Somohardjo in staat parlement op slot te doen

46

PARAMARIBO, 11 mrt – Paul Somohardjo is met zijn politieke partij Pertjajah Luhur in staat het parlement lam te leggen. Dit gevoel heeft de oud-parlementsvoorzitter in elk geval. Zijn zes parlementszetels zijn genoeg om het tot aan de verkiezingen toe moeilijk te maken. Is de goede oude tijd terug?

De dagen waarop leiders publiekelijk lieten merken dat ze in staat waren alles op slot te doen? Er wordt gefluisterd dat Pertjajah Luhur uit de coalitie wordt gegooid. Dit dan direct na de begrotingsbehandeling. Los van de vraag of zo’n aanpak wel slim gekozen is als voorbeeld voor toekomstige partners, is daar de waard. Wordt daar niet buiten gerekend? “Wij hebben er geen probleem mee wanneer we buiten de coalitie gezet worden”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd.

Het is dan wel om problemen vragen, met voorkennis van het vlees in de politieke kuip. “Wij weten dat zonder onze zes parlementariërs het parlement niet meer zal kunnen werken. Het komt erop neer dat de regering ook niet zal kunnen functioneren zonder parlement”, aldus Somohardjo. Hij ontmoet binnenkort president Bouterse en wil dan het naadje van de kous weten: wordt Pertjajah Luhur eruit gegooid of niet?


46 REACTIES

 1. Deze beroeps chanteur gaat het alleen maar om de posities. Verder stelt Somohardjo dat hij niet denkt dat het parlement de regering naar huis stuurt en nieuwe verkiezingen uitschrijft, omdat de assembleeleden pas na 5 jaar recht hebben op pensioen. Dus de assembleeleden zitten daar voor hun persoonlijke belang in plaats van om landsbelang te dienen. Het bedrog de volksverlakkers van de coalitie wordt steeds duidelijker.


  Maak melding

 2. Genoeg is genoeg. Op is op en dat is het geduld van zijn baas. Ma kut, wie geloven en hopen dat deze ouden van dagen het land en volk naar grotere hoogten zullen brengen zijn terecht..dommen.


  Maak melding

 3. Vanaf het moment toen Somo, tijdens regering Vene III, de opmerking had gemaakt van ‘ik heb er zes’ had Runaldo Venetiaan deze mafkees uit de coalitie moeten smijten !

  Venetiaan had echter de ballen niet om dit te doen, vandaar dat hij die regering in een wurggreep had en ROGB een Citadel van de PL was geworden.

  Als Somo wederom over de schreef gaat moet deze president hem letterlijk uit de coalitie ’trappen’, waarna het zijn aanhang duidelijk zal worden dat Somo na wan tjieng boi !

  Veel geschreeuw (of gescheer) maar weinig wol, deze Somohardjo !


  Maak melding

 4. SOMO, gaat met PRESS praten omtrent dit geval wel als ik de PRESS was zou ik mijn tijd niet verliezen eerst groot praat en dan komen praten ik zou hem apart nemen voorkomen van schande en dan zeggen GWE BOY VRIENDJE EN NO SOOR JOE FISIE DJA MORO LOEKOE SA JOE KAN DOE.


  Maak melding

 5. Oh la la….watch out met bigi Baas, Pae Somo.Wie met vuur speelt zoekt zelfdoding.Pae denkt,dat hij alles mag doen wat hij in z,n warhoofd heeft.Pae, ik zal je iets aanraden,, Leef in vrede en laat de mens leven,,


  Maak melding

 6. Groene zwanen, witte zwanen,
  Wie wil er mee naar Paramaribo varen?
  Parlement is gesloten,
  De sleutel is bij Obiamang.
  En is er dan geen smid in het land
  Die onze sleutel maken kan?
  Laat door gaan,
  Laat door gaan,
  Wie achter is, moet voor gaan 🙂


  Maak melding

 7. -Ik hoop dat het volk deze rotzooi niet meer pikt. Somohardjo denkt duidelijk aan zich zelf en NIET aan het volk anders doe je dit.

  -Je kunt toch niet altijd blijven winnen????

  -Mensen doen hun werk niet goed en hebben de kwaliteiten niet en dan nog gaan bedreigen. Dit is Somo zijn beleid.

  -Als Somohardjo president zou worden kan het volk het vergeten, omdat een ijzeren hand de macht gaat over nemen net als in Indonesië. Hulp zal hij zeker krijgen.


  Maak melding

 8. SCHIJNDOOD SOMO IN STAAT PARLEMENT OP SLOT TE DOEN.

  Dus vanaf heden gaan ze alles in SU op ‘SLOT’ doen.
  SCHIJNDOOD SOMO met zijn verdeelsleutel in het DNA.

  En nu lees weer over andere ‘SLOTEN’

  President neemt ‘begrotingssloten’ terug
  11 Mar. 2014 (Bron-starnieuws.com)

  President Desi Bouterse heeft de ‘begrotingssloten’ die ingediend waren voor behandeling door De Nationale Assemblee, ingetrokken.

  In een brief aan De Nationale Assemblee zegt de president dat er “veel oneffenheden zijn geconstateerd”. Minister Andy Rusland van Financiën heeft in een schrijven diverse argumenten opgesomd die hieraan ten grondslag hebben gelegen.

  Kan men zich dit nog herinneren?
  14/07/2012 (Bron-starnieuws.com)

  Pres DADA komt met 3 sleutels uit Equatoriaal-Guinea.
  1 sleutel van Bata
  1 sleutel van Mongomo
  1 sleutel van Malabo.

  Dus als ik die rat van een SCHIJNDOOD SOMO was, zou ik thans beter uitkijken.


  Maak melding

 9. Wat Somo vergeet is dat Bouta hem uit de coalitie kan gooien en per decreet kan gaan regeren. De assemblee interesseert DDB toch geen zier, hij heeft zijn amnestiewet al.


  Maak melding

 10. De dagen van zijn voormalig ” geselaar” zijn MOMENTEEL “eerder” geteld als back & neck zich uit de coalitie trekt !!!
  Maar aangezien back & neck geen “ballen” heeft kan oa de wolf flink genieten van een “vermicelli” soep met b&n…


  Maak melding

 11. Hoe komen wij van deze man af? Hij zal iet uit zich zelf opstappen.En de slimme mensen ( met het !Q van een borrelnoot) blijven op hem stemmen.


  Maak melding

 12. Dus de reserve sleutel van het DNA gebouw is in het bezit van pinda/Djakarta man Somo?!!
  Somo en Bouta ,the two enemies who love to hate each other!!Ach neen,deze twee gaan hun HAAT-LIEFDE affaire nooit opgeven!Ze zijn aan elkaar vastgeplakt met CETABEVER LIJM.
  Cetabever lijm…laat nooit meer los,zo werkt cetabever lijm.


  Maak melding

 13. De staatskast is leeg. Zie maar de vele rekeningen die niet betaald worden. El Somo staat op het punt om de stekker uit het stopcontact van deze coalitie te trekken. Dit op grond om zoveel mogelijk geen schade te lijden bij zijn kiezers en het vertrouwen bij hen te blijven behouden en later niet het verwijt te krijgen dat hij te lang bleef door modderen in deze coalitie.
  Zoals het er naar uit ziet, is het hek van de dam en de vraag is, hoe zal DDB en Co met de massa die de straat op zal komen zullen omgaan? Hoe willen ze orde op zaken houden? Wat is het draaiboek dat DDB en Co nu gaan gebruiken? Something is cooking! Hij probeert m.i. het volk zand in de ogen te strooien met luchtkastelen, zoals het laatste van de trambaan van Poelepantje naar Onverwacht.
  Ik vrees dat de fanatiekste aanhangers van hem nu de ernst van de situatie inzien en dat DDB deze luchtkastelen niet meer zal kunnen verkopen aan het hongerende en dorstige volk.

  El Somo ziet de bui al hangen en waarschijnlijk andere coalitiepartners ook. Ik hoop niet dat we de situatie krijgen zoals in Venezuela. Het was van meet af aan bekend dat DDB met zijn bedenkelijke reputatie Suriname niet naar grotere hoogten zou brengen en het financieel, economisch, sociaal, enz, enz, moeilijk zou krijgen. Ook met het terugvallen van de opbrengsten van de natuurlijke hulpbronnen uit goud, olie en de buitenlandse investeerders ook tot nu toe zijn weg gebleven.
  Het volk van Suriname mag haar borst flink nat maken, want het wordt een warme kleine regentijd.
  Zoals het er naar uitziet komen de verkiezingen toch voor 25 mei 2015, waardoor er een andere coalitie komt en we de geleden schade kunnen herstellen en orde op zaken kunnen stellen om het land welzijn en welvaart te brengen.


  Maak melding

 14. Wat een enorme domme praat lees ik hier weer.
  Somo durft tenminste te spreken, en dat is zeer in tegenstelling van alle andere hiele likkers in dit kabinet!
  Alle paarse paupers verschijnen meteen online, dat valt wel op hoor.
  Laten we nu eindelijk eens duidelijk durven zeggen dat Bouta en zijn bende er alleen maar meer ellende van heeft weten te maken in de afgelopen jaren.
  Zijn jullie nu werkelijk allemaal blind en dom?


  Maak melding

 15. gelukkig somo eindelijk goed gezien!laat ze zien dat je erbij hoort.no frang frang ze hebben je behoorlijk misbruikt,gewoonte van de n.d.p.om aan de macht te blijven.poniko poniko somo.


  Maak melding

 16. Opoh kondremang oen opoh Srananggron e yagie oen.

  ‘Wans’ ope tata Somo po Wi mu’ seti kondre bun.Strey de f’ strey,wi no sa frede Somo de wi fesiman.Eri libi, te na dede Wi sa feti gi wi partaja Somo


  Maak melding

 17. De regering zit al 5 maanden op slot. Een begroting ingediend zonder minister van Financiën. Al meer dan 10 jaar geen correcte verantwoording (ook schuld vorige regeringen) van de besteding van staatsmiddelen.
  3 maanden geen minister van Financiën, Al 2,5 maanden regeren zonder begroting.
  Een coalitie partner die de goedkeuring voor de begroting zal onthouden tenzij hij gefaciliteerd wordt met benoemingen.

  Een parlement dat niet alleen door de President geschoffeerd wordt maar waar ook ministers zonder opgaaf van redenen niet verschijnen om vragen te beantwoorden. Een Parlementsvoorzitter die nu eindelijk inziet dat het niet goed gaat.

  Deviezen en goudvoorraden die besteed worden zonder verantwoording.

  Pero, sabidieri, paraman, RobG, Milton Fleur etc. zien jullie nog steeds niet in dat Suriname een GANGSTER paradijs is.


  Maak melding

 18. VOOR, degenen die zeggen SOMO heeft het lef om te praten zijn net als SOMO zelf dom en doem denkenden als je nou wat verstandig zegt dan zeg ik oke en ook wat dat je zeker weet maar heeft SOMO het gehoord van de combinatie zelf dat hij er uit gegooid zal worden en het is te merken aan de tegen standers die gillen eindelijk en hij durft niet dat zijn de haat en verdeel gasten de gift mengers het is zo dat een partij die naar de NDP gaat in een gemengd partij komen en niet zoals VHP/NPS twee etnisch partijen die bij elkaar komen om macht en niets meer niets minder.


  Maak melding

 19. REGEBBOOG

  ik heb jou artikel ook gelezen,het enige dat ik jou vraag is”wat hebben wij,de surinamers van nederlend geleerd.


  Maak melding

 20. HEE,oplichter sandatie yu ye lee no ka oso.Trouwens hoe zit et met die Vijver van U,wantie de visjes die in de vijver heb worden na een poosje kikkers ju dong kauw ju!Hahahahahahaaaaaaahahaaaahhhhhhhhaaaahaha…..


  Maak melding

 21. @ Regenboog
  Broeder, het is makkelijk anderen de schuld te geven van het eigen falen…
  de tandenstoker ziet men wel in de ogen van de hollanders maar de kankangtrie stam in hun eigen ogen zien ze niet.

  in plaats van te denken wat ze zeggen zeggen ze wat ze denken…


  Maak melding

 22. We moeten niet vergeten dat het de PL is geweest die (1) Bouterse aan het presidentschap hielp en (2) van het schavot redde door in te stemmen met de Amnestiewet. Somo heeft hier NIETS voor teruggekregen. Sterker: zijn marionetten zijn gereshuffeld. Somo voelt zich bedrogen. Hij kan – wat mij betreft – de handschoen in de ring gooien en dit kabinet laten VALLEN. Dan hoeven we niet te wachten tot mei 2015!!!


  Maak melding

 23. Voor alle duidelijkheid, het is niet mijn artikel.
  En om jou vraag te beantwoorden wil ik jou verwijzen naar de manier hoe jullie van na de jaren 80 alles aan doen om drugcriminelen en massamoordenaars te beschermen, zelfs een deel van het parlement doet eraan mee. jullie gaan zo ver dat zelf de grondwet en het recht opzij wordt getrapt om criminelen te beschermen. voor de jaren 80 zo dit nooit gebeuren , zie daar het verschil in menselijkheid,normen en waarden democratie , rechtvaardigheid van voor en na de jaren 80.


  Maak melding

 24. Als gefluister op waarheid berust:
  In Nederland afspraken tussen Simons, Somo en Santokhi. parlement op slot zetten. vervroegde verkiezingen. Simons president splitsingpartij NDP. Brunswijk uitsluiten deelname kabinet.
  O dus daarom DDB kontje ai lolo


  Maak melding

 25. Wat kan somo nog bijdragen aan Suriname als hij al die jaren kansen gehad heeft om iets te doen. Somo ga lekker bami verkopen in plaats van politiek bedrijven.


  Maak melding

 26. Somo Je bent een laffard je krijg alles wat je wil door te dreigen voor jou en je vrienden je bent al een keer
  ontsnapt. Maar dit keer laat jouw Baas jou niet zomaar
  gaan dus hou je grootte bek. Want Baas auw soet joe maars


  Maak melding

 27. Hee was het niet deze Somo die volgens de ndp met DiDiBrie voorop deed wat hij wilde met PRESIDENT VENETIAAN, welnu hij(Somo)die poep op DiDiBrie en de hele ndp. Alla sma stil in met name de ndp, niemand heeft of geeft commentaar op Somo. Het was deze DiDiBrie die niet zou grappen met wie dan ook, want hij DiDiBrie is een ander tabak; haha haaaa a tabaka dies alla sma e smoko en blijkt dat a tabaka no waard neks. DiDiBrie die riep steeds weer dat Vene e frede foe broko a FRONT coalitie. Dan wil ik nu van DiDiBrie weten waar hij nu (niet) bang voor is, want ook DiDiBrie treed niet op tegen Somo. DiDiBrie broko a coalitie no, potie Somo uit a coalitie no. Handel naar die grote BEK van A braaaak stuk foefoeroe brampie. Huuuuuupa huuuuupekeeee Deeeesi laat zien dat je echt bent door op te treden tegen Somo en of Ronnie, want van alle kanten zetten deze 2 een grote BEK tegen je op. Heeee mie baar joe. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 28. Wat er nu gebeurt is de grote oefening voor 2015 waar in de keuze lijkt te worden of DDB of de algehele vernietiging van Suriname, zodat de opvolger jarenlang belangrijkere dingen te doen heeft dan DDB naar Santo Bomo te sturen.

  Er wordt nu geoefend in het regeren zonder begroting. DDB en SOMO gijzelen elkaar. Zodra er na genoegdoening aan SOMO een begroting is voor 2014 gaat de president per decreet regeren en zal de DNA geheel tandenlos zijn. CTU zal met de gepantserde SUV’s voor de noodzakelijke bescherming en dreiging zorgen.

  Het land kan zich zelf alleen reden door een algemene staking van alles en iedereen die er toedoet. Dan kan men ervaren wat de ONMACHT van deze president is.


  Maak melding

 29. Som no frede DiDiBrie no kang doe joe neks. Alla ding gong foe DiDiBrie broko. Deze DiDiBrie is een tanden loze tijger geworden, niemand is meer bang voor DiDiBrie. Die tijd is echt voorbij. En die stakingen de stakingen mie no deh. Zie bv op de JAP luchthaven van Su er waren wel een paar stakingsbrekers en zo heb je overal een paar mensen: die niet mee zouden willen doen. Jojo maar samen met jou zou ik blijven hopen dat de Suries moed gaan krijgen nu. Mik ding beest dies fadong. Odiiii.
  Glenny


  Maak melding

 30. Bouterse moet een keer toegeven dat hij niet in staat is Suriname welvaart te bieden die het verdiend.Ik zeg stop er mee en laat een ander die er wel verstand van heeft het doen.


  Maak melding

 31. Somo is een van de grootste bedriegers (grote hoeveelheden land stelen)hij kan nu al met pensioen . dat de regering niety eerlijk is weet een ieder al . maar nu dat hij in het nauw gedreven is maakt hij die die kinderachtige sprongen .


  Maak melding

 32. Jullie prate over somo,wat about ex minister vn OW..a no wan wang kantoro fu 600.000? A no bing wan kogelvrij wagi…we sabi omeni ey kost da we tak fu somo..ding mang disi wani soso machti..We prate over stopdiscriminatie maar ding mang sa djeers ding discrimineer moro..luku suma go na strafu moro furu


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.