zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmbtenaren krijgen schuld foute goudconcessies

Ambtenaren krijgen schuld foute goudconcessies

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 mrt – Niet de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, maar zijn ambtenaren hebben fouten gemaakt. Vergunningen die zijn verleend voor het winnen van goud in belangengebied (area of interest) van multinational Iamgold, zijn een ‘ambtelijke dwaling’. Meer niet, beweert minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen.

In het parlement kreeg hij de wind van voren met zijn relaas. Van opzet was totaal geen sprake. Intussen loopt wel een aantal burgers rond met een vergunning voor het winnen van goud. Het gaat dan om gebied in de directe omgeving van de goudwinplaats van Iamgold. Volgens de overeenkomst die de regering en de multinational vorig jaar sloten, mag een area of interest alleen aan Iamgold worden aangeboden. Iamgold bepaalt dan of het overneemt of niet.

Volgens de oppositie zijn vergunningen verstrekt na de overeenkomst. De vergunningen gingen naar politieke vrienden van Hok. De minister ontkende en hield het op een ambtelijke dwaling. Parlementariërs hekelden vooral de ‘onrechtvaardigheid’. Burgers uit het achterland vragen al jaren om een stuk grond om er te mijnen. Ze krijgen nauwelijks gehoor. Aan de andere kant zijn er lui die met het grootste gemak in aanmerking komen, zonder dat ze ook maar van plan zijn de handen in de modder te steken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

37 REACTIES
 1. De paarse stemvee waar PALU ook deel uitmaakt wordt tzt omgekocht met tientallen liters bruine bonen. Njang Dringie Priserie. Neks no fout.. suriname is hard op weg naar de rand van de afgrond, dankzij de paarse roversbende. Het land leeft van haar reserves. Ook dat potje zak een keer opraken.

  Geloof me surinamers zullen massaal de Oceaan overroeien richting de noord zee kust. Dit alles voor een boterham met pindakaas.


  Maak melding
 2. Ultiem bewijs van zwakte. De minister is altijd verantwoordelijk ook voor ambtelijke dwaling. Komt nog bij dat er geen maatregelen of justitieel onderzoek gedaan wordt. Ofwel stom dat we betrapt worden. De volgende keer niet stom zijn en antidateren ambtenaar de minister ondertekent immers blind.

  Geen wonder dat het optreden van de ministers in de DNA meer het karakter had van een stel stand up comedians die een bananen replubliek proberen te overtreffen.


  Maak melding
 3. Jim Hok wat gebeurt er met je? Laten wij ervan uit gaan dat het de ambtenaren zijn die dit hebben gedaan; wat is dan de taak van de minister? Hoe lang of sinds wanneer is dit bij Hok bekend wat de ambtenaren(zgn) zouden hebben gedaan? Zoals de ambtenaren misschien niet op de juiste plek zouden zitten, is Hok ook niet the right man op the right place. Hok met deze reactie geef je duidelijk aan dat dat Su volk niet door heeft wat jullie aan het doen zijn. Maar a boeng a volk sa zie dat ook niet palu gaat voor vooruitgang van dit Su volk, maar dat palu alleen aan zichzelf en politieke vrienden denkt. Ik weet/hoor uit betrouwbare bron dat Schillevoort(directeur NH)en zoon pas pas, net net, now now grote lappen grond hebben gekregen en wat blijkt ding kang wroko gowtoe. Ai boi alles wat het FRONT heeft opgezet ding BEEST dies broko Su is terug bij af. Volk van Su weer zeg ik; zie wat je met je zelf hebt gedaan op 25 mei 2010 door op die zaka zakas van de ndp te stemmen. A herie kondre bing paars now a herie kondre no mang krasie ding raas. Jammer voor zij die niet op de ndp hebben gestemd, ma moro o doro gie ding die stem ndp. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 4. De minister blijft de eindverantwoordelijkheid hebben over het reilen en zeilen op het ministerie!!
  Om de schuld nu af te schuiven op zijn medewerkers is meer dan laf en getuigt van grote onkunde. Het kan deze inhalige schurken niks schelen. Ze lopen rond met een gladgestreken gezicht en een gladgestreken overhemd met stropdas. Zonder geweten!
  En denk maar niet dat er één vergunning wordt ingetrokken.
  Het spelletje gaat gewoon door! The same old song.


  Maak melding
 5. Dit is niet nieuw dat ambtenaren of ministers blunders maken. Het is niet te geloven dat zulks grove fouten nogsteeds dagelijks gebeurd.

  Ik blijf erbij dat daar een stelletje ongeschoolde of ongeletterden bezig zijn de boel naar de klote te helpen al DAN NIET BEUST OF ONBEWUST.
  Maar uiteindelijk zijn de ministers die verantwoordelijk zijn in dit geval.

  Wat wil je dan, in een bananen republiek waar alleen maar criminelen en misdadigers zitten te regeren en de burgers gewoon opzettelijk dom houden.

  Ik wordt er zoetjes aan balorig van.


  Maak melding
 6. Ach ja ik was het vergeten,Jim Hok is nooit fout,altijd zijn anderen Fout!Dit noemen wij het NDP theorie. Ga maar na wie alle goudconcessies in handen hebben, Ja juist Jim Hok en zijn ndp vriendjes!


  Maak melding
 7. En wie is verantwoordelijk voor de ambtenaren?????
  Of zijn er andere zaken die spelen die ’t daglicht niet kunnen verdragen !!!!!

  Wie zijn die anderen die ook concessie hebben aangevraagd in het interest zone????


  Maak melding
 8. En toen wilden de ministers en hun partij bazen njang maken. Waarom gaan ze niet achter de honderdduizenen hectaren die de originele coupplegers van 1982 hebben ontvangen en niets mee hebben gedaan.


  Maak melding
 9. Een nwe wind waait in Sur.
  Leden van de Regering noemen corrputie welke onder hun verantwoordelijkheid heeft plaats gevonden nu ambtelijke dwaling.
  Heerlijk toch in Sur.


  Maak melding
 10. Met dit soort corrupte lieden moet je het land vooruit brengen, en als eindverantwoordelijke beticht je je amtenaren van foute goudconcessies, een echte Palu mentaliteit, want Ramalalalal en die meneer Paal zijn uit het zelfde hout gesneden, om het falende beleid bij een ander te deponeren, en alles af te schuiven, maar deze lieden en die andere Ndp bende hebben al bewezen in de afgelopen jaren, en de jaren die ze reeds eerder aan de macht zijn geweest, het land naar de afgrond te helpen.


  Maak melding
 11. Hok heeft het heel snel onder de knie gekregen.Ieder is fout behalve hij zelf die de verantwoording heeft.Time to take your bundle and go home zou de kleine ingi boi zeggen.Sur. heeft nog meer mensen dan de achterlijke en geweld verheerlijkende paarsen.Een pres.die alles ondertekent en achteraf had hij het niet gezien is de motto.


  Maak melding
 12. Ik veroordeel niemand,omdat ik niet weet wat de werkelijke oorzaken zijn.

  Wat ik wel vind is dat er teveel naar financien gekeken wordt,daardoor verliest men de doellen die meer waarde met zich mee dragen,’financien is alleen een middel om die doelen te realiseren(in eigenland en volk investeren),dat zal een sociaal economische vooruitgang tot stand brengen.
  Men kan dan ook geen werkwijze aan gaan wenden dat op politiek kolloniaal basis is gevormt


  Maak melding
 13. Jim Hok heeft geleerd van de NDP bende, gewoon de schuld afschuiven. Minister Hok blijft de eindverantwoordelijke en onderzoek en maatregelen zijn bij transparant bestuur op zijn plaats. Hoeveel van dit soortgelijke gevallen zijn er??? Het ruikt naar corruptie. Vrienden van minister Hok en de NDP bende worden slapend rijk, ten koste van het volk.

  Het goud is van het volk en die hoort ervan te profiteren, niet die volksverlakkers en hun vriendjes.
  Steeds de vinger wijzen naar andere regeringen maar zelf veel veel corrupter deze NDP regering.

  De area of interest moet men zoveel mogelijk vrij houden zodat de Surinaamse staat minder kosten heeft.

  Deze beunhaas Hok is verantwoordelijk voor de shit deal met Newmont die de staat nu 450 miljoen US dollar kost, plus gesubsidieerde energie voor Newmont. Dat voor 5% meer deelname. De deal was door de Front regering zo goed als afgerond. Deze NDP bende heeft 3 jaren lang getreuzeld. Eindstand een shit deal en gekelderde goudprijzen, waardoor Newmont toch niet gaat investeren.
  Dit is pure laksheid van de regering, met name van Bouterse en Jim Hok. Dan nog vind minister Hok zichzelf geweldig deskundig, en de rest van oppositie maar dom.
  Wat een grootheidswaanzin en arrogantie. Typisch Palu.


  Maak melding
 14. Ambtelijke dwaling noh, je moet een goede schop onder je reet krijgen. Alles is opzet, alles gebeurt om elkander te verrijken en het arme volk dat zich als stemvee laat gebruiken en dit beleid ook nog gedogen…. Het is een grote schande mensen.

  Als we het zo bekijken, hebben alle Surinamers recht op dat goud. Zijn ze slim dan pikken ze gewoon een stuk grond in!Recht voor een, recht voor allen.

  Verdorie mensen, dat het allemaal kan, Brunswijk is stinkend rijk geworden dankzij goud. Maar waarom mogen alleen vrienden en familie van dit soort graaiers worden toegelaten tot het delven van goud?

  Ik concludeer wederom dat alles gebeurt in Suriname omdat het volk dat al labiel is, zich makkelijk laat omkopen door een feestje van Bouterse en zijn vrienden.

  Democratie? Waar, hoe? Suriname is al een dictatuur terwijl het volk niets door heeft!

  Succes met het verloren o zo prachtige land Suriname.
  De mens maakt en de mens breekt, helaas is de sloophamer nu in handen van topcriminelen in Suriname!


  Maak melding
 15. heee mister hok, what the fok ?
  zo een slappe lulsmoes heb ik in lange tijd niet gehoord.
  in nazi duitsland was er ook zon smoes …wir haben dass nicht gewust.


  Maak melding
 16. Jaar en dag is het hier een chaos.
  Je zou met een druk op de knop, moeten kunnen kijken in de computer waar er nog grond vrij is en wat er in de omgeving is.
  Waarom is er niets en ook niets in de computer.
  Zo kan je nagaan dat een ieder 1 stukje grond krijgt en waarvoor zijn bestemming was. Heeft hij er iets mee gedaan.
  Er moet een regel bijkomen als iemand een stuk land krijgt.
  Mag voor de duur van 50 jaar niet verkocht worden.
  Mensen hebben meer dan 5 percelen gehad en een deel verkocht.
  Is dat eerlijk?
  Ik ken mensen onder Venetiaan die dat hebben gedaan.
  Op dit ministerie is het een grote rommel. Somohardjo zijn mensen hebben het erger gemaakt.


  Maak melding
 17. Ik ben er klaar mee. Het heeft toch geen enkele zin. DDB en zijn kornuiten hebben geen ene moer met het volk te maken> Dus veel plezier daar. Leve onze narco bos DDB.


  Maak melding
 18. Waarom heeft Palu de moeite niet gedaan om bij de VHP zo niet Pl maar het liefst bij de VHP dat is 100% garantie…..te informeren hoe men perfecte schurken streken kan uithalen….naar rijkdom toe..!


  Maak melding
 19. What a bout die vele hectaren van ex-onderdrico van het kabinet foefoerman Gopie ? resultaat,in de doofpot.
  Neks no fout tog.

  Geen wonder dat de jongeren heel graag als beroepkeuze “Crimineel” kiezen hier in SU. Maar let op studentjes, tijdens het stelen van het volk niet te inhalig worden, anders eindig je als Dino…….

  Note > heb gemerkt dat er weinig meer recht valt te praten wat krom is hier op WK door de paupers, “un ai opo eindelijk ne “


  Maak melding
 20. Welke regering dan ook, gewoon een nieuwe wet invoeren:

  Dat het mogelijk maakt de vergunninghouder de gelegenheid te geven deze vergunnigen terug te verkopen tegen het bedrag dat zij ervoor betaald hebben “aan de staat”.
  In het ergste geval deze vergunningen door de staat in te laten trekken.

  Simpel


  Maak melding
 21. Wereld beroemde kreet die enkel alleen maar in SU is te “vinden” nl : Wie liegt en blijft liegen wordt beloond en zal ook royaal worden beloond…


  Maak melding
 22. Eindverantwoordelijke is Hok. dit kan hij het volk dat denkt en weet wat verantwoordelijkheid is niet verkopen.

  Hok geeft hiermee aan dat hij het brevet van onvermogen heeft.

  Hok moet bij zichzelf te raden gaan en de eer aan zichzelf houden.

  Volk zie de minister van NH van de PALU, a vistie kil warang. In landen die democratisch zijn was hij allang opgestapt, PALU warang. Hok tik joe bondroe dai hoepel op, oe no wan joe morro.

  Hopelijk dat de ambtenaren op het ministerie van NH hierop een reactie geven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES