Nieuwste cokemom : Surinaamse tamarinde

18

PARAMARIBO, 24 mrt – Tamarinde lijkt ontdekt als transportmiddel voor fikse hoeveelheden cocaïne. Een partij van het onschuldig ogende spul is aangetroffen nabij de Johan Adolf Pengel luchthaven. In een verlaten voertuig!

Wat aanvankelijk een nogal robuuste partij zuur fruit leek voor tante in het buitenland, bleek veel zwaarwichtiger. En van een veel hogere economische waarde. De politie vond na wat wroeten in het fruit, maar liefst vijf en twintig kilogram coke. Zo goed als gereed voor het transport per vliegtuig. Het vernuft der onderwereld kent zowaar geen grenzen.

Volgens de politie zijn de pitten verwijderd uit de bruine boonachtige vruchten. Bolletjes coke zijn gekneed en in plaats van de pitten gelegd. Daaroverheen is weer het zure vlies van de vrucht gelegd. Wie ook maar een idee heeft van hoeveel vijf en twintig kilo coke is, zal begrijpen dat het er arbeidsintensief aan toe moet zijn gegaan. Er is nog niemand aangehouden. Overigens de vraag hoe veilig het op de luchthaven kan zijn met zo’n voertuig nabij. En dat er spul in gestopt kan worden zonder dat het opvalt.

18 REACTIES

 1. Tante zal wel zuur worden van al dat wachten en oompje kan nu fluiten naar zijn investering. Neefjes en nichtjes moeten weer huiswerk gaan maken naar een nieuwe export methode.
  Wel grappig om te denken dat de tamarinde afkomstig zou kunnen zijn van de bomen rondom het onafhankelijkheidsplein. Rara wie keek van het balcon van het presidentiële paleis en dacht dit is het nieuwe ei van mij.


  Maak melding

 2. Hi Ram,

  Ook al zou hij dat gedacht hebben om het via tamarinde te doen, zou hij zeer zeker snuggerder zijn als jij bent door het per diplomatieke post te verzenden. Want CD(Corps Diplomatique post wordt niet/nooit gevisiteerd.

  Dink a torie.


  Maak melding

 3. dit is niet te geloven niets is veilig meer. zelf deze moeilijke vrucht, de mensen die dit hebben gedaan hebben zeker dag en nacht gewerkt om dit te doen. voortaan wordt elke vrucht gekeken of ze mogen niet meer verscheept worden. hoe dom kan men zijn.


  Maak melding

 4. haha, geweldig dit. Gaan we vanaf nu ieder seizoen bekijken welk fruit verkrijgbaar is. Mope is nu ook rijp, switi bontji en awara ook. Kom op jongens!


  Maak melding

 5. ‘Arme’ dinootje,hij had zeker trek in een glaasje bruin-Witte tamarinde stroop !
  Is zeker niet verkrijgbaar in Amerika,dus…laten halen maar…


  Maak melding

 6. De loksie vrucht leent zich hier het beste voor. Het stinkt en het heeft een harde buitenkant. Ookis tingie noto hiervoor geschikt. Hahahaha boi zovele vruchten in Suriname die zouden kunnen worden gebruikt.


  Maak melding

 7. Haaaaaaaaaahahahahaaahahahaha….weet je wat ik al die time dacht!dan als een onbezonnen hindoestaan,dat je alleen maar lekkere Tamarinde chutney{zoetzure sambal}van kan maken!Mi dong no ke booy,ma neks no fout!
  bhaai,soso srapu nanga lobie…


  Maak melding

 8. Als de gekozen misleiders van het land en volk bij verstek veroordeelde drugsbaronnen zijn, is het niet verwonderlijk dat ook enkele oliedomme aanhangers die hen aanhangen en bewonderen dezelfde misdaden begaan. Sinds de Misdaad Combinatie aan de macht toont de misdaad een stijgende lijn, ondanks ontkenning van Bello, ma kut, het volk verdiend deze ontwikkelingen.


  Maak melding

 9. RAM SINGH,RAY en JONA zijn zeker smoel verlegen zeg toch wat zinnigs dan alleen dit soort onzin praat niet om het praten praat om wat te zeggen zo niet zoek of doe wat anders of geloven jullie je eigen stommiteit.


  Maak melding

 10. Wij Suri”s zijn wel vindingrijk moet ik zeggen,maar ding Skotu no è sribie brada. Ding dagu na Schiphol è verstang Nengrè tongo tu, dus un musu luku boen !!!!!


  Maak melding

 11. Boegroe,

  Als het niet teveel moeite is, zou je de statistieken van de politie, de Centrale Bank Suriname of het Centraal Bureau voor de Statistiek eens moet nalezen.
  Staan gewoon op internet.
  Je kunt dan niet anders, dan tot de conclusie komen, dat er flink wat mis is met ons land.
  De zware criminaliteit is de laatste 4 jaar schrikbarend toegenomen, alle toezeggingen van deze regering, dat streng zal worden opgetreden tegen deze vorm criminaliteit, ten spijt.
  De schulden, die wij hebben gemaakt als gevolg van leningen, die de afgelopen 4 jaar zijn aangegaan, zijn zo groot, dat we niet of nauwelijks in staat zijn die nog terug te betalen.
  Vanmorgen heeft de Centrale Bank daarover de noodklok geluid.
  Je kunt dit soort ontwikkelingen wel blijven ontkennen en andere landen de schuld geven van onze problemen, maar dan ben je een struisvogel, die zijn kop in het zand steekt.
  Ik krijg de indruk, dat alles wat deze regering doet door jou wordt verdedigd en dat is je goed recht, maar de realiteit is jammer genoeg heel anders.
  Dat kun of wil jij niet inzien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.