maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijJeugdparlement heeft vrouw als voorzitter

Jeugdparlement heeft vrouw als voorzitter

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 mrt – Het Surijaams Jeugdparlement, SJP, heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een vrouw als voorzitter. De drie en twintig jarige Bachelor in mijnbouw Priya Sital heeft de eer. Sital wil zich maximaal inzetten voor haar doelgroep.

Dit gaf ze al herhaaldelijk aan tijdens de campagne van haar jongerenbeweging Action Youth. De beweging bezet het gros van de zetels in het negen en twintig leden tellende instituut. Sital won comfortabel met zestien stemmen voor haar kandidatuur. Conrad Acton, eveneens van Action Youth, is gekozen tot ondervoorzitter. De verkiezing had een vlot verloop en verliep zonder noemenswaardige incidenten.

Het Jeugdparlement is een product van voormalig president Jules Wijdenbosch. De bedoeling is jongeren een platform en pressiemiddel te bieden voor het oplossen van vooral hun problemen. Het was ook de bedoeling het SJP vrij te houden van politieke beïnvloeding. Jongeren mochten geen functies bekleden binnen politieke partijen. Door de jaren heen is dit aspect gaan ver wateren. Politieke partijen ontdekten het instituut als kweekvijver en als spreekbuis. President Desiré Bouterse beloofde in zijn eerste regeerjaar een gebouw voor het SJP, maar dat staat er nog niet.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
 1. President Bouterse beloofde ook 18.000 nieuw te bouwen huizen, wegen, bruggen, diepzee havens, fly overs, hogere pensioen, gratis laptops voor kinderen, EN NOG VEEL MEER OP TE NOEMEN… Niet eens 2% daarvan is gerealiseerd. Hij beloofde ook investeerders voor Suriname. Niets na Njet, 0,00% !!

  Intussen timmert Nederland aan de weg, jawel er zijn deals met de Chinezen gesloten. Suriname heeft China niets te bieden, dus komen de chinezen naar Nederland, heel verstandig.

  Suriname staat wederom met lege handen. Hoogste tijd dat Bouterse geloosd wordt en de banden Nederland weer aangehaald worden. Dit kost Su allen geld.

  DEN HAAG – Tijdens het staatsbezoek van de Chinese president Xi Jinping is voor een bedrag van ruim 2 miljard dollar (circa 1,5 miljard euro) aan contracten met het Nederlands bedrijfsleven getekend. Een woordvoerder van minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) heeft dat zondag gezegd. Er werden contracten getekend met onder meer KLM en met de zuivelsector.

  Xi bracht zaterdag en zondag en staatsbezoek aan Nederland. Hij werd vergezeld door een handelsdelegatie uit zijn land. De Chinese president was onder meer aanwezig op een economisch forum in Noordwijk. Hij neemt ook deel aan de nucleaire top in Den Haag.

  PS neem aan dat de voorzitter van UNASUR op z’n minst ook aanwezig is op de nucleaire top. Of zeg ik iets verkeerd ???


  Maak melding

 2. Met andere woorden nederland heeft met de deals de kosten van de nucleaire top al terugverdiend. Geloof dat suriname nog jaren krom moet liggen om de caricom festival te betalen.
  Su moet verstandig zijn en vertrouwen op de hollandse koopmansgeest. Bouta moet plaatsmaken voor een integere president. 1 met verstand van zaken.


  Maak melding

 3. koosssssssssss!!!!!! de naam zegt het al .begin een ander onderwerp je blijft steeds de zelfde rondjes maken het is eentonig vooral wanneer je af dwaalt van het onderwerp .kom nou eens eindelijk met opbouwende nieuws waar men wat aan heeft .steeds mijn land afvallen terwijl je in nederland van die uitkering van nederland geniet .koos wij zijn trots op suriname in nederland kennen ze jou niet je bent en zal een buitenlander blijven met je nederlandse paspoort .geldt niet voor jou alleen trouwens maar voor al de buitenlanders die in nederland wonen .jou kinderen kunnen dan in nederland geboren zijn het is en blijft buiten lander .wilders heeft het mooi vertaalt .
  ik ben geen aanhang van wilders maar gelijk geef ik hem .op papier met andere woorden in die paspoort nederlander verder houdt het op koos .


  Maak melding

 4. Aldus Pero de mislukte cassaveteler. Goed lezen Pero, ik val su niet af. Ik kraak de president af. Ik speel puur op de man en daar is niets mis mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES