Vroege vrijheid gedetineerden ‘zorgwekkend’

66

PARAMARIBO, 7 mrt – Het beleid van minister Edward Belfort van Justitie & Politie wat betreft de voorwaardelijke invrijheidstelling van gedetineerden is zorgwekkend. Dit stelt de mediacommissie van de Vooruitstrevende Hervormings- Partij, VHP. Aanleiding is de aankondiging dat ruim honderd gedetineerden vroeger vrij komen. Belfort houdt het erop dat hij slechts de wet gehoorzaamt. De commissie vindt het beleid desondanks onrealistisch.

Belfort zou geen rekening houden met de angstgevoelens en het veiligheidsgevoel van de burgers. “Door de foute handeling van de minister is het veiligheidsgevoel bij de burgers als sneeuw voor de zon verdwenen.Voor de minister maakt het kennelijk niet uit of onder de gedetineerden moordenaars en verkrachters zijn en of ze nu vrij komen of later. Het is meer dan duidelijk dat minister Belfort niet kan omgaan met zijn bevoegdheden”, wordt in een verklaring gesteld.

De mediacommissie meent dat Belfort zich niet ervan bewust is dat door de voorwaardelijke invrijheidstelling van onder meer moordenaars en verkrachters burgers angst wordt aangejaagd. “Laten wij nu even reëel zijn, door de voorwaardelijke invrijheidstelling van gedetineerden is het mogelijk dat daders en slachtoffers oog in oog komen te staan. Dat kan zeer nare gevolgen hebben voor de slachtoffers.” Op Belfort wordt een beroep gedaan geen beschikkingen te tekenen voor verkrachters en moordenaars.

66 REACTIES

 1. Zo Surinamers…………wat zijn we weer ontzettend dom bezig…..

  Eerst de zware criminelen in vrijheid stellen en dan het leger met politie erop loslaten?

  En waar was jullie verstand toen Dino vrijkwam ondanks de zware misdrijven en dien aangaande zijn veroordeling?

  Recht voor een, recht voor allen, deze zaken mogen binnen een democratie NOOIT willekeur zijn.

  Zo ik het eerder schreef, de hele Juspol, de pg, de president,hun rechters, ze mogen allen van mij doodvallen.

  Dit gebeuren mobiliseert de slachtoffers om het recht in eigen hand te nemen en terecht ook.

  Mensen hoe denken jullie nou dat het voelt als een verkrachter, overvaller, etc op straat tegen te komen terwijl je nog dagelijks met de gevolgen moet zien te dealen??

  Is er enige psychologische inzicht aanwezig bij deze regering? Wie is hun adviseur? Bouterse he?

  Tja Bouterse maakt het niets uit, als je tegen hem bent wordt je opgeruimd.

  Wat een harteloze regering de het land en volk besteelt en vervolgens gevaarlijke criminelen vrijheid geven!

  Jammer, jammer, jammer!


  Maak melding

 2. Dit, is te gek en een mooi hooiberg om een vuurtje te stoken het komt dan niet zo gelegen uit maar het is wat de recht spreek of tellen rechten ineens niet meer SANTOKHI speelt politiek en stookt op zelfs in EROPA noemt men dit mensenrechten zelf de AMERIKANEN doen dit en wat SANTOKHI daar zegt dat slacht over oog in oog komt te staan met slachtoffer dus als ze 7maanden later vrij komen komen ze dan is het dat ze niet oog in oog komen te staan en als het niet het geval was dan zou hij zeker zeggen dat je aan de rechten van die mensen komt gewoon een tweekoppige slang als dit niet mag dan moet men de wet veranderen vraag de heer SANTOKHI als het in zijn periode niet gebeurt is en wie de rijst drugsbaronnen persoonlijk heb laten gaan zonder hun straf uit te zitten het is de wet dat het mogelijk maakt straks hoort men dat minister BELFORT de rechten vertrapt omdat hij deze niet volgt en tuurlijk mogen zij daar langer vertoeven maar dan moet je hen 8j en geen 5 geven bijvoorbeeld of wet veranderen in zonder vervroegde in vrijheid stelling en deze meneer die weet het maar nu even niet want het is een politiek zetje voor hem en de burgers dan zo opjutten zogenaamd hij zou het niet doen welk mes heeft dan geen recht en het is niet de minister alleen die het bepaald maar de wet dus als je hun rechten wil schenden moet je het vooral doen want SANTOKHI zou het gewoon doen ja toch als je hem zo hoort praten terwijl hij beter weet maar zich even voor dom houd zijn voordeel de aas naar de macht leert ook bedriegen en liegen.


  Maak melding

 3. Jongens, NDP weet dat ze niet meer gaan winnen dus laten ze die criminelen vrij, zodat ze veel onrust in de maatschappij veroorzaken. Hierdoor zal Bouterse de noodtoestand weer uitroepen en zo jaren aan de macht weer blijven. Mark my words! Buiten dat de echte criminelen lopen al sinds de jaren tachtig vrij rond. Moet kunnen


  Maak melding

 4. Ik ben er een voorstander van om “kleine criminelen” bv een kippedief, fietsendief, manjadief dus lichte vergrijp eerder naar huis te sturen.

  Zware criminelen, verkrachters, moordenaars, rovers en DRUGSDEALERS die dienen nooit vrij te komen.

  Zij die ook lijden aan ziekelijk gedrag, dus degenen die een moordenaar, drugsdealer adoreren dienen ook levenslang te worden opgesloten.


  Maak melding

 5. @Roy, je hebt groot gelijk en ben het ook met je eens.

  =Santhoki was de eerste die het bericht naar buiten heeft gebracht om aan te geven dat er 105 gedetineerden vrij gelaten worden en dat dit eerder al gebeurd is.

  =Belfort heeft dit toen tegen gesproken en vond Santhoki een onruststoker. Omdat Belfort geen kant op kon gaan vanwege de media heeft hij dit toen bevestigd.
  =HET MOEST GEHEIM BLIJVEN EN IK HOU MIJ AAN DE WET!!!!!!!


  Maak melding

 6. @Ira
  Er gebeuren veel meer zaken die zelfs het zonlicht niet kan verdragen…
  Het is wel triest dat moreel besef in zijn totaliteit geheel ontbreekt..
  normen en waarden hebben plaatsgemaakt voor moreel verval.


  Maak melding

 7. @Armand

  Belfort de wettenman ?????

  U zegt : “Waar gaat dit over ? Belfort houdt zich gewoon aan de wet. En wie maakt de wetten in Suriname ?”

  Waar is Belfort en de wet wanneer een ongrondwettelijke CTU in de nacht wordt geformeerd en zwaar bewapend ?

  Waar is Belfort met wet en grondwet wanneer een Nep-amnestiewet een verbod in de Grondwet opzij probeert te zetten ?

  Waar is Belfort met de Grondwet en de wet, wanneer DINO de zoon van de President, misdrijven pleegt tegen de staat Suriname ? Ernstige misdrijven, ook tegen de staat en de bevolking gericht zoals internationale drugshandel, wapenhandel en plannen de Surinaamse democratie omver te werpen, het land aan de terreurbeweging Hezbollah te verkopen !
  (Aha, het onderzoek naar Dino loopt nog net als het onderzoek naar standrechtelijk doodgeschoten verdachten van roof)

  Belfort is ook aan het nationale dioalogen, terwijl de rechtsstaat voorschrijft bij WET hoe ernstige misdrijven zoals de massamoorden(de 8 decembermoorden/Moiwanamoorden etc) dienen te worden afgehandeld ! Door de rechter/Krijgsraad ! waar blijft de wettenman in dit geval ??

  Is deze wettenmanBelfort er ook voorstander van dat LEKEN (ongeschoolden} zitting krijgen in het Surinaamse Constitutionele Hof ? Deze NDP-nitwitten gaan dan rechters dwingend adviseren en corrigeren !
  Of is deze Wetttenman Belfort op dit punt WEER aan het “DOKKEN” ?

  NDP-slapende-slaaf Armand, sribi rustik go moro fara !!!


  Maak melding

 8. misschien is het een goed idee om de rechterlijke macht een beetje gestroomlijnder te laten werken en niet zoals nu. hoe lang duur het voorarrest op zijn kortst? 4 jaar?


  Maak melding

 9. Dit is nou eenmaal het land van criminelen, en het land waar geen rekening wordt gehouden met de nabestaanden en slachtoffers van misdrijven.


  Maak melding

 10. O,neen ,hoor,volgens Belfort gaat het niet om 105 gedetineerden waaronder moordenaars ,verkrachters,rovers,oplichters,kruimeldieven enz….
  Neen,neen,bij hem gaat het om 105 eerlijke,meest gerespekteerde criminelen die afgestudeerd zijn aan het TUCHTCOLLEGE Santo Boma en een spoedcursus Ulo diploma en computer expert certificaat in hun zak hebben.
  Zij behoren tot de ploeg van ‘AANMELDEN’ kandidaten!

  Dus mocht 1 van deze afgestudeerde criminelen naast je wonen dan kunnen we vergeten deze zin te gebruiken van ‘goeiemorgen buurman/vrouw,hoe gaat het?”
  Wel nu gaan we deze zin moeten gebruiken,
  ‘Goeiemorgen meneer de moordenaar of meneer de crimineel,
  heeft u voor vanmorgen nog niemand vermoord”?


  Maak melding

 11. Vuurwapen-verdachte wederom ingerekend

  06 Mar, 11:11

  20466764e1340f9a34df4a9c9b2e9354.jpg___politie_115.jpg
  De politie heeft de verdachte Delano T. Vanmorgen wederom aangehouden. Op hem zijn twee revolvers kaliber 38 special aangetroffen. De zonen van Hermandad zijn uitgerukt nadat ze informatie hadden binnengekregen dat enkele jongens bezig waren vuistvuurwapens schoon te maken.

  Het geval heeft zich afgespeeld aan de Industrieweg Noord tegenover de fabriek van CIC, achter Bardancing Makieba. De 27-jarige verdachte is enkele dagen geleden in vrijheid gesteld door het Parket. Delano T. was opgepakt omdat hij op iemand had geschoten aan de Industrieweg Zuid. Hij zit nu opnieuw vast en de wapens zijn in beslag genomen.


  Maak melding

 12. @ Bosr

  Indien men in het bezit heeft van een vuurwapen, dan moet men 20 jaar brommen.En als je het gebruikt om op iemand te richten en schieten, dan 40 jaar erbij. Is het slachtoffer gewond of komt te overlijden,dan wordt het levens lang in de bajes! Dat is pas een straf die opgelegd moet worden aan deze criminelen.


  Maak melding

 13. De cellenhuizen zitten nokkievol dus zoekt onze Belly een uitlaat.
  Er is geen plaats voor de grote groep “nieuwe” criminelen. Dat is het probleem.
  Maar Belly vergeet, dat de vrijgelatenen nog dezelfde week weer een misdrijf plegen en er weer bij komen. Doe, no doe!
  Wie een ander onmenselijk behandelt, verdient een zelfde onmenselijke behandeling!
  Dus… wat maakt het uit als je 30 man in één cel zet?
  Laat ze mekaar maar de ogen uitsteken en elkaar de neuzen en oren afbijten, want de straffen zijn toch te mild.
  Eigen schuld, dikke bult!


  Maak melding

 14. Kan de minister niet een alcatraz laten bouwen diep in het oerwoud, want beesten horen in het oerwoud thuis.
  En laat ze daar verhongeren en creperen.
  Vergeet niet hoeveel gezinnen ontwricht zijn door de gruweldaden wat deze beesten anderen aandoen en dan nog lef hebben om deze beesten gratie te verlenen!!!!!!!


  Maak melding

 15. @ Bosr

  Waarom een (Alcatras ?) het oerwoud in is al genoeg, en je eigen moestuin op na houden voor verse groenten en zoete aardappel verbouwen voor eigen gebruikt! Wel een omrastering bouwen,anders lopen ze weg.Uitkijk torens bouwen en bewakers
  die 24 uur aanwezig zijn met een punt 50 en een paar ak 47. Ik ben bereid als vrijwilligers te komen helpen.


  Maak melding

 16. @ Armand,

  Jouw WettenmanBelfort zit in een regering die een onzinnig justitieel beleid voert/onzinnige wetten fabriceert! Waar blijft de mening van de wettenmanBelfort op al deze juridische onzin. Hij dient samen te werken met OM en eventueel aandringen op vervolgingen en onderzoeken !

  Heeft de wettenmanBelfort ooit gehoord van de massa-NDP-corruptie ?

  Bemoeit de wettenmanBelfort zich niet met het wetsontwerp Constitutioneel Hof ?

  Jouw wettenmanBelfort dient ook te weten dat een gewone wet een VERBOD in de grtondwet niet opzij kan zetten !

  Jij en jouw wettenBelfort mogen rustig doorslapen !

  Jullie worden wel wakker gemaakt door de MEGA-onthullingen in het DINO-proces ! Waarbij zal blijken dat de zogenaamde leider van Sranang, GEEN ENKEL gevoel heeft voor Land en Volk ! Suriname is voor NDP gewoon KOOPWAAR ! Hezbolah mocht voor veel geld, gewoon de slavernij weer invoeren in ons vredelievend land !

  Yu nanga Belfort, un sribi go moro fara !


  Maak melding

 17. Ik ga ervan uit dat er duidelijke regels zijn die bepalen wie wel in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating. De overheid moet zich aan deze regels houden. Als een gedetineerde door goed gedrag te tonen laat zien da hij/zij tot inkeer is gekomen is er mijn inziens geen beletsel om de persoon vervroegd in vrijheid te stellen. Maar de VHP wil dit vraagstuk gaan uitbuiten voor politieke doeleinden.


  Maak melding

 18. tijdens regeer periode van vhp/nps-front,met santokki segebal als minister van politie,zijn er tijdens de staking periode van de inland(natuur)bewoners(creolen)vanwege ongelijkheid dat toen in het land geheerst heeft,opdrachten gegeven om gericht te schieten,met carabijn gewapend werden de politie agenten toen op de langs de kant staande kijkers gedoceert om die mensen af te ranselen,”de meeste van die agenten waren van hindu afkomst,zonder enige genade hebben zij toen op de menigte hard ingeslagen.
  toen de inland bewoners midden op de straat liepen en hun woord kenbaar aan het maken was,werden er waarschuwings schoten af gelost,en dat,zonder enige geweld of bedrijging van de inland bewoners,”-(deze omstandigheden hebben zich op de Graaven straat niet ver van de hendrix school afgespeeld),er zijn toen schoten op de inland bewoners gelost zonder enige effect,”toen de agenten dat zagen liepen zij achteruit,zonder enige geweld van de inland bewoners,de politie heeft toen de wegen vrij gelaten zodat de inland bewoners op een vredigge wijze hun acties konden voort zetten,”een van de leiders genaamd Abaisa die hun optocht aan het leiden was werd door een hindu agent om het leven gebracht”dwars door zijn hooft geschoten”.

  wat heeft commissie vhp santokki segebal uit te leggen,zijn acties in het verleden laat nu zien wat hij gekweekt heeft,wat voor kunu hij op het su volk heeft doen neer komen”corruptie,moord,verduistering,hard drugs handelaar,en dat achter de rug van die arme bevolking die hij met zijn duistere daden bevlekt heeft.

  nu wil meneertje en zijn aanhang de heilige engel komen spelen,net alsof zij engeltjes zijn die zogenaamd het goede bericht komen brengen,maar er zelf niks van kunnen waar maken.
  het is wel duidelijk hoe die vhp clan zijn winst naar binnen wil halen;;door bedriegerij en leugens en het verduisteren van de waarheid,wat hun daden betreft”gewoon,smerig.

  vhp koelis die hun zelf geen surinamer noemen,of als jij hun vraag waar zij geboren zijn,zeggen zij india,anderen zeggen nederland,en anderen zeggen ik ben geen surinamer maar kom uit india,terwijl die in suriname geboren is,”wat voor een laffard zijn jullie,jullie verlogenen jou geboorte land,en jullie verlogenen jou zelf.
  denken jullie nou echt dat vhp een kans maakt om de verkiezing te winnen?voor mij zijn jullie een monoloog partij die alleen maar naar zijn mensen kijk en niet naar de surinamer als algemeen.
  als jullie zo graag willen regeeren,gaat naar india,jullie zijn toch daar geboren,gaat naar jou land waar koeien,apen,olifanten,honden,slangen jullie god is,en kom jou rommel niet in suriname uitoevenen.

  jullie mogen zoveel negativiteit uit jullie masala movo naar het volk uiten of uitleggen,ik verzeker jullie,het zal en heeft geen effect op de bevolking,die weten reeds lang dat vhp een partij voor zichzelf is,;dus verwacht niet met jullie mislijdings stunt dat jullie het volk achter jullie gaan krijgen,”vergeet het maar”land verraders.

  BOUTERSE NA A MAN,TE JANA


  Maak melding

 19. Voorwaardelijke invrijheidstelling normaal gebruik in ELKE geciviliseerde samenleving.

  De zgn. mediacommissie doet zoals gebruikelijk weer aan stemmingmakerij door op voorhand te stellen dat het om moordenaars en verkrachters gaat.
  Men gebruikt echt alles om angst en paniek te zaaien onder de bevolking.

  Bovendien, ook al zou dat zo zijn, wat is het verschil tussen een vervroegde vrijlating van enkele maanden of het uitzitten van de gehele strafperiode?

  Vroeg of laat komen ze toch vrij.

  De v.i. biedt justitie ook nog eens de mogelijkheid om ex-criminelen gedurende de vervoegde invrijheidstelling te controleren, en kan ze eventueel in reassociatie traject opnemen.


  Maak melding

 20. Roy

  jij bent geen zielige koelie/dalit,maar een uit de hand gelopen experiment van een kruizing tussen jou moeder en jou apen vader.
  moet jij een bannan


  Maak melding

 21. De VHP cq de voorzitter van de VHP weet blikzems goed dat bij het verlenen van VI zware misdadigers, de zo genoemde verkrachters en moordenaars, niet in aanmerking komen. Maar het is nu eenmaal goed scoren in de verkiezingsstrijd door de bevolking angst aan te jagen. De minister had dit soort lage streken al voorspeld en als ik hem was, had ik deze ratten aangeklaagd wegens opruiing van de samenleving, want dat is wat zij doen. Ik ben benieuwd te weten aan wie (elke mensen) Chan in zijn tijd als minister van JusPol VI heeft verleend en aan wie (welke mensen) niet. Wedden dat de uitkomst van zo een onderzoek een rel veroorzaakt? Wie de bal kaatst moet hem terug verwachten….en soms gaat dat met een rot vaart!


  Maak melding

 22. duivelseiland bestaat nog, ff laten schoonmaken en hoppa
  zijn we verlost van ze en santo boma is gelijk opgeruimd en weer gebruiksklaar voor de volgende lichting


  Maak melding

 23. Belfor vergeet één ding dat santo boma gewoon een opleiding instituut is voor criminelen. Een crimineel die voor een licht vergrijp gevangen wordt gezet, krijgt van de zware boys een gedegen training hoe geweldadiger te worden. Het begint eerst met een anale ontgroening, waardoor ze verder nog opgefokter de maatschappij terug gaan.


  Maak melding

 24. @sra, ik weet niet wat jou hoogste opleiding is, maar doe wat eraan.

  -Somohardjo zijn partij is ook alleen voor zijn mensen!!!
  -BEP zijn partij is alleen ook voor hun eigen mensen!!!!!


  Maak melding

 25. Voor zo’n klein land met weinig inwoners is 105 gevangenen
  in 1 keer vrij laten een beetje te veel, zeker in een tijd dat de criminaliteit welig tiert!!


  Maak melding

 26. Dus ga je beginnen met dweilen en dat zet je even de kraan open. Niemand gelooft meer in deze beunhaas Belfort. Wat probeert deze man eigenlijk te bereiken? Ik had het al opgegeven toen ik hem een keer een speech zag geven aan kleuters van 3-5 jaar oud. Het was tenenkrommend om aan te horen. “Nu ben je klein, maar later als je groot bent zal je denken aan deze dag…”
  Belfort zo snel mogelijk reshufflen.


  Maak melding

 27. Ja joh het gaat GEWELDIG in Su qua criminaliteit, tis helemaal onder CONTROLE we lopen weer met onze hele inhoud sieradenkistje aan ons lichaam, dievenijzer is overbodig, ook in het gevang is alles super geregeld, ja echt SUPER GOED, dus wat een fantastisch idee om ruim honderd gedetineerden =ook moordenaars en verkrachters= VROEGER vrij te laten komen…. aaaah wat is het in Su toch fijn met zulke geweldige ministers….1 en al bling bling HET IS TOCH #%&@#$ VAN HET ZOTTE IS HIJ NU HELEMAAL VAN DE POT AFGERUKT ??????????????????????? 🙁

  Belfort bij jou gaat er echt geen belletje rinkelen idd GO HOME in mijn ogen kom jij over alsof je gechanteerd wordt, hoever zit ik er naast ????

  Dit besluit is #%&@#$ VAN HET ZOTTE 😡

  em de President laat dit toe ????

  VOLK VAN SU OPO NOW NOW KIES EEN ANDERE REGERING NEXT TIME


  Maak melding

 28. Wij horen altijd recht en wet…recht en wet….maar wanneer recht en wet daar staat dan moet een man dus nu de minister het tegen houden….Dan wat is recht en wet.


  Maak melding

 29. Toen santhoki minister was van justitie [sherif) heb ik samen met vele anderen gedetineerden vi gehad hier zaten ook moordenaars bij.Toen bouterse president werd heeft hij gezegd dat vi niet meer voor moordenaars en verkrachters zou gelden opletten dus of hij woord houdt
  En goed gedrag in de gevangenis kan je het best belonen met vi behalve voor moordenaars en verkrachters natuurlijk


  Maak melding

 30. RECHT EN WET :

  Belfort pak Desi op en sleep hem naar de Krijgsraad voor de massamoorden !!!

  PS : Waar blijft jouw nieuwe wetsontwerp waarbij opleggen van GEBIEDSVERBODEN aan criminelen, per direct wordt ingevoerd ? (Hou ongeciviliseerde boeven/moordenaars uit de stedelijke gebieden)


  Maak melding

 31. Eerst aandacht besteden aan toenemende criminaliteit en afhandeling procedure decembermoorden en dan geld en energie steken aan zaken van ondergeschikte belang.

  De veroordeelden wisten reeds bij de gedachte al dat een misdrijf tot straf leidt.

  Waarom het volk zich bezighouden met deze of gene crimineel.


  Maak melding

 32. Ach ja, wanneer wie dan ook vandaag de dag iets doet, wordt door de massa bijna altijd als incompetent bestempeld. Wat men ook doet, is nooit goed. Niemand kan naar ieders tevredenheid handelen, zelfs God niet, die niet eens bestaat, laat staan levende wezens die het goed met medemensen voor hebben.

  Nu is Belfort de pineut, hij is bij monde van velen niet capabel genoeg, hij kan zijn ministerschap niet aan, hij is ongevoelig voor de veiligheid van de Surinaamse burgerij, hij is een lummel van een vent enzovoort. Maar de oplossing van alle ellende staat altijd jammer genoeg aan wal, dit is wel hooglijk merkwaardig en onbegrijpelijk.

  Maar als wij iedereen met hun eigen scenario op de problemen zouden moeten loslaten zou er anarchie heersen. Het is nogal wiedes dat er 1 kapitein op een schip hoort te zijn, en wanneer deze fouten maakt in de ogen van de ontevredenen, dan heeft men dit maar te nemen totdat zijn ambtstermijn erop zit en men in een zogenaamd democratisch land kan overgaan tot stemmen voor een andere kapitein.

  Maar Belfort was in de beginperiode van zijn installatie als minister nog niet eens beëdigd of men wist al een heleboel vuilnis over hem te spuien. Dit is ook het geval geweest met alle andere gewezen ambtenaren en met mensen die iets in de pap te brokkelen hebben gehad. Niemand is goed, niets is goed, maar men vergeet ook dat niemand perfect is behalve god en de goden, omdat ze dood zijn en kunnen zij niets verkeerd meer doen. Het zijn de levende goden(mensen) die alleen slechtheid kunnen produceren en reproduceren. Denk hier maar eens over na.

  Ik hoop dat Belfort zoals ik schijt heeft aan alle kritiek op wat hij doet en zegt. Het is immers zijn oprechte visie ten aanzien van zijn beleid in relatie tot zijn Surinaamse medemensen. Ieder komt tot zijn recht, en wie er niet mee eens is, jammer dan en ga fietsen. Kritiek krijgen doet geen pijn, maar verstevigd juist de mening van diegenen op wie kritiek wordt geleverd. Hoe meer kritiek hoe sterker wordt de bekritiseerde in zijn opinie en levenswandel om te doen wat gedaan en gezegd dient te worden.

  Dus minister Belfort ook al bent u een hypocriet zoals de meeste gelovige Surinamers, hoop ik toch wel dat u zich nimmer laat kisten door landgenoten die denken het beter te weten en meestal dezelfde kerk delen als de Uwe. Vergeet niet Minister Belfort, dat dit mensen zijn die precies zo denken zoals u en idem zouden handelen wanneer ze aan de macht zouden zijn in relatie tot de geijkte leuze “ïkke ikke ikke en de rest mag stikken, en ieder voor zich en God voor ons allen”.
  django


  Maak melding

 33. @django

  Belfort en medemens ja, en hij verdedigt een wet die lijnrecht gaat tegen een verbod in de Grondwet ?

  Heeft hij ooit de ONAFHANKELIJKHEID van de Surinaamse rechter en rechtspraak verdedigd ?

  Hij weet niets van de strafbare feiten door DINO gepleegd tegen de staat en het volk van Surinam ?

  Medemensen bestaan niet voor dit soort lakeien van Desi en consorten !


  Maak melding

 34. @django,

  Wanneer die vervroegd vrijgelaten crimineel de dochter of vrouw van Belfort beroofd (of iets anders doet), dan zal hij het ineens wel begrijpen.


  Maak melding

 35. @peta
  “Toen bouterse president werd heeft hij gezegd dat vi niet meer voor moordenaars en verkrachters zou gelden opletten dus of hij woord houdt”

  Hij heeft zich duidelijk niet aan zijn woord gehouden aldus zijn dankbare zoon Meriba.


  Maak melding

 36. Belboi heeft structureel niets veranderd aan de criminaliteitsbestrijding. Het blijft bij symptoom bestrijding en dreigtaal. Hoeveel criminelen en rovers zijn er al opgepakt??
  In plaats daarvan laat hij nog eens een paar potentiele criminelen los in de maatschappij, zonder enige vorm van begeleiding. Een onbegrijpelijke en gevaarlijke stap.
  Het volk van heeft recht op om te weten wie deze criminelen zijn die vrij zijn gelaten, laat een lijst zien met de namen. Het beleid van deze incompetente minister Belly is volkomen onduidelijk.


  Maak melding

 37. @Srafu

  Het is jammer maar wat kunnen wij eenvoudige burgers dan doen aan het feit dat Belfort zijn ministerportefeuille bewandelt zoals de Surinaamse wet dit voorschrijft? Een minister is ook afhankelijk van zijn achterban, want wanneer de meerderheid pro stemt dan heeft de verantwoordelijke minister de daartoe bestemde wetten of procedure in werking te zetten en te zorgen voor de uitvoering ervan, hij heeft dan wel een keus en dat is meestal ruzie maken met zijn comparanten en opstappen als minister. Hij kan bij wet toch niet veranderen wat de meerderheid heeft beslist. En wat de grondwet betreft, u weet precies zoals ik, dat wetten c.q. de grondwet gemaakt zijn om gebroken te worden door degenen die ze geformuleerd en wettelijk hebben bekrachtigd. Dus waarom zou de burgerij zich gaan beroepen op dat wat reeds gedoemd is tot mislukken en verloren is overeenkomstig het principe “water naar zee dragen? Als burger is de kans nihil om iets te doen aan onrechtvaardigheden van de ministerraad en het beleid van de regering tenzij een groot gedeelte van de Surinaamse burgerij zover gaat zoals andere landen gedaan hebben (zie Oekraïne, Egypte en andere). Maar zolang de kritiek in Suriname slechts beperkt blijft tot enkelingen zoals u, dan komen we net zover als onze neus lang is. Het is jammer, maar helaas.

  @L.Hannes

  Dat wat u schrijft wenst u niemand toe ook al zou dit een les kunnen zijn voor de Minister. U bent boos, dit begrijp ik. Zijn familie staat helemaal buiten zijn werk, maar inderdaad ze kunnen ook sores ondervinden van de criminaliteit, want criminelen kennen vaak geen namen en toenamen. In de dievenwereld geldt meestal “eerlijk duurt het langst, maar jatten gaat sneller”. Denkt u echt, dat Belfort zo dom is dat hij het niet begrijpt dat met de vrijlating van gevangenen het gevaar voor hem ook groot is? Het is niet voor niets dat zijn woning super beveiligd is en geheel voorzien van diefijzers, buitendien heeft hij altijd een pipa bij zich, ook zijn directe familieleden weten de schuilplaats van een geladen pistool te vinden wanneer de nood hoog is… wanneer het wapen toch gebruikt gaat worden in een noodsituatie vindt hij wel een oplossing die zal leiden tot opschorting van strafvervolging. Tja boeven helpen boeven hè. Als u zijn woning ziet, een ware vesting mi boi. De grondwet! Ik heb hem keer op keer van voren gelezen en herhaaldelijk achterste voren, en ik kan zeggen dat deze zo lek is als het baskietmandje van mijn moeder en van mijn oma. Dus wees zelf altijd voorzichtig als u niet familie bent van Belfort.
  django


  Maak melding

 38. De Mega belofte van een veiliger Suriname en dievenijzer vrij komt met deze maatregelen nog verder weg.

  Onderwijl is duidelijk dat de DDB clan zich verrijkt. Een aan Bouterse gelieerd bedrijf Sarafina dat onder leiding stond van Dino B. gaat geld verdienen aan zijn concessie door commissie te innen van IamGold die goud gaat ontginnen in het gebied van Sarafina. Inkomsten die dus van de staat zijn en het Surinaamse volk gaat nu rechtstreeks naar de DDB clan. Dat is volksverlakking op hoog niveau van Bouterse.

  Waar is Belly in het bestrijden van corruptie en ontduiking van belasting in de goudsector.


  Maak melding

 39. @Django
  MEERDERHEID wil wet, grondwet en recht vernietigen !

  Sinds wanneer bepalen achterbannen wat Belfort wel of niet doet! Hij zit niet op zijn plantage !
  Of moet ik hieruit begrijpen dat Belfort criminele zaken NIET aanpakt omdat meerderheden van zijn achterban crimineel zijn of achter de criminelen staan ?

  Een gewoon meerderheidsbesluit in de DNA (zoals bij de amnestiewet) kan een VERBOD in de Grondwet niet ongedaan maken. Daarvoor is een GRONDWETSWIJZIGING noodzakeljk !

  Heeft de meerderheid besloten dat DINO geen crimineel is ? Welke meerderheid ? De meerderheid in de USA ? De meerderheid in het kabinet ? De meerderheid in Tigri?

  Heeft de meerderheid besloten dat een staat meer kan uitgeven dan het aan inkomsten heeft ?

  Heeft de meerderheid besloten om massamoord en roofmoord niet meer te bestraffen in Surinam ? Of heeft de meerderheid in stilte besloten dat ALLE WETTEN en de GRONDWET buiten werking zijn gesteld ?

  Is deze wetteloosheid en rechteloosheid een onderdeel van het NIEUW Communisme van Cuba, Chavez en Bouta ?
  Omdat een meerderheid van de achterban dit wil ?

  Django, geef Sranang een “brik” met je NDP-slaven-staat-filosofie !


  Maak melding

 40. @dia

  weet jij niet dat Afrikanen de dragers zijn van genen die het meest overeenkomen met de eerste mensaap “Lucy”, die gevonden is in Kenia. “Lucy” was een mensaap en voorouder van de mens en leefde zo’n 2 miljoen jaar geleden in Afrika. Dat maakt jouw de rechtstreekse afstammeling en dus een aap.


  Maak melding

 41. Dit zijn de redenen waarom de politie ook niet echt gemotiveerd is. Criminelen oppakken is dwijlen met de kraan open…

  Want er zijn ministers die deze criminelen amnestie verlenen, ik vraag me af of deze vrijgelaten criminelen wel geresocialiseerd zijn, voordat ze losgelaten worden, op de maatschappij…


  Maak melding

 42. Boze Leeuw, je hebt een punt, probleem is de controle. Om de gegevens van de enkelbanden in de gaten te houden, om de telefoontjes in ontvangst te nemen waarmee criminelen zich moeten melden, om begeleiding te verstrekken op het gebied van werk of afkicken is een superviserend apparaat van reclasserend personeel nodig. Denk niet dat Suriname in zelf staat is een dergelijk instantie op te bouwen.


  Maak melding

 43. Minister Edward Belfort, het zijn zeker je broers en andere families. Heel verstandig van je, je laat ze roven, moorden en verkrachten, en ja hoor oom geeft mij amnestie!
  WAT EEN KUT SYSTEEM!!!!!!!!!


  Maak melding

 44. De politie, winkeliers, huishoudens etc moeten gewoon doen wat bouterse op 8 dec 82′ deed. Gewoon raak schieten op die parasiten.


  Maak melding

 45. Erg dat de Surinamers in Nederland alles verfoeien ,wat hier ook gebruikelijk is,ook pedofielen,moordenaars komen in aanmerking voor vervroegde vrijlating,maar dan hoor je zie niet,ach ja hier in Nederland hebben die Suries niets in de pap te brokkelen en blijven muisstil als de autochtonen daarover in protest gaan,maar hier op dit forum hebben ze hun bek vol hoe het wel en niet moet in Suriname what the hell,jullie hebben daar niets mee te maken,blijf lekker hier profiteren van de sociale voorzieningen en in je hokje blijven ja.

  En mijn volk de Hindustanen moeten hun bek houden,kijk wat er in India gebeurt, meisjes ,kinderen vanaf 7 jaar worden als hoer misbruikt, daar zijn toeristen ook niet veilig meer,verkrachtingen zijn aan de orde van de dag.

  Wie In Zijn Eigen Tuintje Wiedt,Ziet Het Onkruid Van Een Ander Niet.
  Stelletje BLAASKAKEN.


  Maak melding

 46. Minister Belfort is lid van de Abop, van wie de voorzichter ene RB internationaal gesignaleerd wordt.
  Van deze figuren kun je niet verwachten dat ze veiligheid adequaat gaan bestrijden. Brunswijk is als parlementarier meer in het binnenland bezig het goud van Suriname te roven. Als politicus gebruikt hij zijn invloed om zijn eigen zaken te regelen wat concessies en vergunningen betreft. Verder noemt deze politicus politiek gangster bussiness. Wat voor uitstraling heeft dat naar gewone jongens in volksbuurten?

  Wat Belfort doet is symptoom bestrijding, hij is al zelfingenomen als er 2 vuistvuurwapens in beslag worden genomen. Dat is een druppel op een gloeiende plaat.
  Heel lang heeft de minister Belfort samen met de korpschef ontkend dat de criminaliteit stijgende was. Nadat ze hebben toegegeven wil minister Belfort de criminaliteit in Suriname vergelijken met andere landen, want daar valt het mee. Dit is excuus gedrag, want minister Belfort wordt betaald om de criminaliteit in Suriname te bestrijden.
  Als klap op de vuurpijl probeert hij ook nog 105 gedetineerden vervroegd vrij te laten. Dit in een periode van maatschappelijke onveiligheid.
  De maatregelen van deze minister zullen noch de criminaliteit verminderen nog het veiligheidsgevoel vergroten.


  Maak melding

 47. Bouterse naar Nederland.

  President Bouterse komt naar Nederland-Scheveningen in verband met de nucluairetop. Suriname heeft de conventie tegen kernoorlog ondertekend en stuurt zijn president om de republiek te vertegenwoordigen.


  Maak melding

 48. Nederland had nooit geen recht om Desi Bouterse te veroordelen.
  Desi heeft nooit geen strafbare feiten op Nederlands grondgebied gepleegd.
  Tenminste niet zoals aangegeven in de
  “Nederlandse Wetboek van Strafrecht en Strafvordering”.
  .
  De veroordeling van Desi Bouterse moet nietig worden verklaard na de veroordeling
  van zijn Raadsman.
  Ook veroordeeld voor in de periode van het proces van Desi Bouterse.
  Zijn toenmalig Raadsman Abraham Moszkowicz is veroordeeld voor “gewoonte witwassen”
  en is ALLEEN MAAR ontzet uit de Advocatuur terwijl er voor “minimaal” 10 jaren hechtenis,
  strafbare feiten zijn gepleegd door deze Abraham.
  Zie “Drug Trafficking Act 1994 – Legislation.gov.uk”.

  Door deze kennis achteraf is MINIMAAL zichtbaar geworden dat Bouterse geen eerlijk proces heeft gehad zegt het grondbeginselen van het recht “Fair Trial” WAARMEE EN WAARDOOR HIJ IS VEROORDEELD zelf in de leer.
  Dit weten ook alle Rechters in Nederland die hem destijds zelf hebben veroordeeld maar ze houden lekker de mond dicht.
  Surinamers moeten niet zo van vreugde springen door de “NEP veroordeling” van Desi Bouterse.
  Nederland heeft deze veroordeling als een kans benut (niet uitgesloten dat deze “strafproces” misschien alleen om één doel te dienen was opgezet) om de afgesproken/aangegane verplichting van ontwikkelingsgelden van en aan Suriname maximaal op te schorten.

  Nederland gaat de ontwikkelingsgelden OOIT betalen is ook geen excuus.
  De ouderen die SLAVEN VAN NEDERLAND zijn geweest maken dit niet mee en zullen zij nimmer profijt van deze genoegdoening kunnen hebben.
  Dus zijn ze met valse beloften “Koeien met Gouden Hoorns” het woud in gestuurd.
  Dus wie het achteraf begrijpt of overweegt is mogelijk voor Nederland eigen belang.

  Surinamers moeten omtrent deze veroordeling een Herziening vragen bij
  “De Hoge Raad Der Nederlanden” en eventueel opnieuw “Strafzaak” behandeling van Desi
  op Neutraal terrein eisen.
  De man die zo hoog staat te springen MR. Gerard Spong om Bouterse veroordeeld te krijgen voor de Decembermoorden moest samen met nog minimaal 100 of meerdere Advocaten in Nederland zelf voor minimaal 13 jaren de gevangenis in voor het zelfde feit als Abraham namelijk het gewoonte witwassen.
  Wat dit precies is en hoe het werkt zal ik aan jullie even uitleggen.
  Als in Nederland iemand in de gevangenis komt door een strafbare feit dan vragen deze Advocaten zoveel geld van de criminelen (zwart geld) dat bij de Wet verboden is.
  Denk bijvoorbeeld een aanbetaling van 25,000 Euro dat op het kantoortje moet worden
  afgegeven.Zonder dat deze gelden worden gecontroleerd op herkomst middels Bankdocumenten of op een andere manier aantoonbaar van uiteindelijke afkomst.
  Een Drugsdealer die net een Kilo Drugs verkocht zou hebben voor zijn aanhouding en het
  geld ergens zou hebben liggen die krijgt bezoek van de Advokaat in de Politie Cel en nadat
  de Advokaat hem heeft uitgehoord zegt de Advokaat oké ik doe je zaak je moet 25.000 aanbetalen.De man in de cel zegt is goed ik bel mijn zus op zij betaalt je dat.
  Zus zit in de uitkering en brengt op kantoor de 25.000 voor de Advokaat die meestal zelf
  tijd maakt om de Gelden te ontvangen.
  MR. Gerard Spong heeft tonnen zwart geld van Criminelen contant aangenomen met een domme kwitantie wat ik WEET.Hij is de enige niet.

  Het wordt ook tijd dat Nederland aangeklaagd wordt bij de Joegoslavië Tribunaal voor het ronselen,ontvoeren,martelen,verkrachten,verminken,vervreemden van eigen identiteit, misbruiken van een volk of groepering van mensen om die uiteindelijk middels dwang als slaven te werk te stellen voor Nederlands Economisch belang.
  De criminaliteit in Suriname door deze slaven nazaten van Suriname is primair een gevolg
  van de lugubere handelingen van Nederland in het verleden met dezen.
  Nederland moet deze negatieve DNA-manipulatie door de eeuwen met als eindresultaat wroeging en zulks gedragingen naar de Civilisatie helpen uitbannen bestrijden door minimaal een vergoeding en/of tegemoetkoming aan deze benadeelde gemeenschap.
  De gedachte erachter “een volk op de vlucht die terugkomt voor represailles” mag niet uitgesloten worden.
  Een vuurtje aansteken en straffeloos wegwezen is ook niet acceptabel in de civiele wereld
  als andere onschuldigen hier de ellende van moeten ondervinden en ervoor moeten opdraaien.
  WAAROM DAN DEZE STRAFFELOZE VLAM UIT HET VERLEDEN DIE NOG VOORT WOEKERT OP DE ONSCHULDIGE BEVOLKING VAN SURINAME.


  Maak melding

 49. De EU commissie manipuleert en bedriegt de Autochtone bevolking!

  Turkije is helemaal niet rijp geworden voor de visumvrijheid…
  Moslims komen met honderden duizenden, ze gaan met tientallen terug, dit is een bedrog van EU.
  Stop onmiddellijk met die deal.

  EU is een ongekozen regime, een boevenbende die het volk bedriegt en dicteert, terwijl de grote meerderheid van Europeanen juist anders denkt; Hongarije 94% tegen, Kroatië 83%, Polen 81% tegen, Engeland 64%tegen, Duitsland 58% tegen, Nederland 63% tegen, Oostenrijk 69%tegen ..enz..

  In Turkije gelden mensenrechten alleen voor de Moslims en de persvrijheid bestaat niet meer!
  Er worden nu nog meer journalisten gearresteerd, nog meer Koerden afgeslacht!
  Turkije is de oorzaak van de vluchtelingen probleem en is momenteel nog erger geworden, want hebben ze ook Miljoenen Koerden migrant gemaakt!!

  Een schandelijk EU propaganda, hersenspoeling! Corrupte commissie leden van EU blijven de feiten te verdoezelen! Turkije is het grootste gevaar voor de Europeanen, het kan zich niet ontdoen van het regime dat het zelf gekozen heeft.

  Turkije was al vanaf begin betrokken geweest bij de Syrische burgeroorlog! Turkse militaire eenheden vechten aan de kant van Jihadisten van Al Nusra en andere terroristische organisaties!
  Bijna alle jihadisten gaan en komen via Turkije. Alle Jihadistische organisaties krijgen hulp van Turkije!!
  Terwijl huidige Turkije de echte oorzaak van de vluchtelingen probleem is, blijft de EU ons verraden door de macht van het regime te steunen!
  Hierbij maakt EU commissie de weg vrij voor 2.5 miljoen Syrische+80 Miljoen Turken en 500 miljoen afwachtende Moslims van hele regio… Moslims komen met honderdenduizenden, ze gaan met tientallen terug, dit is een bedrog van EU. Stop onmiddellijk met die deal.

  Terwijl Turkije bezig is een nieuw soort Ottomaans Rijk aan het opzetten met Islamisering in Europa, gaan EU leiders op 4 mei eigen bevolking opnieuw manipuleren dat Turkije goed doet en willen de handhaving van de visum voorwaarden aan Turkije forceren!

  Top bestuurders, zakkenvullers noemen ze zich zelf !

  Door deze dictatoriale bewind en ondemocratisch leiderschap in de EU, kan Turkije nu nog sneller Islamiseren..

  Terwijl de Turken en Marokkanen van de 3e en 4e generatie nog extremer aan het geworden zijn, lokt EU kliek nog meer Turken uit!

  Nu al dreigementen dat er massaal Turkse asielaanvragen deze kant op komen als het visumvrij reizen er niet komt. Beseffen deze mensen wel dat na het verlopen van het visum je hier illegaal bent? Het aantal illegale Turken zal dus drastisch stijgen.
  Geen nood, van uitzetten komt onder het huidige politieke klimaat niets terecht. Per saldo zal het aantal Turken dat de Turkse heilstaat ontvlucht dus toenemen.

  Terwijl de grote meerderheid van de Moslimjeugd zich verbonden voelt met IS, Al Qaeda, Marokkaanse en Turkse anti- democratische machthebbers, gaan EU leiders Europa aantrekkelijker maken voor 80 Miljoen Turken en circa 500 honderd miljoen Pakistaanse en Arabische Moslims die ook via Turkije willen reizen..

  Moslimjongeren in Europa worden steeds militanter en voelen zich als nieuwe bezetters! Ze bedreigen alles die tegen de Islamitische invasie is!

  EU commissie wilt graag de visum plicht naar de Turken afschaffen. Iedereen weet wat voor puinhoop dat gaat geven. Meer dan 500 miljoen moslims uit de regio krijgen ook een kans voor de jihad!

  Helaas zitten we met een rare kliek opgescheept dat alleen opkomt voor de Moslims, waardoor gewone burger zichzelf maar moet redden. En in Europa zitten er nog veel meer die zichzelf maar moeten zien te redden.

  TURKIJE WILT ISLAMITISCHE MEERDERHEID IN EU LANDEN.

  Turkije heeft een gevaarlijke infrastructuur en een contra Europese maatschappij gecreëerd binnen Europa.

  Turken streven naar de parallelle enclaves in EU landen en nu willen ze graag dat hun enclaves uitgebreid worden via nieuwe instroom. Daarom vragen ze eerst een visum vrijheid, terwijl meer geld vragen meest logische stap was!!!

  De lange arm van Turkije is een gevaarlijke fenomeen geworden.

  Erdogan wilt dubbel paspoort, EU maakt meteen een wet voor hem. Erdogan wilt visum vrijheid, EU gaat ten koste van alles dit regelen voor hem!

  Zodra het visumvrij reizen voor Turkije ingaat, krijgt het westen een tsunami van moslims. Salafisten dictator Erdogan en zijn drugsmensensmokkel maffia stuurt alle jihadisten naar EU landen.
  De absurditeit is, dat als de vrijstelling van visumplicht er komt, er juist miljoenen Moslims vanuit Turkije zelf bij zullen komen. Een inhouding is slechts een onderwerping aan het dictatoriale bewind in Turkije. Deze echter kan niet ongestraft blijven in Brussel.

  EU Commissie is een grote ramp voor Europa!

  De grootste corruptie ter wereld, een ongekozen dictatuur, administratie kantoor voor de Olie Salafisten zit in Brussel!
  Tientallen miljoenen pompt de EU in allerlei propagandamachines. Ze willen EU+Turkije deal te laten slikken. Het is werkelijk waar ongelooflijk schandalig. Europese volkeren moeten eerst de grootste bedrog ter wereld ontmaskeren…

  EU COMMISSIE EN SALAFISTEN!

  Salafisten worden op alle terreinen gesteund in Europa! Zelfs na de aanslagen van Parijs en Brussel, worden er eerst de moskeen en islamscholen in bescherming genomen, terwijl de jihadisten nog aan het doden waren!!

  Zoals het lijkt hebben de leiders van de EU zich al voor de volle 100% overgeleverd aan de bevordering en verbreiding van de Salafisme binnen EU grenzen..
  Sunnitisce radicale islam, Salafism en Jihadism die vorm van de islamitische heilige oorlog die de andersdenkenden op de hele Europa wil vernietigen, wordt gefinancierd door de EU leiders!
  Het is dus geen wonder dat deze commissie Turken helpt voor hun massale uittocht naar Europa!!

  Europese volkeren hebben nu feitelijk nep en marionettenregeringen, omdat 90% van wat in het parlement behandeld wordt uit Brussel komt. Wat wij gedaan hebben is onze algemene macht overdragen aan een niet-gekozen groep in Brussel, wat een zichzelf in stand houdende situatie is. Het grote probleem met deze vijand is dat hij op de automatische piloot staat.
  Een systeem van afhankelijkheid, collaboratie en corruptie. Allemaal omdat de droom van de kaste der politici over een Islamitische Europa om moet worden gezet in werkelijkheid.

  Maar het gewone volk valt door de ingewikkelde materie en angsthazerij makkelijker voor de laaghartige zwaar gesubsidieerde pro-Islam propaganda, Brussel wordt daardoor gesteund door de Moslimlanden.

  Een schandelijk EU propaganda, hersenspoeling!

  TURKIJE IS NU NOG ERGER GEWORDEN EN VER VERWIJDERD VAN EUROPA!

  Turkije bestrijd nu alle westerse normen en waarden en zakt steeds verder naar de middeleeuwse barbarij!
  Turkije heeft zich in de laatste dagen nog sterker gemaakt voor de Islamitische barbarij! Islamitische Turken hebben juist nu nog meer journalisten gearresteerd, pers en de oppositie wordt nog meer onderdrukt!

  Massale knokpartij in Turkse parlement, Koerdische HDP leden worden bijna gelyncht door de Salafisten van Erdogan partij!!
  Koerden worden van alle kanten aangevallen en EU zegt dat deze Turkije aan de voorwaarden voldoet!! Turkije gaat juist nu nog harder achteruit! Er worden nu nog meer journalisten gearresteerd, nog meer Koerden vermoordt! Binnen laatste 4 maanden zijn er meer dan de 75 000 Duizenden Koerden gearresteerd, bijna 1.6 Miljoen Koerden worden vanuit hun woongebied verbannen en als nieuwe migrant, klaar gezet voor de Europa!

  EU commissie is een grote leugenaar!

  Terwijl grote meerderheid van Europese volkeren (als voorbeeld; Hongarije 94% tegen, Kroatië 83%, Polen 81% tegen enz…) tegen de visa vrijheid voor Turken is, beweert deze EU commissie dat Turkije rijp is en aan alle voorwaarden voldoet!

  Dit is weer een EU staatsgreep!

  De EU is een pro Islamitische organisatie die het volk manipuleert en bedriegt voor hun eigen doeleinden, namelijk meer macht via Islamitische verbreiding over de rug van het volk en hun land.

  Wordt wakker. Sta op!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.