Regering dik in het krijt bij bouwbranche

23

PARAMARIBO, 11 mrt – De regering heeft miljoenen aan schulden uitstaan bij bouwbedrijven. Volgens de Algemene Aannemers Vereniging, AAV, komen bedrijven in problemen en dreigen projecten vast compleet vast te lopen. Weliswaar is de omvang van de schuld niet duidelijk, sommige aannemers houden de kaken stijf op elkaar.

Globaal bekeken moet het om ongeveer dertig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zeven miljoen Euro) gaan. Ruim twintig aannemers zitten op hun geld te wachten, maar de onzekerheid is groot. Hier en daar wordt gefluisterd dat er geen geld is. De schuldeisers durven niet al te veel tam tam te maken uit vrees voor rancune. “Het bedrag is veel hoger, want niet iedereen durft het probleem aan te kaarten”, zegt AAV-voorzitter Anthony Wong tegenover de Ware Tijd.

Het is dus in stilte lijden en hopen. Sommige bedrijven lenen geld bij de bank om projecten uit te voeren. De rente loopt op en wie niet betaalt, is al gauw op de veiling. “De rente loopt door en de bedrijven moeten hun personeel blijven betalen. Maar als het geld er geen geld binnenkomt, kunnen de aannemers hun verplichtingen niet voldoen”, aldus Wong.

23 REACTIES

 1. Geen geld…want de staatskas is tot de bodem leeggeroofd, maar wel weer een miljoenenprojekt beloven in de vorm van een of ander lullig trammetje.

  wanneer stoppen deze kluchten eindelijk eens een keer.


  Maak melding

 2. En dan nog denkt de gek bouta dat hij een tramlijn zal aanleggen in het gedeelte van het land waar op economisch gebied NIKS gedaan wordt. Eerder zijn luchtkastelen Tramlijn is een goeie vluchtroute voor de criminelen die opereren vanuit deze gebieden!


  Maak melding

 3. Regeringen zijn overal in de wereld trage betalers. Maar 20 of meer aannemers is wel veel. Zoveel over bouwprojecten van de regering lopen er toch niet in Suriname ? Worden de onderaannemers ook meegerekend. De bouwsector heeft bij vele burgers ook geen goede naam. Dus de pot verwijt de ketel.


  Maak melding

 4. Suriname heeft nu al omgerekend 30% inflatie per jaar.
  Waaom komt mr biegie portie en biegie monie president van de centrale bank dat niet komen uitleggen samen met de minister van financien.
  De AOV en kinderbijslag gaan gewoon op in inflatie.


  Maak melding

 5. De schuldeisers durven niet al te veel tam tam te maken uit vrees voor rancune. “Het bedrag is veel hoger, want niet iedereen durft het probleem aan te kaarten”, zegt AAV-voorzitter Anthony Wong tegenover de Ware Tijd.

  Indien je als aannemer integer en oprecht bezig bent dan is er geen reden om te vrezen. Als men het bovenstaande leest wordt aan de oprechtheid gewtwijfeld. Of ze zijn wel integer…maar ze worden bedreigd door de betaler.
  Dit laatste lijkt een steeds terugkerende probleem te zijn in het huidige Suriname.

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding

 6. Dat los je als volgt op. Je laat een tramlijn aanleggen dat als spontaan idee in je opkomt. Het liefst doe je dat vlak voor de verkiezingen en stel vooral geen begroting op. Daarna betaal je de bouwbedrijven en onderwijzend personeel gewoon hun geld niet en zorg je ervoor dat die op straat komen te staan. Problemen opgelost!. Let wel, ik ben voor goed openbaar vervoer, maar zulke dingen roep je niet even een paar maanden van te voren, terwijl je als staat open rekeningen hebt staan. Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat ons een ramp op financieel gebied staat te wachten in sur.


  Maak melding

 7. Die 18.000 huizen komen er ook nooit. De bouwvakkers zullen nooit voor een appel en ei gaan werken. Bouterse is incompetent. Voel al weer een shuffle aankomen.

  Waar blijven die paarse paupers met hun reacties, RobG, Sabidirie, sra, Milton, Pero, Parbo etc etc.. Gezien de recente berichtgevingen kan ik maar 1 conclusie trekken: Sranang is failliet !


  Maak melding

 8. Lonnie daagt iedereen uit… Lol

  De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (ABOP) is volgens voorzitter Ronnie Brunswijk sterk aan het groeien. Daarom daagt hij overige politieke partijen uit voor een krachtmeting. Dit zei hij zondag tijdens de installatie van tien kernen te Houttuin in het district Wanica. Volgens Brunswijk wordt momenteel slechts de NDP gezien als een geduchte tegenstander. “En als de NDP niet oppast wordt zij geëvenaard of voorbijgestreefd”.

  “Ik daag ze uit anno 2014. Ik daag PL uit, ik daag de BEP uit, Ik daag DOE uit, Ik daag de VHP van Santokhi uit, ik daag de SPA uit, ik daag de NPS uit, ik daag zelfs de NDP uit. Laten zij komen met een massameeting om zo de kracht tussen partijen te meten. Dan ga ik bewijzen dat de ABOP geen kleine partij meer is. Mek den seki. NDP wan kan seki nanga ABOP. Maar den musu luku bun want kande mi psa den dalijk”. Partijen durven volgens hem niet om massameetings te houden, omdat ze bang zijn voor een slechte opkomst. Brunswijk meent instaat te zijn 30.000 kiezers op de been te brengen. Dit zal hij ook bewijzen tijdens een massameeting van de partij op 25 mei in het André Kamperveen Stadion. “Ik maak de eerste stap voor deze krachtmeting, laten ze komen”. Hij zal op deze dag ook het partijprogramma naar 2015 toe presenteren.

  De groei van de ABOP is volgens Brunswijk onvoorstelbaar groot. Was het in 1996 nog zo dat de partij moeite had om mensen te vinden voor de kiezerslijsten, nu kan over het gehele land invulling hieraan worden gegeven, gaf de politicus aan. “ABOP leek een doodgeboren kind. Maar nu zien we dat de aanhouder wint en we hebben de hoop nooit opgegeven. We hadden de ideeën over hoe we dit land vooruit wilden brengen en verder ontwikkelen, echter hadden we de macht niet. Vanaf 2005 hebben we een ommekeer gezien en is de partij volgens hem niet meer weg te denken als het gaat om ontwikkeling van dit land. “Het is nu tijd dat de ABOP haar plaats opeist. Partijen moeten nu weten dat ze met ABOP moeten komen samenwerken en niet omgekeerd”.


  Maak melding

 9. Heel veel paarse aanhangers onder de ondernemers stemden op baas, hun onschuldige misleider en lijder. Vooral jonge ondernemers lieten zich niets wijs maken door de vele waarschuwingen van ouderen, om hun gezond verstand te gebruiken bij het gaan naar de stembusgang. Neks no fout krijsten velen onder hem, baas en zoon zijn bekeerd tot christen en zijn is eerlijk en wijs geworden. Tijdens de vele bermshows prijzden en bejubelden ze emotioneel,bewondered hun grootse lijder en hun paars valse verlosser de hemel in, onder leiding van de paarse valse apostel Stef Anus van een gemeente aan de Verl Keizerstraat. Vol trots en hoogmoed bekritisserde hun paarse lijder het Front en beloofde rust,vrede en voorspoed. De ndpknudde geleek wel een bezeten sekte tijdens de bermshows.Veel gelach,gejuich en applaus wanneer de paarse lijder werd aangekondigd en zijn paarse preken gaf begeleid door de revoband.Ma kut, na drie jaren ndp en co zijn vele aanhangers de K…….geworden en aan het worden. Nauwelijke 10% van hetgeen wat de oliedomme aanhangers was beloofd is waargemaakt. Velen die de jaren tachtig wisten te overleven waarschuwden voor het gevolg van de domme keuze, stemmen op misdadigers en onberechte moordenaars. Sinds de paarse lijder aan de macht is hangt er een misdaad/moordvloek boven het geheel land. En deze vloek is uitgebroken. Aanhang of niet, velen worden en zijn slachtoffer van de mr.i’nasty wet. Misdadigers hebben ze gewild,gekozen en omhelsd, nu omhelsd de misdaad het land. Haar gekozen lijders zijn misdadigers


  Maak melding

 10. De aannemers proberen de schulden op te schrijven met behulp van krijt echter is er geruime tijd schaarste aan krijt..
  Er zijn momenteel veel meer schulden en CRIMINELEN dan hardwerkenden/aannemers..


  Maak melding

 11. De aannemers niet betaald, geen geld voor de naschoolse, pensioenen in gevaar, hoe zit het met kinderbijslag, er komt een groot ziekenhuis, kado van china maar wie doet het onderhoud? Lening van idb, lening van china, lening van de islamitische bank, van wie lenen we voor de tram? Waarom een tram? Waarom worden we zo gestraft?


  Maak melding

 12. Geen geld maar wel nu al denken aan tramgebeuren van Poelepaantje naar onverwacht! dat had ik inderdaad niet verwacht!! en niet verwachten is onverwacht!!


  Maak melding

 13. Kolibri, je gaat nooit antw. van de paarse paupers krijgen. Ze zijn doof als het de misstappen van hun megalomane president betreft. Als Front in het nieuws is, vertonen ze hyena gedrag, mits het NDP hun uitbetaald in een bordje bruine bonen.


  Maak melding

 14. Dre,

  Ben het helemaal met je eens.
  Ons land leent zichzelf naar de verdoemenis en ik kan je op een briefje geven, dat al de leningen, die jij opnoemt, nooit volledig zullen worden terugbetaald, want daar heeft ons land helemaal het geld niet voor.


  Maak melding

 15. @ Roy dan kunnen de aannemers dat allemaal ook op ijs schrijven, ie sabie tok wat er gebeurt als dat ijs smelt hahahaaaai. Straks hoor je de DiDiBrie weer roepen dat ai waarscow trawang, “heeeeee mie baar joe” Ai wat voor een volk is dat Su volk toch mie gado mang? Odi
  Glenny.


  Maak melding

 16. @Jona,
  heel goed geschreven, Hoop echt dat deze kiezers van hun fouten leren, want de bobo’s bij Natio Domme Partij zullen dat nevver nooit doen.

  Ik en bijna iedereen hebben het financieel moeilijk hier, terwijl wij geen Europese crisis kennen.

  Stel je eens voor,als hardwerkende aannemer financieer je het werk voor en leverd het naar tevredenheid op eindstand geen geld….resultaat failliet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.