zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCentrale Markt Suriname moet zakelijker

Centrale Markt Suriname moet zakelijker

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 25 mrt – Suriname’s grootste publieke marktplaats, de Centrale Markt in Paramaribo, moet zakelijker worden geleid. Dit zegt minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling, RO. Zoals het er nu aan toe gaat, is de markt onaantrekkelijk voor kopers en verkopers.

Dat kan ergens geweten worden aan het politieke bestuur door de jaren geen. Maar volgens Betterson speelt er meer. De verkopers zijn niet bepaald bereidwillig als het aankomt op bijdragen. Maar het zal er uiteindelijk wel van komen als er sprake wil zijn van modernisering. RO wil als beheerder een modern marktwezen neerzetten, maar het geld daarvoor is er niet. Verkopers betalen een schijntje voor hun standplaats.

Maar door de jaren heen is gebleken dat de verkopers niet echt te vinden zijn voor aanpassingen. Toch ziet Betterson geen andere mogelijkheid. “Alle stakeholders moeten hun bijdrage leveren.” RO ziet een moderne markt die weer klanten en zelfs toeristen aantrekt. Uiteindelijk zullen ook de verkopers hun voordeel trekken. Maar dat vergt een cultuuromslag. Betterson bezocht de markt samen met zijn collega Edward Belfort van Justitie & Politie. De plaatselijke politiepost werd weer geactiveerd.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES