‘Frank Rijkaard stopt als hoofdtrainer’

15

Frank Rijkaard is al ruim een jaar niet meer werkzaam als trainer en de kans is heel groot dat hij ook niet meer terugkeert in die functie. Dat zegt de 51-jarige oud-international en –bondscoach deze week in Voetbal International.

Rijkaard, zoon van een Nederlandse moeder en Surinaamse vader, beleefde een trainerscarrière met pieken en dalen. Als bondscoach nam hij ontslag na de verloren halve finale op het EK in eigen land in 2000. Hij is de eerste trainer die degradeerde met Sparta (2002), maar won ook de Champions League met Barcelona (2006).

Bij Galatasaray en in Saudi-Arabië had Rijkaard geen succes. “Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb bereikt in het voetbal, maar nu ga ik liever andere dingen doen en naar wedstrijden kíjken of een beetje napraten. Ik heb in elk geval geen zin tot mijn zestigste op een veld te staan.”

15 REACTIES

 1. In Nederland zeggen ze dat ze de beste trainers hebben maar dat is niet zo.Hidding/v.Gaal/v.Marwijk en Koeman zijn volgens de sport journalisten top trainers alleen hebben ze nooit wat gewonnen.We overschatten elkaar.In alles zijn wij de beste.


  Maak melding

 2. Voetbal is een klein wereldje en Frank Rijkaard is een sociaal bewogen mens.
  Ik geef hem groot gelijk, dat hij nu stopt en dingen gaat doen buiten het voetbal om, die ook zeer de moeite waard zijn.
  Hij kan terug zien op een mooi voetballeven.


  Maak melding

 3. Met Seedorf dreigt het ook al de verkeerde kant op te gaan, zoals met Gullit het geval was. Ik ben benieuwd hoe Menzo het doet of Hasselbaink. Zijn Creolen toch wel betere voetballers dan trainers? Die Henk ten Cate is een goede coach, maar iets aan hem is onaantrekkelijk voor de Nederlandse clubs. Misschien dat ze hun kansen moeten wagen in India. Er bestaan daar plannen om een professionele voetballeague op te zetten a la cricketleague.


  Maak melding

 4. Jongeman ga nu genieten van je leven. Voetbal is ook niet alles! Succes in je verder leven wat je dan ook doet!!

  1 ding is wel zeker!! wij hebben heel veel van jou genoten en ook bij Ajax!


  Maak melding

 5. @Grasbarki,

  Tsja, waar moet hij anders naar toe? Italie? Monaco? Spanje? Saudi Arabie? Portugal? Daar hebben ze geen kwiekwie’s. In Suriname is Mosho Mijt er!
  Die Frank is toch een echte Mosho man!


  Maak melding

 6. @ Mujrim

  Zijn Creolen toch wel betere voetballers dan trainers?

  Rare rare rare en vreemde buitenaardse opmerking!?!

  Lees het bovenstaande artikel nogmaals en let vooral op de Palmares van Franklin Edmundo Rijkaard.
  Rudi Dil Gullit is de grondlegger geweest wat tot bij Chelsea heeft geleid tot het winnen van de Champions League! Wat Seedorf betreft, die coacht een team die hij niet zelf heeft aangekocht maar geërfd heeft van de vorige coach. Henk ten Cate heeft grote successen gehad bij Sparta, Vitesse en was als assistent coach onder Rijkaard het geheim van het succes van Barcelona!

  Wat India betreft, die begrijpen maar 1 sport, cricket!
  Bovendien kunnen ze daar totaal niet voetballen!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.