Joan Ferrier op 60 jarige leeftijd overleden

25

Joan Ferrier, dochter van wijlen president Johan Ferrier en voorzitter van de Amsterdamse Stichting Herdenking Afschaffing 150 jaar Afschaffing Slavernij 2013 is vanmiddag, zaterdag 8 maart 2014, op 60 jarige leeftijd overleden.

Joan Mary Ferrier (Paramaribo, 14 december 1953) was van 1998 tot 2012 directeur van E-Quality. Ferrier werd geboren als dochter van Johan Ferrier, de eerste president van Suriname, en van Edmé Vas, lerares. Ze is een oudere zuster van de politica Kathleen Ferrier, en is een jongere halfzuster van de auteurs Cynthia Mc Leod en Leo Ferrier.

Ferrier studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werkte vervolgens bij het Sociaal Agogisch Centrum van het Burgerweeshuis waar zij tenslotte coördinator werd van twee opvanghuizen voor Marokkaanse kinderen. Daarnaast was zij docente Transculturele pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam en wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Amsterdam. Toen in 1997 vier emancipatieorganisaties voor vrouwen besloten te fuseren, werd Ferrier per 1 januari 1998 directeur van het nieuwe Instituut voor Gender en Etniciteit, dat in de loop van dat jaar werd omgedoopt in E-Quality. In 2008 is zij verkozen tot “Zwarte vrouwelijke manager”.

Vanaf mei 2012 is ze directeur/eigenaar geweest van een eigen consultancybureau.
Ferrier is bestuurslid geweest van Ombudsvrouw Amsterdam, Technika 10, Young Women’s Christian Association en de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Ook is ze initiatiefneemster en bestuurslid geweest van de Stichting Johan Ferrier Fonds.

In 2011 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar inzet op het terrein van emancipatie, gezin en diversiteit.(Bron: WikiPedia)

25 REACTIES

 1. Joan was een oude schoolvriendin van me had contact met haar als directeur van Equality enige tijd geleden. Ben heel erg geschokt
  Kathleen en de rest vd familie heel erg gecondoleerd


  Maak melding

 2. Joan, een sterke vrouw!! Je hebt de tijdelijke veel te vroeg verruild voor de eeuwige. Wij wilden nog zoveel van je horen, van je zien en van je leren! Wij willen onze hartgrondige condoleances uitspreken voor je geliefden. Rust zacht!!


  Maak melding

 3. “Voor de ziel is er geboorte noch dood. Wanneer ze eenmaal is, houdt ze nooit op met zijn. Ze is ongeboren, eeuwig, immer-zijnd, onsterfelijk en oorspronkelijk. Zij sterft niet wanneer het lichaam wordt gedood.”

  Uit de Bhagavad Gita Hoofdstuk 2 verzen 20 en 27 over de onsterfelijkheid van de ziel.

  Heel veel sterkte voor de familie en nabestaanden!


  Maak melding

 4. Ik wens de Fam: veel sterkte met het heengaan van Mw: Joan.
  Ook mijn KNO arts Dr: Ferrier, van het Bronovo Ziekenhuis.
  Mw: Joan,ga in vrede rust zacht !!!!!!


  Maak melding

 5. jammer erg jammer,, eigenlijk de verkeerde, de kapsones zuster is en heet kathleen ferrier,,,die had moeten overlijden…de goede mensen gaan altijd eerder heen, de slechte mogen altijd langer lijden op dit wereld…dus kathleen, jij spant weer de kroon,,,je lijdensweg in rijnsburg is dus nu verlengd met tenminste 15 jaar….


  Maak melding

 6. HUh?
  “dochter van wijlen president Johan Ferrier”
  Was de man niet gouverneur van (het konkrijksdeel) Suriname?
  Als zo is dit een kapitale fout die de auteur snel moet aanpassen.
  Anyway… rust in vrede Joan.


  Maak melding

 7. Beste zwarte vrouwelijke manager.
  Get that shit right for once. There are more than one.

  Lieve Surinaamse meiden. Kijk naar dit korte CV. Boring right? Je swingende weaves, billen, lekkere kleren en “on fleek” make-up zijn helaas weinig interessant voor de echt goeie mannen.
  Veel geluk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.