dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameWie verleidde Bouterse tot uitspraken?

Wie verleidde Bouterse tot uitspraken?

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 mrt – Wie gaf de aanstoot tot de controversiële uitspraken van president Desiré Bouterse op de dag van de revolutie? Het is een vraag die menigeen bezighoudt, op straat en online. Het gaat intens en hier en daar wordt met namen geslingerd. Jennifer van Dijk – Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kies bureau, OKB, voelt zich slachtoffer.

Ze wordt er met de haren bij gesleept, zonder zich bewust te zijn van welk kwaad dan ook. Het is niet waar dat zij de president heeft ingefluisterd dat de Amerikaanse ambassadeur, Jay Anania, niet veel goeds in de zin heeft wat het verkiezingsproces betreft. “Als men vertrouwen had in dit instituut (OKB, red.), dan had men nooit zulke geruchten de wereld in geholpen”, zegt Van Dijk – Silos tegenover Dagblad Suriname. Anania is op bezoek geweest bij het OKB.

De ambassadeur wilde informatie over het verkiezingsproces, meer niet. Hij bracht ook een bezoek aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken. Na de uitspraken van Bouterse over de ‘vrijpostige’ ambassadeur, vroeg Van Dijk – Silos zich even af of Moestadja de informant was. Die gedachte vervloog weer snel, omdat ze een ambassadeur het niet in zijn hoofd ziet halen een onvertogen woord te uiten tegenover een lid van het kabinet. Dat zij publiekelijk de zwarte piet krijgt, is volgens Van Dijk – Silos geschoeid op niets meer dan ‘pure, grove leugens.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

120 REACTIES
 1. Chavez heeft Bouta verleid tot het doen van zijn uitspraken omdat DDB dacht zelf Chavez te zijn; zie zijn RODE OVERHEMD DAT DEZE GRAPJURK AAN HAD.

  DDB IS DE REINCARNATIE VAN HUGO CHAVEZ, DEZE MAN HEEFT ZE NIET ALLEMAAL OP EEN RIJTJE. EEN PRESIDENT DIE DENKT DAT HIJ IEMAND ANDERS IS, MI GADO,MI JESUS


  Maak melding
 2. Laats zei Belfort nog dat criminelen ontstaan door de thuismilieu en opvoeding…

  Dat klopt heel goed want een van de zwaarste crimineel zit nu in de VS, opgevoed door de grootste crimineel en vloek die Suriname ooit heeft gekend…


  Maak melding
 3. =Beste mensen, lees hier het verhaal van Jennifer van Dijk-Silos, op 16-2-2014::::

  =PARAMARIBO – Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), vraagt zich af waarom de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Jay Anania, de laatste tijd zoveel belangstelling heeft voor de komende verkiezingen. Ze hoopt niet dat Amerika zich met de verkiezingen wil gaan bemoeien, zo zei Van Dijk-Silos zondag op ABC-radio in het programma Welingelichte Kringen.

  =Behalve dat de Amerikaanse ambassadeur vrijdag minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken bezocht, was Anania enkele dagen daarvoor bij haar als OKB-voorzitter op bezoek geweest. “Ik dacht toen wel: ‘Waarom komt hij hier?’, maar heb er verder niet veel aandacht aan besteed”, zei Van Dijk-Silos.

  =Toen ze later hoorde dat de Amerikaan ook bij Binnenlandse Zaken was geweest, ontstond de verontwaardiging. “Toen dacht ik: ‘something is cooking.’ Ik weet niet waarom hij die belangstelling heeft, maar we gaan geen Amerikanen of Nederlanders binnenhalen bij de verkiezingen. Ik geef iedereen toestemming om toezicht te houden, maar dat is het”, aldus Van Dijk-Silos.

  =Het OKB is overigens al hard aan het werk met de voorbereiding van de verkiezingen die in mei 2015 gehouden worden. Belangrijke zaken waar nu aan gewerkt wordt zijn de evaluatie van het draaiboek, het checken van kiezerslijsten en het updaten van de groep mensen die als toezichthouder gaat optreden.


  Maak melding
 4. ik vind dat de president een seintje door gegeven heeft van;”anania waar ben jij mee bezig,jij hoort jou niet in interne zaken te bemoein,”en het was terecht.
  vanuit realistische kenmerken moet het reeds duidelijk zijn dat er vanuit een realistisch basis een conclusie getrokken is door Jennifer van dijk-silos,toen het haar opviel dat de us ambassadeur ook naar de minister van binnenlandse zaken een bezoekje gebracht heeft,”in dit opzicht heeft de president correct gehandeld door zijn uitspraak.
  hij is niet in suriname om zich met surinaamse zaken te bemoeien,daar heeft suriname hem geen toestemming voor gegeven.


  Maak melding
 5. Bouta tracht stoer te doen, terwijl hij in paniek is voor wat komen gaat in de MEGA-strafzaak Dino !

  Elke ambassadeur verzamelt en vraagt informatie, bang hoef je daar niet van te worden, tenzij je als dictator op het punt staat de totale organisatie van de verkiezingen te kapen en in handen te leggen van het Kabinet van de president.

  Bouta zal niets kunnen doen aan de grote onthullingen in het Dino-proces. Het volk zal versteld staan van de kijk die familie Bouta en clan op Surinam en de Surinamers hebben !

  Bouta ziet het volk en haar belangen in het geheel niet staan en voor het behouden van de macht zou Surinam worden verkocht en het volk zou geknecht worden in slavernij door terreurgroep Hezbollah !

  Dat is de toekomst van Sranang en volk in de ogen van de dictator en zijn clan !

  Niemand denkt toch dat Dino in zijn eentje opereerde ??

  PS : de verering van Chavez, de man die Venezuela nagenoeg failliet heeft gemaakt, zegt genoeg over de capaciteiten en het IQ van de Surinaamse president !


  Maak melding
 6. De inlichtingendiensten moeten doorgegeven hebben dat die ambassadeur ook een bezoek aan Santokhi heeft gebracht. Dit zette blafmans aan het denken. Daarna hoorden we woef-woef.


  Maak melding
 7. Roybe

  in een bepaald opzicht is zij niet fout geweest,’zij heeft alleen,volgens de nieuws berichten,aangegeven wat haar ten opzichte van de us ambassadeur opgevallen was,en dat kenbaar gemaakt.

  stel jij voor dat er niks gezegd was,zodat de ambassadeur het zover zou krijgen om zich in su interne zaken te bemoeien,terwijl dat niet de afspraak of taak van een ambassadeur is,”dat vind ik ook brutaal.


  Maak melding
 8. aah…mevrouw van Dijk…. geef een juridische reden waarom je de amerikanen of de nederlanders niet als waarnemers zou willen uitnodigen?


  Maak melding
 9. Creoolse broeders en zusters,
  Het is een hobby voor waarheid om de leugens van koelies te FILEREN.
  Liegen en koelies zijn twee beste vrienden die onafscheidelijk zijn.
  Waterkant koelies beweren dat Afrika geen rijs kent en we mogen die koelies bedanken voor het introduceren van rijs in Afrika. Wat die koelies niet vertellen is dat rijs vele Rassen kent en was een gebruikte product in Azië, Amerika en Afrika. Ieder had zijn eigen Ras soorten rijs. Rijs is nooit door koelies in Afrika geïntroduceerd, de Aziatische rijs bracht men veel later naar Afrika. De Afrikaanse rijs is 2000 tot 3000 jaar oud.
  http://www.pnas.org/content/99/25/16360.full
  Creoolse broeders en zusters luisteren jullie niet naar die waterkant koelies ze hebben een minderwaardigheid complex en promoten zich zelf als supervolk. Wanneer die keybord warrior koelies over creolen praten dan gaat het meestal over slaven en oerwoud. Als we die koelies sprookjes mogen geloven dan moeten de creolen die koelies dankbaar zijn voor het onderwijs , voedsel, opbouw van Suriname, en het creëren van rijkdom , niet het stelen van rijkdom. Wanneer Creolen die VHP koelies confronteren met de waarheid dan gaan ze op de racisme toer in FILEREN woorden krachtige taal gebruik. Wanneer de waarheid FLEXIBele Taal gebruikt dan hoor je koelies massaal racist roepen. Wij creolen zijn superieur en dat doet de koelies pijn, als die koelies zeggen wij koelies zijn ook superieur dan moeten de creolen antwoorden, oké laat mij je STAART zien KOELIEKONG. Wie in India een staart heeft wordt gezien als de god van Koelies want die was een half of driekwart aapmens. Zie link de vader van koelies.


  Maak melding
 10. Hoi aub op met deze flauwekul.
  We hebben niet een blauwtje gelopen, maar zijn in deze zaak helemaal knock out geslagen.
  Het interesseert volgens mij niemand, wie Bouta heeft ingefluisterd.
  Hij was op die avond zat en kraamde alleen maar onzin uit.
  Maar natuurlijk zoeken wij naar goed Surinaams gebruik naar een zondebok, want daarin zijn we heel sterk.
  Het ligt nooit aan ons, maar altijd aan anderen.
  In dit geval is dat niet interessant, omdat wij als Suriname internationaal als zoveel schade hebben opgelopen, dat de rest er niet meer toe doet.
  We hebben helaas een president, die niet alleen de risee van Zuid Amerika is, maar ook van de hele wereld.
  Weg met deze man van het politieke toneel.


  Maak melding
 11. Hij kon de verleiding niet weerstaan, de revo van 80 was in die nacht weer even terug, daarom liet ddb zich gaan. In het heetst van de strijd, verloor hij zijn zelfbeheersing, en hij waande zich weer even terug in de tijd. Nu gevangene in zijn eigen land, kan niet naar zijn zoon, die in een US cel is beland. Dat doet echt pijn, je vermannen gaat tot op zekere hoogte, helaas in de kleine dingen zit het fenijn. Je oppeppen met rum en coke, laten zien dat je niet bang bent, helaas al je zogenaamde waarheden gaan op in smoke. Je populariteit is down de drain, hoogmoed komt voor de val he, dat maakt jou insane. Jij geeft anderen van alles de schuld, nee nee dat doet een groot leider niet, ddb je hebt je ware aard verhuld. Je dagen zijn geteld, je kaarten uitgespeeld, deze onderdag dwing je niet meer af met geweld. De US is geen bondgenoot van jou, persoonlijk gladstrijken lukt je niet eens, je bent een kat in het nauw. Veel wijsheid de komende tijd, je kind kan je niet meer redden, het wordt een zware strijd.


  Maak melding
 12. Ik denk, dat Bouta is verleid door Maduro.
  Vandaag weer twee doden, omdat de meerderheid van de bevolking van Venezuela het beleid van Maduro zat is.
  En dat is nu net zijn grootste vriend van Bouta in Zuid Amerika, want de rest van alle Zuid Amerikaanse landen wil niets te maken hebben met een drugdealer en vermeende moordenaar.
  Diep triest, dat zulke presidenten de macht hebben en vooral ………………. aan de macht kunnen komen.
  Oprotten met Bouta, want dat zal ons land heel veel meer goed brengen, dan kwaad.
  De man staat allerlei positieve ontwikkelingen in de weg.
  We zijn het lachertje van ons Zuid Amerikaanse continent en de hele wereld.
  Waar ter wereld kan een veroordeelde worden verkozen tot president ?
  Precies alleen in ons land !!!
  Het is om te huilen.
  Hoop vurig, dat het volgend jaar anders wordt.


  Maak melding
 13. NIKS WAARHEID ,SANTOKHI komt er aan speciaal voor negers, beesten die suri onveilig maken.WIKIPEDIA is door idioten geschreven,net als jij,de waarheid.je bent jaloers op de hindoes.je heb geen cultuur,ja apen cult,neger is de laagste van de apen cult.in zuid afrika noemen de blanke jullie beesten,waarom jullie lijken sprekend op zilverrug.


  Maak melding
 14. Wie verleidde deze moordenaar tot deze waanzinnige uitspraken? Natuurlijk moet deze moordenaar weer vrijuitgaan, en natuurlijk moet men niet de schuld bij deze randdebiel zoeken, die regelmatig onder invloed is van cocaine en sopi, de schuld ligt altijd bij een ander.


  Maak melding
 15. Niks gaat boven de waarheid.

  Zie de posting van Hans.
  Je kon een zoon zijn van Idi Amin, als je die tenminste (nog) kent.
  Een Afrikaanse racist van de 1e orde en later vermoord.


  Maak melding
 16. De grote schuldige in dit hele verhaal is natuurlijk Bouterse, maar hij is niet alleen schuldig.
  Dat is ook een groot deel van de kiezers die hem naar voren heeft geschoven.
  En natuurlijk zijn het allemaal analfabeten, anders was dit nooit gebeurt!
  Bouterse weet heel goed dat zijn einde nadert, daarom maakt hij nu van die rare sprongen!
  Niemand heeft hem iets ingefluisterd, de enige uitleg hiervoor is een grote dosis coke en een liter of wat rum.
  Deze man weet dat zijn dagen geteld zijn, en daarom moet alle schuld worden weggepoetst door andere de schuld in de schoenen te schuiven.


  Maak melding
 17. Ik heb veel bewondering voor Lackin. De man die met veel liefde het braaksel van een ander inslikt.de man verdient een onderscheiding van zijn baasje.


  Maak melding
 18. ZO,wanneer houd het racisten gedoe hier op ik weet geen van jullie is beter dan de ander al denken jullie dat ik snap het niet ook de mensen die de PRESS voor alles en nog wat uitmaken als of ze daar bewijzen voor hebben of er bij waren trouwens elke keer zelfde liedje hebben zij niks anders te vertellen en het geval van de Ambassadeur is het jullie god dat jullie zo in de bres gaan alleen al het feit dat hij zich daar vertoond is eigenlijk al teveel vind ik mijn mening laat de SU Ambassadeur dat in AMERIKA doen kijken wat er dan gebeurt en wij vinden het normaal zijn wij minder dan hun omdat wij tot derdewereld land behoren voor hen wel het lichaam mogen ze wel nemen het ziel behoord GOD toe behalve de mensen die van hun aan hen en de duivel verkopen want wie heeft het meest dood en verderf gezaaid in de wereld en nog steeds maar ja macht maakt wet vergeet niet dat de AMERIKANEN zeiden wie niet voor mij is is tegen mij voor dat ze IRAK aanvielen die zogenaamd een bedreiging voor de wereld was en wat er niet lag later bleek niks grove leugen is het nu goed gekomen met IRAK OF AFGANISTAN het westen roept en oefent grote druk op RUSLAND om KRIM hoe lang nog en wanneer deze zelfde druk op ISRAEL om de PALESTEINEN schande voor mensen die denken dat de wereld van hun is geef ieder dan zelfde recht ik ben blij met NEDERLAND en ook met de AMERIKANEN maar geef recht wie recht toekomt.


  Maak melding
 19. @rudinho
  Hoewel idi amin dada, tiran in afrika een goed deel van zijn bevolking heeft uitgemoord, is hij door de rest van de bevolking niet vermoord. Hij heeft moeten vluchten naar een arabisch land. Waar hij enige. Jaren later aan een hersenbloeding is overleden. Misschien teveel mensen en andere vrienden vlees gegeten. Hij is wel van plan geweest om terug te gaan naar uganda, maar hem. Is gevraagd niet te komen want ze “lustten” hem niet.


  Maak melding
 20. Precies en zo gaat het in Suriname……..

  De president doet ongepast uitspraken en een ander mag ervoor opdraaien….. lekker laf en te laag bij de grond!

  Wie adviseerde Bouterse om Abraham te gebruiken om centen te verduisteren? Wie adviseerde Bouterse om duistere deals te sluiten met Balast Nedam? Wie fluisterde Bouterse in om projecten te starten/op te zetten waarbij mensen zonder betaling het werk gedwongen zijn te continueren?


  Maak melding
 21. Forumers, Odi odi.

  WIE VERLEIDDE (DADA) TOT UITSPRAKEN?

  Was het de slang in het (hof) van DADA of was het een menselijke gedaante als (Eva) (Jennifer van Dijk – Silos)
  waarin de duivel was gevaren?

  Veel mensen die de bijbel niet eens gelezen hebben beweren stellig dat de slang (Eva) heeft overgehaald om een appel te eten en dat daar alle ellende mee is begonnen voor (DADA).

  En dit verhaal zal niemand minder dan onze STEVE MEYE WONDER blijven vertellen aan (DADA).


  Maak melding
 22. =Zie maar wat voor tweedeling Bouterse in het land heeft gebracht. Als dat niet genoeg is wordt men etnisch uitgescholden.

  =Zodra de waarheid boven tafel komt, raakt men in paniek en heeft een ander het gedaan. Zie Bouterse en aanhang hun reacties.
  -Zie de president van Venezuela die de amerikanen de schuld geven alsof de Amerikanen armoede in het land hebben gebracht.

  =Een ding is zeker en dat is het feit dat Jennifer van Dijk-Silos de dader is van deze onrust.!!!!


  Maak melding
 23. -NDP’ers zie waarom Bouterse de Amerikanen NIET in het land willen. Een stukje tekst::::::::::::::

  =PARAMARIBO – Intimidatie van de pers behoorde in 2013 tot de drie ergste mensenrechtenschendingen die zich in Suriname hebben voorgedaan. Dat zegt de VS in het mensenrechtenrapport. Het ‘Country Reports on Human Rights Practices for 2013’ dat vorige week is uitgekomen.

  -Een radiopresentator heeft, aldus het State Department, gerapporteerd dat hij met de dood is bedreigd omdat zijn talkshow zeer kritisch is naar de regering toe. Ook zou een journalist hebben aangegeven dat hij is gestopt met het schrijven van kritische artikelen nadat hij verbaal was geïntimideerd door “een hoge regeringsfunctionaris”. Daarnaast plegen andere leden van de media zelfcensuur vanwege druk en intimidatie die hoge overheidsfunctionarissen of maatschappelijke leiders uitoefenen op journalisten die negatieve berichten over de regering schrijven.


  Maak melding
 24. Wat zijn dat voor reacties?Laten wij eerlijk en ingetogen zijn.Het zou voor ons allemaal prettig zijn,dat wij niet op vermoedens en eigen getrokken conclusies te werk gaan maar op grond van feiten.Verdachtmakingen is nooit een halve waarheid laat staan de waarheid.Van Dijk-Silos blijft onpartijdig of het werk neerleggen?


  Maak melding
 25. @ira,

  Het beeld dat je schetst is van een zeer intimiderende dicatator en een angsthazig bevolking of journaille.

  Men (de bedreigde) zou de dictator pijn kunnen doen door politiek asiel aan te vragen bij de VS ambassade waardoor de VS automatisch betrokken raakt in de Surinaamse politiek. Of laat men zich liever intimideren?


  Maak melding
 26. Moet ik uit het artikel opmaken dat de schrijver ervan uitgaat dat deze dwaas DDB zelf niet kan nadenken?
  Oeps het stellen van de vraag is al het geven van het antwoord.
  Jammer nou.


  Maak melding
 27. Jullie slaan werkelijk compleet de plank mis.

  Ok we weten allemaal dat jullie Pr. Bouterse niet graag hebben, maar dan heb ik een vraag aan jullie.

  Hebben jullie er het vertrouwen in dat tijdens de afgelopen verkiezingen in Suriname die verschillende regeringen geleverd hebben mogelijk sprake is geweest van stemfraude ?


  Maak melding
 28. Citaat: Dat zij publiekelijk de zwarte piet krijgt, is volgens Van Dijk – Silos geschoeid op niets meer dan ‘pure, grove leugens.

  Misschien moeten sinterklaas en zwarte piet weer invoeren in Suriname. Ik vond het een leuk festival.
  Helaas hadden we weining sinterklazen maar zwarte pieten was geen probleem in Suriname


  Maak melding
 29. afrikaanse rijs of reis?
  Ik heb geleerd dat rijst met een t geschreven wordt.

  Het is wetenschappelijk bewezen dat de negroide ras graag wil muteren omdat ze vergeleken worden met primaten, gorilla’s, oerang u tang enzz.
  Vandaar dat de vrouwen een pruik dragen om anders te willen uitzien. Waarvoor mijn afgedankt schaamhaar niet goed voor is. Ze geilen om dat mooie zwarte stijlhaar.
  En de negers willen dolgraag blonde vrouwen kijk maar goed om je heen.

  Kijk goed naar de bewoner in blijdorp zie je de vergelijking met brunswijk.

  De ontwikkeling van de negers tijden en evolutieproces is stil blijven staan vandaar dat ze animale gedrag vertonen.
  Het plaatje wat bij de negers past is het oerwoud en geen High tech industrie of landbouw of een petrochemisch bedrijf of een ict bedrijf.

  Zelfs in silicon valley worden Chinezen, Indiers gevraagd om high tech informatie technologie te ontwikkelen.
  Negers zijn gemaakt om anderen volken te vermaken met muziek maar ze kunnen niet met complexe zaken of multi tasking uitvoeren. Het is genetisch aangelegd bij hen.


  Maak melding
 30. Vrijdag 7 maart 2014 om 13:48 uur, Wil je ook hebben “De ware tijd”

  Omdat je moeder, zusters, dochters en nichtjes dromen van hoe wij het voor ze masseren en fantaseren over dat lange donkere ding in ons boxershort.

  Dat is dus wetenschappelijk en sociaal bewezen.

  Je kan het die vrouwen niet kwalijk nemen.

  Eigenlijk lijkt het alsof of je ook een beetje verlost wilt worden daar beneden door ons Zwarten.

  Daarom ben je zo negatief over De Zwarte man.

  Ga oefenen, gaat je toch niet lukken.

  Is niet erg hoor je kan niet helpen, we begrijpen het.


  Maak melding
 31. Vrijdag 7 maart 2014 om 00:18 uur, @ram,

  Lees je wel wat je schrijft ?

  Volgens jou achter liggende beleving is blank God.

  Soms verlies ik hoop in mensen.


  Maak melding
 32. Omdat je moeder, zusters, dochters en nichtjes dromen van hoe wij het voor ze masseren en fantaseren over dat lange donkere ding in ons boxershort.

  Precies dit bedoel ik nou!!!
  Het intellect zit bij de negers beneden maar niet tussen de oren bij negers. Afrikaanse leeuw geeft het goede voorbeeld wordt tijd dat je gauw teruggaat in je kooi gaat anders wordt je doodgeschoten door de dierenbescherming.


  Maak melding
 33. Weten jullie wel wat het woord VRIJPOSTIG betekend?
  Het is een term dat in De Rechtszaal toegepast wordt.
  Bouterse heeft gelijk die man is vrijpostig erg vrijpostig.

  Straks “vinden ze” ook Kernwapens in Suriname en
  nemen ze het land over om een Gouden “Air Force One” te
  maken met de van in Suriname gevonden Goud.

  Suriname is toch geen vuilnisbak van Amerika.

  Weten jullie wat dropshipping is.
  Dino zou de Drugs per Dropshipping aan de Amerikanen leveren.
  Als hij zou leveren???
  Rippen lag eerder voor de hand gezien zijn gedragingen.

  Het werkt zo als iemand besteld heeft JA BESTELD HEEFT (niet eerder) en gedeeltelijk ook heeft aanbetaald (afname garantstelling moet er zijn) wordt de leverancier gebeld om het daar en daar aan de klant af te geven in dit geval namens Dino aan de Amerikanen bezorgen.

  In Nederland is uitlokking bij de Wet ten strengste verboden (Provocatie) maar nu het op Dino is toegepast vinden we het geweldig en juichen we het toe.
  Misschien wilde hij alleen maar het geld van “De Amerikaanse Dealertjes” stelen?

  Het zou je zielige half demente zoon maar zijn die overal loopt te stelen of aan Kleptomanie lijdt terwijl je zelf zo gevuld bent.

  Jullie hebben Racisme van de blanke meesters geleerd en vergeten al die mooie dingen die jullie samen met elkaar in Suriname hebben.
  De natuur en het feesten en aan Hindoestanen zou ik zeggen het is de Creool die de handel stimuleert in Suriname.
  Ze kopen zonder na te denken bij de Hindoestanen en zo worden Hindoestanen rijk dankzij deze mensen.

  Dus respecteer elkaar een beetje.
  Bouterse kan ook niet eeuwig blijven regeren hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd al bereikt..
  laat Karma het werk doen ..zo moeilijk is het niet.
  WAT GIJ ZAAIT ZULT GIJ OOK OOSTEN ..Simpel en Amen!!!!


  Maak melding
 34. @Afrikaanse leeuw zonder TANDEN, over vorige verkiezingen gesproken, er is toen nooit een massamoordenaar, drugcrimineel tot president gekozen als president, wij van toen weten wat normenn en waarden, menselijke waardes,fatsoen zijn. kijk stuk voor stuk wat in al die afrikaanse landen gebeurd. zolang mijn zwarte broeders en zusters achter figuren als bouterse aanlopen zullen ze nooit vooruitgang en ontwikkeling zien. Al die zogenaamde zwarte leiders die menen op te komen vootr de belangen van zwarten zijn steenrijk geworden, en die domme volgelingen blijven arm en dom achter.


  Maak melding
 35. CITAAT: ““Als men vertrouwen had in dit instituut (OKB, red.), dan had men nooit zulke geruchten de wereld in geholpen”, zegt Van Dijk – Silos tegenover Dagblad Suriname. Anania is op bezoek geweest bij het OKB ”

  Dus DDB heeft er zelf geen vertrouwen in. Wat weet DDB van verkiezingsfraude dat wij niet mogen weten???


  Maak melding
 36. @Donderdag 6 maart 2014 om 19:54 uur, door Ira

  Goede chronologie van feiten. Jennifer kan l.llen wat zij wil, zij was de fluisteraar. Paarse Jennifer zonder verstand en moraal


  Maak melding
 37. @Donderdag 6 maart 2014 om 23:20 uur, door niks gaat boven de Waarheid

  DOMME WALGELIJKE PAARSE RACIST.
  En maar beweren dat de paarse racisten nationaal zijn.


  Maak melding
 38. Vrijdag 7 maart 2014 om 14:20 uur, @De ware tijd,

  Zie je niet wat ik met je doe ? Sex heeft niets temaken met verstand, dan enkelt lust.

  Ik uit geen rascisme jegens jullie, maar ik geef enkelt aan waar veel vrouwen naar verlangen, om het tekort aan lust bevrediging en geborgenheid hiermee te compenseren, dat wilt niet zeggen dat het voor alle vrouwen geld, maar heb maar een gesprek met een aantal vrouwen van verschillende nationaliteiten en trek daar een gemiddelde uit.

  Het enige gezogenaamde wapentje waar je mee ten aanval denkt te kunnen om een zogenaamde zegen te halen heeft nog niet eens een matrieele kracht. Je hebt ook liefde nodige en zeker een grootportie om je vrouw tevrede te houden, maar vanwege je egoisme en leegte heeft je vrouw ingedachte allang afscheid genomen van de man waarvan zij dacht dat hij de ware was en die intelligent genoeg was om haar te begrijpen.

  Wanneer je een vrouw tegen kom, kun je haar maar voor een momentje bevredigen.

  Koop je Merc en ga in de stad rondrijden en besef ondanks dat je wellicht zoveel kan kopen dat je enkelt en alleen een zielig leeg mannetje bent.


  Maak melding
 39. Bouterse kan Somo aan, de Ruslands kan hij aan, Brunswijk kan hij aan maar voor Santokhi is hij doodsbenauwd. Immers, Santokhi heeft niet uit dezelfde ruif gegeten als hem en is niet daarom chanteerbaar.
  Intussen heeft Boutersde een brief gekregen van de VS ambassadeur dat hij verhuisd is naar een nieuwe pand, aan de Surinamerivier. Dicht bij zijn woning te Leonsberg? Goede zet van de Amerikanen, want ze kunnen de militairen daar snel uitschakelen bij een mogelijke nieuwe coup.


  Maak melding
 40. De manier zoals jullie je achterste pieren voor het buitenland is de manier hoe jullie je ziel verkopen aan de duivel.

  Jullie zitten te vol met angst dat je jou eigen angsten niet kunt overwinnen, dan enkelt met buitenlandse geestelijke hulp.

  Bange mensen vanaf de peuterspeelzaal tot in hun volwassen leven.

  Ik ben bang dat het meerendeel van jullie dezelfde genen als van Santhoki hebben.

  Denk daar maar over na.


  Maak melding
 41. Beste afrikaanse leeuw,

  Ik merk dat je van slag ben geraakt door mijn posting was niet eigenlijk mijn bedoeling maar was juist bedoeld om je te laten nadenken wat niet voor iedereen weggelegd is vooral jouw soort.

  Ben overigens een vrouwelijk persoon.

  Beste afrikaanse leeuw ik heb een wetenschappelijk artikel aangehaald dat jullie niet tot mensen gerekend kunnen worden kijk maar naar je naam alleen. Je gebruikt zelf een dierlijke benaming voor je eigen soort.

  Ik ben bang dat je niet meer kan jagen en dat ze een lapje vlees naar je toegooien om je in leven te houden en dat gedrag zie je ook in afrikaanse landen. Denk goed na voordat je weer onzin gaat uitkramen.

  Misschien moet je een ander toetsenbord gebruiken dat toetsenbord van jouw heeft waarschijnlijk afrikaanse letters en teken.


  Maak melding
 42. Vrijdag 7 maart 2014 om 16:24 uur, @De ware tijd en soorten,

  Wetenschappelijk bewezen 🙂

  Jullie zijn gezellig.

  Hoe komt het dan toch dat enkelt rascisme uit jullie porieen druppelt ?

  Geestelijk arm clubje die altijd in ongegronde angst voor anderen zullen blijven leven.

  Zelf klaren jullie helemaal niks zonder de hulp van buiten.


  Maak melding
 43. Beste Afrikaanse leewin,

  Je bent hardleers,waarom wil je een wetenschappelijk artikel niet aannemen?
  jij bent ook gezellig als je naar mijn postings kijkt dan zie je dat daarin staat dat jullie geschapen zijn om anderen te vermaken en dat doe je heel goed en ga zo door.
  Je hebt me een prettig weekend bezorgd. hahahaha


  Maak melding
 44. Ik zou blij zijn als sommige mensen ophoud met racistische
  gedonder op deze forum! Het is de bedoeling dat we van gedachten kunnen wisselen met elkaar,en niet de andere voor schut zetten vanwege zijn/haar etnische achtergrond.


  Maak melding
 45. Beste Afrikaanse Leeuw,

  Laten we de strijdbijl begraven, was effe leuk om je te pesten en andersom maar nothing personal.
  Wens je een goed weekend mede namens de raad van bestuur de kinderen en de goudvisjes.

  Goed weekend tang boeng brother ahhaahah


  Maak melding
 46. Vrijdag 7 maart 2014 om 16:44 uur, @Grasbarki,

  Ik denk dat je het moet omdraaien, daarom lach ik.

  Dat zij zichzelf zo serieus nemen, maakt het alleen maar leuker.

  In ieder geval Pr. bouterse moet niet zo steigeren voor die Amerikanen.

  Neem die Amerikaanse ambassadeur gewoon als een fatu en ga uw werk als President beter doen, want criminaliteit en corruptie lopen de spui gaten uit en ddie situatie is voor de bevolking niet lang meer vol te houden.

  Geef het ministerie van Defentie de mogelijkheid de jongens en meiden gerichte opleidingen te volgen en schaf een aantal drones aan om de grenzen van het land beter te controleren en zo ook een groter oog te hebben op de toegenomen criminaliteit.

  Suriname moet met de tijd mee:

  DRONES GARANDEREN SURINAME ZIJN VEILIGE TOEKOMST.


  Maak melding
 47. DRONES GARANDEREN SURINAME ZIJN VEILIGE TOEKOMST.

  Beste afrikaanse leeuw pas op dat in plaats van Drones geen Drugs per abuis intikt. Want anders zou daar staan DRUGS GARANDEREN SURINAME ZIJN VEILIGE TOEKOMST.

  Ik denk dat je nu een qwerty toetsenbord heb aangeschaft gefeliciteerd.


  Maak melding
 48. Volk van Suriname roept u DDB op om uitleg te komen geven, over het buitenlandbeleid van Suriname. De begroting van 2014 en als die man niet door kiespijn/of hollo tiefie kan komen, wik a man hoepel op.

  Tijd. Tijd om het SLM-vliegtuig te nemen om naar Maduro heen en terug te vliegen heeft hij wel. Mijn hemel!, wat heeft dit allemaal niet gekost?

  Tijd om de begroting te komen bespreken heeft hij niet, maar voor Chavez, wie was dat ook al weer?, heeft deze clown wel.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Sinds DDB in de tweede helf van de jaren 70 van de vorige eeuw in Suriname gekomen was als sergeant en Nederlander heeft nog nooit van zijn leven in Suriname gewerkt, alleen maar chaos gemaakt in het leger en dat doet hij al die tijd tot heden. Zie maar wat voor ellende deze duivel DDB het land Suriname en de Surinamers gebracht heeft.

  Time To Change/Time For Changing.


  Maak melding
 49. @Afrikaanse Leeuw !!!, je schrijft:::Zie je niet wat ik met je doe ? Sex heeft niets temaken met verstand, dan enkelt lust.
  =Zie maar je eigen taalfouten.

  =Alles wat je doet moet je je verstand/hersenen gebruiken

  -Welke opleiding heb gevolgd?????


  Maak melding
 50. Creoolse broeders en zusters
  De Waarheid is de Waarheid en de waarheid kent geen genade en moet altijd zegevieren. Creoolse broeders,waarheid heeft die Racistische KOELIEKONGS op waterkant ontmaskerd en GeFileerd. Creolen moeten zich niet vergissen we zijn in een strijd,een strijd tegen de Koeliekongs uit India. De Koeliekongs zijn fysiek niet in staat om van de goddelijk superieure Creolen te winnen en dat weten de Kongs daarom zijn de kongs een media oorlog begonnen met hulp van voormalige slavenmeester kinderen(Koos, hans, Henk ect ). De koeliekongs uit India liegen alles bij elkaar en hopen dat het in de waarheid veranderd of maken van een muis een olifant daarom is de symbool van de VHP een olifant. Een olifant is Groot, Sterk, Eervol en vreedzaam en dat zijn nou net de fysieke en geestelijke eigenschappen die de koeliekongs niet hebben. Natuurlijk zijn er vreedzame kongs maar die zijn aan het uitsterven. Broeders niet alleen Suriname heeft last van de koelieskongs die tegen creolen schreeuwen ga terug naar Afrika maar,zelf in Afrika zijn de kongs massaal te vinden. Zuid-Afrika 1milioen kongs . uganda 76000kongs, Nigeria, Ghana , Kenia Zimbabwe ect zijn de kongsmassaal aanwezig. India is een derdewereldland volgens koelieKong op WK is India een groot economische macht en een militaire supermacht. Waarheid denkt daar anders over, India krijgt van de V.N. jaarlijks 4 miljard om de armoede te bestrijden nu weten we hoe India hun wapentuig kan bekostigen en waarom jaarlijks meer mensen hongerlijden in India. Waarheid is duidelijk alle Koeliekongs moeten weg uit alle Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen. Fileren de onstabiele Koeliekongs deed die stinkende leugenachtige masalabek open en weer kwam er masala stront uit. Fileren prognose India is in 2050 de derde economische macht in de wereld. Waarheid denkt dat India wordt in 2050 een economische ramp. India is overbevolkt en we weten wanneer veel ratten op een kleine plek zitten eten ze elkaar op om ruimte te maken,het is dus van grootbelang om al die koeliekongs in Suriname en Afrika
  met spoed naar India uitzetten!


  Maak melding
 51. Vrijdag 7 maart 2014 om 17:08 uur, @Leeuw,

  Ik ben relax Boze Leeuw.

  Wanneer je vervelend bent, dan komt Afrikaanse Leeuw !!!


  Maak melding
 52. Vrijdag 7 maart 2014 om 17:05 uur, @De ware tijd,

  Drugs ??

  Nee Joh.

  Ik verkoop geen drugs hoor.

  Een goede optie, Drones prive aanschaffen om buurman en buurvouw in de gaten te houden..


  Maak melding
 53. Vrijdag 7 maart 2014 om 22:13 uur, @Ira,

  Welke fout ?

  Een regel dat voor ieder mens met verstand is:

  Fouten zijn er om te maken en om van te leren.


  Maak melding
 54. ver van de waarheid, ben jij soms familie van de Tokkies met je gebral,lekker duo hier wel weer, Tokkie v.d. waarheid en de Flodder leeuw


  Maak melding
 55. Die racist VERWARDHEID probeert aan elke discussie hier racistische wending te geven.
  Wat is in godsnaam RIJS??????
  Het maakt mij geen bal uit of Afrika nou rijst heeft of niet. Ik wens ze veel succes.
  Met DOMME negers als VERWARDHEID kan je geen enkel land opbouwen.


  Maak melding
 56. @Vince

  je hebt gelijk man. Rond 25 februari was DDB al dagen aan het zuipen en feesten. Hij werd overmoedig en waande zich even in de jaren 80. Dat de Amerikaanse ambassadeur vragen stelt zat hem al niet lekker, en met de zaak van Dino B. voor de deur dacht hij de Amerikanen even de oren te wassen. Bleek een hele grote blunder te zijn van DDB.
  Stuurt hij die sukkel Lakei om de plooien glad te strijken.

  Maar met adviseurs als Abrahams hoef je de komende tijden ook geen verstandige dingen meer van president Desi Fouta te verwachten.


  Maak melding
 57. @Afrikaanse Leeuw

  Drones???? Niet zo fantaseren man.
  Geef de politie een fatsoenlijk salaris, training, goed materiaal en een goed management en je gaat zien hoe ze boeven gaan opruimen.


  Maak melding
 58. Zaterdag 8 maart 2014 om 00:59 uur, @Fileren,

  Salaris, training, VW Golf als dienstwagen, beter matrieel met als klap op de vuurpijl een aantal Drones

  Camera’s kun je niet overal plaatsen.

  Bij ernstige meldingen stuur je vooraf een Drone die direct oog heeft op de plaatsdelict terwijl versterking onderweg is.

  Dus een hoger budget voor de ministeries van Defentie, Fraude / Corruptiebedstreiding, Psychiatrie en Justitie.


  Maak melding
 59. @A l

  Blijf niet fantaseren. Ze hebben gewoon niet genoeg geld. Volgens mij krijgen ze maar een uniform overhemd. Dus wordt realistisch.
  Jij wil alleen de buurvrouw spioneren met die drones. Enige drone die je gaat zien is die ene die de zwarte Escalades uitschakelt.


  Maak melding
 60. NIKS WAARHEID ,SANTOKHI komt er aan met kettingen en schepen ,begin in te pakken met je apen broeders,een goeie reis terug,laat ons paradijs suriname voor ons vredelievend hindoes,we zullen hulp sturen voor jullie,al honderd jaar krijgen jullie apen afrika steun maar jullie zijn vervloekt,mensen uit india moeten jullie komen leren hoe jullie voedsel moeten verbouwen,maar die apen pakken altijd de wapens,kijk maar midden afrika,neger moorden negers,tootsie tegen beesten,praat niet over india,we zijn sterk in de hele wereld,al jou pillen die je in neemt komt uit india,jou moeder haar komt uit india toch al die gladde haar van jou familie komt uit india,want apen hebben geen haar, jullie apen lopen met dna uit india,en je kan niet zonder,je lust graag een lekkere rotie met kerrie kip,dus hou je rustig neger.


  Maak melding
 61. @ Niks gaat onder de waarheid

  HAhahahahahhhhhaaaaaaaahahahaha……Mijn vraag aan U of je is,politoer U of je broodmolen soms niet?Wantie no no de a man dampu no 100 zoals de schoeiselvulling van jouw zelf! Soso …………wissel!


  Maak melding
 62. hallo ram . je zal wel een achterlijke koelie zijn die dit heeft geschreven . praten over aap ben je vergeten dat die hindoestaanse goden van jou uit apen bestaan ? hebje verstand zou ik je persoonlijk willen vragen ? donkere mensen uitmaken voor negers wat bezield je ? leefd jij nogsteeds in de oertijd ? ben je vergeten dat hindoestanen hun eigen dochters als slaven in huis hebben ? en het gebeurt tot de dag van vandaag nogsteeds ? hindoestanen hebben nooit respeckvoor hun eigen vrouw in huis . hun vrouw in huis is letterlijk baarmoeder voor de man thuis . een hindoestaanse vrouw die der getrouwde man niet meer wil hebben omdat ze onderdruk vaan haar ouders was getrouwd word van alles uitgemaakt bv hoer enz ? slijmbal koelie weet wat je op open media schrijft . als je niet met de open media kunt omgaat zoek dan lekker een andere sport . zielige hanoeman ,krisna kind je bent


  Maak melding
 63. Vrijdag 7 maart 2014 om 23:34 uur,
  ‘niks gaat boven de Waarheid’ schreef:

  ‘KOELIEKONGS’

  ?????????????????????????????

  Moet jij niet lekker met je blokkendoosje gaan spelen ?


  Maak melding
 64. Die racistische paarse ezels proberen met hun vieze discriminatie het wanbeleid van de regering onder de moordenaar te verdedigen. Schandalig wat een niveau. Lijken wel kleuters.


  Maak melding
 65. @Sranan, je schrijft als een domme neger ga eerdt naar de problemen van je eigen mensen kijken. En ga hulp zoeken voor die cocaïne crack en marihuana verslaving van je.


  Maak melding
 66. Het is duidelijk dat ook de racist verwardheid door zijn marihuana en cocaïne crack verslaving hier komt fantaseren en zijn baasje DDB komt verdedigen. Ga hulp zoeken junkie.


  Maak melding
 67. heb jij een complex Sranan?, is wel een therapietje voor hoor om daar op een normale manier mee om te gaan en je te uitten, dit heeft meer weg van het achterlijke niveau van Ver van de waarheid, wat we hier wel kennen, alleen maar vuilbekken, het gemiddelde NDP niveau?


  Maak melding
 68. Zaterdag 8 maart 2014 om 01:36 uur, @Fileren,

  Af en toe mag je buurvrouw bespieden om ook haar veiligheid beter te garanderen.

  Maar dat is een grap.

  Tuurlijk is er geld.

  Om te beginnen:

  Corrupte idioten kaalplukken ook in de tegoeden in het buitenland laten bevriezen.
  Begrotingen netjes openbaar maken (tabellen en grafieken)
  Ieder half jaar verslagen leveren
  Presteer je beneden je target, dan krijg je een waarschuwing en ziet men geen vooruitgang, dan wordt je ontheven van functie.
  Beter belastingen innen en moderniseren
  Afdelingen extern laten controleren
  Aanschaf van Drones
  Meer staatsbedrijven starten en reorganiseren
  Controle op ons natuurgebied, hier zit voor een groot deel ons geld
  Betere controle op visserij, goud en deze sectoren moderniseren

  Geld zat, alleen werken, beter en willen ophalen.


  Maak melding
 69. Niks gaat boven de waarheid
  Weer even een koelie gaan beroven om mijn crack verslaving te voldoen

  Weer zo’n Koeliekong die de waarheid niet aankan en Waarheid heilige naam gebruikt om te vertellen wat alle koelieKongs doen in hun vrijtijd. Nu begrijp waarheid waarom die koeliekongs zo High en bleek rond lopen met hun dansende kongs ogen.


  Maak melding
 70. In Suriname liep ik langs koeliekong Lachmon standbeeld, wat mij opviel is dat er iets ontbrak in zijn hand. De koeliekongs hebben bewust een grote zak geld die in koeliekong Lachmon zijn hand hoort te zijn weggelaten. koeliekong Lachmon was de grootste schurk in de Surinaamse geschiedenis. koeliekong Lachmon karakter was trouwens het symbool van alle koeliekongs VHPDalits, een dievenbende bij elkaar. Ik zeg het nogmaals Bouterse heeft tijdens zij staatgreep een grote kans laten liggen, hij had net als AMIN van Uganda alle koeliekong het land uit moeten zetten. waarheid keurt de moorden op de Creoolse broeders resoluut af maar van de koeliekongs dat krijg je wanneer je dapper wilt doen terwijl het niet in je genen zit. De koeliekongs in Suriname uitzetten was een gemiste kans, als waarheid de mogelijkheid had om te tijdreizen dan konden wij de grootste fout in de creoolse geschiedenis hersteld. Wij hadden alle koeliekongs eruit moeten zetten dan waren de koeliekongs DALITS Homobrie, Fileren, koelie ray Ect net als hun Dalits koeliekongs voorouders weer slaven in India die minder dan koeienmest waard zijn terug op hun rechtvaardige bestaan. Waarheid hoop dat de creolen nog een kans krijgen om het recht te trekken en wij zullen het deze keer goed en rechtvaardig handelen alle koeliekongs naar India. Natuurlijk zullen er tijdens de revolutie die nodig is om Suriname te verlossen van de koeliekongs ratten weer een paar Uncle Tom broeders sneuvelen maar je weet wat men zegt om een omelet te maken moet je een paar eieren breken!


  Maak melding
 71. Die racistische paarse ezel is weer aan het hallucineren. Met zijn achterlijk commentaar laat hij zien dat hij een kleuter is.
  En bovendien een fan van die psychopaat kannibaal Idi Amin, hahahaha.
  Hij is net zo LAF als zijn baas DDB, die ongewapende Surinamers liet executeren.


  Maak melding
 72. @warheid,

  Bouterse is niet eens een zwarte (wat wel eigenlijk?). Valt wel tegen dat je als superieure zwarte een inferieure niet-zwarte (Bouterse, Abrahams enz.) zo verafgood. Zegt dat niet wat over jouw ‘superieuriteit’?


  Maak melding
 73. Ik heb niet eens de tijd genomen al de reacties hier te lezen. Ik weet wel dat er een rode draad loopt door de reacties hier in dit onderwerp. Jullie houden niet van Suriname. Om die reden is reageren en discussieren met sommige van jullie een zinloze onderneming. Jullie blinken uit in je haat tegen Bouterse maar guess what? Hij wint opnieuw, niet omdat men voor hem is, maar omdat men tegen jullie is. Net zoals in 2010. Als iemand beweert dat Bouterse het benauwd krijgt dan heeft de persoon duidelijk niet in Suriname gewoond. Er is op dit moment niemand in Suriname die in de buurt van Bouterse zijn populariteit kan komen. Ik stem nooit op Bouterse en ben geen NDP’er. De realiteit in Suriname is dat Bouterse enorm populair is.
  Ik wil de mensen die zich elke dag met Bouterse en Suriname op een negatieve manier bezighouden dan ook adviseren om alvast een nieuw hobby te zoeken, want de spreekuren bij de huisarts, pyscholoog of psychiater zullen na de verkiezingen vollopen


  Maak melding
 74. @Tak Fi Fosi,

  Natuurlijk is Bouterse populair in Suriname, bij m.n. bepaalde groepen. Zou ik met subsidie smijten, ik zou ook heel populair zijn bij de achterban.
  Maar die achterban beseft niet dat het beleid van Bouterse niet structureel een verbetering gaat brengen. Is het geld op, dan gaat hij moeten beknotten, zoals nu op de AOV voor de ‘rijken’. Straks volgen kortingen op de niet-rijken. Dat zien zijn volgers helaas niet zo goed. De staat geeft meer uit dan het binnen krijgt, dus schulden nemen toe. Wie gaat deze schulden betalen? Wanneer de NDP weer wint, wat gaan ze dan doen om de inkomsten te verhogen? Ze hebben al zowat alles gedaan wat ze konden. Opschuiven richting Cuba/Venezuela? Arbeiders uit het buitenland halen? De grondstoffen voor een zacht prijsje weggeven? Belastingen verhogen? Alles duurder maken? Ja, wat ken men anders?


  Maak melding
 75. Al wint NDP de verkiezingen, wie zegt dat een een regering mogen vormen. Arrogantie ten top van de NDP regering. Trouwens als het geld op is zijn de brood en spelen ook op. De economische wetten zijn meedogenloos inflatie en devaluatie liggen op de loer.
  En laat Bouterse zich gewoon melden bij de rechtszitting, de NDP is alleen maar bezig de rechtsgang in Suriname te ondermijnen. Zogenaamde nationale conferentie kost het volk geld, ja Royal Torarica moest het zijn, eerste klas faciliteiten voor buitenlandse deelnemers. Rechtstreeks uitzending op tv. Het mag wat kosten. Het volk heeft niks aan al deze geldsmijterij en wil gewoon aan het eind van de maand zijn salaris.


  Maak melding
 76. De meerderheid van de Surinamers is te dik en te zwaar. NDP voert een beleid dat er toe leidt dat de mensen minder te besteden zullen hebben. Dit gaat ten goede komen van hun gezondheid, want als je 2 keer per dag eet ipv 3 keer, dan val je ook af. Zwaarlijvigheid en vettigheid gaan tot het verleden behoren. Dank zij de NDP!


  Maak melding
 77. Precies en zo gaat het in Suriname……..

  De president doet ongepast uitspraken en een ander mag ervoor opdraaien….. lekker laf en te laag bij de grond!

  Wie adviseerde Bouterse om Abraham te gebruiken om centen te verduisteren? Wie adviseerde Bouterse om duistere deals te sluiten met Balast Nedam? Wie fluisterde Bouterse in om projecten te starten/op te zetten waarbij mensen zonder betaling het werk gedwongen zijn te continueren?

  Is het democratie of dictatuur?


  Maak melding
 78. Iam gold gaat in zee met sarafina nv en de eigenaar van sarafina nv is Dino Bouterse en hoogst waarschijnlijk ook Desi. Wat een ellende met deze rovers bende. God, hoe lang nog?


  Maak melding
 79. Wanneer we die Drones in ons eigen luchtruim beheren, dan kunnen we gelijk het bewijs over Santhoki leveren.

  Santhoki is achter op zijn erf in sjaretel aan het barbequen, terwijl zijn vrouw met sigaar in de mond languit op de tuinstoel haar man delegeert.


  Maak melding
 80. @KingKong

  Hetzelfde heeft dictator Mugabe ook in Zimbabwe gedaan, land afgepakt van de blanke boeren, land aan zijn vriendjes gegeven, resultaat landbouw naar de klote.


  Maak melding
 81. Elke keer als ik de postings van Poessie mauw of ver van de waarheid lees moet ik onwillekeurig aan Jungle Book van Kippling denken, met name het hoofdstuk waar verschillende groepen apen, die elkaar proberen te overtreffen met heel veel woorden wat uiteindelijk op alleen maar veel lawaai uitdraait waar geen zinnig mens nog iets mee kan, laat staan zijzelf, de slimmerikken


  Maak melding
 82. Op wie lijkt deze Crimineel op de foto bij zijn aanhouding in de telegraaf? (www.telegraaf.nl)

  Crimineel op de vlucht ramt auto Bram Moszkowicz

  Werd hij ook (stilletjes) ingefluisterd om het criminele pad op te zoeken?


  Maak melding
 83. @ Niks gaat over waarheid en zijn poesjes lieve sympathisanten,

  Elke keer als je eet moet de bidden dat god de handen die deze voesel kweken zegent.

  Volgende keer als jullie in een hospitaal terecht komen, moet je vragen door behandeld te worden door alleen dokters en verpleegsters van je soort en als je een bloed transfusie nodig hebt ook alleen bloed van je eigen soort, en alleen met medicijnen uit afrika behandeld wilt worden, indien niet dan wil je liever dood gaan.
  Want we hebben echt meer van jou soort ondankbare beesten nodig.


  Maak melding
 84. Dit bedoel ik dus.

  Ik hou jullie allemaal Hindoes en Zwarten een spiegel voor.

  Oppositie voeren moet, dat is geen discussie.

  Wanneer een persoon rascistische teksten post, negeer het en probeer je intellect te gebruiken, zodat je mekaar niet hoeft te voeden met rascime, dan enkelt het delen van kennis en wijsheid.

  Voor hans maak ik hierin een uitzondering. (Niet alle Nederlanders zijn het zelfde, maar ze moeten binnen een straal van 100 meter uit mijn buurt blijven).

  Ram Singh,

  Ik doe niet aan bloedtransfusies.

  Ik heb het niet zo met operaties.

  Met alle respect:

  Doktoren moeten mij niet bij te lappen.

  Wanneer het over is is het over.


  Maak melding
 85. Silos moet per direct haar functie neerleggen. Haar positie is omstreden. Ze is een rasechte paarse trawant die niet thuis hoort in het OKB. Bouterse zei recentelijk dat de NDP de verkiezingen zal winnen: dat kan Bouterse wel zeggen omdat Silos voorzitter is van het OKB. Hij is zeker van zijn zaak!!!


  Maak melding
 86. Veertig jaar geleden was alles wat fout was in Suriname de fout van Nederland. Nu schelden die leeuwen en verkopers van halve waarheid en rassen haat dat alles de schuld is van Hindoestanen, ondanks dat honderd duizenden Surinamers elke ongeacht ras elke dag samenwerken voor een betere Suriname en voor een betere toekomst ongeacht ras, sociaal economies achtergrond etc. Ik heb echt slecht nieuws voor jullie ga zo voort en in nog 40 jaar hebben jullie je hele land verkwanseld aan de Chinezen. Tegen die tijd zijn de meeste Surinamers gemarginaliseerd net als de indianen in noord en zuid Amerika, Landloos, verslaafd aan drugs en alcohol, en gaan als slaven dienen voor de chinezen. Ze hebben de zaden als geplant en ze gaan ook beter boeren dan jullie ooit gedaan hebben. Dan pas gaan jullie leren uit je geschiedenis hoe jullie een goed land hebben verloren door kinderachtige jaloezie, haat ,nijd en corruptie.


  Maak melding
 87. @Afrikaanse leeuw, het klopt wat je zegt mensen zullen toch moeten samenwerken om een land op te bouwen. Het beste is als iedereen zijn specifieke kwaliteiten inzet voor de ontwikkeling.

  Er zijn figuren, waaronder zeker een uitgesproken racist, die bij elk commentaar op de regering of Bouterse een bepaalde bevolkingsgroep of partij begint uit te schelden.
  Alsof de corruptie en het wanbeleid van de regering de oorzaak is van deze politieke partij. Zulke figuren zijn dateren uit de jaren 70 toen etnische verschillen belangrijk waren. Maar die tijden zijn voorbij.

  Op dit moment heb je in Suriname een coalitie die geen eenheid vormt. Iedere partner behartigd zijn eigen belangen en van gezamenlijke visie en beleid is geen sprake. Met name de NDP kleineert met regelmaat zijn eigen partners. De president zelf beschuldigd zijn partners van het NIET hebben van een visie.
  Sommige partners van NDP zijn puur uit op posities en de daarbij behorende salarissen. Partijgenoten worden materiele zaken beloofd en ook toegekend.
  Van zo’n coalitie hoef je dus geen goed beleid te verwachten. En goede commentaren en kritiek op het beleid is een recht, in een democratie zou dat moeten bijdragen tot beter bestuur. In Suriname wordt kritiek gezien als een aanval, want je komt aan iemand zijn belangen. En dan heb ik nog niet eens naar de problemen gekeken die deze dubieuze president Bouterse persoonlijk voor zorgt.
  Wat duidelijk is is dat de voorzitter de OKB de president op een verkeerd spoor heeft gezet. Wordt mevrouw Silos straks niet gewoon een verlengstuk van DDB bij de komende verkiezingen???


  Maak melding
 88. Zondag 9 maart 2014 om 19:50 uur, @Ram Singh,
  Zondag 9 maart 2014 om 23:12 uur, @Dictators doen aan Fileren!,

  Ik ben meer richting NDP (een van de partijen van het land waar een bezem door moet).

  Jullie spreken Wijze woorden.

  Belangen verstrengeling moet een keer goed aangepakt worden, wetende dat je de corruptie niet compleet kunt verbannen, met andere woorden de balans is zoek en moet worden hersteld.

  Die Chinezen zijn er al en er moet nu een stop op imigranten komen (ongeacht of zij je 20 miljard bieden), want Suriname kan op eigenkracht draaien, alleen lopen er te veel idioten die totaal geen verstand hebben van echt zaken doen.

  Je moet klein beginnen om groot te worden.

  De situatie in Suriname is te vergelijken met Ukraine en Venezuela.

  Er komt een moment dat deze zogenaamde onschendbare personen kaal geplukt worden en of dat ze Suriname zullen moeten ontvluchten en nooit weer kunnen terug keren.

  Het volk van Suriname moet Ukraine de “Krim” zien als voorbeeld.

  Een recept dat je kunt gaarkoken in Suriname, met Suriname.


  Maak melding
 89. Een President is verantwoordelijk voor zijn eigen woorden, ongeacht wie ze hem ingefluisterd heeft.

  De President zal zijn woorden en daden moeten verantwoorden in de DNA. Helaas functioneert de DNA net als de regering al maanden niet meer.

  In december kondigde de voorzitter van de DNA aan dat de sloten van de begrotingen 2011 en 2012 afgehandeld zouden worden in dece. 2013 en daarna de begroting 2014 gereed zou zijn voor behandeling.

  De eerste stappen zijn echter nog steeds niet gezet. Het volk mag raden en gissen naar de redenen. Het gevolg is dat de regering alle regels en weten overtreed en zonder begroting 2014 werkt.

  Beste Pero, Sabidieri, Paraman, RobG het voorgaande is toch correct of niet.
  Heeft u kunnen waarnemen of de begrotingen 2011 en 2012 afgesloten zijn en of er nu al een begroting voor 2014 is laat staan is vastgesteld.

  Vindt u het niet vreemd dat een zo groot staatsapparaat en zoveel ministers (4 meer dan Nederland)van een relatief klein land (500.000 inwoners/ BNP $ 5 miljard vergelijking met NL 17.000.000 inwoners/ BNP $ 800 miljard) niet instaat zijn hun taken adequaat uit te voeren.

  Is het dan niet normaal dat er gespeculeerd wordt op onvermogen, onbekwaamheid en vooral gebrek aan eenheid en daadkracht binnen deze regering.


  Maak melding
 90. De president heeft altijd last gehad van chronische stupiditeit. Wanneer je (elk mens) iets hebt gehoord, denk na, ga op onderzoek uit en praat dan. Wanneer je eerst blaft moet je daarna je woorden terug nemen en dan komt de schande, niet alleen voor hem, maar ook voor het volk. Die Amerikanen schudden hun hoofd en krijgen bevestiging in waarom ze ons niet serieus nemen, zucht!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES