Aanleg tweede brug naar Commewijne ‘in studie’

50

PARAMARIBO, 19 mrt – De regering overweegt de bouw van een tweede brug tussen Paramaribo en Commewijne. Dit meldt de Ware Tijd. Hoewel niet echt een prioriteit, worden de mogelijkheden toch bekeken. De Jules Albert Wijdenbosch brug blijkt het slachtoffer te worden van zijn succes.

De brug wordt intens bereden sinds de aanleg aan het begin van de een en twintigste eeuw. “Door de brug is men enorm gaan investeren in Commewijne. De ontwikkeling gaat nu zelfs zo hard dat er enorme files ontstaan”, zegt minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, OW. Het verkeer wordt steeds drukker en minder handelbaar. Du moet naar opties worden uitgekeken. OW laat een studie uitvoeren die hooguit begin volgend jaar moet zijn afgerond.

Onder meer wordt nagegaan waar de brug moet komen te liggen. “Er zijn verschillende opties wat de locatie betreft, maar de keus is nog niet gemaakt”, aldus Parmessar. Onder meer wordt gedacht aan de oude kade van het voormalige houtbedrijf Bruynzeel. Die locatie ligt dichtbij de Jules Albert Wijdenbosch brug. Een andere mogelijkheid is bij het verder gelegen Domburg. Voorlopig blijft het bij plannen, vooral vanwege de hoge kosten.

50 REACTIES

 1. Voorlopig blijft het bij plannen, vooral vanwege de hoge kosten.

  Meneer Parmisser je loopt het volk weer in de maling te nemen.Waar lul je over als het bij plannen blijft,waarvoor we geen geld hebben.


  Maak melding

 2. NDP heeft altijd mooie plannen die vervolgens door een ander regering ten uitvoer moet worden gebracht. A bridge to far for die paarse reptielen


  Maak melding

 3. Vanaf Zanderij niet meer door Paramaribo maar via een zuidelijkere brug naar Commewijne is zeker ook een optie. De rivier is daar ook smaller dus minder kosten. Dit zal de hoofdwegen ook ontlasten…

  Iedereen die naar Commewijne gaat, moet altijd via Paramaribo gaan, met alle files van dien…

  En de hoofdstad is nu al overbelast…


  Maak melding

 4. Je heb autobooten die kunne rijden op lant en vaaren op rievier. Dan je heb geen brug noodig voor oofersteek. Zulke autoboot is heel gesgik voor Surinaam. Je kan heel land door ooveral gaan.


  Maak melding

 5. PAARS POPULISME………..

  18.0000 woningen
  snelweg naar Brazilie
  nieuwe zeehaven
  fly-overs
  ziekenhuis in Wanica
  trambaan
  rijenlange investeerders
  cassaveteelt
  toerisme
  suriname diefijzervrij

  top 10 van niet ingeloste beloftes van deze corrupte, criminele bende.

  Volk van Suriname…KEEP ON DREAMING !!!


  Maak melding

 6. Ik kan de opening van de brug al voorstellen als bobo komt opdagen met al zijn gepantserde limousines, geflankt door de helicopters.
  De tweede brug is nodig om geld binnen te halen voor de vedediging van dino in NY.
  Surinamers hoeven binnenkort geen brood meer te eten want volgens bobo kunnen ze gewoon cake eten. Niemand komt over de brug met geld voor de Carolina brug, die was beschadigd door een grint ponton van dilip sardjoe (zelfde dilip die hielp met binnen sluizen van tjoekoes van de bosjes brug). De brug was al betaald door suriname, nu moeten surinamers weer betalen voor de veerboot om over te steken.

  Deze surinaamse regering bestaat uit niets anders dan grote kreten schreeuwers.
  18000 huizen
  vierbaansweg naar zanderij met viaducts
  Tram naar Para
  Diepzee haven
  Wereld Voedselschuur van bobo
  Geld voor dijken in Commewijne gestolen door abrahams en zijn familie, want zo werkt de nationale drugs partij
  En bewijs dat ze niets kunnen is in een kleine cassave fabriek
  O ja gisteren was het cocos elke dag is een nieuwe jaar voor dwazen die in alles geloven

  Vertel de dwazen dat bobo ook god is, want hij kan zelf over water


  Maak melding

 7. Aiboi!

  A kondre é bouw no dat na torie.
  Dank zei ding mang desie mik a kondre é bouw no.
  Wie had dit kunnen voorspellen?
  Die jorkas hier op dit forum kunnen het niet begrijpen,niks is goed volgens hun.
  Ze schijten alleen maar water ha ha ha!


  Maak melding

 8. Als je enkele grote waterwielen neerzet in de Surinamerivier, dan kan je daarmee een of meerdere pontons aandrijven die elk half uur heen en terug gaat. Gaat niks kosten ook (aan brandstof). Voor de doorvaart van de schepen kan je een zijkanaal aanleggen. Een brug is snel, een veerboot of ponton heeft ook z’n charme, vooral voor toeristen. Bovendien kan je dan een gebied afbakenen voor waterrecreatie aan de Waterkant.


  Maak melding

 9. Het blijft maar 1 April grappen regenen in Suriname.

  Een brug verder de Suriname rivier op is op lange termijn wenselijk maar aangezien NDP al ontelbare plannen heeft wil ik eerst zijn dat ze maar een 10% van die plannen opleveren (voor 2015 zoals ze beloven) en dan zien of Suriname nog geld heeft of dat het door krediet verstrekker China word ingelijft zoals Rusland dat net gedaan heeft met de Krim.

  En dit plan geeft nogmaals aan doe dom ze bij NDP zijn. Ze konden in 1998 dit al voorzien hebben en een grotere brug (4 rijbanen hebben neergezet) maar ook toen was haast nodig voor de verkiezigen.


  Maak melding

 10. Volgens Parmessar haalt de NDP op eigen kracht bij de komende verkiezingen 26 zetels. Als je je afgevraagd hebt hoe hij aan dit aantal komt, dan heb ik hier het antwoord; Parmessar denkt dat elke megabelofte door de NDP gedaan op z’n minst 1 tot 2 zetels waard is;
  1. Brug over de Corantijn.
  2. Nieuwe veerboot bij Albina.
  3. Diepzeehaven.
  4. Ziekenhuis te Wanica.
  5. Weg naar Zanderij met fly overs.
  6. 18000 woningen.
  7. Dijk te Weg naar Zee.
  8. Dijk bij Alkmaar.
  9. Brug bij Carolina.
  10. Voedselschuur van de Caricom
  11. Export van water naar Equatoriaal Guinee.
  12. Tramlijn van Paramaribo naar Para
  13. Uitbaggeren Suriname rivier.
  14. Enorme toename van de inkomsten (gouden Kerst) door de herziene gouddeals.
  15. Betere schoolresultaten door de naschoolse opvang.
  16. Toename van buitenlandse investeringen door toedoen van Somo en door van Parijs de poort tot Europa te maken.
  17. Overbodig worden van diefijzer door de criminaliteit te beteugelen.
  18. En last but not least een tweede brug van Paramaribo naar Commewijne.

  Het maakt volgens Parmessar niets uit dat 99% van al deze beloften niet gerealiseerd is in de bijna afgelopen regeerperiode (over corruptie en schandalen willen ik het niet eens hebben), de regering doet het goed, het Surinaamse volk zal weer massaal op de NDP stemmen want het Surinaamse volk bestaat volgens Parmessar grotendeels uit idioten.


  Maak melding

 11. Oh.la..la weer een stunt van NDP.Waarom wordt de arme bevolking van Suri in de maling genomen.
  Die Parmessar die eet samen in een bord met de Ndp,ers.
  Hoe zit het met het tramproject van de Baas. Nu komt een 2e
  verkiezings joke op gang. Suri,s houd je hart maar vast!!!


  Maak melding

 12. parmessar is vergeten welke beloftes hij aan zijn kiezers de afgelopen verkiezing had gemaakt
  wel ik kan hem vertellen dat deze zelfde kiezers nu wachten om genadeloos met hem af te rekenen de komende verkiezing
  hij krijgt de rekening kontant betaald en het wissel geldmag hij houden

  we waktie joe ,joe verrader


  Maak melding

 13. De plannen die bekend worden gemaakt aan de Surinaamse bevolking in Suriname, zijn op zich goede plannen. De huidige regering laat tenminste zien dat zij nadenkt over de toekomst van Suriname. Nu het volk nog.

  Als het Surinaamse volk laat zien dat zij ook meedenkt over de toekomst van Suriname en niet alles aan de regering over laat, komt Suriname een heel stuk vooruit, omdat het bewustzijn aanwezig is om na te denken over de toekomst van Suriname. Laat het niet alleen aan de regering over, maar denk ook mee over de economische vooruitgang van Suriname.


  Maak melding

 14. Ai baja ,wat hoor ik nou???????De Minister van OW&V wil een brug neerzetten bij Domburg over de Suri rivier. Maar wat hoor ik nou,dat het voorlopige plan is,want de kosten zijn te hoog. Wat denken deze gasten ,dat de Suri,s embecielen zijn. Dat is openlijk in de maling nemen van de arme Suri,s.
  Houd toch op regeerders,belofte maakt schuld!!!!!


  Maak melding

 15. Willen Surinamers die in Suriname wonen geen vooruitgang?

  Moet alles bij het oude blijven en stilstand in plaats van ontwikkeling prevaleren?

  Wil men liever achterlopen dan vooruitkomen als volk en land?


  Maak melding

 16. Het enigste wat de huidige politiek wel heeft kunnen realiseren is dat de criminaliteit is verruwd en toegenomen. En dat er nu zelfs eigen mensen worden beroofd en vermoord. Daarvoor wil het huidige regering wel bedanken dat ze dit hebben kunnen waarmaken.


  Maak melding

 17. Van de ene luchtkasteel naar de ander stelletje volksverlakkers van de NDP.
  En ze geven al het land weg aan de DDB bende en oud revo mensen.


  Maak melding

 18. Een tweede brug naar Commewijne.
  Daarmee kunnen ze voorlopig wachten.

  Het volgende wat minder geld kost. dienen ze eerst in orde te maken.
  En ik denk dat dit meer prioriteit geniet.

  STEIGER MONTRESOR IN LEVENSGEVAARLIJKE STAAT.
  19 Mar. 2014 (Bron-starnieuws.com)

  De steiger van Montresor is verpauperd. (zie Foto: ASP)

  De steiger van Montresor verkeert in een zeer slechte conditie. Deze wordt vooral gebruikt om onder andere de plantages Alliance, Kroonenburg, Bakkie, Welgevallen, Akkerboom, Beekenhorst en Motkreek te bezoeken.

  Ook voor toeristen is deze steiger belangrijk om de verschillende plantages te kunnen bezoeken. Alle hoop is nu gevestigd op aannemingsbedrijf MNO Vervat. Districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink heeft een beroep op het bedrijf gedaan voor de bouw van een kleine steiger.

  Dan komen die (gasten) met hun dure plannen voor een (tweede) BRUG naar Commewijne.


  Maak melding

 19. Er zal inderdaad nog een brug moeten komen. Alleen is het geen goed idee om de brug op het terrein van BSH te plaatsen. De van ’t Hogerhuysstraat kan het aantal auto’s nu al niet aan. De wegen nabij BSH zijn veelste smal. De brug moet veeeeel meer naar het Zuiden.
  De brug moet niet alleen zorgen voor de oversteek maar moet ook ontwikkeling brengen.
  Tegenover Domburg, White beach, Overbridge is er zo een groot gebied dat nog ontwikkeld moet worden.
  De stad is al vol gebouwd.
  Bouw de brug meer naar het Zuiden zodat er aan die kant een 2e stad kan ontstaan.
  Er is woningnood omdat we ons focussen op plekken die al vol gebouwd zijn.


  Maak melding

 20. Diep diep triest om dit zo te lezen. Veel zeggen en roepen naar het volk. Hersenloze luchtkastelen bedenken, volk wordt nou eens een keer wakker.


  Maak melding

 21. Wie geloofd deze LEUGENAARS nog. Ben zeer beniewd naar de volgende droom van deze regering. Gaat Suriname zijn eerste sateliet lanceren? Gaat Suriname met raket naar Jupiter. Wie weet trappen hier wel weer mensen in. Sweet dreams.


  Maak melding

 22. HAhahaaaaa, weer allemaal onnodig negatief mensen wat jullie ook zeggen de waarheid is dat deze regering toch meer voor land en volk heeft gedaan van alle anderen hebben zij toch wat gedaan al is het niet veel dat jullie vinden de vorige hebben geen ……… gedaan dus waar praten jullie over dit is pure haat en jaloers gedrag terwijl het SU ten goede komt ook streven en dromen moeten er zijn maar de anderen hebben 15j geslapen niet gedroomd en niks gepresteerd dus wie heeft wie al die tijd in de maling genomen en nog er bij met zoveel buitenlandse ontwikkelingshulp vraag me af waar dat alles gebleven is wie van jullie weet dat aangezien jullie alles beter weten.


  Maak melding

 23. Ik kan het nog steeds niet snappen met commentaren van onze eigen surinaamse mensen.Zo had je het ook in het verleden brood met brug,maar nu staat hij daar,toegankelijk voor iedereen , zij die zoveel te vertellen hadden zijn de eersten die eroverheen willen gaan.Wel,als ik jullie was zou ik zo,n mooi voornemens toejuichen inplaats van te zeuren.Wil je dat je land een stapje vooruit maakt of niet. Laten wij dan voor een keerje onze hersenen gaan gebruiken en zaken positief benaderen. deze regering doet het tot ni toe nog heel goed. Ga zo door.


  Maak melding

 24. Gratis, gratis paarse cool aid, gratis gratis paarse cool aid, wie nog meer, breng je glas, breng je teil, breng je emmer. Gratis, gratis…………………………………….


  Maak melding

 25. Een tweede brug voor mensen die van springen en het niet na kunnen vertellen hoe het is om te springen. Restaureer het veerplein en de SMS heeft meer inkomen. Minder onkosten dan de tweede brug en is realiseerbaar binnen korte tijd . Ook veilig vervoer voor personen zonder zwemvesten aan te hebben.


  Maak melding

 26. Een NV ROEP is er niet meer,waar ze geld kunnen halen om 100miljoen op de centrale bank te kunnen storten zonder zijn herkomst te kunnen verklaren.Hoe ga je dan een brug bouwen. By the way. Een ieder weet dat regering bosje de nearbanker Roep goed hield om die njang samen te kunnen maken.Nu wil men geld maken door een zogenaamde nieuwe stad te bouwen in de buurt van Santigron en zodoende troggelt men geld van gegoede burgers af. Daar krijgt Bouta zogenaamd 500 kavels. Daar zie je die link tussen die twee. Oplichters bijelkaar!


  Maak melding

 27. Waarom gebruiken ze de auto?
  Maak de binnenstad autovrij en laat de mensen de fiets gebruiken is gezonder inplaats van altijd de auto te pakken.


  Maak melding

 28. Andere HOT News:

  De regering overweegt ook nog de aanleg van een tweede internationale luchthaven.
  Deze nieuwe luchthaven zal op ongeveer 7 kilometer voor de huidige JAP luchthaven worden aangelegd.
  Dit project is strikt noodzakelijk aangezien de actieradius van de tram
  die straks de verbinding Onverwacht – Zanderij zal onderhouden niet toereikend is.
  Gekozen is om derhalve de nieuwe luchthaven binnen de actieradius van deze tram aan te leggen.
  Zulke briljante ideeën kunnen alleen maar komen uit de koker van deze briljante regering… ma nie heus.


  Maak melding

 29. Boegroe ik nodig je uit om nu eens op een rijtje te zetten, wat deze regering van zijn EIGEN plannen heeft gerealiseerd, dan kan iedereen er over oordelen of dat dan wel zo goed is en of dat dan in schril contrast staat met de vele luchtballonen waar dus helemaal niets van terecht is gekomen


  Maak melding

 30. @smatje,

  De regering bedenkt allerlei plannen uit een ander oogpunt, nl hoe zoveel mogelijk onder de tafel betaald te krijgen. Tjoekoe, tjoekoe, tjoekoe. Dat er soms daadwereklijk iets tot stand komt is dan mooi meegenomen en iets waar men de komende 100 jaar mee kan pronken.


  Maak melding

 31. Proberen jullie ook iets onder de Suriname rivier,met die enge bruggen.In welke land zie jullie zulke brug’goed over na denken.Tunnel gaat voor,dat ding is geen spelletje’s .Is ziellig voor het land met ontwikkeling,jullie blijven maar in die kleine Paramaribo te knoeien.uitbreiden, van het land is belangrijk gewoon een vuist maken xx.


  Maak melding

 32. Chu Ha,

  Thanks voor je comment. Als je hier ziet hoeveel bruggen er zijn bij mij in de buurt, terwijl NL zo een klein land is. De Nederlanders houden van vooruitgang en economische ontwikkeling in positieve zin. In zowat elke stad hier in NL en zelfs in dorpjes zijn er bruggen, waarom is het een probleem om nog meer bruggen in Su te bouwen? Suriname is zo een groot land, met voldoende mogelijkheden tot uitbreiding van de infrastructuur.

  Mensen in Su, waarom hebben jullie geen dromen over de economische vooruitgang van Suriname? Waarom denken jullie niet aan de economische toekomst van Suriname?

  Het is een kwestie van even een omslag maken en anders gaan denken; weg met de krabbenmentaliteit. Dit houdt Su achter.


  Maak melding

 33. Een tweede brug richting Commewijne zal gebouwd MOETEN worden. Wel geloof ik zeker niet dat het gerealiseerd gaat worden door deze bende ” GROOTGRAAIERS en LIEGBEESTEN ”

  Als men kijkt naar de grote verkavelingsprojekten in Commewijne die nu gerealiseerd worden ( nvsamenwonen.nl te Jagtlust, Peperpot City te Peperpot , Montauban aan de Orleanekreek etc etc ) dan geloof ik NIET dat wanneer deze projekten bevolkt worden de ” Bosje brug ” de dagelijkse verkeersstrroom zal aankunnen.

  Trouwens het projekt Palm Village mag wel oppassen om qua schoonheid niet naar plaats 2 verdrongen te worden door het Ecoproject Jagtlust. Dus een tweede brug is nu in studie maar zal in de toekomst MOETEN komen. Na 25 mei 2015 zullen wij zien welke regering zich voor de uitvoer daarvan zich op de borst mag kloppen.

  CHAVÉZ säger god natt och sov gott !


  Maak melding

 34. @smatje,

  Surinamers dachten dat ze het land met een schamele 2,3 miljard gulden tot ontwikkeling konden brengen. Nog geen 20% van dat geld is goed besteed. Het land teert vooral op z’n grondstoffen. Beleid om het vooruit te brengen is er niet in afdoende mate en de uitvoerders van dat beleid zijn vaak corrupte prutsers. Verwacht dan ook geen wonderen, met zo’n mentaliteit.


  Maak melding

 35. @ Dre.

  Welke onderhoud ?

  @ Abaisa:

  Regeren is vooruit kijken:

  Ja, ze kijken heel ver vooruit,hoe ze de staatskas moeten plunderen, voor plannen die nooit tot stand komen.

  Soso belofte,en het domme volk trapt er nog in ook!!!

  En dit gebeurt onder welke Regering dan ook,trouwens een kinderhand is gauw gevuld !!!

  Sari tori, brada nanga Sisa.


  Maak melding

 36. Er moet inderdaad een twede brug verbinding commewijne ingesteld worden,plannen beramen en kenbaar maken is een sluier creéren dat blijft hangen,zand in de ogen stooien.
  De regering samenstelling bestaat uit verwelkte rozen,de bloei van Suriname ligt in handen van bloeiende rozen,het jong volk,de jonge mensen moeten een eigen politieke partij oprichten,met de naam ROZEN IN BLOEI voor Suriname,jongeren stemmen op jongeren intellectuele.


  Maak melding

 37. als kaaimangrasi (t.o Paranam) is uitgemijnd krijgt de staat die brug toch???? waarom nog een bouwen ? ze hoeven dan alleen 13kilometer weg aan te leggen naar tamanredjo km 23


  Maak melding

 38. Raul, heel goed gezien
  Hopelijk leest iemand vd regering mee die hiermeee wat kan. Het is genoeg geweest met al die praatjes en plannen. Het is nu tijd voor daden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.