Voorstelling ‘De Stilte Van Het Ongesproken Woord’

0

Dobru, Trefossa en Shrinivasi, drie belangrijke dichters uit Suriname, staan in april in de spotlights tijdens de muziekvoorstelling ‘De Stilte Van Het Ongesproken Woord’. Het project is een initiatief van componist Dave MacDonald in nauwe samenwerking met de IKO Foundation.

‘De Stilte Van Het Ongesproken Woord’ bestaat uit de vervaardiging en distributie van een DVD-in-BOEK en Theater-, en Schoolconcerten, gebaseerd op gedichten van Dobru (R. Raveles), Trefossa (Henny de Ziel) en Shrinivasi (Martinus Lutchman). Alle drie kunnen worden gerekend tot Suriname’s nationale dichters. In hun werk komt de waardering van het eigene tot uiting. IKO Foundation erkent het belang van de drie dichters bij het ontstaan van het geloof in eigen kunnen en onafhankelijkheidsstreven in Suriname, en wil deze voor het voetlicht plaatsen.

Door componist Dave MacDonald en arrangeur Robin van Geerke zijn gedichten van de drie roemrijke Surinaamse dichters verwerkt tot prachtige muziekcomposities en deze zijn vertolkt door een unieke en zeer diverse groep artiesten, waaronder DesRay Manders, Claudio Ritfeld, Julia L’oko, Martin Buitenhuis, Zanillya Farrell, SimRan, Raj Mohan, Norman van Geerke, Robby Harman, Sarah-Jane Wijdenbosch. Onder regie van Vincent Soekra is een concertregistratie met deze artiesten is met vier camera’s vastgelegd voor DVD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.