zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentNederlandse première van documentaire 'Poetry is an Island'

Nederlandse première van documentaire ‘Poetry is an Island’

-

Does Travel - naar Suriname

Op zondag 30 maart a.s. vindt in het Bijlmer Parktheater (Anton de Komplein 240, Amsterdam) de Nederlandse première plaats van Poetry is an Island, Derek Walcott. Een unieke documentaire over de Caribische Nobelprijswinnaar en dichter Derek Walcott.

In Trinidad, Cuba (Havana) New York en natuurlijk St. Lucia is de met lof ontvangen documentaire Poetry is an Island, al in première gegaan. Nu is het eindelijk de beurt aan Nederland! In aanwezigheid van regisseur Ida Does wordt in een Caribische ambiance op zondag 30 maart a.s. de festivalversie van de film – de director’s cut – vertoond. Antoine de Kom, winnaar van de VSB-poëzieprijs 2014 en kleinzoon van de Surinaamse verzetsheld en mensenrechtenactivist Anton de Kom draagt, voorafgaand aan de filmvertoning, uit eigen werk voor. De jonge violist Yannick Hiwat geeft hierna een geïmproviseerde muzikale interpretatie van de poëtische voordracht.

Na de vertoning van de film, krijgt het publiek de gelegenheid om vragen te stellen aan de regisseur in een Q & A – halfuurtje. Onder het genot van een drankje en Caribische livemuziek, kunt u tijdens de inloop en de naborrel, gezellig nieuwe mensen ontmoeten of bijpraten met bekenden. De presentatie is in handen van de bekende Curaçaose actrice Paulette Smit.

De online kaartverkoop vindt plaats via www.bijlmerparktheater.nl (€16 v.v.k. & €20 aan de deur; excl. servicekosten). Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

opening
Fernandes Express
BODO Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES