe en worden wij weer tot slachtoffers gemaakt en zij tot ‘helden’,want zie maar voor enkelen hier zijn de criminelen ‘beroemdheden’,het beste wat je kan overkomen dus ,zo denken ze!


  Maak melding

 14. ik zie graag de foto’s van de 105 VI(P)

  deze VI(P) zijn straks PIV *Persoon In Vrijheid* en da gaat ’t leeuwendeel voortborduren & voortplanten

  ai boi…amen


  Maak melding

 15. Je zal maar een criminele broer/neef hebben die op je lijkt.
  Ik heb een broer in Su. die op mij lijkt.Gelukkig geen crimineel, maar als ik met vakantie ben wordt ik gegroet of aangesproken door vreemden. Uit beleefdheid uitleggen dat ze de verkeerde persoon voor zich hebben. Levens gevaarlijk. Neergeknalt worden omdat iemand op je lijkt.


  Maak melding

 16. @Koos
  Nee Koos, dit gebeurt niet alleen in wat jij noemt “de bananenrepubliek Suriname” maar ook in de “bananenrepubliek Nederland”
  Kijk o.a. Maar naar Opsporing verzocht waar verdachten vol in beeld worden gebracht.
  Dus alvorens zij door de rechter veroordeeld zijn.


  Maak melding

 17. Minister BELLY, gaat u ook straks foto’s laten publiceren van (lichte-jongens)?

  BEWAKER BUREAU FIRST LADY IS EEN CHOCOLADEDIEF.
  26/03/2014 – (Bron-Redactie dWT Online)

  De politie heeft na het bekijken van beeldmateriaal van de winkel de verdachte afgevoerd. (Foto: dWT)

  PARAMARIBO – Een bewaker van het bureau van de first lady Ingrid is woensdag aangehouden door de politie in een supermarkt in de binnenstad.
  De man werd dankzij camerabeelden betrapt op het stelen van chocolade. De diefstal gebeurde een dag eerder.

  De winkelier ontdekte dat dinsdagavond bij het bekijken van zij video-opnames.

  Toen de verdachte zich woensdag opnieuw in de winkel begaf en zijn ronde deed confronteerde de winkelier hem met het beeldmateriaal. De verdachte bleef echter ontkennen, ook na aankomst van de politie die sterk vertegenwoordigd was met ongeveer (tien) (10) manschappen.
  Er werd bij de aanhouding weer (gestolen) chocolade op de man aangetroffen.

  Minister BELLY: Wat doet u straks met deze CHOCOLADEBOEF?
  Hij is een echte (recidivist) met een CHOCOLADESMAAK!


  Maak melding

 18. @SweetDaddy
  Voordat je commentaar geeft op iemands reactie, is het verstandig deze goed te lezen.

  Jouw verwijt (Kijk o.a. Maar naar Opsporing verzocht waar verdachten vol in beeld worden gebracht. Dus alvorens zij door de rechter veroordeeld zijn.) had Koos al ondervangen in zijn reactie: “Of na herhaaldelijke oproepen dat vermeende de dader(s) zich moeten melden bij de politiebureau. Dat er dan foto’s worden vrijgegeven snap ik wel.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.