dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijZeven gewond bij ongeval met brandweerwagen

Zeven gewond bij ongeval met brandweerwagen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 mrt – Minstens zeven personen zijn gewond geraakt bij een ongeval met een brandweerwagen. Onder de gewonden bevinden zich drie kinderen. Twee bevinden zich in krtieke toestand.

De kinderen en een vrouw zijn opgenomen in het ziekenhuis. Twee brandweerlieden raakten lichtgewond. De brandweerauto ging op gegeven moment dwars door de woning van de drie latere slachtoffers. Dit gebeurde aan de Coesewijnestraat, in de wijk Flora, ten zuiden van Paramaribo. Het voertuig ijlde naar een huisbrand toen een passagiersbusje er op bepaald moment voor kruiste. Om een botsing te voorkomen, maakte de chauffeur van de brandweerwagen een ruk naar links.

Het voertuig raakte uit balans en kantelde enkele malen om dan het huis te rammen. Volgens de Ware Tijd is de schade aanzienlijk. Brandweerpersoneel heeft zo goed als mogelijk getracht de woning te herstellen en de bewoners een dak boven het hoofd te garanderen. Het huis blijkt al kort geleden te zijn geramd door een voertuig.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Die passagiersbusjes worden bestuurd door roekeloze maniakken die denken dat ze de wegbeheerder in persoon zelf zijn!!

  Lespeki @ de bestuurder van de brandweerwagen die een frontale botsing voorkwam maar de rest niet kon voorkomen!!


  Maak melding
 2. Drie kinderen zwaar gewond in het ziekenhuis
  15 Mar, 21:00

  De ravage is enorm.
  Drie kinderen die in de woning waren aan de Coesewijnestraat, zijn er ernstig aan toe. Een brandweerwagen die over de kop sloeg, kwam in een huis terecht. Politie-inspecteur Drohpatie Ramkhelawan van de voorlichting deelt Starnieuws mee dat de brandweerauto dwars door de woning is gegaan. Behalve de kinderen zijn ook de brandweermannen in het ziekenhuis.

  Brandweercommandant Cecil Waal die ter plekke was na het drama, legt uit dat de brandweer op weg was naar een brandadres. Een bus verleende geen voorrang aan de brandweer die met loeiende sirene reed. De chauffeur van de brandweerauto moest uitwijken en verloor de controle over het stuur.

  Er wordt alle hulp verleend aan de getroffen familie. De woning wordt bewoonbaar gemaakt. Alle zorg gaat echter uit naar de slachtoffers.


  Maak melding
 3. Wanneer politie, brandweer e, ambulance en de kolonne van de president in Suriname met loeiende sirene rijden, denken ze als idioten door het verkeer te mogen razen. De andere weggebruikers willen hen best wel voorrang verlenen, maar soms weet je nog niet eens waar het geluid vandaan komt en die malloten razen al door het rode licht, als ze een klein beetje vaart minderen bij een kruising komen ze misschien 2 of 3 seconden later aan op de plaats van bestemming, maar nee, ze moeten erdoorheen razen en dan krijg je dit soort ongelukken.


  Maak melding
 4. alles wat zich in Suriname op 4 wielen verplaatst zijn pure verkeerscriminelen en potentiele moordenaars, zoals in dit geval maar weer blijkt.


  Maak melding
 5. Wanneer zal/gaat men de veroorzakers van dit soort ongevallen zodanig aansprakelijk(zwaar) stellen mag ook wel na een(gedegen)onderzoek voor dit alles. Zolang dit niet gebeurt, zullen vooral buschauffeurs zich zo blijven misdragen. Er wordt gewoon met niets en niemand rekening gehouden in ’t verkeer. Laat deze ellendelingen echt alles bekostigen. Dat leed dat de mensen wordt aan gedaan is onbetaalbaar, maar er moet een manier zijn waardoor deze schoften van buschauffeurs ergens moeten voelen wat ze gedaan hebben. Any way Odiiiii.
  Glenny.
  Glenny.


  Maak melding
 6. sterkte en beterschap voor de slachtoffers,en vooral voor die twee kinderen,ik hoop dat zij uit hun kritieke toestand geraken en weer herstellen.


  Maak melding
 7. Wie fout is en wie veroorzaker is……… is irrelevant….belangrijk…(dom) is wie heeft het in zijn kop gehaald om zo dicht bij de weg zijn huis te bouwen.


  Maak melding
 8. Brandweerwagenchauffeur. De volgende keer de juiste beslissing nemen door het busje te rammen en niet het huis. Ik heb het al een keer gezegd en ik blijf het zeggen. Surinamers zijn geen goede chauffeurs (lees brokkenmakers en/of Zondagsrijders in het verkeer). Als je niet weet dat je voorrang moet verlenen aan een voertuig met zwaailichten en sirene, dan mag je ogenblikkelijk je rijbewijs inleveren omdat je 3 dingen mist: je gehoor, je ogen en kennis van de verkeersregels.


  Maak melding
 9. De Chauffeur kan hier niks aan doen, had hij/zij maar de overstekende bus plat moeten rijden. maar ja zitten weer de nodige passagiers die ook onschuldig zijn.De bus chauffeur
  moeten ze levenslang opbergen in Santo dorp. Er speelt
  meerdere factoren bij deze ongeluk,de overstekend bus chauffeur is doof, blind of een hebzuchtige klootzak!
  Ik neem aan dat de Brandweer auto met optische signalen reed,en dat is duidelijk hoorbaar en je kan hem ook zien.
  Politie Ambulance en Brandweer auto hebben altijd voorrang als ze met optische signalen rijden. Dat had deze (dong buriki )chauffeur van de bus moeten weten tenzij, hij zijn rijbewijs heeft gekocht!!


  Maak melding
 10. Henkes,

  Als je van het verkeer gebruikt maakt dien je ten alle tijde alert te zijn. Je dient ook te weten dat officiële voertuigen met zwaailichten en sirenes voorrang hebben.
  Maar wanneer jij als weggebruiker zich bezighoudt met andere dingen, bijvoorbeeld bellen in het verkeer,harde muziek op hebt of dronken bent dan is het inderdaad onmogelijk om tijdig op de sirenes en zwaailichten te reageren.
  Als je een alerte verkeersdeelnemer bent dan kun je zwaailichten en sirenes altijd tijdig zien en horen.
  Dus Henkes, rij vooral niet met harde muziek, laat je niet afleiden door de telefoon en wees altijd nuchter in het verkeer.


  Maak melding
 11. Negen EBS-masten aangereden binnen twee dagen.
  17 Mar. 2014 (Bron-starnieuws.com)

  Overzicht van aangereden elektriciteitsmasten EBS. De mast aan de Prinsessestraat is niet opgenomen op de lijst.

  Op 16 en 17 maart zijn negen masten van de Energiebedrijven Suriname (EBS) aangereden. In een persbericht zegt het bedrijf dat volgens de afdeling Trouble Shooting,dit een ongekend aantal is. Hier is sprake van een record.

  Intussen is zojuist aan de Prinsessestraat een auto tegen een mast aangereden, waardoor het aantal op negen is komen te staan.

  Op 16 maart werden vijf en de dag daarop vier elektriciteitspalen aangereden. De meeste masten zijn in de ochtenduren aangereden.
  Opmerkelijk is dat tijdens nationale feestdagen er pieken van aangereden masten worden geregistreerd.

  De EBS doet een beroep op de weggebruikers, om niet achter het stuur plaatst te nemen als zij ALCOHOL hebben genuttigd.
  Ook mensen die zich slaperig voelen, moeten evenmin rijden. Behalve de schade die wordt veroorzaakt, vinden er ook stroomonderbrekingen plaats.

  Deze bestuurders (veroorzakers) reden zonder Sirene de LICHTMASTEN van EBS tegemoet.
  En lees wat ze zoal veroorzaakt hebben.

  En op wie wordt de SCHADE verhaald?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES