zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijActrice Yootha Wong Loi Sing dient klacht in tegen NRCafé

Actrice Yootha Wong Loi Sing dient klacht in tegen NRCafé

-

Does Travel - naar Suriname

Actrice Yootha Wong Loi Sing, bekend van haar rol als slavin in “Hoe duur was de suiker”, heeft een klacht ingediend tegen het Nieuw Rotterdams Café (NRCafé). De 26-jarige Rotterdamse van Surinaamse afkomst werd afgelopen weekend naar eigen zeggen geschoffeerd door een medewerkster van het café in Rotterdam.

“Ik kruip niet graag in de slachtofferrol en speel ook niet graag de racisme-kaart, maar ik voel me gediscrimineerd” zei Yootha tegen het Algemeen Dagblad. De actrice had die avond sneakers aan en een Afrikaanse hoofddoek op en vermoedt dat haar uiterlijk te maken had met de nare behandeling van de medewerker van het café.

Onlangs werd het NRCafé al door het College voor de Rechten van de Mens berispt wegens ‘racistisch’ deurbeleid. Een 26-jarige Marokkaanse Rotterdamer werd er namelijk de deur geweigerd. Het college stelde dat het café ‘verboden onderscheid op grond van ras gemaakt’. Lees het volledige artikel op de site van het Algemeen Dagblad.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Daar gaan we weer, de racisme troefkaart wordt weer gespeeld. Nergens staat dat deze vrouw racistisch wordt bejegend. Dat maakt zij ervan. Graag hoor en wederhoor toepassen. Misschien had de medew. een slechte dag gehad, kan iedereen overkomen. Dat maakt van iemand nog geen racist.


  Maak melding
 2. Hahahaaaa…als je deze zelfde Yootha zou vragen of ze niet in een ander land zou willen gaan wonen waar ze zich niet gediscrimineerd zou voelen gaat ze zeggen…MIE,no mang MIE NE LAUW!!
  Blijf maar rustig daar hoor Yootha,je bent eenmaal niet van plan te vertrekken vandaar!


  Maak melding
 3. @Ramon & Koos,

  Niemand (vooral de blanken niet) gaat zich opzichtig racistisch gedraen, want ze weten dat ze dan voor de rehter gesleept kunnen worden. Dus wordt er koude racisme gepleegd. Het is aan de gang, maar zonder dat er bloed vloeit. Wel vloeit er tranen, van de slachtoffers.


  Maak melding
 4. JA, KOOS het zal jou maar gebeuren jij lult zoveel over SU maar als in jouw straatje valt als aan jou ligt heeft WILDERS NIETS VERKEERS gezegt.


  Maak melding
 5. Ik kan garanderen dat je met schoenen van Surishopping overal terecht kan.Is wat prijzig maar qua pasvorm en leest niet te evenaren. Kalfs leer schoenen voor cafe bezoek van Surishopping.Altijd welkom.


  Maak melding
 6. Misschien had Geert Wilders ook een slechte dag of wel een gevoel toen hij z’n uitspraak deed.

  De meeste Surinamers stoppen hun domme kop in het zand en doen als of racisme dan wel slavernijverleden niet meer speelt in Nederland.
  Nou, jullie hebben het zelf gezien want na deze uitspraak van Wilders zegt Rutte; De VVD sluit geen enkele samenwerking uit bij de NOS ! Enkele uren hierna zegt hij weer een vieze smaak over te houden van deze uitspraak.

  En wederom enkele uren daarna zegt hij dat ie een samenwerking met de PVV wel uitsluit !
  Let op, Wilders heeft gedoogsteun van deze coalitie dus zou de gehele VVD en PvdA moeten opstappen na deze uitspraak !

  Het zijn allemaal ratten en viespeuken in deze coalitie, maar blijven de domme Suri’s (stemvee) deze bakra’s toch volgen.

  Dit is wederom een bevestiging van de spreekwoordelijke worst die de Suri’s wordt voorgehangen, maar ze er niet in kunnen of mogen happen !


  Maak melding
 7. NRCafé staat bekend om zijn superslechte bediening.
  Dit is echter niet alleen tegen mensen van een ander ras.
  Tegen blanke nederlanders doen ze ook altijd onbeschoft
  ze zijn alleen af en toe vriendelijk tegen Vaste klanten en het liefst rijke kakkers (mensen zonder sneakers 😉 )
  Hopelijk is het een troost voor Yootha, bij NRCafé hebben ze gewoon standaard een hekel aan klanten, want dan moeten ze aan het werk!
  Om wilders in deze zaak te benoemen is vreemd want 45% van de wilders stemmers is van surinaamse afkomst.Tussen de meute minder minder schreeuwers kan je dat ook zien mits je het wil zien natuurlijk.
  Eens ophouden met blanken tata;s en bakra;s noemen kan ook een bijdrage leveren aan anti-rasisme.
  Want waarom zouden autochtonen de allochtonen moeten accepteren en respecteren als dat andersom ook nog nooit zo geweest is. anti-discriminatie begint bij jezelf


  Maak melding
 8. @milton, je moet geen 2 zaken door elkaar halen. De kwestie Wilders staat geheel los van wat er in het NRCafe gebeurd is. Wilders inderdaad discriminatie/racisme. Dit voorval in het NRCafe is geenszins racisme. Het is natuurlijk niet zondag wanneer iemand het ‘voelt’ als racisme dat dit dan daadwerkelijk ook meteen zo is. Daar komt bij dat ik als blanke ook weleens brutaal/slecht behandeld ben in een cafe. Hoe noemen we dat dan? Kom op, niet ieder negatieve ervaring met een ‘blank persoon’ als ‘gekleurd persoon’ kun je definiëren als racisme.


  Maak melding
 9. Milton, de media en links Nederland slaan volledig door.. Ik heb altijd op de PVV gestemd en ik blijf ook op de PVV stemmen, niet omdat ik de uitspraken van Wilders zo fantastisch vond, integendeel. Deze waren verwerpelijk. Ik had zelf zeker niet zo gezegd. Maar uiteindelijk is de PVV de enige partij die bepaalde punten in onze samenleving benoemt.. De andere partijen zijn daar blind voor en ontkennen de waarheid, daarom blijf ik en mijn familie PVV stemmen..


  Maak melding
 10. @Justice T. Beaufort , maar zo komisch aangekleed te zijn roep je ongewild RARE reacties op.Het hoeft helemaal geen discriminatie te zijn.
  Kijk aub eerst wat je zelf uitlokt met raar gedrag.


  Maak melding
 11. Eerlijk gezegd, als ik Yootha was, zou ik dit cafe gewoon links laten liggen. Waarom moeten wij Suri’s per se in onze vrije tijd naar ptata uitgaansgelegenheden? Laat die witte tenten gewoon links liggen en ga lekker naar een uitgaansgelegenheid van een Suri of zo, is veel gezelliger en lekker relaxed.


  Maak melding
 12. Rutte heeft totaal geen diepgang en dat noemt zichzelf de president van alle Nederlanders. Rutte is net zo racistisch als de meeste PVV-stemmers. En geloof me, buiten de PVV zijn er nog veel meer rascisten, maar de PVV draagt de naam een rascistische partij te zijn, maar als je goed observeert, zijn in andere partijen ook rascisten, alleen durven ze het niet hardop te zeggen.


  Maak melding
 13. Dat er zoveel politici uit de PVV zijn gestapt is geen principekwestie denk ik zo. De opgestapte PVV-politici zijn gewoon bang dat ze worden omgelegd door de Marokkanen. Gaat om persoonlijke redenen: ze willen niet vermoord worden door een dwaze Marokkaan.


  Maak melding
 14. Discriminatie tegen een is discriminatie tegen allen. En die non sense die asha, koos, ray ramon etc schrijven getuigd meer van hun gebrek aan intelligentie, “poor self esteem” en uncle tom mentaliteit.

  Neem wraak tegen NRCafe en ga daar elke weekend actievoeren verzin maar nieuwe tactieken en verpest hum omzet zodat ze binnen een paar maanden bankroet zijn. Leer ze een les die geen enkele uitbater gaat vergeten.


  Maak melding
 15. @Robert,

  Mee eens met je. We moeten niet op elke slak zout leggen, echter, we moeten ook niet de neiging hebben om situaties te bagatelliseren. De kunst is om de dingen in de juiste context te zien met daarbij een gepaste houding in desbetreffende situatie aan te nemen.


  Maak melding
 16. De blanken zijn en blijven racisten. Ze voelen zich verheven boven anderen. Racisme zit in hun bloed. Ze waren de wreedste slavendrijvers. Ze hebben apartheid ingevoerd in zuid Afrika . Ze willen altijd gelijk hebben. Ze profiteren van de allochtonen. Zij gaan voor in alles, of je nu gestudeerd bent of niet. Ze haten buitenlanders. Zij waren het die in de tweede Wereldoorlog de joden hadden verraden. Vertrouw ze niet. In je gezicht doen ze lief, leuk en voelen ze zogenaamd met je mee, maar ondertussen willen ze je een steek geven in je hart zodat je wegkwijnt.
  Nogmaals vertrouw ze niet…..


  Maak melding
 17. Dat de gekleurde gemeenschap bij iedere beer op de weg de racisme troefkaart trekt getuigt van angst. Ik snap werkelijk niet waarom. Het zou juist ons moeten sterken om door te gaan voor onze zaak. Niemand had ooit gedacht dat een Afro Amerikaan president van Amerika zou worden. Ook bedrijven in de AEX zullen moeten accepteren dat ze ooit bestuurd zullen worden door een Surinamer. That’s life !

  Ik hou het liever op de feiten, wat Wilders betreft, laat de rechter maar een uitspraak doen of hij een racist is of niet. Ik ben niet de aangewezen persoon om daar een oordeel over te vellen. Hij is een racist als de rechter daar over geoordeeld heeft, tot die tijd is hij onschuldig. Zo zit onze wet in elkaar en niet anders.

  Voor de goede orde, we hebben het hier over 1 miljoen Wilders aanhangers. Deze zijn altijd nog in minderheid, wat betekent dat de meerderheid van bevolking niet achter de PVV evangelie staat.

  Wilders is een aandachts junk en met het afgeven op hem verschaf je hem een podium. Zo gaat het al 10 jaar.


  Maak melding
 18. Ach weet je, voordat Wilders kwam was er een Jan Maat en een Pim Fortuyn en een Rita Verdonk.

  Na Wilders zal er wellicht wederom iemand anders opstaan die dezelfde standpunten als Wilders en consorten, inneemt.

  Met andere woorden: rascisme zit in het DNA van sommige blanken (lees: de meeste blanken); dat is een onuitroeibaar kwaad. Kun je niets tegen doen want het zal nooit verdwijnen omdat het simpelweg niet uitroeibaar is.


  Maak melding
 19. @Kooswerkeloos,

  Zit jij maar lekker de boel te bagatelliseren.
  Degenen die dit dagelijks aan den lijve ondervinden weten wel beter.

  Potverdorie, waar is Volkert v.d. G. als je hem nodig hebt.


  Maak melding
 20. Nederlanders hebben de mond vol over vrijheid van meningsuiting. Maar als je ze aanspreekt over hun slavernijverleden en hun institioneel racisme dan schieten ze in de kramp en krijg je het verwijt dat je niet zo moet zeuren. Raar volk die lompe polderbewoners.

  @Koos

  Je bent een echte Hollander.


  Maak melding
 21. @smatje,
  Ik ben het helemaal eens met je!
  Sinds 1992 heb ik mijn centen hele grote ogen gegeven en tot de dag van vandaag heb ik er geen spijt van!


  Maak melding
 22. Paulus, over welke Nederlanders heb je het over ? Over die 1 miljoen die op Wilders stemmen ? Deze mensen zijn niet representatief voor Nederland.

  Je hebt het over de zgn slavernijverleden, natuurlijk is dat een stukje geschiedenis waar Nederland niet op trots is. Daar is Nederland ook al openlijk voor uitgekomen. Wat wil je nog meer ??? Geld ? Gaat het je daarom ??? Waarom alleen met het vingertje naar Nederland wijzen. Diverse Afrikaanse stammen hebben meegewerkt aan deportatie van slaven. Waarom hoor ik je daar niet over.
  Anno 2014 is er nog steeds slavernij vb kinderarbeid, gedwongen huwelijken, prostitutie ect etc Waarom hoor ik je daar niet over Paulus ???

  Genoeg Surinamers die hard werken en een bestaan opbouwen in Nederland. Wat jij doet is janken in het bos met een opgeheven hand, hopende op een zgn compensatie. Ik zal je uit je droom helpen, dat gaat nooit gebeuren, dus get a life en ga werken voor je centen.

  Als Nederland je niet aan staat, paspoort inleveren en moven uit Nederland, heel simpel. Het gras is vast groener bij de buren..daaaag Paulus


  Maak melding
 23. 010 is heel gelukkig in zijn racistisch buurt, anders was hij allang opgerot !! Of hij is een grote nietsnut die nergens naar toe kan.
  Een vrouw in VREEMD outfit trekt aandacht en lokt commentaar uit.


  Maak melding
 24. Het stikt hier op deze site van de wannabe blank.
  Hilarisch om te horen hoe deze zielepoten anderen – bij wijze van spreken – uitmaken voor kut allochtoon.
  Huilen met de wolven in het bos, in de hoop geaccepteerd te worden en voor blank te worden aangezien.
  Fuck you all.

  @Asha en @Lien, un feni na magasin fu ka na ini.
  Onderstaande link zal jullie zeker niet op andere gedachten brengen gezien jullie onderdanigheid en kruiperig gedrag.

  http://www.youtube.com/watch?v=I77Cw2DBK38


  Maak melding
 25. De 43 minnetjes voor een genuanceerde reactie van Koos op Dinsdag 25 maart 2014 om 10:06 uur, alsook de beledigende opmerkingen tonen eigenlijk dat hij er wellicht niet zo ver naast zit.
  De echte racist hier is natuurlijk Mike met zijn paranoïde haatzaaierij. Dat is echt een zieke reactie en heeft gewoon 29 plusjes.
  Triest.


  Maak melding
 26. De eerste keer dat ik trouwens hoorde van racisme was in de jaren 70, toen ik een jaar of 10 was.
  Het was onze Antilliaanse buurvrouw die liep af te geven op “zwartjoekels” (zij was zelf vrij licht).
  Mijn moeder vertelde mij daarna dat dat racisme was.

  En ja, daarna heb ik wel geleerd dat het onder blanken ook voorkomt.
  Maar doe nou allemaal niet alsof het uitsluitend een wit kunstje is.


  Maak melding
 27. Of iemand weet ondere verschillende IP-adressen in te loggen, of iemand weet een groepje mensen te ronselen die hier stevig komen minnen. Ik vermoed het eerste.

  Mijn reacties hadden een paar uur geleden 2 plusjes en nu 16 minnetjes. Overigens zonder dat iemand een reactie geplaatst heeft. Helden.
  Ik zei het al eerder: dit stinkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES