Suriname bespreekt Venezuela liever in Unasur

43

PARAMARIBO, 7 mrt – Suriname geeft er de voorkeur aan de crisis in Venezuela te bespreken bij de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Dat Panama gevraagd heeft om een spoedzitting van Organisatie Amerikaanse Staten, OAS,doet geen afbreuk aan het standpunt.

Weliswaar zijn er geen principiële bezwaren tegen bespreking bij de OAS. Alleen, dat moet dan maar op een lager niveau. Het zou dan moeten gebeuren binnen de Permanente Raad van de regionale organisatie. Daar zitten de ambassadeurs van de lidstaten uit de Amerika’s en het Caribisch gebied. “Maar op ministerieel niveau wordt liever in Unasur-verband gesproken”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Suriname heeft er gegronde redenen voor.

“Op ministerieel niveau willen we eerst binnen Unasur, ons eigen integratie-instrument, de ministers bij elkaar hebben om te beslissen hoe we verder gaan”, aldus Lackin. Unasur zou haar waarde hebben bewezen sinds de oprichting enkele jaren terug. De organisatie heeft met succes kunnen bemiddelen in een aantal conflicten in de regio. Lackin is nu voorzitter van de ministerraad van Unasur die waarschijnlijk binnenkort al bijeen komt.

43 REACTIES

 1. -De president van Venezuela en Bouterse doen precies hetzelfde, reden:::zij willen NIET dat een ander komt vertellen wat zij moeten doen.
  -MACHT blijven blijven behouden.

  -Lees hier het ander verslag::::Het laatste stukje is vooral interessant, omdat er nooit ruzie was, maar nu wel.

  -PARAMARIBO – De Permanente Raad van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft er donderdag in Washington maar liefst vijf uur over gedaan om te beslissen of de vergadering over de politieke crisis in Venezuela openbaar zou zijn of achter gesloten deuren moest plaatsvinden.

  -“Na uren van discussie werd besloten tot een stemming om het karakter van de ontmoeting te bepalen. Uiteindelijk stemden eenentwintig landen voor een besloten vergadering. Zeven stemden voor een publieke vergadering en zes onthielden zich van stemming”, zegt Albert Ramdin secretaris van de Permanente Raad.

  -Hij geeft desgevraagd aan dat de Caricom-landen, inclusief Suriname, voor een besloten vergadering hebben gestemd. Barbados heeft zich van stemming onthouden. “Bolivia’s voorstel voor een verklaring zal zeer waarschijnlijk onderdeel worden van een lange onderhandeling. Het kan een lange avond worden”, deelde Ramdin omstreeks zeven uur plaatselijke tijd (21.00 uur Surinaamse tijd, red.) mee.

  -De vergadering was om twee uur ’s middags begonnen en was georganiseerd op voorstel van Panama. Deze actie heeft intussen tot een politieke rel tussen Venezuela en Panama geleid. Caracas zegt om deze kwestie alle diplomatieke en economische betrekkingen met Panama te hebben verbroken.


  Maak melding

 2. Panama. Was Dino Bouterse niet daar gearresteerd? Is het niet het land waar de CIA en Narcoticabrigade van de VS zeer actief is?

  Venezuela. Is dat niet het land waar de Indianen al decennia lang door de blanke bovenlaag onderdrukt worden? Waar pogingen om uit deze repressie uit te komen, zwaar wordt veroordeeld en tegengewerkt door de multinationals van vnl de VS?

  Suriname: is dit niet het land waar een geile dictator de scepter zwaait en jan en alleman intimideert? Waar de bevolking zo angstig is als een half dode muis?

  Panama + Venezuela + Suriname = trouble!


  Maak melding

 3. Wat denkt Lackin?!Dat hij met een strijkijzer de wereld gaat veroveren?!Dat gebeurd alleen in Suriname!!
  Hoe in God’snaam kunnen de arme kleine Unasur landen mekaar helpen dan?!!Venezuela heft een toiletpapier te kort en geen enkel kleine Unasur land heeft toiletpapier gestuurd voor ze!Dus wat binnen de Unasur landen gebeurd moet binnen de unasur landen blijven. Het volk wordt onderdruk gezet,blackmail toegepast dagelijks op de arme bevolking,burgers worden vermoord die in opstand komen en de buitenwereld mag niks weten. De diktators van de kleine unasur landen zijn hun batterij gaan chargen in Venezuela,de hoofdstad van DIKTATOR zijn !!


  Maak melding

 4. Idd., de minister heeft gelijk.

  De OAS is een door de tijd achterhaalde organisatie geworden.

  Venezuela is een Zd. Amerikaans land en binnen het samenwerkingsverband van de UNASUR hoort deze kwestie dan ook primair besproken te worden, en tot op het hoogste nivo.


  Maak melding

 5. @Abaisa toch,
  AMNESTIE IS TOCH GEEN RESULTAAT VAN ZAAK BESPREKEN OP DE HOOGSTE NIVEAU!!?
  ALS JE BAASJE OP DE HOOGSTE NIVEAU WIL PRATEN DAN MOET HIJ AMERIKA VRAGEN OM DE VRIJLATING VAN ZIJN CRIMINELE ZOON. Dit is pas praten op de hoogste niveau!!
  En gelijk heeft Eduard,waarom praat je baasje niet op de hoogste niveau met Ramotar over het Tigri gebied?!
  Over deze kwestie praat je baasje MATIE FASIE van’ YES ramotar ,Mi casa is tu casa”.
  Maar wij nemen het je niet kwalijk hoor,het is niet jou schuld dat dit praten op hoogste niveau van je baasje is!
  Wij hebben altijd gezegd dat je baasje ZIEK EN GEK is!!


  Maak melding

 6. Vrijdag 7 maart 2014 om 13:31 uur, door Ray
  @Abaisa toch,………
  ===========================
  Arme ray,
  je vertoont bekend gedrag.
  Als er geen argumenten zijn dan gaat men vaak over tot het LUIDKEELS verkondigen van onzin.


  Maak melding

 7. Vrijdag 7 maart 2014 om 13:03 uur, door Eduard Lupson
  Zo, Lackin, waarom kan Tigri ook niet binnen Unasur worden opgelost?
  ===============================
  Wacht maar rustig af want dit gaat zeker gebeuren, als het tot een permanente oplossing leidt is nog de vraag maar er zal i.i.g. een poging daartoe worden ondernomen.


  Maak melding

 8. Vrijdag 7 maart 2014 om 13:11 uur, door Abaisa

  Idd., de minister heeft gelijk.

  De OAS is een door de tijd achterhaalde organisatie geworden
  @Abaisa

  Het kan de samenleving opgedrongen worden in dezelfde trant waarin de amnestiewet en het wettelijk gebod tot instelling van een waarheidscommissie (in plaat van een rechtszaak) tot stand is gebracht zonder consultaties van belanghebbende groepen. Wat we nu hebben, is een opgedrongen gebod tot instelling van een waarheidscommissie, maar een drang tot verkrijging van legitimiteit bij pas de uitvoering. Waarom moet men nu immers de OAS erbij betrekken? Is men te rade gegaan bij de OAS voordat men het initiatief indiende van de uitbreiding van de amnestie, die in oorlogstijd was aangenomen?
  .

  Zo Abaisa maar Lackin en co willen wel een stempel van goedkeuring bouta Amnestie krijgen van de OAS ,omdat het dan wel een Legale status zal krijgen?!Dus de OAS is dan wel goed maar als het om andere zaken gaat is de OAS plotseling niet meer goed?!

  Wel dit zegt de OAS over de bouta amnestie,

  Gisteren bleek dat de poging van de Surinaamse regering om een OAS-draagvlak of een OAS-rechtvaardiging tot stand te brengen voor de waarheidscommissie, als gevolg van amnestie, niet mogelijk en praktisch niet uitvoerbaar is.


  Maak melding

 9. Vrijdag 7 maart 2014 om 13:03 uur, door Eduard Lupson
  Zo, Lackin, waarom kan Tigri ook niet binnen Unasur worden opgelost?
  ===============================
  Wacht maar rustig af want dit gaat zeker gebeuren, als het tot een permanente oplossing leidt is nog de vraag maar er zal i.i.g. een poging daartoe worden ondernomen.

  Zo Abaisa’machtige’bouta is niet in staat om een Tigri geschil op te lossen?!
  Hij steekt zijn neus wel in zaken van andere landen en is altijd hansje de voorste om solidariteit te betogen met lijders zoals hem die geen moer weten!
  Waarom trommelt hij de rest van de lijders van de arme unasur en caricom landen niet op om een oorlog met Guyana te beginnen om Tigri gebied terug te krijgen?!
  Hoelang moet het surinammse volk geduld tonen,32 jaren lang hebben wij gewacht en tot onze schrik kwam meneer Amnestie aandansen.Moeten wij wachten om door Ramotar geannexeerd te worden met GUYANA?!
  Eerst was het Amnestie straks is het Annexatie!!!


  Maak melding

 10. Bouterse, wel BRULLEN tegen een niet genoemde ambassadeur. Wees een flinke vent, met ballen, en roep tegen de bezetter van Tigri “biezen pakken en oprotten”,
  maar daar ben je TE LAF VOOR….MIETJE!!!!!!!!


  Maak melding

 11. Vrijdag 7 maart 2014 om 14:18 uur, door Ray
  Vrijdag 7 maart 2014 om 13:03 uur, door Eduard Lupson……
  ============================

  Zoals ik al eerder schreef ray, als er geen argumenten zijn dan kom je met onzin; dit x niet LUIDKEELS.

  Eerst moeten de gesprekken tussen Sur en Guy definitief vastgelopen zijn voordat Sur of Guy de Unasur om hulp kan vragen in de vorm van bemiddeling.


  Maak melding

 12. @Abaisa

  Zo wanneer gaan die gesprekken dan beginnen?In de 22ste eeuw?
  Wat houdt je baasje tegen om nu gesprekken met Guyana op’ hoog’ niveau te voeren over het Tigri gebied?
  Hij ,je baasje ,kan gewoon backtrack via nickerie naar Guyana reizen in een korjaal en niemand gaat zij illegale status checken .ZO WAT HOUDT JE BAASJE TEGEN?!!
  In Suriname doet hij toch geen enkel werk dus dat hij het Te druk heeft met werkzaamheden is NONSENS,EEN SLAPPE EXCUUS!Hij reist wel op en neer naar de kleine unasur landen voor een 1 daagse bezoek zogenaamd om te rouwen….hoe ver ligt Guyana van Venezuela dan?!


  Maak melding

 13. Vrijdag 7 maart 2014 om 15:12 uur, door Ray
  @Abaisa………….
  =======================

  ray,
  dat jij een baasje, of baasjes hebt; houdt niet in dat een ander ook hetzelfde is.

  Met lieden die op dit nivo converseren wens ik niet door te gaan.
  Ajus!


  Maak melding

 14. @Abaisa

  Ik aanbid niemand!!Ik aanbid ook geen moordenaars en of amnestie houders!Ik prijs ze nooit en praat ze nooit goed!
  Maar je slaafse houding naar je baasje toe zegt een heleboel..!!!!!


  Maak melding

 15. UNASUR heeft nog niks bereikt en zal nooit wat bereiken zoals alle voorgaande pogingen en organisaties. Het is gewoon het zoveelste babbelclub van linke, populistische politici, waarvan er teveel in Zuid Amerika zijn. De consequenties hiervan zien we van Vuurland tot Colombia tot Suriname.


  Maak melding

 16. DDB en Dino maken van hun familie- en persoonlijke problemen een nationale Surinaams probleem en slepen Suriname en de Surinamers hierin mee richting de afgrond.

  Raar! want toen ze hun geld met die duistere zaken verdienden, kreeg geen enkele huishouding van mai in de polder, ma-i van de kampong, moesje van de prasie (h)o(u)so, moesje foe boitie/buiten,
  Ping Ping van bakka a dam a soela dé bakka, de kleine ingie van Matta, amazone-lid, Mi nA moi van de Chinese winkel op de hoek, boeroe van Uitvlugt/kwatta, dogla, moksi, jood of
  you name it één kopro censie van het crimineelgeld van DDB. Al het geld was voor DDB en Dino/zie de auto’s die hij bezat.Morro de dorro. Neks no fout!

  DDB heeft sinds hij in 1975 van de vorige eeuw in Suriname terugkeerde als Nederlander en sergeant, nooit gewerkt.zichzlef verrijkt met ontwikkelingsgelden, enz,
  Hij heeft alleen, maar chaos gesticht in het leger en in het land, moorden, geweld, intimidatie, enz, enz. De daden zijn bekend en zie waar hij nu weer mee bezig is. Weer chaos te maken in het land en het buitenlandsbeleid van Suriname en zichzelf weer verrijken, terwijl het volk crepeert.

  Raar dat het Surinaamse volk dit accepteert. Zie Dino in de gevangenis door crimineel gedrag, DDB/crimineel, NDP, Megacombinatie, radioman, adviseurs, familie en vrienden die allemaal in weelde leven en het volk en land zoveel schade van ondervinden. zie de schoolmaaltijden, lonen die niet betaald worden aan aannemers, hosselmannen, wiens tenten gesloten worden op straten voor de markt, padieboeren die schreeuwen voor betere padieprijzen, enz. enz.

  Volk van Suriname, wat is er met u aan de hand? De kracht berust bij u als volk. Democratie/rechtsstaat.

  U kunt hierin verandering brengen op 25 mei 2015.

  a noffo now, k’ba ba! Wik DDB hoepel op.

  Time to Change/Time for changing

  Zie nu wat er gebeurt met Venezuela en het Venezolaanse volk en DDB en Dino dit ook met Suriname en Surinamers laat gebeuren. Zelf de radioman, adviseurs ea criminelen die dik verdienen spelen meer om dit vervloekte systeem voortgang te laten plaats vinden.
  Hoe is dit toch mogelijk,dat het Surinaamse volk dit over zich heen laat komen.

  Volk van Suriname, Surinamers zie wat erin Venezuela gebeurt en DDB ook dezelfde koers met Suriname opgaat. Het ziet er niet best uit. Anderen en Ik hebben u gewaarchuwd voor de verkiezing van 25 mei 2010 dat DDB niet de man is, die Suriname welvaart en welzijn zou brengen.

  DDB heeft persoonlijke problemen en is een omstreden man, een crimineel, een moordenaar, voor 11 jaar gevangenisstraf veroordeelde man in Nederland, een man die voorkomt in de dea-dossiers. Oe ope oen ai en loekoe, oe opo oen jesie en
  arkie en wik a kabesa wroko en tik van bossrotie so dattie want tra headdé man kon tierie a kondre Sranan baka 25 mei 2015.


  Maak melding

 17. goede onderhandeling van mister lackin,dat zou ik ook zeker gedaan hebben,ons probleem met elkaar oplossen,en samen werken voor verbetering voor ons continent,zonder inhoudelijk bemoeienis van buiten.
  wat wij met elkaar afspreken gaat geen ene euro organisatie aan”de naam is toch ook UNASUR,en geen eurosur.


  Maak melding

 18. Ai mi Goedoe Sranang people,….Jullie weten allemaal,dat de ene Dictator de andere Dictators z,n schoenen likt.Kijk die Ministro Lankino is een loop jongen van de bigi Baas DDB. Wat de baas zegt moet die Lankino hals overkop voor hem doen.Dus beste mensen,soort zoekt soort anders maken ze geen doelpunten in de goal als het ware.


  Maak melding

 19. @sram hoe lang zal een land het volhouden om zich zelf te redden zonder een ander land???-Een keer zal je moeten neer buigen.

  ==Lees een stukje tekst:::het antwoord ken je zelfs wel.

  -HAVANNA – Cuba gaat in op de uitnodiging van de Europese Unie om te praten over normalisering van de betrekkingen. Dat heeft de Cubaanse minister van buitenlandse zaken Bruno Rodriguez donderdag laten weten. “Ik denk dat deze juiste beslissing van de EU toont dat unilateraal beleid niet werkt, noch in deze tijd een plaats heeft”, zei hij.


  Maak melding

 20. Ik bedoel sra,

  Zie hier waarom suriname richting Venezuela opgaat:::
  een stukje tekst::

  -Ik heb slapeloze nachten, ga kapot want de overheid betaalt niet

  -Verschillende directeuren van middelgrote bedrijven die liever anoniem wensen te blijven, laten aan GFC Nieuws weten, slapeloze nachten te hebben vanwege financiële problemen waar ze zonder eigen schuld in geraakt zijn. Het is publiek geheim dat de Surinaamse overheid tientallen miljoenen Surinaamse dollars schuldig is aan tal van lokale bedrijven.


  Maak melding

 21. JAja, ik vraag mij af dat als jullie het zo goed weten waarom heeft de vorige regering 15j niks gedaan met geval van TIGRI en nu maar zeuren denken jullie dat alles zo makkelijk gaat wat er niet in 15j gebeurt is willen jullie nu ineens in 3a4j laten gebeuren hoe onredelijk en stom of is het ook een politieke lied want die zijn oud zing wat nieuws.


  Maak melding

 22. In Suriname liep ik langs koeliekong Lachmon standbeeld, wat mij opviel is dat er iets ontbrak in zijn hand. De koeliekongs hebben bewust een grote zak geld die in koeliekong Lachmon zijn hand hoort te zijn weggelaten. koeliekong Lachmon was de grootste schurk in de Surinaamse geschiedenis. koeliekong Lachmon karakter was trouwens het symbool van alle koeliekongs VHPDalits, een dievenbende bij elkaar. Ik zeg het nogmaals Bouterse heeft tijdens zij staatgreep een grote kans laten liggen, hij had net als AMIN van Uganda alle koeliekong het land uit moeten zetten. waarheid keurt de moorden op de Creoolse broeders resoluut af maar van de koeliekongs dat krijg je wanneer je dapper wilt doen terwijl het niet in je genen zit. De koeliekongs in Suriname uitzetten was een gemiste kans, als waarheid de mogelijkheid had om te tijdreizen dan konden wij de grootste fout in de creoolse geschiedenis hersteld. Wij hadden alle koeliekongs eruit moeten zetten dan waren de koeliekongs DALITS Homobrie, Fileren, koelie ray Ect net als hun Dalits koeliekongs voorouders weer slaven in India die minder dan koeienmest waard zijn terug op hun rechtvaardige bestaan. Waarheid hoop dat de creolen nog een kans krijgen om het recht te trekken en wij zullen het deze keer goed en rechtvaardig handelen alle koeliekongs naar India. Natuurlijk zullen er tijdens de revolutie die nodig is om Suriname te verlossen van de koeliekongs ratten weer een paar Uncle Tom broeders sneuvelen maar je weet wat men zegt om een omelet te maken moet je een paar eieren breken!


  Maak melding

 23. @sra, er is 60 miljoen EURO nodig voor een dijk naar weg naar zee.
  -Waarom geen SRD? ben bang dat het geen waarde heeft

  @niks gaat boven de Waarheid, je leeft met zo’n haat richting de Hindoestanen, maar ik weet 100000% zeker dat je het eten van hun wel lekker vindt.


  Maak melding

 24. @warheid,

  Je bent, neem ik aan een marron of creool. Waarom adoreer je Bouterse dan? Hij is echt geen creool/marron. Wat hij wel is? Gevaarlijk?!


  Maak melding

 25. Ira,en consooten

  wat gaat binnenlandse zaken jullie aan,’niks,is jullie doel om het surinaamse maatschappij in een europese dialoog te veranderen zodat jullie weer vrijspel in su krijgen,]]het doet jullie pijn om geen inspraak in surinaams aangelegenheid te hebben,daarom zij jullie gefrustreerd bezig met jullie uitspraken die geen waarde voor suriname heeft.
  bemoei jou er dan niet mee.


  Maak melding

 26. @sra

  Je begint ook wartaal uit te slaan. Maak je niet zo druk jongen.
  Jij bevestigd het niveau van de DDB slaven. Maak je niet zo druk je baasje DDB wordt intussen stinkend rijk.


  Maak melding

 27. Fileren

  een jongen als jij,die geen,waarheden kan achterhalen is voor mij een nietsnut die aandacht zoekt,of iemand die aandacht tekort komt.

  en wie zegt dat ik mij druk maakt,ik ben heel ontspannen hoor,en maak mij niet druk over mensen die als maar doen net alsof zij het met suriname menen,maar ondertussen de dood voor een surinamer wensen,”dat is dubbelzinnig,mensn die hun zelf niet kennen,of niet in ballans met hun zelf zijn om een keuze te maken.

  ik kom altijd met mijn eigen mening of beslissing.

  jij noemt mensen die met zijne president Bouterse samen werken,slaven,”dan zou jij alle buitenlandse bedrijven uit europa ook slaven moeten noemen,zij komen toch ook met suriname samenwerken.

  mijn baasje;”weet jij wel wat jij zegt,”mijn baasje.
  jij vergist jou,”de president van Suriname,zijn,President,Desi Delano Bouterse wil niet en vind het niet leuk als jij hem baas of baasje noemt.
  dus welke BAAS bedoel jij.
  hij word rijk zeg jij,”weet jij dat zeker,maar,aan de enen kant werkt hij er voor,”doe een vergelijking van 15 jaren front(blablabla)en 3,5 jaren NDP(daadkrachtig),jij zal een groot verschil zien,áfgezien van de problemen die er door negatieve incalculatie van de vroegere regeerders,nu plaats vinden.


  Maak melding

 28. @sra

  Aangezien je gebrekkige scholing heb je geen idee hoe een economie werkt en een land ontwikkeld wordt. Vandaar dat jij denkt dat het wanbeleid van de NDP regering onder drugsbaasje DDB goed is. Wat deze regering doet is vernietigen wat het Front oogebouwd heeft. Als DDB slaaf durf je daar geen kritiek op te leveren. 2014 wordt een rampjaar voor je drugsbaasje, geen geld voor populistische maatregelen. Dat wordt lachen, hahahahahaha


  Maak melding

 29. Ram na jou Mandela debacle durf je toch je gezicht te tonen, ze hebben gelijk KoelieKongs hebben geen EER de leugens is hun manier van leven,wat je niet hebt of kan creëer je met leugens en hopen dat je niet gesnapt wordt. Waarheid heeft RAM vernederd voor iedereen,ze konden zien wat voor Koelieleugens je op waterkant verkondig doe ons een plezier ga Schoonspringen op de Erasmus Brug.


  Maak melding

 30. Protest in Caracas loopt weer uit de hand

  09/03/14, 07:55 − bron: ANP
  Duizenden demonstranten zijn zaterdag (plaatselijke tijd) in de Venezolaanse hoofdstad Caracas opnieuw slaags geraakt met de oproerpolitie.

  Ze eisen het vertrek van president Nicolas Maduro en beschuldigen hem van excessief geweld tegen de demonstranten.
  Ook beklagen ze zich over een tekort aan levensmiddelen als brood, suiker, melk en boter.

  In vijf andere steden in het Zuid-Amerikaanse land werden vergelijkbare betogingen gehouden.

  Zeker 20 mensen zijn de afgelopen weken omgekomen tijdens de protesten.

  Dan wil DADA & Co. het grote probleem van Venezuela, liever in (UNASUR) bespreken.


  Maak melding

 31. @Ram

  het heeft geen zin om te reageren op die racistische paarse ezel die hier onzin vertelt. Het is een ongeschoolde aap die als je iets vertelt als een Wikipedia Wetenschapper informatie gaat zoeken. Vervolgens komt die paarse ezel dan zijn versie hier vertellen, meestal een verdraaide versie van de waarheid dat je leugen heet.
  Zo beweert hij dat negers superieur zijn maar kan hij niet een beschaafd land kan noemen. Misschien bedoeld hij Haïti met zijn superieure economie en hoogste godsdienst de Voodoo.
  Verder wil hij niet toegeven dat Indische Z.Afrikanen hebben meegevochten tegen de apartheid. Vele vrienden van Mandela in de gevangenis waren Indisch Z.Afrikanen met wie Mandela van gedachten wisselden in de gevangenis. Voordat hij in de gevangenis ging was Mandela een terrorist verantwoordelijk voor vele aanslagen. In de gevangenis heeft Mandela het verheven idee van Gandhi omarmt en is verlicht geraakt. Gandhi heeft ook in Zuid Afrika gewoont en hij heeft er nog steeds nazaten.
  Doordat Mandela geweldloosheid omarmd had heeft hij na zijn vrijlating geen wraakgenomen op de blanken. Als Mandela dat had gedaan toen hij aan de macht kwam, had hij Zuid Afrika kapot gemaakt. De blanken hadden namelijk alle economische macht en waren de eigenaren van bedrijven. De negers waren de armen. Als Mandela de blanken had verdreven had hij Zuid Afrika economisch kapot gemaakt. Gelukkig is dat niet gebeurt en heeft Zuid Afrika nog steeds de sterkste economie van het Afrikaans continent. Wat wij wel zien is de zwarte leiders in Zuid Afrika zichzelf aan het verrijken zijn en weinig doen voor het volk. Kijk maar naar hoe president Zuma uitgejouwd wordt door eigen volk.


  Maak melding

 32. Ondertussen noemt de Amerikaanse vice president de situatie in Venezuela alarmerend. Demonstraties tegen de regering van Maduro worden hard onderdrukt. Maduro verzint complottheorien om de oppositie uit te schakelen. Op wie lijkt deze Maduro nou wel???
  President Bouterse van Suriname is een medestander van Maduro en staat pal achter hem.


  Maak melding

 33. @ onwaarheid

  diezelfde Hindoestanen worden nu weer verwelkomt in Uganda en hun eigendommen wordt aan ze teruggekeerd. Twee jaar geleden heb ik 3 maanden gewerkt voor een NGO in Uganda om hun biologiese ananas plantage op gang te krijgen. De Afrikanen waren lieve productieve mensen die mijn verblijf zo aangenaam mogelijk maakten. Nu ga ik een keer per jaar voor een onafhankelijke audit.

  Zelfs in Afrika lusten ze jou soort niet.


  Maak melding

 34. Demonstratie als in Venezuela zal nooit in Su gebeuren.
  Ons Volk is te slap om over te gaan om te demonstreren,alléén een grote bek hebben wij in Su.
  Wij vereren juist de Regering, die wanbeleid voert tegen het Volk sommige verafgoden ze zelf!
  One people one Nation, f.ck off man.


  Maak melding

 35. Zaterdag 8 maart 2014 om 23:31 uur, door Fileren

  @sra

  Aangezien je gebrekkige scholing heb je geen idee hoe een economie werkt en een land ontwikkeld wordt. Vandaar dat jij denkt dat het wanbeleid van de NDP regering onder drugsbaasje DDB goed is. Wat deze regering doet is vernietigen wat het Front oogebouwd heeft. Als DDB slaaf durf je daar geen kritiek op te leveren. 2014 wordt een rampjaar voor je drugsbaasje, geen geld voor populistische maatregelen. Dat wordt lachen, hahahahahaha

  fileren
  wat heeft front dan opgebouwd,wat heeft front aan de maatschappij gedaan,wat heeft front voor het su volk gedaan,”waren het niet NLeuro die alles via front gedoceert hebben,zeg mij dan,wat voor ontwikkeling NL FRONT in suriname tot stand gebracht hebben.
  jullie praten over diplomatie,maar volgens mij weten jullie niet wat het betekend.

  koeliekong fileren,jij word gefileerd.
  jij kan de waarheid niet aan,en ogen naar realiteit heb jij helemaal niet,in suriname woon jij niet,maar klagen over de president en bevolking geeft jou waarscheinlijk een goed gevoel,.

  jij en jou wederhelf koeliekong RAY de leugenaar,weten geen raad tegen de waarheid,”en als jullie in een hoek door de waarheid gedreven word,gaan jullie als wilde katten tekeer,wetende dat jullie geen poot hebben om op te staan.dus gaan jullie vloekken en schelden en mensen die de waarheid adoreren voor viez en vuil uit maken,wat voor opleiding hebben jullie genoten.


  Maak melding

 36. Advies

  Beste President Bouterse,

  Bestrijd de corruptie en criminaliteit in Suriname met harde hand.

  Of

  Zit uw termijn stilletjes uit en ga daarna met vervroegd pensioen.

  Verlies niet het contact met de werkelijkheid.


  Maak melding

 37. @sra
  je begint te praten als die gek van de waarheid.
  Als je geen argumenten hebt ga je schelden.

  Kijk dit zijn de resultaten van de DDB/NDP regering:

  -extreme toename en verruwing van de criminaliteit, heel lang ontkent door de regering.

  -ingreep in een lopende rechtszaak met een illegale amnestiewet van de NDP ter bescherming van moordverdachte Bouterse (degenen die tegenwaren worden getypeerd als staatsvijanden)

  – Criminele zoon Dino Bouterse die opgepakt wordt voor drugshandel en bedreiging van de veiligheid van de staat Suriname en Amerika

  – niet nagekomen Megabeloften, zoals 18000 woningen, snelwegen met flyovers, bruggen, tramlijn naar Para, diepzeehaven, voedselschuur, ziekenhuis Wanica, geen dievenijzer, cassavefabriek, toegang tot Europa via Parijs, goedkope benzine, investeringen uit buitenland etc. etc.

  – het ontkennen van de economische realiteit met leuzen als “Moni De” om het volk te misleiden. De realiteit is dat de monetaire reserve en het goud wat was opgebouwd door de Front regering is verdampt.

  – grote corruptie praktijken met name bij de naschoolse opvang en diefstal op OW door Abrahams. Laatstgenoemde wordt eerst ontslagen maar daarna benoemd tot staatsadviseur met een riant salaris. Dit is pure volksverlakkerij, dat NDPers dat niet durven onderkennen.

  De prestaties van de DDB/NDP regering zijn ondermaats en niet in overeenstemming met de Megabeloftes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.