Korpschef: geen vrees voor vrijgelaten gedetineerden

39

PARAMARIBO, 12 mrt – De samenleving heeft niets te vrezen van de ruim honderd gedetineerden die vervroegd worden vrijgelaten. Dit zegt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie van het Korps Politie Suriname. Het gaat om een voorwaardelijke vrijlating.

Daar zal het accent op worden gelegd bij het toezicht, de voorwaarden. Die zijn op schrift gesteld en de gedetineerden zijn op de hoogte gesteld. Volgens Tjin Liep Shie is het toezicht nog nooit zo scherp geweest als nu. Ruim honderd politieagenten houden de handel en wandel van de vrijgelatenen bij. “Zodat we po de hoogte zijn. De gemeenschap hoeft niet bang te zijn”, zegt Tjin Liep Shie tegenover STVS.

Toch is er behoorlijk wat kritiek. Vanuit de oppositie wordt gewaarschuwd voor nog meer misdaad. Dat kan de samenleving niet hebben. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie zou veel zuiniger moeten zijn met het instrument van ‘voorwaardelijke invrijheidstelling’. Nu zoveel worden vrijgelaten, zou dit een verkeerd signaal afgeven. Volgens Belfort zal niet worden geaarzeld om de vrijgelatenen weer achter de tralies te zetten. “Niet werken, in bars hangen, bemoeien met ongure figuren, je gaat dan zo weer de bak in.”

39 REACTIES

 1. Belfort heeft persoonlijk de DNA van de voorwaardelijk vrijgelatenen gemuteerd opdat ze nooit meer de wet zullen overtreden. De samenleving kan gerust zijn.


  Maak melding

 2. Als een of meerdere van deze zware jongens weer inbreken/stelen/vermoorden etc. dan moeten de benadeelden deze tjin en bel persoonlijk verantwoordelijk voor stellen. Leg BESLAG op hun salaris/huis/autos/bank gelden etc.


  Maak melding

 3. Ze moeten nu die korpschef opsluiten samen met die minister van justitie.Ze zijn een gevraag voor de samenleving in het land.Dat noemen ze slecht bestuur.


  Maak melding

 4. Nee tuurlijk niet he….. ook geen vrees voor de Dino Bouterse die amnestie van zijn vader kreeg he?

  Waar is Dino nu?

  Een hond die een keer stront heeft gegeten zal dat altijd blijven doen. Het is een kwestie van tijd!


  Maak melding

 5. Zo strakjes hebben we 2 soorten bevolking in Suriname.
  De NIET criminelen en de Criminelen!
  Zo nu weten wij hoe de groep van AANMELDEN criminelen behandeld worden in Santo Boma door Belfort en zijn soortgenoot TLS.
  Dus straf ontvangen de criminelen niet,de hele tijd staat Belfort te prediken voor de criminelen…’hou je niet bezig met ongure figuren want jullie behoren tot de groep van meest eerlijke/oprechte criminelen’…’.
  Aldus therapist Belfort>
  En mensen Belfort geeft garantie hoor,deze criminelen komen uit de gevangenis net als ‘engeltjes’.
  Het is letterlijk wat Belfort wil zeggen …’mensen deze criminelen zijn hervormd,ze gaan geen kwaad meer doen,geen moord,verkrachting,roof,oplichting ..neen deze groep van criminelenmet hun kan je naast elkaar leven en zij aan zij lopen.Ze zijn betrer dan de niet criminelen.Maak ze tot je vrienden’.Aldus een preek van Belfort.

  Wel huiseigenaren en winkel en zakeneigenaren beginnen jullie alvast een bordje bij de deur te hangen met de opschrift..CRIMINELEN NIET WELKOM!!…


  Maak melding

 6. Grootste vrees komt van de echte criminelen, roversbende van Alibouta met chekre chekre paje somo. Die kleine kruimeldieven zullen hooguit voor zorg dragen dat er meer werkgelegenheid wordt gecreeerd. Belfort vergeet te zeggen dat de meeste vrijgelaten criminelen al jaren vrij zijn.


  Maak melding

 7. KEES, dan mag men in elk ander land de hele korps opsluiten of niet want ook daar geld VI en hoeveel TBSers worden niet vrij gelaten het is ook zo dat ook die mensen rechten hebben vraag het maar aan de mensen als SANTOKHI en die praten over mensenrechten wanneer het hun uitkomt.


  Maak melding

 8. De korpschef kan niks garanderen, het recidive cijfer ligt op 60%. Dus het zo weer mis gaan. En die Belfort slaat weer wartaal uit, je kan iemand niet terug in de gevangenis plaatsen omdat hij in een bar hangt. Wat een nonsens.


  Maak melding

 9. Het zou prachtig zijn om al die 125 (VI) (klanten) met recente foto’s en personalia’s te publiceren.
  Alle gepubliceerde (lijsten) dienen niet alleen te worden opgehangen op een politiebureau maar ook te zien zijn voor alle burgers in het gehele land.
  En daarmee bedoel ik ook in alle districten en in het Binnenland.

  Maar voorlopig zijn ze ook GEWAARSCHUWD door de BURGERS.

  En Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie van het KPS.
  En nu als de bliksem de nieuwe politievoertuigen inzetten, voor het opsporen en aanhouden van alle CRIMINELEN in het gehele land.

  De (burgers) dienen ook alle politievoertuigen (inclusief) de nieuwste type in de gaten te houden.
  Want ze mogen niet voor privédoeleinden door de (zonen & dochters) van Hermandad van het KPS worden gebruikt.


  Maak melding

 10. Su. kennende die man neemt een wagen gewoon en gaat ergens met een skana rotzooien…..eigen ogen gezien….in de bossen in noord…..mi sabi din.


  Maak melding

 11. er zijn al zoveel criminelen in su , dus die paar die vroeg of laat vrijkomen kunnen er ook wel bij.
  ik denk niet dat ze allemaal weer aan het roven gaan.
  laten we kijken hoeveel er vrij komen voor de volgende verkiezingen.
  en raad eens op welke partij ze gaan stemmen.


  Maak melding

 12. @Boegroe

  Wanneer criminelen in andere landen losgelaten worden zijn ze verplicht zich bijna dagelijks aan te melden bij de politie,ze worden ook niet zomaar losgelaten maar eerst nadat zij hun straf hebben uitgezeten.In Suriname zijn wij het juist andersom gewenst, de criminelen hun hoofd wordt volgepompt door Belfort die de criminelen dag en nacht aan het wijsmaken is dat zij criminelen van een zachtaardige soort zijn !Het is netals of Belfort een soort schoolhoofd is en de criminelen zijn ‘studenten’ die een beetje anders zijn . In andere landen wordt de bevolking meegedeeld dat een verkrachter in hun buurt zal komen wonen want dat is toevallig ook waar hij eerder heft gewoond. In Suriname gaan ze massaal losgelaten worden en je weet niet meer welke buur naast je komt wonen. In andere landen zijn de criminelen verplicht hun woonadres te registreren bij de politie want bij de minste en geringste misdaad kunnen ze jou zo ophalen!Zie je dit in Suriname gebeuren?!Neen toch bij ons worden ze beloond kijk maar naar het vb van je baasje en zijn medeplichtigen!Zeg dit je dan niks!En wat denk jij dat alleen de criminelen rechten hebben?!What about hun slachtoffers?!Hebben zij geen rechten?!Wat denk jij dat wij de slachtoffers moeten begraven en punt uit!En de criminelen dan hebben zij alleen het recht om voor een waarheidscommissie te verschijnen, vergiffenis vragen en vergeven worden en what about amnestie,,zo is het alleen de criminelen die alleen rechten hebben?!

  Jij klets zomaar,….


  Maak melding

 13. ten alle tijden krijgen gedetineerden V.I. voorwaardelijke invrijheidstelling. maar juist bij deze minister is het een probleem. wel Mr belfort een advies aan u. laat de gasten hun straf normaal uitzitten dan moeten ze vrijkomen, probleem opgelost!!!!!


  Maak melding

 14. Wees nou eerlijk mensen..

  Als je familie, vrienden, soortgenoten of kennissen in de gevangenis zitten dan zou je toch ook willen dat ze vrijkomen.

  Zo ook deze regering, neks no fout…


  Maak melding

 15. Nou ik ben er sceptisch over, de politie komt nu al handen te kort en voor deze dik 100 criminelen is er wel in eens genoeg mankracht ? Oude misdrijven van nog geen 2 jaar geleden zijn geen eens opgelost ondanks dat er genoeg bewijs is om mensen op te pakken voor hun daden , maar ja joh laat nog meer criminelen vrij… geweldige actie hoor 🙁 geweldadige actie meer !

  pffffffffffffffffff hoe word je MOE…. pfffff


  Maak melding

 16. Precies Belfort! Laat eerst alle criminelen vrij en stop de bevolking die wel werkt voor hun geld, voor hun eigen veiligheid in Santo Boma. Dan kunnen de criminelen niet meer bij hun komen. Mensen, ga je dievenijzer verstevigen! Criminelen weten altijd wat hen te wachten staat, maar dat heeft nog nooit een crimineel tegen gehouden. Een crimineel is een crimineel is een crimineel. Iets zegt me dat Sur een tikkende tijdbom is. Tik Tak


  Maak melding

 17. Van dit soort woorden word ik nu kotsmisselijk en dat van de korpschef van politie.
  Er worden dagelijks mensen beroofd en zwaar mishandeld.
  Daarbij vallen niet zelden doden en we hebben een korpschef, die rustig durft te beweren, dat we niets hoeven te vrezen.
  Heeft de man enig idee, wat er leeft onder de bevolking ?
  Behalve Bouta is ook Tjin Liep Shie helemaal de weg kwijt.
  Het lijkt een soort volksziekte te worden bij de top van onze regering en politieapparaat.
  Tjin Liep Shie ga je heel erg diep schamen !!!


  Maak melding

 18. RAY, als jij niet weet praat dan niet want ik zeg jou en ga maar na de mensen die VI krijgen gaan gewoon naar huis alleen met verlof moet je dat kunnen tonen of als je TBS hebt en wij hebben het over de 105 of zo en waar ga jij als gewoonlijk weer naar jou eeuwige oud nieuws heb jij niks anders te zeggen trouwens ik heb geen baas dat hebben alleen honden dus dat jij een baas hebt jou probleem crimineel,crimineel noem mij een land die dat niet heeft een land zonder politie en ik geef jullie dan gelijk noem 1 op.


  Maak melding

 19. Ray,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Boegroe zwetst alleen maar grote onzin, tenminste als ik hem goed begrijp en dat is voor mij al een hele opgave, omdat ik geen touw kan vastknopen aan zijn postings.


  Maak melding

 20. Makkelijk gezegd om niets te vrezen want de minister en de korpschef zijn al 1×24 uur beveiligd. De rovers kunnen ze niet eens aanpakken laatstaan de 105 die los gelaten zullen worden. Nog meer voertuigen nodig voor die 105 om toezicht te houden ? 102 voertuigen zijn gekocht dus 3 rovers zijn vrij in beweging,maar degenen die nog roven ? Ai minister, de anderen zijn nog niet gepakt en je laat 105 los.


  Maak melding

 21. Interessant om na te gaan wat de relatie is van de VI-klanten met de machthebbers. Hoeveel % is familie/kennis enz.? Of beter nog: gaan ze straks worden ingeschakeld om bepaalde ‘dingen’ tegen de politieke tegenstanders te ondernemen in ruil voor de vervroegde vrijheid? Met een dreigende staatshoofd die geweld niet schuwt, is zo’n deal niet ondenkbeeldig.


  Maak melding

 22. toen ik een VI (Vreemde Individu) in mijn tuin zag belde ik met de politie en werd hij voor jaren weggestopt in Santo!

  jaren later kwam hij terug maar dan als een andere VI (Voorwaardelijke Invrijheidstelling) om mijn tuin te harken….. ai boi


  Maak melding

 23. De angst zit er al geruime tijd in bij de bevolking, en bij de vrijlating van de criminelen, zal de roep om het front steeds meer ,..harder klinken!!!


  Maak melding

 24. @Boegroe

  Ze gaan met verlof gewoon?!!
  Hoezo verlof!?Zitten zij dan niet in de gevangenis wegens gepleegde misdaden?!Verrichten zij binnen de gevangenis dan werkzaamheden zoals de rest van ons werkt?!O,heus,wat versta je onder GEVANGENIS/JAIL?!
  Een soort van werkplaats,vakantie verblijf,en mie Gado eenmaal in de gevangenis…maken de criminelen echt ook aanspraak op Vakantie VERLOF, BONUS,VAKANTIETOELAGE,GENEESKUNDIGE BEHANDELING VOOR GEZIN??!
  Is dan de gehele gezin van de crimineel dan verzekerd onder deze toelagen die de criminelen in jail genieten!?

  DEZE CRIMINELEN ZIJN GEEN LIEVE MENSEN ,GA MAAR VRAGEN AAN HUN SLACHTOFFERS OF ERGER NOG VRAAG HET AAN DE NABESTAANDEN VAN HUN SLACHTOFFERS!!
  OCH dus als andere landen criminelen hebben moeten wij ons niet druk maken om het feit dat Suriname ook criminelen heeft?!

  Noem 1 land voor mij waar de lijder met Amnestie leeft!!
  Vreemd niet,vreemd waarom de rest van de wereldleiders liever NIET het vb van je baasje overnemen!!!
  Ik ken 1 Amnestie land en dat is Suriname dankzij je baasje,kan je ook andere amnestie landen voor mij opnoemen dan?!


  Maak melding

 25. @Rudinho

  Die Boegroe neemt het altijd op voor de criminelen!
  Boi,schrijf je wat over zijn baasje bouta en die man is een een zenuwinzinking nabij!
  Ik denk dat voor hem de criminelen SPECIALE mensen zijn netals zijn baasje!!
  Nooit hoor je deze boegroe praten/schrijven over de slachtoffers het enigste dat hij altijd te zeggen heft is…De criminelen zijn goed!
  Domme ,clueless boegroe!


  Maak melding

 26. Het volk verdient een regering waar het op gestemd heeft…

  Lang leve de criminelen welk beter beloond wordt dan de hard werkende arme burger…

  Criminaliteit loont beter dan eerlijk zijn, zie maar wie het land momenteel regeert…


  Maak melding

 27. Hahaha dit is lachen, de kleine criminelen hebben net VI gekregen maar de grootste criminelen weten niet hoe de cel van binnen uit ziet, daarnaast regeren ze het land naar willekeur en lopen vrij rond zonder dat er een haan naar kraait. Er kraaien wel onzichtbare hanen zoals op dit forum maar volgens het stramien van een ver van mijn bed show. Dus nutteloos gebral, want de criminelen die aan wal staan wijzen met hun vinger in het duister naar soortgenoten zodat niemand weet welke crimineel zijn vinger in de hoogte heeft gehouden om de ander te vingerwijzen.
  django


  Maak melding

 28. Woensdag 12 maart 2014 om 14:09 uur, door Ray
  @Boegroe

  Wanneer criminelen in andere landen losgelaten worden zijn ze verplicht zich bijna dagelijks aan te melden bij de politie,ze worden ook niet zomaar losgelaten maar eerst nadat zij hun straf hebben uitgezeten.
  ===========================

  Komt er ooit nog iets zinnigs uit je ramtahal-brein??

  Of is ’t hier je dagelijkse therapie!!


  Maak melding

 29. Aaaahhhhh zo doet bouta het dus….alweer 100 en….extra stemmen. Tering wat een ongelooflijke hoop stront die man met zijn paarse pauper bende!! How low can you go! Om zelfs daar je heil te moeten zoeken, maar oke stiekum toch eigenlijk wel te verwachten. Ongedierte zoekt elkaar altijd op.


  Maak melding

 30. De samenleving heeft niets te vrezen van de ruim honderd gedetineerden die vervroegd worden vrijgelaten. Dit zegt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie van het Korps Politie Suriname

  Als het mis gaat moet men deze koppige Dromedarus levend lynchen!! HIJ KOMT STRAKS WEL ACHTER!! en als het mis gaat, dan moet het naaste families van hemzelf zijn en geen ander!! dan wil ik horen wat voor liedje hij gaat zingen!!!


  Maak melding

 31. @Zwakka
  neen Zwakka,ze moeten verschijnen op het politie bureau zodat de politie hun woonplaatsen up to date heeft. als de rechetr gelast dat de ene crimineel terug moet naar de gevangenis dan weet de politie wel waar hem op te halen en hoeft er geen zoektocht te komen en er hoeft dan niet tussen een wilde beschieting te komen tussen politie en crimineel in de straten van Paramaribo.Ook kan de politie onverwachts een huiszoeking doen om na te gaan of de crimineel geen wapens,of een of ander verboden spul bewaard. Deze zijn standard procedures maar dat is men niet gewend in Suriname te zien gebeuren.Zie vb bouta ,een langere uitleg zal ik je besparen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.