Bouterse verwacht crisismanagement Unasur

0

PARAMARIBO, 11 mrt – Unasur, de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van de crisis in Venezuela. Dit zegt president Desiré Bouterse. Met Caracas wordt gekeken naar mogelijkheden. Voor Unasur is het een principekwestie.

De crisis wordt vanuit meerdere oogpunten bezien. “Het is een interne aangelegenheid, maar het is belangrijk inzicht t verkrijgen van de Venezo laanse president. Unasur heeft Zuid-Amerika verklaard tot vredeszone, zaken moeten via dialoog worden opgelost. Dit verstoort natuurlijk de mijn”, zegt Bouterse in een interview met zijn woordvoerder Clifton Limburg. Het overleg moet dan leiden tot het vinden van vreedzame oplossingen.

Bouterse bezoekt Chili, eveneens in naam van de Zuid-Amerikaanse eenheid. Hij zal er de inauguratie bijwonen van Michelle Bachelet tot president. Het is belangrijk dat Suriname erbij is. “Chili is economisch en politiek vrij stabiel. Ik verwacht wel dat president Bachelet haar periode zal uitzitten. Het is goed om de banden aan te halen met zo een sterk land”, aldus Bouterse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.