Start aanleg tramlijn voor verkiezingen

81

PARAMARIBO, 11 mrt – De aanleg van Suriname’s eerste moderne tramverbinding begint nog voor de verkiezingen. Dit zegt president Desiré Bouterse. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het wordt meer dan een belofte.

De aankondiging enkele maanden terug werd gevolgd door besprekingen. Onder meer is met het Nederlandse Strukton gekeken naar de technische haalbaarheid. Ook de mogelijkheden zijn doorgenomen. Bouterse zei in een interview met woordvoerder Clifton Limburg dat de verbinding ‘zeker’ komt. Binnen enkele maanden moeten de werkzaamheden beginnen.

De lijn van Poelepantje, in Paramaribo, naar Onverwacht, in Para, zou het personenvervoer moeten vergemakkelijken. “We gaan ervoor om verlichting te brengen”, zegt Bouterse. Een knelpunt vormen de fysieke obstakels. Op de geprojecteerde lijn zitten nogal wat infrastructuurwerken. Ook bouwland van particulieren bevindt zich op het traject. Bouterse zei ook dat wat de financiële kant betreft, gekeken wordt naar partners.


81 REACTIES

 1. Hahahaaaaa..het wordt zeker een tramverbinding naar NIEMANDS LAND!!

  Je kan zien dat de verkiezingen aan het naderen zijn !
  Bouta zijn Lege cabeza is op HOL geslagen!!!


  Maak melding

 2. “Start aanleg tramlijn voor verkiezingen”…..

  Sinds de aankondiging van de aan te leggen TRAMlijn ..heeft het zoveel TRAMelan gezorgd. Don’t TALK, but DO..dat zou de credo moeten zijn..

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 3. knelpunten…fysieke obstakels…bouwland van particulieren…nog zoeken naar financiers…

  Kortom, de zoveelste luchtballon die opgelaten wordt en waar totaal niks van terecht komt.

  Wie hecht er nog enig geloof aan de uitspraken en beloftes van deze notoire leugenaar en bedrieger.


  Maak melding

 4. “Start aanleg tramlijn voor verkiezingen”

  Sinds de aankondiging van de aan te leggen TRAMlijn is er zoveel TRAMelan….De credo zou moeten: Don’t TALK, but DO!

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 5. Gewoon doen en domein gronden per decreet terug vorderen.
  Dit dien het algemeen belang. En waar nodig gewoon een tunnel onder de grond.

  Ik kan niet wachten om een tram te rijden in Suriname.
  Dan is het probleem met de bussen naar onverwacht opgelost.De mensen daar creperen van afhankelijkheid van de bussen die rijden wanneer ze willen.


  Maak melding

 6. Allemaal luchtkastelen van de megalomane president. Net als die 18.000 huizen, wegen, bruggen, diepzee, hogere AOV, betere gezondheidszorg, een laptop voor iedere scholier, de flyovers bij Zanderij, betere openbaar vervoer, meer investeerders etc etc … Bouterse had ook een Goudenkerst voor Suriname beloofd. Tot op heden niets nada njet. Gouddelvers trekken zich 1 voor 1 terug. Allemaal gezever van het bovenste plank.

  Bouterse kan wel starten met het aanleggen van een tramverbinding, maar ik kan iedereen verzekeren dat Bouterse niet verder komt dan 10 meter tramrails.
  Ordinaire verkiezingsstunt. De poen is dan op en moet er weer gebedeld worden. Met uitstel komt afstel mark my words… Tramverbinding komt als Pinksteren en Pasen op 1 dag vallen.


  Maak melding

 7. Beste vrienden zaterdag avond heb ik 12 Years a slave gezien, wat een film! er zaten 300 of meer mensen in de bioscoop en het was stil af en toe hoor je iets. Deze film weergeeft een waar gebeurde verhaal, maar, zo gaat het met echt verhalen we verliezen altijd iets, neem de kinderen mee! ik ga het boek kopen maar niet in het Nederlands


  Maak melding

 8. Desi die op de tram staat te wachten vraagt aan Lonny die toevallig voorbij loopt: “Sta ik hier goed voor de bestemming Onverwacht in Para?” “Nee,” antwoordt Lonny. “Dan moet je tussen de rails gaan staan.”


  Maak melding

 9. Alibouta en zijn rovers willen een tramlijn bouwen speciaal voor gebieden die het dunst bevolkt zijn. Waarom geen tramverbinding vanuit de omliggende drukke distrikten zoals wanica richting de stad? Verkiezingstijd is idd aangebroken. Deze man is niet eens in staat om fatsoenlijk het openbaar vervoer te reguleren, laatstaand een tramlijn.


  Maak melding

 10. Maar dan ,wie gaan de zogenaamde spoorwegen voor de tramlijn aanleggen?!
  Ik zie het al voor me ….de bewoners die gebruik gaan maken hiervan gaan in koor zingen…LAAT DE CHINEZEN TOCH KOMEN!!!


  Maak melding

 11. 1. Verkiezingspropaganda.
  2. Zand in de ogen van de burgers strooien
  3. De arme burgers in de malling nemen.
  4. Kapitaal vernietiging, want als DDB met voorbereidings werkzaamheden komt kost dat al een hoop kapitaal. Zie West Suriname.

  Of zijn de domme Surinamers zo eenvoudig te manipuleren ????


  Maak melding

 12. Het moet nu echt niet gekker worden. Volgens president Bouterse wordt het tijd dat het volk een financiële bijdrage gaat leveren aan de kosten voor de energiesector. Via ‘een programma’ dat nog uitgelegd zal worden (een verhoging van de energierekening, nemen we aan) zullen we weer de buikriem moeten aanhalen. Belangrijke aanleiding zijn de tegenvallende inkomsten uit de goudsector vanwege de dalende prijzen op de wereldmarkt.

  En ondertussen blijft de regering maar geld uitgeven. Eerder moesten dure gepantserde auto’s worden aangeschaft, een top of the line Carifesta georganiseerd worden (ach, die medewerkers betalen we misschien later nog wel eens) en werden gigantische investeringen gedaan in projecten die nooit fatsoenlijk zijn uitgevoerd maar alleen bepaalde toppers beter van zijn geworden. En nu onder meer een tramverbinding naar Para. Een tramlijn naar Para, kan iemand ons uitleggen waarom? Alsof een tram naar Para ooit kostendekkend zal worden. Want laten we voor één keer niet vergeten dat er ook onderhoud bij komt!

  Eerlijk is eerlijk, in vergelijking met onze bijna-buren in Venezuela valt het hier allemaal nog reuze mee. (Maar we weten niet voor hoe lang, dus geniet er nog maar van!) In Venezuela wordt sinds twee weken geprotesteerd tegen armoede, geweld en corruptie in dat land. Vooral studenten gaan de straat op. Een van de punten van kritiek is dat de zogenaamde ‘sociale programma’s’ in feite gebruikt worden om toppers te faciliteren. (Hm, waar hebben we dat eerder gehoord?).

  Het geweld van de gewapende politie tegen de protestanten is buiten proporties, zoals te zien is op verschillende filmpjes op internet. Mensenrechten worden op grote schaal geschonden; honderden demonstrerende burgers zijn opgepakt en mishandeld, minstens 6 mensen zijn vermoord. Maar we kunnen het summiere nieuws (de media zijn tenslotte in handen van de overheid) slecht volgen, ook omdat we de taal niet goed machtig zijn. En de regering van Suriname, voorzitter van de UNASUR, houdt zich ook stil. Zonde, we zouden het als belangrijk voorbeeld kunnen gebruiken. Een voorbeeld van hoe het vooral niet moet.

  In Venezuela hebben ze niet veel keus. Wij gelukkig nog wel. Laten we die kans vooral benutten


  Maak melding

 13. Hahahahahahahahahahaha hahahha ahhahahahhahah hahahahahaha er is niet eens voldoende stroom voor de woningen. Fa a tram o rij dan. Tap krofaja zeker of diesel. hahahahahah hahahahahaha. De zogenaamde 4 baans snelweg geeft al problemen. Los deze eerst op. hahahaha hahahaha hahahahaha haaha.


  Maak melding

 14. Alweer de start van een Mega fiasco.
  Voor het ziekenhuis van Wanica was ook een bord geplaatst, er liepen ook wat mensen rond en nu niets.
  Laat de president Didibrie eerst de andere Megabeloften waarmaken voor hij aan een nieuwe begint.


  Maak melding

 15. De regering is sinds haar aantreden bezig een brug over de Saramacca kanaal te bouwen.En nog hangt een half afgemaakte brug over de kanaal.Deze regering begint veel,maar zijn kampioen in het opgeven.Vaak is het dat halverwege het project de uitvoerder met het geld vandoor is.Ramon van OW is met een jaar begroting van de ministerie aan de haal gegaan.
  Straffeloos.


  Maak melding

 16. Weer zo’n loze belofte voor de verkiezingen. De kast met kansloze dossiers van deze regering puilt uit. De tramlijn krijgt een plekje naast het uitbaggeren van de suriname rivier, de zeehaven, de treinverbinding met Brazilie, de bruggen over de marowijne en de corantijn, het mega ziekenhuis etc etc.


  Maak melding

 17. Wan njangpatu ow fadong bakka,…prijs Structon 3 miljoen euro,..aangeboden begroting parlement 12 miljoen ,….6 miljoen zak Bouta, de rest vriendenclub Bouta,.. hup hup Bouta!!


  Maak melding

 18. dit wordt een ramp in suriname met de tram.
  ik zie de Surinamers al zitten in de tram,netjes en rustig ???? ze doen alles wat niet mag.Zal de tram nog wel heel blijven ????? wat moet je in zo een land met een tram in hemelsnaam??? Kunnen ze de onderhoud betalen en uitvoeren.Kijk wat er in nederland is gebeurd in korte rijd tram botst tegen andere tram ,wat zal er daar gebeur, ik vrees voor het ergste dat ze niemand dood rijden straks .want ze doen alles wat niet mag.zelfs drinken ze onder het rijden maakt ze geen moer uit.


  Maak melding

 19. de verkiezingsmascotte van DADA!

  de eerste steenlegging v/h ziekenhuis te wanica op srefidensi-day moet nog geschieden!

  nu komt hij met een eerste spoorlegging….ai boi!

  hiep hiep Ocer


  Maak melding

 20. Geen probleem ook zou de BOSJE BRUG niet komen maar al deze ………. maken nu gebruik van het gaat niet alleen om het praten alles gaat niet in 1 keer maar eerlijk wat deze regering heeft gedaan tot nu toe heeft geen 1 kunnen doen in jaren en al hebben ze er maar 5 van de 10 gedaan er is verandering dat kan niemand ontkennen en al was het maar 1 geen probleem andere regeringen geen 1 dus en het gezeur is oud nieuws alleen over verleden is dat alles vertel en wat gebeurt er in het heden want daar staan de anderen stil bij jullie leven nog in 80 het volk zit nu in 2000 en wacht op 20015 of moeten ze terug naar slaven tijd even voorbij 80 hahahaaaaaa wie heeft dan EXCUUS gezegd en wie heeft amnestie gegeven .


  Maak melding

 21. Hahahaha…….over de snelle Tram trajektbaan naar Onverwacht wordt telkens the people of Sranang wakker gehouden door Bigi Baas DDB voor de verkiezingen van 2015 in orde te krijgen.Ja baas belofte maakt schuld,dus die baan moet met zonder poespas gereed zijn voor die tijd.Dit is een van de laatste megabeloften van bigi Baas DDB.Nu gaat toch een lichtje aan bij mij.Komen ook controleurs op de Tram.Want als er geen controle is op de Loco,dan gaan veel boromangs reizen zoals Pae Somo, Brunsie en bodygards etc etc.Ik denk ,dat het toch gratis ov wordt. Nou dan is Suri veel verder gekomen met de Economie,dan Bakra kondre.Hier ,als je zwart rijdt dan krijg je een forse boete,dus zo worden de Patatas rijker.
  Zelfs in de woonwijken komen nu betaald parkeermeters. Dus Blanda vecht nu met alles om rijk van te worden.


  Maak melding

 22. @ray
  Ik geloof dat het surinaamse volk contant gaat betalen voor de spoorlijn. Even de buikriem aanhouden, mensen.

  Brood met brug of tram met brood. Hee, heel leuk wanneer er fondsen zijn en denk ook aan onderhoud, een vak waar wij sowieso niet sterk in zijn en waar wij nog heel veel over moeten leren.


  Maak melding

 23. Uit zeer welingelichte bronnen (info c. limburg) heb ik vernomen dat de spoorlijn zal leiden van hier naar nergens….net als de lijn van Apoera


  Maak melding

 24. Welke aannemer gaat aan de slag voor deze Paarse Paupers als ze weten dat ze niet worden betaald?

  In één jaar tijd een trambaan aanleggen van 50 kilometer die net voor de verkiezingen wordt opgeleverd.

  Echt waar! het stond in de FabeltjesKrant.


  Maak melding

 25. Woehahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaa, een stoomtram? Of of of jaah ik weet het, een paardentram!. Bouta, mis je nederland? Je weet je bent uitgenodigd hé! We hebben een speciale hotelkamer voor je, daar kun je 11 jaren lang elke dag naar voorbijrijdende trammetjes kijken tot je er moe, ziek, en misselijk dol of wat dan ook van wordt!
  Kom maar komaarkomaar komaarrrr……..


  Maak melding

 26. @heman vraagt:
  “Zal deze tram op stroom werken van de EBS?”

  Neen, deze tram zal op wind-energie werken van EBS (Eigen Billen Scheten).


  Maak melding

 27. Dit noemt men: de koe bij de horens pakken.

  Het openbaar vervoer is een wildwest waar niemand op kan rekenen. Heeft de chauffeur genoeg verdiend dan stop hij ermee voor de dag.
  Hoe de eventuele passagiers van en naar hun bestemming moeten geraken zal hem een worst wezen.

  Nee zo bouw je een land niet op.

  De mensen die in Para wonen hebben ook recht op goed en goedkoop vervoer, de kinderen moeten ook in de avonduren een studie kunnen volgen in de stad zonder zich zorgen hoeven te maken als er wel of geen bus zal rijden.

  Zet ‘m op mr. President!!


  Maak melding

 28. Het kan een begin zijn van nieuwe ontwikkelingen om SU een moderner land te maken, kan zeer positief werken en gezien het toerisme wat groeit zou het ook daarvoor goed van pas komen.

  Snap de negatieve reacties hier niet, wees eens een keer positief en stimuleer SU!!!
  Ben helemaal geen fan van Bouta of z’n partij en ook geen aanhanger van welke partij dan ook, maar zulke projekten juich ik juist toe.


  Maak melding

 29. De tramlijn zou wel economisch gezien wel een goed plan zijn, om de verkeersknelpunten te omzeilen. Mensen zouden dan makkelijker wat zuidelijker gaan kunnen wonen in Wanica. De files zouden daarmee ook opgelost kunnen worden. Alles is geconcentreerd in de stad, met alle gevolgen van dien…

  Iedereen wil in noord wonen om snel bij zijn werk te kunnen zijn, dat is dat straks echt niet meer nodig als de tramlijn komt. Economische voordelen zal er zeker komen alleen vraag ik me af hoe dit gefinancieerd gaat worden, waar komt het geld vandaan??? Want er is geen geld…


  Maak melding

 30. Beste mensen, de 4 baans High Way van Paramaribo naar Zanderij is al klaar, de brug over de Corantijn naar guyana is ook klaar.De snelweg naar brazil is bijna klaar.55000 volkswoningen zijn al opgeleverd.Dino zorgt dat er geen hezbolla in ons gezegend land voet zet. EBS zorgt voor een overvloed aan stroom dus de tram gaat snel rijden.Ting tinggggg


  Maak melding

 31. Woehahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaa, een stoomtram? Of of of jaah ik weet het, een paardentram!. Bouta, mis je nederland? Je weet je bent uitgenodigd hé! We hebben een speciale hotelkamer voor je, daar kun je 11 jaren lang elke dag naar voorbijrijdende trammetjes kijken tot je er moe, ziek, en misselijk dol of wat dan ook van wordt!
  Kom maar komaarkomaar komaarrrr……..


  Maak melding

 32. Boegroe,

  Kun je nog eens uitleggen, wat je bedoelt, want ik kan er geen touw aan vast knopen.
  Weet ook niet, hoe ik moet reageren op je posting, omdat ik er helemaal niets van begrijp.
  Volgens mij ben je voor de aanleg van deze zinloze tramlijn, maar misschien heb ik dat verkeerd begrepen.
  Het wordt een lijn starway to heaven.


  Maak melding

 33. Gaat de burger dit kunnen betalen? Hoeveel gaat de overheid bijdragen per kaartje?

  Een simpele rekensom:

  Laten we aannemen dat het project 10 miljoen Euro kost. Terug te verdienen in 20 jaar.
  Laten we aannemen dat het jaarlijkse onderhoud 0,5 miljoen Euro kost.
  Laten we aannemen dat er 30 ritten per dag zijn ( 2 trams, 1 rit per uur per tram (06:00 – 20:00) = 2 * 15 ritten)

  De eerste 20 jaar zijn de kosten per jaar dan:
  10 miljoen + 20 * 0,5 miljoen = 20 miljoen Euro
  Kosten per jaar (eerste 20 jaar): 20/20 jr = 1 miljoen Euro per jaar
  Kosten per dag: 1.000.000 / 365 dagen = 2.740 Euro
  Kosten per rit per dag: 2.740 / 30 = 92 Euro
  Laten we aannemen dat er 30 betalende passagiers per rit zullen zijn.
  Een kaartje kost dan: 92 / 30 pass. = 3,07 Euro
  Bij 100 passagiers per rit kost een kaart: 92 / 100 pass. = 0,92 Euro = 4,3 * 0,92 = 3,96 $Sur
  Bij 50 betalende rijders per rit kost een ongesubsidieerde kaart: 92 / 50 pass. = 1,84 Euro * 4,3 = 7,92 $Sr

  In de praktijk zal het kaartje meer kosten, want men zal niet de volledige rit (beginstation tot eindstation) uitzitten, waardoor per km de kostprijs hoger zal zijn.


  Maak melding

 34. Recent heeft Bouterse aangekondigd om een metro-netwerk in Paramaribo aan te leggen om de files tegen te gaan.
  En in 2015 heeft hij aangekondigd om een eigen raket met een SuriSatelliet naar Mars te lanceren, Suriname wil meedoen met de ruimtevaart landen.


  Maak melding

 35. Boutje, vergeet je niet ook om die gevangenis aan het eind van die tramlijn te bouwen. Dan kan namelijk de volgende regering aan lopende band jullie deporteren.


  Maak melding

 36. Mensen, laten we toch niet zo negatief hierover denken. Bedenk maar het spin off effect dat dit project teweeg zal brengen?
  Spin off effect ten voordele van de DDB, extra inkomsten voor de DDB. Denk maar aan de Carolina- en Wijdenbosch brug en de frauduleuze handelingen bij OWee.


  Maak melding

 37. Soso beloftes en alleen maar beloftes!1 Goud beloofd maar dan geen hooi op- je vork. Welke Surinamer is nog dom om dit te geloven? Verkiezing doro bijna!!


  Maak melding

 38. Woensdag 12 maart 2014 om 04:54 uur, door Ikkenoom
  ===========

  Gelukkig is dit een ïkkenomische” berekening, en moet men de Staat het niet met dit soort flutzooi doen.


  Maak melding

 39. Hallo DB!! Waar brengt u ons naar toe? Naar fabeltjes land. Wie gaat dit betalen?
  Monetair financieren? Kunt u dit SMART maken? Doe dit met al uw projecten.
  Als u niet weet wat ik bedoel, kunt u het aan uw geschoolde adviseurs vragen.
  Anders is dit te beschouwen als lulkoek voor interne consumptie. Bestemt voor de domme stemvee.


  Maak melding

 40. Koopt men ano 2014 deze lul verhalen van nog van de Surinaamse politici?
  Dit wil zeggen dat je een loopje neemt met de intelligentie van je achterban.
  Geen respect. Houd ze dom.


  Maak melding

 41. @Ikkenoom
  Jouw aannames zijn aanvechtbaar en rammelen als een skelet.
  Je zegt bijv.:-
  30 ritten per dag voor 2 trams en 1 rit per uur per tram
  tussen 06:00 – 20:00.

  1.Dus volgens jou zou een tram per dag dan 15 x 1 u. = 15 u. moeten rijden.
  Het is dus volgens jouw aanname niet mogelijk tussen 06:00 – 20:00 15 ritten te verzorgen,want tussen 06:00 – 20:00 liggen er maar 14 uren.
  Dus 14 ritten met jouw aangenomen tijdschema.

  2.Stel bovendien dat dit toch zou kloppen.
  Dus 14 ritten per tram per werkdag (06:00 – 20:00)
  1.Dan nog zou om die 14 ritten per dag te halen de tram een ononderbroken reistijd moeten hebben van 14 u. : 14 ritten = 1 u.(excl. rekening houdend met het aantal haltes en ander oponthoud).
  De snelheid zou dan meer dan 45 km per uur moeten bedragen,omdat de afstand van start en eindpunt ongeveer 45 km bedraagt.
  Dus wachttijd langer dan 1 uur.

  Al door dit luttel aantal (er schieten me meer te binnen) van argumenten valt jouw berekening als een kaartenhuis in elkaar!


  Maak melding

 42. Jaja, bloeiend economisch centrum van Suriname genaamd Para moet ontsloten worden. De werkende forenzen wordt een aangename reis aangeboden. Fijne dag, een fijne reis, en bedankt voor het reizen met Bouta express, hahahaha


  Maak melding

 43. @Medusa,

  Is maar een berekeningetje hoor. Een heleboel kosten zijn er niet eens in opgenomen zoals van personeel, overhead enz.
  Ik heb geen idee wat de afstand in km is van die tramlijn. Ook niet of het een sneltram is, hoeveel haltes er zijn, stroom- of brandstofkosten, inzet in piek- en daluren enz. In ieder geval, hoe minder ritten, des te duurder de ticket. Het beste is natuurlijk de prijs per stoel km te berekenen.
  Als van 06:00 – 20:00 elk van de uren een tram vertrekt (dus om 06:00 uur en ook om 20:00 uur) dan kom je uit op 15 ritten.
  In ieder geval is het duidelijk dat een kaartje zwaar gesubsidieerd zal moeten worden. Waarschijnlijk ook nog veel schoolgaande kinderen als passagiers met gratis abonnementen.
  Aangezien er geen cijfers beschikbaar zijn, leek het me leuk als leek te kijken wat de kostprijs van een kaartje zou kunnen zijn en of de echte economen hier hun berekening zouden willen geven. Oftewel: gaat deze lijn niet een enorme schuldenpost worden voor de overheid?


  Maak melding

 44. Dan worden alle houders van de zogenaamde wilde bussen ook in een keer brodeloos. Dit is een zinloos project. Er is nauwelijks onderzoek gedaan naar de vervoerswaarde en de exploitatie van deze lijn


  Maak melding

 45. @ikkenoom.
  Ben ik met je eens:-
  Het wordt een enorme kosten post voor het weinige aantal inwoners in die regio.
  De Surinamer die het wel zou kunnen betalen is bezitter van een auto!

  B.t.w.-
  Je zegt zelf :1 rit per uur per tram (06:00 – 20:00)
  06:00 – 20:00 betekent volgens mij van 06:00 tot 20:00 (en niet na 20:00 u.)
  Als je de ‘vertrektijden’ bedoelt ben ik het wel met je eens (dat het er 15 ritten zijn).
  Maar als je het over elk uur tussen 06:00 en 20:00 hebt zijn het er 14 hele uren.

  Maar verder is het een leuk probeersel.


  Maak melding

 46. Iedereen is de weg kwijt. Structon/ Stork worksfere heeft andere belangen in Suriname (stroom net). Het plannen en aanleggen van een tram verbinding op de kleiachtige bodem duurt jaren en jaren.
  Rail verbindingen vergen een heel goede fundatie waardoor het jaren duurt voor dat er een trein over een traject kan rijden. De planning en realisatie van het stukje rail verbinding tussen Lelystad en Zwolle pakweg 30 km hebben meer dan 10 jaar gekost waarvan de uitvoering ongeveer 4 jaar. Dan hebben we het nog niet over de kosten die nooit door Suriname te behappen zullen zijn.

  DDB kan niet eens de brug over de doorsteek voor elkaar krijgen en van de bruggen bij Carolina horen we ook al niets meer.

  Het schip met de woningbouwfabriek is zeer waarschijnlijk in de bermuda driehoek terecht gekomen want dat schip zou al in Augustus 2013 afgemeerd moeten zijn.

  Deze President hoort niet in Santo Boma thuis maar in een Psychiatrische inrichting thuis als hij dit soort projecten durft aan te kondigen.
  De Structon mensen die geweest zijn hebben de president beleeft aangehoort en lagen nog in een deuk toen zij op Schiphol aankwamen.
  Ze hebben wat brochures gecopieerd, wat referentie rail projecten gedocumenteerd en ongetwijfeld een voorschot rekening gestuurd etc. en wachten netjes op betaling.


  Maak melding

 47. JA, DRE uit mijn kont hij heeft er ook voor gezorgd dat het kwam als aan jullie lag was het er niet nog steeds veer dus zou de ontwikkeling die hu daar plaats vind er ook niet zijn.


  Maak melding

 48. Heel jammer hoe mensen denken .zo negatief pfff wanneer gaan we tot 1 smelten en dit land samen opbouwen . Een tram verbinding is uitstekent . Is een dun bevolkt land klopt . Maar met dat soort dingen trek je mensen nr je land . In plaats van de lelijke bussen die maar rond rijden . Wat geweldig zou zijn is dat alle bussen geordend moeten voortzetten met 1 kleur . Netheid geordend dat trekt toeristen . 2014 en men is bang om te investeren in moderne dingen pfff . Bovendien is dat alles werk voor mensen en geld voor de staatskast . Ik hoop alleen maar dat hij het doet . Want hij beloofd wel te veel maar dat is omdat hij teveel wilt doen .hij heeft tot nu toe meer gedaan ,dan de hele periode venitiaan . Ik ben wel teleurgesteld in het geen hij beloofd had (de weg nr brasil ) 10000 xxxx jammer . WAnt als hij het vanaf het begin had aangepakt, hadden we binnen korte tijd dat geld weer weg gehaalt met deze wk .jammer


  Maak melding

 49. Actuele informatie leert ons dat 9 km tramverbinding tussen de tramnetten van Den Haag en Rotterdam maar liefst euro 200.000.000 moet gaan kosten. Dat is dan met 1 halte/station bij de luchthaven van Rotterdam (zestienhoven) en zonder rijdend materieel.

  Beter gezegd 40 km tramverbinding in Suriname gaat minimaal $ 1.000.000.000 kosten aangezien nagenoeg alles uit het buitenland zal moeten komen. rente last als het klaar is ongeveer $ 100.000.000/jaar gebruikers een paar duizend per dag. Je hoeft geen raketgeleerde hoe gek je moet zijn om dit soort plannen te bespreken.


  Maak melding

 50. @Jojo,

  Suriname kan het systeem van Zuid-Amerika toepassen.
  Hier wordt een kleine truck aangepast, de banden worden vervangen door ijzeren wielen (de assen aangepast aan de spoorbreedte), geschikt voor de ijzeren sporen. De (diesel)vrachtwagen functioneert gewoon normaal met normale onderhoud. Verder een paar passagierscoaches met veel open ruimte (ramen). De aanleg van een ijzeren spoor hoeft ook niet duur te zijn. Landen als Peru, Argentinie hebben er behoorlijk veel ervaring mee en doen het veel goedkoper.
  Kortom, een prima systeem, uitstekend geschikt voor Suriname en veel goedkoper dan de Westerse systemen.
  Wil het allemaal toch niet lukken en je wil per se een tram, dan is ook de paardentram een mogelijkheid :).
  Die Structon heeft ook niks laten uitlekken over het soort systeem dat ze aanbevelen. Ik vermoed dat het om het Zuid-Amerikaanse systeem gaat. Geschikt voor een tropische land met minder onderhoudskosten.


  Maak melding

 51. @Ikkenoom
  Voor een lowtech oplossing zijn ze Structon niet nodig.
  Structon kan ook niets uit laten lekken ze zijn nog niet bij gekomen van het lachen over de domme fratsen van de President.


  Maak melding

 52. Een tram in Suriname tussen Paramaribo en Lelydorp is voldoende om het verkeer op de drukste route van het land in goede banen te leiden.

  Maar een tram naar Onverdacht is verspilde energie en geld. Tot Lelydorp is het rendabel, daarna moet er geld bij om de lijn in leven te houden. Kijk maar naar de bevolkingssamenstelling en je hoeft geen wiskundig genie te zijn om uit te rekenen hoe groot de kans is op het mislukken van dit project. ( kans : 100 procent).

  Voor hetzelfde bedrag kunnen er 2 tramlijnen naar de drukste routes richting Paramaribo en visa versa gebouwd worden.

  Dat hele haalbaarheidsonderzoek is slechts op de technische aspecten onderzocht, dat geldt zeker niet voor de financiele risico’s. Dan liever geen enkele tramlijn en als ze toch geld teveel hebben, stop het dan maar in de afwateringsprojecten in de randstad (Paramaribo en Wanica).


  Maak melding

 53. Het is toch niet te geloven met de mensen die hier alleen maar negatief commentaar leveren. Asl iets in Suriname gebeurt is het niet goed,maar als iets in Nederland gebeurt dan is het TOP. Wanneer gaan die NEP Surinamers eens beseffen dat ze toch echt wel zwart zijn en dat ze nooit in dit leven WIT zullen worden. Mensen besef eens dat overlopers nooit zijn beloond. Kom toch op voor je eigen geboorte land, want daar zal je eens belanden en niet in Bakra kondré. President Bouterse is de einge die tot nu toe het beste voor heeft met Suriname en niemand anders. Geen enkele VHP of de rest van die rotzooi in Suriname, want die hebben echt geen kaas van gegeten, die laten pas luchtballonnen opgaan in Suriname.


  Maak melding

 54. Treinproject no e tja moesje go na Parijs ! Soso ONKOSTEN !

  Naast MEGA-aantal overheidsdienaren die voor een groot deel
  niets presteren
  Naast een leningzieke NDP-overheid
  Naast een overheid die in de monetaire reserves graait, voor
  onproductieve zaken
  Naast een geldverslindende zorgverzekering die ook gratis is
  voor schijnwerklozen
  Naast een MEGA-aantal kostbare non-ambassades, die niets
  betekenen voor land en volk
  Naast kosten als gevolg van 100 000 on- en minvermogenkaarten

  Komen ook nog de MEGA-verliezen van een onzinnig en onrendabel treinproject !

  Daarom NDP frede Anti-corruptiewet nanga Screeningswet !
  (Interpol de na ai !)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.