Illegalen in Suriname wacht uitzetting

27

PARAMARIBO, 24 mrt – Illegaal in Suriname vertoevende buitenlanders wacht uitzetting. Volgens minister Edward Belfort van Justitie & Politie is het geduld van de autoriteiten op. Wie zijn kansen niet benutte, hangt uitzetting boven het hoofd.

Met name Braziliaanse garimpeiro’s of goudzoekers worden aangepakt. “Er zijn genoeg kansen aan hen geboden. We zullen landen uitrukken. Wie niet over de juiste documenten beschikt, zal opgepakt en uitgezet worden”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. De overheid heeft meerdere mogelijkheden geboden voor het in orde brengen van documenten. Buitenlanders kregen een zogenaamde pauze om alsnog hun verblijf te legaliseren.

Brazilianen, Haïtianen, Chinezen en Guyanezen behoren tot de groepen die redelijk gehoor gaven. Maar een groot deel van de garimpeiro’s lijkt zich aan niets te storen. De regering van Brazilië heeft eerder ondersteuning geboden voor het registreren van haar onderdanen in Suriname. De nieuwe aanpak past in een groter veiligheidsplaatje. “Wij zijn niet alleen bezig met scherpere verkeerscontrole. Er zijn een aantal activiteiten om de criminaliteit en illegaliteit aan te pakken”, aldus Belfort.


27 REACTIES

 1. Volgens de Natuurwet is elk levend wezen op aarde ontstaan en vrij om op elk deel van de aarde te vertoeven, weshalve niemand het recht heeft om een ander toetreding of verblijf op een bepaald gebied te verbieden. Dus Belfort, nu ga je te ver en let maar op, hierdoor zal je zeer binnenkort gestraft worden door jouw eigen God. Je lult als een ongeletterde idioot waardoor ik me vaak heb afgevraagd wie jouw de meester titel heeft gegeven, maar afijn ik zal er maar niets van zeggen want zelfs jouw baasje is op dezelfde leest geschoeid. Vervloekte gelovigen denken altijd dat ze de aarde in pacht hebben en van alles straffeloos mogen uitvreten met medemensen. Laat alle mensen met rust en ga boeven vangen en zorgen dat elke Surinaamse burger zich veilig voelt dan nu het geval is.

  Ik ben voor anno 2014 al te lang geduldig geweest, vanaf nu ga ik jullie regeringsleiders en andere verwaande idioten weer keihard aanvallen, en verwacht niet dat ik daarbij mild zal zijn, want voor mij zijn alle regeringsleiders 1-pot-nat. Ik geef liever de heer Jhauw voor de komende 4-jaren mijn stem zodat hij zich kan uitleven, want de Surinamers hebben vaak meer aan een krankzinnige gelovige zoals Ramsoender dan aan de geijkte zogenaamd normaal denkende gelovigen zoals de huidige regering denkt te zijn.
  django


  Maak melding

 2. Oproep van Belfort (ach gut) aan alle illegalen om zich bij hem te melden.

  Na de barende vrouwen en de zware criminelen, nu dus de illegalen, het gaat nog druk worden bij het tuinhek van dokter Bellie.


  Maak melding

 3. Het land uitzetten?!
  Hoe dan, de mensen in korjalen plaatsen met een pagaai in de hand zodat zij zelf kunnen pagaaien en wegwezen?!
  Boi Belfort,denk jij dat de surinamers zo dom zijn zoals jij?!
  Het land uitzetten wil zeggen dat je de mensen huiswaarts stuurt met de eerste en de beste vliegtuig!!
  Wie gaat dan de passagiers kosten betalen,,,jij of de belastingbetalers van Suriname?!

  Negentig procent van de veroordeelden aan wie voorwaardelijke invrijheidstelling (vi) is verleend door minister Edward Belfort van Justitie en Politie, blijkt recidivist te zijn. Een grote groep van deze criminelen is zelfs drie tot vijf keren recidivist geweest en heeft geen resocialisatie ondergaan. Enkelen zijn zelfs tien keren recidivist geweest. Dat bericht Starnieuws vandaag, zondag 23 maart 2014, op gezag van het Algemeen Surinaams Persbureau, ASP.

  Van de 105 personen die in vrijheid zijn gesteld, heeft veertig procent ernstige berovingen gepleegd. Twintig procent van de criminelen was voor moord en doodslag opgesloten, terwijl vijftien procent verkrachters is geweest. Enkelen hebben ook minderjarige meisjes verkracht. De rest van de in vrijheid gestelden heeft zich schuldig gemaakt aan inbraken en andere lichte strafbare feiten.

  In een reactie zegt ex-minister van Justitie en Politie en VHP-parlementariër en partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi, dat het verlenen van vi geen recht is. ‘Vi kan verleend worden zoals de wet zegt, maar dan moet dit geschieden op basis van beleid. De wet heeft nimmer gezegd dat vi moet worden verleend.’ Santokhi zegt dat tijdens zijn bewind er voldoende onderzoek is gedaan en richtlijnen zijn vastgesteld.

  Om vi te verlenen moet er aan drie componenten worden voldaan, stelt de ex-minister. ‘Als eerste hebben we de taak de samenleving te beschermen. De tweede is dat je een persoon straft voor een feit dat is begaan en de derde component is dat je die persoon die gestraft wordt ook resocialiseert. Als je komt met een vi-beleid moet worden voldaan aan deze drie componenten.’

  Santokhi zegt dat onder zijn ministerschap was gebleken, dat een moordenaar die voorwaardelijk in vrijheid was gesteld, wederom een moord had begaan. Ook had een verkrachter wederom een persoon verkracht, na in vrijheid te zijn gesteld. ‘Dit was de reden waarom er richtlijnen werden vastgesteld.’

  ‘Als je als verantwoordelijke merkt dat iemand die ernstige strafbare feiten heeft begaan, niet is voorbereid op een terugkeer in de maatschappij, dan moet je dat niet geven, omdat het algemeen belang belangrijker is dan het individueel belang.’

  Volgens Santokhi kan vooraf getoetst worden of een crimineel inderdaad genoeg is geresocialiseerd of niet. Het toekennen van vi aan criminelen die voor negentig procent recidivisten zijn, noemt Santokhi wanbeleid en wanbestuur.

  ‘De timing ervan is alvast totaal niet goed. De samenleving verkeert al in doodsangst en dan trakteer je haar met 105 extra criminelen. Dat hebben wij totaal niet nodig. De minister slaat de plank totaal mis, als hij zegt dat er een resocialisatiebeleid hieraan vooraf is gegaan, want dat is niet gebeurd.’

  Santokhi zegt dat het ondoordacht beleid van het ministerie van Justitie en Politie ervoor heeft gezorgd dat de politieagenten nu ook nog controle moeten uitoefenen op de vrijgekomen criminelen, waardoor de druk alleen maar is toegenomen
  .

  JIJ MOET DE LAATSTE ZIJN DIE PRATEN MOET BELFORT!!


  Maak melding

 4. Deze soort mensen belford soso ay taki! en niwet vanaf vandaag! wat boekt hij? 0,0 pakkaaak pakpak pakpakpaaakaaak1 zelfs de ei is niet uitgekomen! kukele de kuuuuk dan maaar!! Ik wald eerlijk gezegd van dit soor propogandas!!


  Maak melding

 5. bellie is iov zijn baas brandjes aan het blussen…
  Er is geen structureel aanpak aanwezig….
  alle problemen worden onder stelselmatig niet bespreekbaar gemaakt omdat er gewoon geen structureel oplossing is., om niet te praten over de problemen denkt hy net als de wolf dat de problemen automatisch worden opgelost.
  Feit is dat het roven en het belonen om te roven gewoon wordt voortzet olv de gevestigde orde..


  Maak melding

 6. grappig in nederland zijn sommige mensen boos op wilders terwijl die man vroeg alleeen minder of meer marokanen in de sttad .nu is hij de boos doener. kijk nu naar suriname ze hebben nu al genoeg dus belfort gaat ilegalen hard aanpakken en uitwijzen. nou van wilders vind ik toch veiliger hij wil niet te veel marokanen in een stad volkomen eens. maar belfort of suriname wijs ze uit. wie is dan rascitist belfort of widers.


  Maak melding

 7. @ROY: Je hebt gelijk hoor.

  INBREKER GERAAKT DOOR POLITIEKOGEL.
  24/03/2014 (Bron-dwtonline.com)

  De inbreker wordt afgevoerd met een schotwond in zijn rechterbeen. (zie Foto: dWT)

  PARAMARIBO – De 21-jarige Steven A. is zondagavond tijdens een poging tot inbraak in zijn rechterbeen geraakt door een politiekogel. De verdachte trachtte samen met een andere man in te breken in een woning aan de Atipastraat, die eigendom is van een onderinspecteur van politie.
  Het voorval voltrok zich in het ressort Nieuwe Grond in Wanica.

  De onderinspecteur was op het moment van de inbraak niet thuis. De twee verdachten zetten het op een lopen toen ze de politieman opmerkten.
  De ene ligt nu in het ziekenhuis en de andere is gevlucht. Het is een kwestie van tijd voordat de tweede man wordt aangehouden, zegt Gewestelijk Politie Commandant van Wanica, Robby Ramjiawan.

  De tweede verdachte is in een auto gevlucht.
  De mannen waren via de vliering in de woning gekomen.
  Ze hebben echter niks kunnen meenemen, meldt de politie op haar website.

  Wij weten inmiddels wie de tweede (rover/crimineel) is.
  Het is een heel goede vriend van onze (sra).


  Maak melding

 8. hallo mensen als er iemand moet uitgezet worden dan zijn het wel alle import suri die nu in suriname rondlopen en wel door de indiaan gemeenschap want de land suriname is van hun alleen hun kun zeggen wie uit gezet moet worden word tijd dat die domme indianen hun mond open doen en voor hun land op komen als ik hun was zou ik alle import weg donderen zal wel dat de indianen naar afrika gaan india china indonesia en daar de baas gaan spelen dan word je er uitgeschopt waneer kom deze sukkels nu op voor hun land en alles de indianen ja en niemand kom zeggen waar je geboren ben dat is je land de land van je voor ouders dat is de land van alle import in suriname nu dus afrika india en de anderen oke tjauw sukkels


  Maak melding

 9. Als je mensen wilt uitzetten moet je daar beleid voor hebben. Je zult hen moeten arresteren en aan boord van een vliegtuig moeten brengen. Mijn God, dan heo gaat hij dat doen?
  Wat betreft die criminelen? Ik heb gezegd dat we beter een plek kunnen reserveren binnen Santo Boma, zodat wij veilig zijn binnen die muren. 105?, mijn maag draait.


  Maak melding

 10. Oh…la….la…Minister Belfort heeft een exacte beslissing genomen.Als deze gasten geen gehoor geven voor onderhandeling etc, gewoon de grens over voor ze. Weet U,dat een illegaal duur voor een land is,want als er iets met zo,n iemand wat gebeurd,dan staat hij nergens bekend in de boeken. Wat gebeurd er dan???De Staat moet voor alle kosten gaan draaien voor die eikels.Dhr Belfort:good done.


  Maak melding

 11. Weer een scenario: alleen om het verhaal van de losgelaten criminelen te kunnen vergeten gaat belli nu de illegalen aanpakken. 105 stemmen zijn al binnen. Nu nog de illegalen die straks legalen worden,hoeveel stemmen zijn dat?


  Maak melding

 12. Het is onbegrijpelijk dat mensen zo stom kunnen lullen dat de minister zijn werk niet naar behoren probeert te doen welk land zet illegalen niet uit alleen SU zou het niet mogen van sommige …… vliegen hier de zogenaamde SURIES bha smeerpijpen.


  Maak melding

 13. Mischien kan FERNANDES AUTOHANDEL de regering voorschieten met het uitzettings
  geld.HElP DE ARMEN.Wat de iligalen betreft,heb altijd genoeg geld bij je om de politie Ambtenaar om te komen.Je helpt hem eingelijk,hij heeft lichaalijk en geestelijk honger.Angri kir a Corrupt Skouwtu.Zoals de korpscheffen zijn,zo zijn de onderdanen van de Varkens.Wanneer komt de Politie school en de speedboten.


  Maak melding

 14. Goedzo Asterix!!!!en nu meer of minder brasiong?Ben ook eens met die uitspraak van Geert.Hoe vroeg elleeen Meeer of minder?het had meer kunnen zijn…gaat ie dat ook regelen?Laat die schreeuwerd Paramaribo goed schoonvegen en de binnenland.sukses


  Maak melding

 15. Allemaal praatjes….het zijn er te veel in Suriname.
  Brazilianen, Haïtianen, Chinezen en Guyanezen…
  Ik ben ook benieuwd wie het gaat doen….
  politie…ha ha ha ha, die hebben het te druk, zijn het manen die ze aanhouden dan vragen ze om geld(omkoperij), en als het een vrouw is dan willen ze sex…voor vrijheid
  Aan de chinezen, daar word verschrikkelijk veel aan verdiend (steekpenningen).
  De Brazilianen en gyanezen die hebben open huis, die zijn binnen enkele dagen weer terug.

  En om deze mensen terug te sturen, is er ook een prijskaart aangebonden.
  En dat is niet goedkoop, en waar moet al dat geld vandaan komen??.
  Dat geld kan minister Edward Belfort van Justitie & Politie beter gebruiken om al die rovers, inbrekers en drank in verkeer aan te pakken.
  Alleen maar geklets en ze kunnen niets waarmaken.

  Verkiezingen komen eraan…toch


  Maak melding

 16. Aldus onze (sra) op 24/03/2014 om 16:12 uur
  Gewoon uitzetten,zij hebben hun eigen woongebied.

  Ook onze (sra) is bijzonder blij en ingenomen met de verwijdering & uitzetting van enkele goede Paarse vrienden uit (EURO-LAND). Want ze hebben ook hun eigen woongebied.

  Dit vernamen wij via Officiële Bekendmakingen (overheid.nl)
  IND (KB) Jaargang 2014 (Ongewenstverklaringen).
  De namen zal ik uit privacy overwegingen niet vermelden.


  Maak melding

 17. Hallo,
  Ik zal het even hebben over voetballen.
  Mijn club Robinhood gaat degraderen en dat is voor mij vreselijk.
  Ik was bij Robinhood opgeleid tot een volwaardige voetballer.
  En als ik dit moet horen krijg ik alleen maar tranen.
  Het uit en thuis voetballen bij de svb moet men stoppen.
  Het voetballen moet terug komen naar de twee stadions in Paramaribo.


  Maak melding

 18. @sjang

  geeft niet, dan hebben jullie nu de tijd om naar school te gaan en de rest van je leven in te vullen. voetballen is immers niet voor altijd, in suriname. je kunt er namelijk niet van leven en van met pensioen gaan. veel geluk.


  Maak melding

 19. De onberechte misdadigers in de Meka (Misdadigers) Combinatie zijn direct en indirect verantwoordelijk voor de steeds stijgende misdaad. Nu komt puppie Belfo de aandacht afleiden met dergelijke paars gelul en geleuter. Vele vroegtijdig vrijgetalen recidivisten krijsen zich bont en paars….leve mr. i’s nasty, leve onze grote lijder, leve dius in principe, onberechte misdadigers. Ma kut, het ziet er allesbehalve veilig uit in Suribabwe.


  Maak melding

 20. er zijn hier een paar belachelijke mensen opdeze site die echt geen ka verstand hebben .minister belfort succes en ga zo door .die nep surineds weten niet eens hoeveel surinamers er worden uitgezet door hun oow zo geliefde nederland .stelletje steuntrekkers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.