vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJustitie Suriname harder voor dronken chauffeur

Justitie Suriname harder voor dronken chauffeur

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 mrt – Justitie gaat een harder beleid loslaten op dronken autobestuurders. Dit zegt hoofdofficier van justitie Garcia Paragsingh. Er worden te veel brokken gemaakt.

Bezopen chauffeurs komen er doorgaans vanaf met een ontnuchteringsnacht in de politiecel. Ook als er ongelukken gebeuren, is de dronkaard vrijwel lastvrij. Maar de praktijk haalt het beleid met een rotvaart in. “Het gros van de verkeersdossiers die wij ontvangen op het Parket betreft het rijden onder invloed van alcohol. Verdachten moeten er dus vanuit gaan dat zij er op de zitting met een voorwaardelijke straf en een geldboete van af komen”, zegt Paragsingh tegenover de Times of Suriname.

Het ‘voorwaardelijke’, daar gaat de rechter nu strenger de hand aan houden. Wie nog eens voor moet gaan voor rijden onder invloed, moet er op rekenen dat hij achter de tralies verdwijnt. Er zijn al enkele gevallen geweest, waarin is besloten tot onmiddellijke gevangenneming. Dat kan al gauw oplopen tot zes weken. Paragsingh noemt het verontrustend dat vooral jongeren vaker voor d rechter verschijnen. Onder hen bevindt zich nota bene een groot aantal taxi- en vrachtwagenrijders.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Het is gebruik in Suriname om op feestjes te drinken en als je dat niet doet vinden de mannen in Suriname je een pitjing boi en een softi. Zelfs agenten laten zich laveloos volgieten.
  Een bekend fenomeen dus en waartegen geen wetten kunnen optreden het moet een cultuur omslag zijn om Suri’s zich anders te laten gedragen.


  Maak melding
 2. Onder invloed rijden in een auto ,of op een fiets,brommer,scooter,motor en lopen in het verkeer kan dodelijk gevolgen hebben,een ieder dat dit ageren spelen hun met het leven en van anderen!Alcohol benutten en dan achter het stuur is geen goede combinatie.De Justitie is terecht bezig en mag met meer acties aanbreken,totdat men bewust van gaan worden!
  Natuurlijk mag men alcohol drinken en dronken van worden, het is niet verboden,maar dan lekker barbecuen en lol hebben met zn allen en niks zoeken in het verkeer en zich heldhaftig gedragen!


  Maak melding
 3. Het is precies zoals Pokai Tono post, regelmatig op onze vakanties gezien dat agenten in diensttijd samen met de bootmensen bij de back-track a.d. Zeedijk in Nickerie in een tent lekker a.d. J.Walker zaten, hoe moeten die er nu op toezien of er wel of niet teveel gedronken wordt door automobilisten, flink pak boter op hun kop wel, fijne,cultuur die niet alleen bij hun stopt.
  Maar inderdaad bij berechting gelijk de cel in flikkeren en hun rijbewijs, als ze die al hebben, voor lange tijd in beslag nemen, bij die a-sociale alcomobilisten, je kind of vrouw zal maar doodgereden worden door zo’n crimineel, want dat is het op dat moment


  Maak melding
 4. In het artikel staat, dat er al enkele gevallen zijn geweest, waarin is besloten tot onmiddellijke
  gevangenneming.
  Dat kan al gauw oplopen tot 6 maanden (????) cel.
  Het gaat hier om mensen, die doodslag plegen !!!
  Als dit de norm wordt voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van ongelukken (met regelmatig een dodelijke afloop), dan voorspelt dat weinig goeds.
  Tegen dit soort automobilisten moet veel strenger worden opgetreden.


  Maak melding
 5. Aah…Su is een bandeloos land geworden. Denk je dat de kleine man die een djogo teveel gedronken heeft zich spant?
  Nee hoor.. hun rolmodel en clan gaan gedrogeerd door het leven en zijn daar rijk van geworden.


  Maak melding
 6. Heel gewoon de rijbewijs afpakken voor altijd en een ezel en een kar laten aanschaffen voor zijn eigen vervoer met een hele forse boete!!


  Maak melding
 7. Als zelfs bekende Surinamers waaronder ook politieke figuren dan moet je van goede huize komen om als politieagent een boete uit te schrijven, een rijbewijs in te vorderen, de verdachte te laten blazen voor een alcohol test en j zelfs d OM is t schijterig om iets hieraan te doen. Allemaal vriendjes politiek.
  Ik heb tijdens een groot feest gehouden in één van de bekende hotels leden van het kabinet bleu label zien drinken alsof ze bezig waren gember bier / stroop naar binnen te slurpen en daarna gewoon omstreeks 01.00 uur weg te zien rijden.
  Schaamteloos zo een vertoning.
  De politie weet het, de politietop was erbij maar nergens een controlerend politie apparaat te zien.
  Zoals Tigri Barba dat aangaf “wij zeken je en wij arresteren je”.
  Echt zoiets van Tigri sabi na soort bong pe ai krasie e gó, want son bong abi maka en dé djoekoe hatelijk


  Maak melding
 8. Ik zeg gewoon harder straffen.
  ik zeg Auto afpakken en rijbewijs ook.
  Eerste keer 6 maand en zo oplopend.
  2 de keer 12 maanden derde keer 24 maanden 3 de keer 48 maanden En rijbewijs weg auto ook en je mag na die periode opnieuw rijbewijs gaan halen.

  En kosten voor stalling auto gewoon door berekenen.
  Boven op de boete.

  Als dat niet afschrikt weet ik het niet.


  Maak melding
 9. Geef een agent in Suriname een fles drank en je bent van je boete af. Er wordt ongelooflijk veel gedronken binnen het korps, als je niet drinkt, leer je het snel. Een aantal redenen: te veel gezelligheid, laat werken en te weinig psychische begeleiding voor agenten en geen straf.
  Dat gezeur ook over dat er te veel brokken worden gemaakt, brokken worden gemaakt door nuchtere mensen die iets over het hoofd zien in het verkeer. Ben je dronken is het gewoon dood door schuld of poging tot en dan oprotten in de bak. Het moet afgelopen zijn. Het verkeer in sur had een stuk rustiger kunnen zijn hoor, files in een klap voorbij. Geen extra brug nodig als je hun rijbewijs en auto afpakt en ze de cel in gooit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES